Bazen na Otoci!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#476 Re: Bazen na Otoci!

Post by mIRCerka »

vesna55 wrote:
mIRCerka wrote:Molicu lijepo, nemojte meni imputirati nista, ja sam postavila sliku PERFORMANSA...
Ma ako se ikad u životu sretnemo imaš piće od mene za ovu sliKicu.
:thumbup:
Ja ne pijem dok plivam u bazenu! :D
munevera44

#477 Re: Bazen na Otoci!

Post by munevera44 »

A šta radiš dok plivaš u bazenu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja ću vrebati kad izadješ pa ćemo nazdravit i oturit.
PS. Unijeću ja falšu šiše na taj bazen iskustvo ti je čudo, a tiš Mirci bogme potegnut i napit se :lol: :lol:
A Jennis obećao sve slikat :lol: :lol: :lol: :lol: pa na forum :lol: :lol: :lol:
Sv e ti je to ako AKO DOŽIVIMO
karanana

#478 Re: Bazen na Otoci!

Post by karanana »

jedva cekam da se ovaj bazen otvori pa da organizujemo jedno forumashko okupljanje i tamo. iako sam dosta shmekno i na raftingu, fino bi bilo da forumashice vidim i na bazenu skoro pa u rodjendanskom odijelu.
jennisjoplin

#479 Re: Bazen na Otoci!

Post by jennisjoplin »

vesna55 wrote:A šta radiš dok plivaš u bazenu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja ću vrebati kad izadješ pa ćemo nazdravit i oturit.
PS. Unijeću ja falšu šiše na taj bazen iskustvo ti je čudo, a tiš Mirci bogme potegnut i napit se :lol: :lol:
A Jennis obećao sve slikat :lol: :lol: :lol: :lol: pa na forum :lol: :lol: :lol:
Sv e ti je to ako AKO DOŽIVIMO
e ja radi takvih prošetah u banoviće :lol: :lol: :lol:
munevera44

#480 Re: Bazen na Otoci!

Post by munevera44 »

e ja radi takvih prošetah u banoviće :lol: :lol: :lol:[/quote]

Dobro došao nazad na ovu temu, samo ostao si nam dužan.
Imaju li u Banovićima bazen.
Daj slike da vidimo kakav je, a još ako si zumirao kakav dobar komad. :run:
jennisjoplin

#481 Re: Bazen na Otoci!

Post by jennisjoplin »

vesna55 wrote:e ja radi takvih prošetah u banoviće :lol: :lol: :lol:
Dobro došao nazad na ovu temu, samo ostao si nam dužan.
Imaju li u Banovićima bazen.
Daj slike da vidimo kakav je, a još ako si zumirao kakav dobar komad. :run:[/quote]

pa stalno su uljetale nekakkve pozadine u objektiv, ali ćeš sačekati sa fotkama, dok rvog, perekardašilo se u gigabajtima pa neznam koliko će me odrapiti poštaaaa :(
zlatiborka

#482 Re: Bazen na Otoci!

Post by zlatiborka »

Iz danasnjeg OSLOBODJENJA:

Olimpijski bazen Otoka čeka drugo otvaranje
Piše: E. H.
30/10/08

Sanacija krova odgađa plivanje do daljnjeg

Već nekoliko dana traje popravak, ili kako se to zvanično zove - “sanacioni radovi na ravnom prstenastom dijelu pokrova“ Olimpijskog bazena na Otoci. Prema nekim procjenama, potrebno je i dvanaest do četrnaest sunčanih dana kako bi bili otklonjeni tehnički problemi zbog čega se stvarao kondenz. Nurko Čaušević, stručni saradnik za odnose s javnošću JP Olimpijski bazen Otoka, jučer je za Oslobođenje istakao da se još sa sigurnošću ne može reći kada bi bazen mogao biti otvoren za plivačke klubove, ali i za građane koji još od 27. avgusta, kada je bazen svečano i zvanično otvoren, očekuju da se okupaju.

- Radnici firme Unigradnja zajedno sa svojim kooperantima nastavljaju radove. Ali, desilo se da je padala kiša i ne znam da li je to stvorilo dodatne probleme, ali na samom bazenu se intenzivno radi na pripremi programa kako bi spremno dočekali njegovo otvaranje za gra­đane, naglašava Čaušević.

Između ostalog radi se o kursu spasilaca koji je pri kraju. Čaušević nam je rekao da je 20 potencijalnih spasilaca prošlo eliminatorni test. Pored toga, direktor bazena Mujo Gec je boravio u posjeti sličnim objektima u Hrvatskoj i Sloveniji, radi razmjene iskustava.

:lol: :lol: Cuj 12 do 14 suncanih dana bez kise krajem oktobra? Jesu li oni normalni?

Bice dobro ako se bazen otvori dogodine u ljeto.....
piupiu

#483 Re: Bazen na Otoci!

Post by piupiu »

zlatiborka wrote:Iz danasnjeg OSLOBODJENJA:

30/10/08

Već nekoliko dana traje popravak, ili kako se to zvanično zove - “sanacioni radovi na ravnom prstenastom dijelu pokrova“ Olimpijskog bazena na Otoci. Prema nekim procjenama, potrebno je i dvanaest do četrnaest sunčanih dana kako bi bili otklonjeni tehnički problemi zbog čega se stvarao kondenz. Nurko Čaušević, stručni saradnik za odnose s javnošću JP Olimpijski bazen Otoka, jučer je za Oslobođenje istakao da se još sa sigurnošću ne može reći kada bi bazen mogao biti otvoren za plivačke klubove, ali i za građane koji još od 27. avgusta, kada je bazen svečano i zvanično otvoren, očekuju da se okupaju.

- Radnici firme Unigradnja zajedno sa svojim kooperantima nastavljaju radove. Ali, desilo se da je padala kiša i ne znam da li je to stvorilo dodatne probleme, ali na samom bazenu se intenzivno radi na pripremi programa kako bi spremno dočekali njegovo otvaranje za gra­đane, naglašava Čaušević.

Između ostalog radi se o kursu spasilaca koji je pri kraju. Čaušević nam je rekao da je 20 potencijalnih spasilaca prošlo eliminatorni test. Pored toga, direktor bazena Mujo Gec je boravio u posjeti sličnim objektima u Hrvatskoj i Sloveniji, radi razmjene iskustava.

:lol: :lol: Cuj 12 do 14 suncanih dana bez kise krajem oktobra? Jesu li oni normalni?

Ma, nek je Nurko rek'o, a Mujo obisao "slicne objekte u Hrvatskoj i Sloveniji da razmijeni iskustva"! Majko rodjena, haman nuklearna fizika!
nokia6170

#484 Re: Bazen na Otoci!

Post by nokia6170 »

sve naopako kod nas...spasioci imaju naziv spasioca a jos nisu prosli obuku, a direktor obilazi druge bazene da se informise nakon sto je njegov bazen vec davno trebao da bude u punoj funkciji, umjesto da se informise davnih dana kako bazeni funkcionisu.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#485 Re: Bazen na Otoci!

Post by grunt »

Ne kazu 12-14 suncanih dana u cugu,to ne mozes ni ljeti nafatati,znaci moze i tokom pola godine :D !Sada 2 pa,za mjesec jos 3 ...... :-) i eto taman sljedeci izbori :D .Samo me zanima hoce li opet biti svecano otvaranje!!?
Fakat mi dodje da iz principa nikada ne odem na ovaj sugavi bazen!
sarajevo63

#486 Re: Bazen na Otoci!

Post by sarajevo63 »

zlatiborka wrote: :lol: :lol: Cuj 12 do 14 suncanih dana bez kise krajem oktobra? Jesu li oni normalni?
Jesu, normalni su, došlo je do velikih klimatskih promjena u svijetu.
munevera44

#487 Re: Bazen Otoka

Post by munevera44 »

vesna55 wrote:Image
:dance: :dance:[/quote]

????????????????????????????????????????????????????????????????? SAMO PITAM
clav

#488 Re: Bazen na Otoci!

Post by clav »

zbog ovog bi neko trebo u bajbokani godisnje odmore provesti
uvjek dobar gost

#489 Re: Bazen na Otoci!

Post by uvjek dobar gost »

Ne provesti, već provoditi... :dance: :mrgreen:
zlatiborka

#490 Re: Bazen na Otoci!

Post by zlatiborka »

nokia6170 wrote:sve naopako kod nas...spasioci imaju naziv spasioca a jos nisu prosli obuku, a direktor obilazi druge bazene da se informise nakon sto je njegov bazen vec davno trebao da bude u punoj funkciji, umjesto da se informise davnih dana kako bazeni funkcionisu.

:thumbup: :thumbup:

ukrao si mi slova iz tastature, neka ti bude, ne ljutim se i zivio..... :sax: :bih:
munevera44

#491 Re: Bazen Otoka

Post by munevera44 »

jennisjoplin wrote:
vesna55 wrote:Znal iko kad će bazen proraditi za nas sitnu raju
opet postavljas glupa pitanja :lol:
Hoću da postavljam gulopo pitanje :dance:
:run:
Dendrlix

#492 Re: Bazen na Otoci!

Post by Dendrlix »

zlatiborka wrote:Iz danasnjeg OSLOBODJENJA:

30/10/08

Danas je 05.11. sto znaci 6 dana sunca. Sta li ce izmislit kad se navrsi ovih 12 suncanih dana?
Hendrix

#493 Re: Bazen na Otoci!

Post by Hendrix »

Nakon 12 sunčanih dana za uspješnu završnu fazu cinculiranja kondenz-eliminatora na krovu potrebno je još 7 kišnih nakon kojih bi 10 dana trebao biti mraz radi finog podešavanja i zadnjih 5 dana bi trebalo biti promjenljivo do umjereno oblačno.
Ipak,nakon konsultacija tim stručnjaka je preporučio uklanjanje okolne konstrukcije bazena u potpunosti čime bi se dobio olimpijski otvoreni bazen bez problema kondenza po uzoru na slične komplekse koje je direktor bazena Otoka vidio na svom izletu, također tim stručnjaka je predložio investitoru da zbog blizine vjerskog objekta otvoreni bazen može predstavljati problem te bi najbolje bilo zatrpati ga humusom i posaditi ukrasno bilje i time uljepšati naše Sarajevo.
sarajevo63

#494 Re: Bazen na Otoci!

Post by sarajevo63 »

Hendrixe, Hendrixe jesi li siguran za humus? Postoji i mogućnost da se asfaltira sve i prevuče zelenim epoksidnim protivkliznim presvlakama, a koje se rade od epoksidne smole. Samim tim bi bilo moguće oprati novac, uposliti još jednom neku slovenačku firmu, uzeti novih 150.000 do 250.000 KM te tako jednim potezom ubiti 2 muhe, pri čemu će oni koji su vidjeli do sad zatvoreni bazen shvatiti da je to fata i morgana.
Mali problem je samo raspisivanje tendera, ali nije nerješiv.
munevera44

#495 Re: Bazen Otoka

Post by munevera44 »

vesna55 wrote:
jennisjoplin wrote:
vesna55 wrote:Znal iko kad će bazen proraditi za nas sitnu raju
opet postavljas glupa pitanja :lol:
Hoću da postavljam gulopo pitanje :dance:
:run:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#496 Re: Bazen na Otoci!

Post by -LIBERO- »

Nova afera sa ovim bazenom na pomolu.

Trenutna info koja kola gradom da je bazen 3cm kraci,i 5cm uzi od propisanog,tako da se ne mogu odrzavati bilo kakva zvanicna plivacka takmicenja :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Odgovorni??????????
Cholina_Lokica

#497 Re: Bazen na Otoci!

Post by Cholina_Lokica »

-LIBERO- wrote:Nova afera sa ovim bazenom na pomolu.

Trenutna info koja kola gradom da je bazen 3cm kraci,i 5cm uzi od propisanog,tako da se ne mogu odrzavati bilo kakva zvanicna plivacka takmicenja :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Odgovorni??????????
nek samo malo obiju ivice i produze ga :D
munevera44

#498 Re: Bazen Otoka

Post by munevera44 »

vesna55 wrote:
vesna55 wrote:Image
:dance: :dance:
????????????????????????????????????????????????????????????????? SAMO PITAM[/quote]
karanana

#499 Re: Bazen na Otoci!

Post by karanana »

sta pitas vesna? ne kontam zadnji post. ovo nesto nisi dobro kvotirala. cesto ti se ovo desi.

a sto se bazena tice, sram ih bilo, treba to minirati. i bazen i most na otoci kad su vec u komsiluku. ljudi moji, na zapadu bi firme koje su radile onaj most i bazen mogle slobodno kljuc u bravu a direktori bi krivicno odgovarali i razotkrili tal i lopovluk sa lokalnim politicarima.
Dioda

#500 Re: Bazen na Otoci!

Post by Dioda »

-LIBERO- wrote:Nova afera sa ovim bazenom na pomolu.

Odgovorni??????????
:lol: :lol: :lol: ooojjj ne mogu da vjerujem :lol:
Zar je vaaznooo kooo jeee kriiivvvvvvv :run:
Post Reply