Bazen na Otoci!
- karanana
#301 Re: Bazen Otoka
necu da se muskarci i zene kupaju odvojeno. hocu da vidim zene u kostimima. sve vam po spisku, otvarajte vise taj bazen.
-
luciferino
#302 Re: Bazen Otoka
Ako su razlog proporcije, onda treba traziti termin iskljucivo za zene nesavrsenih proporcija, ili odredjene starosne dobi (penzionerke uz popust). Ako je invaliditet razlog, onda je logicno da se trazi termin za zene sa invaliditetom (ne moraju biti samo dojke u pitanju) Musko-zenska podjela nema bas puno smisla ako se radi o kompleksima manje vrijednosti, a ti isti kompleksi ce biti prisutni kada se nadjes pored mladog i lijepog i bujnog zenskog celjadeta, pa ti opet moze biti neprijatno. Ali ako je bas tolika frka, dobile bi kod mene termin iskljucivo zene (vjernice i nevjernice kojima je neprijatno).Kneesaa wrote:pa niko i ne spominje serijatski zakon, vec pravo za zene koje se lose osjecaju da se kupaju u isto vrijeme kad je tu i muskaraca. jel to njima onda treba generalno ne dozvoliti ici na bazen, jer je toliko tesko odvojiti 4 - 8 sati sedmicno namijenjeno iskljucivo za zene?scooter21ba wrote:zasto je nidje veze sauna ja mislim i da postoji odvojeno ali bazen ne bas posebno ne posebni termin samo za zene pa daj nije serijatski zakon pa da mora biti tako
a mnoge zene se ne osjecaju dobro kad su u bazenu/sauni (obicno je dvije saune, ali uglavnom samo po jedna radi, izuzetak hotel terme) muskarci.
a zene koje se osjecaju lose nisu iskljucivo vjernice. ima dosta zena koje nisu "savrsenih proporcija" pa ih je stid izaci u javnost u kupacim kostimima, zena koje su bez dojki (jer je kod nas vrlo tesko naci kupace sa protezama), starijih zena i tako dalje...
Ali da se vise ne prepiremo...kupanje jos nije ni pocelo, a kada ce ne znamo.
- perfect_guy
#303 Re: Bazen Otoka
Iskreno, smiješni ste s ovakvim komentarima. Ako ćemo ići u detalje ove priče, te žene o kojima govorite ne bi samo trebale tražiti svoj termin za kupanje, nego i svoj termin za prolazak titovom, svoj termin za odlazak na koncerte, svoj termin za odlazak na sportske događaje... Ne kaže se džaba "sreća pa nismo svi isti". Ali ovdje je ta "nejednakost" otišla malo u pogrešnom smjeru, jer pojedinci pokušavaju da nametnu neke stvari. Zašto jednostavno ne prihvatite da su konkretno te žene o kojima pričate sasvim normalna pojava i u Sarajevu, i u Tokiju, i u Majamiju, i stvar njihovog izbora je hoće li se i koliko uklopiti u društveni život i društvene aktivnosti, a ne da im to neko drugi određuje.
-
perajic
#304 Re: Bazen Otoka
Molim te nemoj da siris neistine.hrasno38 wrote:Djesi evropljanin. Evo ja sam obisao kompletnu Evropu od A-Z a u Zapadnoj Evropi sam bio u vecini zemalja nekoliko puta i na duze i na krace vrijeme i u 1. vecini zemalja sam isao na bazene i nigdje moje oci ne vidjese to sto ti pricas. Jedino je moguce u slucaju da se neke manjinske zajednice napravile bazen iskljucivo za sebe pa se tako ponasaju. Generalno totalni mix.perajic wrote:@scooter21ba
Stvarno ne razumijem kako na jednoj strani trazite sva moguca prava za raznorazne skupine ljudi, a na drugoj ne zelite da pruzite mogucnost ljudima (zenama) koje ne zele da se kupaju zajednosa muskarcima. je li to demokratija? Puna su vam usta iste, a ne do Bog vam vlast u ruke dati. Bilo bi gore nego sada.
Neki "demokrata" (mozda si ti ne sjecam se) ovdje spomenu da te zene trebaju ici u Saudiju ili Iran!
Pametnjakovicu "tolerantni" znas li ti da takvi termini za kupanje vec godinama postoje u zemljama zapadne evrope ??? Znas li da se u Velikoj britaniji sudi za odredjene stvari po seriatu ukoliko osoba to zeli (nasljedno pravo, sklapanje braka, razvodi ...)? Sto njima ne kazu haj'te u Pakistan ili Iran pa nek vam sude?
Kad citam mnoge komentare na ovom forumu i ne cudim se sto nam nacionalisti uvijek odnesu pobjedu na izborima. Zato sto ove nase "kvazi-socijaldemokrate" nisu nista bolje. Oni su u sustini ateisticki fasisiti, koji misle da trebaju da zatru sve sto ima veze sa vjerom i nacijom. Ned'o Bog komsinici vjernici omoguciti da se kupa kako bi ona to voljela. Haj ti u Saudiju komsinice, pa sprovodi svoje "hirove"! Zaista nam je zalosna i jadna alternativa nacionalistima. Zato vecina i bira manje zlo!
U Velikoj Britaniji se svim drzavljanima VB sudi po zakonu te zemlje s tim da naravno postoje i sudjenja plemenskog tipa. Isto kao i kod vjencanja ako hoces zakonski brak ti ga moras obaviti po zakonima zemlje ako hoces da ti se brak prizna ali ti niko ne brani da to obavis i serijatski.
Ovdje nije uopste u pitanju tolerancija nego uvodjenje nekih stvari koje imaju i te kakve veze sa serijatom i te stvari se upravo striktno primjenjuju upravo u saudijskoj Arabiji, Iranu i ostalim islamskim zemljama. E ovo nije islamska zemlja niti ce ikada biti a nikome nije zabranjeno da napravi svoj privatni bazen i u njemu pravi muske i zenske torove gdje ce se zene kupati obucene od glave do pete a muskarci cesati po bazenima cunama jedan od drugog. I onda neka mi neko objasni koja je razlika izmedju ucesnika q festivala i njihovih navika i ovakvih ispoljavanja civilizacijskih dostignuca.
1. Skoro svaki dzemat u Njemackoj (arapski, turski, ...) ima svoje termine u zatvorenim bazenima i tada se kupaju samo zene. Naravno to se sve fino plati.
2. http://www.bljesak.info/content/view/12712/159/
...
"Muslimanski šerijatski zakon u civilnim bi sporovima (kao što su brak, razvod, nasljedstvo, briga nad djecom) spadao u tu zakonsku kategoriju, kao što u nju pripadaju i već postojeći sudovi ortodoksnih Židova.
U Velikoj Britaniji trenutno živi 1,6 milijuna muslimana, što čini 2,7 posto stanovništva, više nego što je ortodoksnih Židova koji već imaju pravo svoje civilne sporove rješavati po svojim vjerskim zakonima i pravilima."
Nadam se da ti je sada jasnije o cemu govorim.
- Altsa
#305 Re: Bazen Otoka
idi u iran pa se kupaj samo sa zenama u rolki. ovo nije islamska zemlja i ovdje nisu serijatski zakoni. ako ti ovo nije jasno onda sto prije kupuj rolku i brisi u jal ti volja iran jal saudijska arabija.Kneesaa wrote:ne osjecam se robinjom predrasuda, a jos manje dozvoljavam da budem donja.scooter21ba wrote:ako je mene stid sto imam veliku glavu i hocu kroz titovu prodjem treba li da se zabrani ostalima jer je mene stid? zene koje su bez dojki niko nece ismijavati jer je silom prilika takve ako ismijava to je kultura doticnog a to se moze rijesiti osiguranjem i odstraniti ga ako treba tipican balkanski mentalitet ako si se nasla u jednoj od pomenutih skupina zasto si rob predrasuda i zasto dozvolis da si donja a jos nisi ni suocila se sa tim
samo postavljam pitanje da li je moguce odvojiti jedno vrijeme koristenja bazena iskljucivo za zene.
moze - moze, ne moze - ne moze.
ja bih voljela da moze, ima dovoljno razloga zasto je potrebno.
- karanana
#306 Re: Bazen Otoka
mislim da je ovo preostar odgovor. pitanje je legitimno i mozda bi se i trebao odvojiti sat nekad za osobe koje ovo zele, ali ni po koju cijenu na stetu velike vecine ljudi kojima zajednicko kupanje ne predstavlja problem. ovo govorim o zenama koje imaju vjerske razloge.Altsa wrote:idi u iran pa se kupaj samo sa zenama u rolki. ovo nije islamska zemlja i ovdje nisu serijatski zakoni. ako ti ovo nije jasno onda sto prije kupuj rolku i brisi u jal ti volja iran jal saudijska arabija.Kneesaa wrote:ne osjecam se robinjom predrasuda, a jos manje dozvoljavam da budem donja.scooter21ba wrote:ako je mene stid sto imam veliku glavu i hocu kroz titovu prodjem treba li da se zabrani ostalima jer je mene stid? zene koje su bez dojki niko nece ismijavati jer je silom prilika takve ako ismijava to je kultura doticnog a to se moze rijesiti osiguranjem i odstraniti ga ako treba tipican balkanski mentalitet ako si se nasla u jednoj od pomenutih skupina zasto si rob predrasuda i zasto dozvolis da si donja a jos nisi ni suocila se sa tim
samo postavljam pitanje da li je moguce odvojiti jedno vrijeme koristenja bazena iskljucivo za zene.
moze - moze, ne moze - ne moze.
ja bih voljela da moze, ima dovoljno razloga zasto je potrebno.
zene sa invaliditetom, ne znam, ako im je neugodno nek se pridruze zenama sa vjerskim razlozima, ali koliko ja shvatam, problem zena s invaliditetom je uklapanje medju okolinu i ako one zele same da se izdvajaju od ostalih, onda samo odmazu svom problemu.
Last edited by karanana on 03/10/2008 11:02, edited 1 time in total.
- madner
#307 Re: Bazen Otoka
1. Da li zakupe cijeli bazen ili kako to obave?perajic wrote: Molim te nemoj da siris neistine.
1. Skoro svaki dzemat u Njemackoj (arapski, turski, ...) ima svoje termine u zatvorenim bazenima i tada se kupaju samo zene. Naravno to se sve fino plati.
...
"Muslimanski šerijatski zakon u civilnim bi sporovima (kao što su brak, razvod, nasljedstvo, briga nad djecom) spadao u tu zakonsku kategoriju, kao što u nju pripadaju i već postojeći sudovi ortodoksnih Židova.
U Velikoj Britaniji trenutno živi 1,6 milijuna muslimana, što čini 2,7 posto stanovništva, više nego što je ortodoksnih Židova koji već imaju pravo svoje civilne sporove rješavati po svojim vjerskim zakonima i pravilima."
Ja sam bio na mnogo gradskih bazena i ni jedan nije nista drugo nego normalno radno vrijeme. Nisam nikad vidio da ne mogu uci. Sources?
- munevera44
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#309 Re: Bazen Otoka
Cuj sirim neistine????? Zivio sam u Berlinu 4 godine u kome ima najvise Turaka i Arapa od svih gradova u Njemacoj i isto tako za te 4 godine nikada nisam vidio niti cuo to sto ti pricas. Ali to sto ti pricas nema veze sa sistemom nego sa zakupljenim terminom. To ti je isto kao kad zakupis termin za rekreaciju i naravno na njemu mogu biti samo oni koji su u toj ekipi. Dakle to nema veze sa pravilom i zakonom. 20 zena zakupilo dva sata na bezenu i to je to.perajic wrote:Molim te nemoj da siris neistine.hrasno38 wrote:Djesi evropljanin. Evo ja sam obisao kompletnu Evropu od A-Z a u Zapadnoj Evropi sam bio u vecini zemalja nekoliko puta i na duze i na krace vrijeme i u 1. vecini zemalja sam isao na bazene i nigdje moje oci ne vidjese to sto ti pricas. Jedino je moguce u slucaju da se neke manjinske zajednice napravile bazen iskljucivo za sebe pa se tako ponasaju. Generalno totalni mix.perajic wrote:@scooter21ba
Stvarno ne razumijem kako na jednoj strani trazite sva moguca prava za raznorazne skupine ljudi, a na drugoj ne zelite da pruzite mogucnost ljudima (zenama) koje ne zele da se kupaju zajednosa muskarcima. je li to demokratija? Puna su vam usta iste, a ne do Bog vam vlast u ruke dati. Bilo bi gore nego sada.
Neki "demokrata" (mozda si ti ne sjecam se) ovdje spomenu da te zene trebaju ici u Saudiju ili Iran!
Pametnjakovicu "tolerantni" znas li ti da takvi termini za kupanje vec godinama postoje u zemljama zapadne evrope ??? Znas li da se u Velikoj britaniji sudi za odredjene stvari po seriatu ukoliko osoba to zeli (nasljedno pravo, sklapanje braka, razvodi ...)? Sto njima ne kazu haj'te u Pakistan ili Iran pa nek vam sude?
Kad citam mnoge komentare na ovom forumu i ne cudim se sto nam nacionalisti uvijek odnesu pobjedu na izborima. Zato sto ove nase "kvazi-socijaldemokrate" nisu nista bolje. Oni su u sustini ateisticki fasisiti, koji misle da trebaju da zatru sve sto ima veze sa vjerom i nacijom. Ned'o Bog komsinici vjernici omoguciti da se kupa kako bi ona to voljela. Haj ti u Saudiju komsinice, pa sprovodi svoje "hirove"! Zaista nam je zalosna i jadna alternativa nacionalistima. Zato vecina i bira manje zlo!
U Velikoj Britaniji se svim drzavljanima VB sudi po zakonu te zemlje s tim da naravno postoje i sudjenja plemenskog tipa. Isto kao i kod vjencanja ako hoces zakonski brak ti ga moras obaviti po zakonima zemlje ako hoces da ti se brak prizna ali ti niko ne brani da to obavis i serijatski.
Ovdje nije uopste u pitanju tolerancija nego uvodjenje nekih stvari koje imaju i te kakve veze sa serijatom i te stvari se upravo striktno primjenjuju upravo u saudijskoj Arabiji, Iranu i ostalim islamskim zemljama. E ovo nije islamska zemlja niti ce ikada biti a nikome nije zabranjeno da napravi svoj privatni bazen i u njemu pravi muske i zenske torove gdje ce se zene kupati obucene od glave do pete a muskarci cesati po bazenima cunama jedan od drugog. I onda neka mi neko objasni koja je razlika izmedju ucesnika q festivala i njihovih navika i ovakvih ispoljavanja civilizacijskih dostignuca.
...
E malo si se zajebao lafcino jer ovaj covjek kaze da nema sanse da zazivi serijatski zakon u VB ali govori o nekim njegovim pozitivnim ali i o negativnim stvarima...
"Govoreći o toj kontroverznoj temi lord Phillips je istovremeno rekao i da nema šanse da šerijatski sudovi zasjedaju u Britaniji".
"Sudac Philips je pak u svom govoru vrlo jasno rekao da oštre mjere fizičke kazne koje taj zakon predviđa - kamenovanje, bičevanje, rezanje ruku - nikada neće biti prihvaćene u Britaniji jer svi koji u njoj žive moraju živjeti po osnovnim principima njezinih zakona,....
Nemoj mjesati stvari.
-
tataratira
#310 Re: Bazen Otoka
nisam vidio da imaju roletne na onim prozorima tako da je najbolje da iskopaju jarak oko bazena
-
*mima*
#311 Re: Bazen Otoka
jennisjoplin wrote:znam ja dva dobra otvoreno 0-24 samo za zene, a i dzaba, zovu se iran i saudijska arabijaKneesaa wrote:super ovo sve izgleda, samo jos da opstane i da usluga zaista bude na nivou. a zna li neko koliko ce to sve da kosta?
ja se nekako jos uvijek drzim hollywooda na ilidzi i njihovog wellness paleta (20 bam - plivanje, tursko, sauna i water jet masaza), ali ovo bi mi bilo idealno jer je blize.
i jos jedno pitanje - cinjenica je (ili ja bar ne znam za tu info) da zene vjernice ne mogu nikako da nadju sebi termin koji je iskljucivo namijenjen zenama i da se isplivaju. a ne samo radi njih, ima i drugih zena kojima je nezgodno biti sa muskarcima u bazenu/sauni i tako to. mislim da bi bio red i da se i o tome malo povede briga - termini samo za zene.
- munevera44
-
lamija_SA
#313 Re: Bazen Otoka
A čini se da se kod nas skoro ništa ne može izgraditi, a da ne tone, ne prokišnjava...mIRCerka wrote:![]()
jel to Bosmal repriza?
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#314 Re: Bazen Otoka
Kod nas se namjerno sve pravi puno felera,kako bi se po zavrsetku radova mogla ponovo uzimati lova za popravljanje.Ljudi su pametno skontali taj sistem-naplate izgradnju i onda muzu jos nase pare do kraja zivota za krpljenje.Svaka cast 
- chuchumbamayumbe
#315 Re: Bazen Otoka
Dze goriii, jadan?!karanana wrote:necu da se muskarci i zene kupaju odvojeno. hocu da vidim zene u kostimima. sve vam po spisku, otvarajte vise taj bazen.
- jennisjoplin
#316 Re: Bazen Otoka
dole gorichuchumbamayumbe wrote:Dze goriii, jadan?!karanana wrote:necu da se muskarci i zene kupaju odvojeno. hocu da vidim zene u kostimima. sve vam po spisku, otvarajte vise taj bazen.
- jennisjoplin
#317 Re: Bazen Otoka
vesna55 wrote:Bazeni Otoka telefon 033 773 850
Nazvala i veoma ljubazan glas mi je dao informaciju više.
Tehnički prijem je obavljen. Neznaju kad će bazen biti otvoren za gradjane jer imaju nekih tehničkih problema. Na pitanje ko bi mogao dati informaciju više, veoma ljubazan glas je rekao da tu informaciju nemože dati nitko.
PS. Šta je sa sigurnošću djece, članova sportskih plivačkih klubova koji KORISTE bazen koji ima nekih tehničkih problema. Da li su ta djeca sigurna u tom i takvom objektu.................i na kraju zaključak izvedite sami.
znači svi u tangama na bazen, u slučaju da se uruši da ne ostanete bez odjece, obuće i osobnih dokumenata
- jennisjoplin
#318 Re: Bazen Otoka
mima wrote:jennisjoplin wrote:znam ja dva dobra otvoreno 0-24 samo za zene, a i dzaba, zovu se iran i saudijska arabijaKneesaa wrote:super ovo sve izgleda, samo jos da opstane i da usluga zaista bude na nivou. a zna li neko koliko ce to sve da kosta?
ja se nekako jos uvijek drzim hollywooda na ilidzi i njihovog wellness paleta (20 bam - plivanje, tursko, sauna i water jet masaza), ali ovo bi mi bilo idealno jer je blize.
i jos jedno pitanje - cinjenica je (ili ja bar ne znam za tu info) da zene vjernice ne mogu nikako da nadju sebi termin koji je iskljucivo namijenjen zenama i da se isplivaju. a ne samo radi njih, ima i drugih zena kojima je nezgodno biti sa muskarcima u bazenu/sauni i tako to. mislim da bi bio red i da se i o tome malo povede briga - termini samo za zene.
- jennisjoplin
#319 Re: Bazen Otoka
neki pametnjakovic napisa ovo gore, evo jedan primjer iz susjedstva, u zagrebu (republika hrvatska ako ste propustili čas povijesti) nalazi se predivan vjerski kompleks sa džamijom, bibliotekom, bazenom. ali ne mogah ući u bazen da se kupam , u vrijeme kada se ne kupaju žene vec muškarci, ne piše mi od koliko sati mogu da se kupam u bazenu, da se bude ravnopravno sa onim koji se smiju kupati, i ja sad treba u sekularnom društvu da odvajam poseban termin samo za žene (ne govorimo o operisanim), gdje je tu ravnopravnostperajic wrote:@scooter21ba
- vjesticanametli
#320 Re: Bazen Otoka
dabogda da se okupate ikako a kamoli u gacama il pokriveni

-
Kneesaa
#321 Re: Bazen Otoka
opet bruka komentara sa nidje veze.
izgleda da se javlja vrlo malo osoba koje idu na nase gradske bazene.
neka od mojih iskustava:
- odem na jedan bazen, kad tamo u whirlpool bazenu se dvoje seksaju. nemam nista protiv, valjda nemaju gdje drugdje, ali ja na taj bazen vise necu - fala lijepa
- odem u drugi, pa nakon bazena u saunu, kad u sauni bruka muskaraca (zenska sauna im nikad nije proradila), i tako sjedimo fino ja i kolegica sa jos 7 muskaraca i znojimo se. hajd sto se znojimo, nego sto i slusamo price o zavodjenju, biznisu, i jos cemu..nakon malo, i na kraju i taj bazen - hvala lijepa
- treci bazen: ako ugajgulis termin da nije rasprodano za sportske klubove (neka narod trenira, apsolutno podrzavam), eh onda hvataj mjesto za plivanje a da ti pri tome letaci ne skoce na glavu, da ti glava slucajno ne posluzi kao odbojnik za loptu i tako dalje
- vecina mojih prijateljica na poziv hajmo plivati prvo postavi pitanje "ima li tamo puno muskaraca" (valjda je dovoljno ovo o kulturi pojedinih muskih koji dolaze na privanje)
- vecina zena mojih godina (rane 30te) odlazi na plivanje radi kondicije, opustanja i anti-stressa.
dalje,
- ja bih se osjecala neprijatno da pored mene kupa zena u serijatskom kupacem kostimu. nikad ih nisam probala (serijatske kostime) i ne namjeravam, ali meni i sama pomisao da sam obucena od glave i pete u nesto mokro izaziva jezu
- ako je potrebno posebno placati termine sa grupe (ovo svi rade bez obzira na zene), onda bih bar pozeljela da se ne placaju termini ciframa od preko stoje (sto nam je jednom ponudjeno kad je mala grupica nas htjela da zakupi termin od 2 sata)
u normalnom svijetu, zenski termini su sasvim normalna stvar.
u pitanju je potreba za sigurnim zenskim prostorom, a ne potreba za propagiranje necega.
ako javna ustanova bazeni rade oko 105 sati sedmicno (15 sati dnevno x 7 dana), ne vidim da je veliki problem izdvojiti 4 sata za termine namijenjene iskljucivo zenama.
izgleda da se javlja vrlo malo osoba koje idu na nase gradske bazene.
neka od mojih iskustava:
- odem na jedan bazen, kad tamo u whirlpool bazenu se dvoje seksaju. nemam nista protiv, valjda nemaju gdje drugdje, ali ja na taj bazen vise necu - fala lijepa
- odem u drugi, pa nakon bazena u saunu, kad u sauni bruka muskaraca (zenska sauna im nikad nije proradila), i tako sjedimo fino ja i kolegica sa jos 7 muskaraca i znojimo se. hajd sto se znojimo, nego sto i slusamo price o zavodjenju, biznisu, i jos cemu..nakon malo, i na kraju i taj bazen - hvala lijepa
- treci bazen: ako ugajgulis termin da nije rasprodano za sportske klubove (neka narod trenira, apsolutno podrzavam), eh onda hvataj mjesto za plivanje a da ti pri tome letaci ne skoce na glavu, da ti glava slucajno ne posluzi kao odbojnik za loptu i tako dalje
- vecina mojih prijateljica na poziv hajmo plivati prvo postavi pitanje "ima li tamo puno muskaraca" (valjda je dovoljno ovo o kulturi pojedinih muskih koji dolaze na privanje)
- vecina zena mojih godina (rane 30te) odlazi na plivanje radi kondicije, opustanja i anti-stressa.
dalje,
- ja bih se osjecala neprijatno da pored mene kupa zena u serijatskom kupacem kostimu. nikad ih nisam probala (serijatske kostime) i ne namjeravam, ali meni i sama pomisao da sam obucena od glave i pete u nesto mokro izaziva jezu
- ako je potrebno posebno placati termine sa grupe (ovo svi rade bez obzira na zene), onda bih bar pozeljela da se ne placaju termini ciframa od preko stoje (sto nam je jednom ponudjeno kad je mala grupica nas htjela da zakupi termin od 2 sata)
u normalnom svijetu, zenski termini su sasvim normalna stvar.
u pitanju je potreba za sigurnim zenskim prostorom, a ne potreba za propagiranje necega.
ako javna ustanova bazeni rade oko 105 sati sedmicno (15 sati dnevno x 7 dana), ne vidim da je veliki problem izdvojiti 4 sata za termine namijenjene iskljucivo zenama.
- vjesticanametli
#322 Re: Bazen Otoka
uvedite vjeronauku i na bazeneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- karanana
#323 Re: Bazen Otoka
u kojem su se bazenu to dvoje sexali? cool.
- madner
#324 Re: Bazen Otoka
Koji gradski bazen (ne privatni, privatni bazen su druga prica) ima odvojene termine i gdje u Evropi?
-
Kneesaa
#325 Re: Bazen Otoka
u onim istim drzavama i gradovima u kojima gradske vlasti od poreza finansiraju:madner wrote:Koji gradski bazen (ne privatni, privatni bazen su druga prica) ima odvojene termine i gdje u Evropi?
- sigurne zenske kuce
- sos telefone za zene zrtve nasilja
- zenske biblioteke
- zenske klubove (razne, od sportskih, do kulturni, intelektualnih, humanitarnih)
- zenske festivale (opet razne - da ne nabrajam)
- i razne druge sigurne zenske prostore
pa ti googlaj i prosvjecuj se o sigurnom zenskom prostoru i tako to