Evo sad sam sa bazena.
Idem redovno otkako se otvorio i imam nekoliko primjedbi. Krenimo od teretane koja nije ni za onu mušku stvar. 5-6 ljudi i već je gužva.

Napravljena je kao katakomba, u podrumu, bez prozora, bez prirodne ventilacije, puna je vlage koju stvaraju tuševi i sauna koja je prekoputa teretane. Postoje dva otvora za ventilaciju od kojih obicno radi samo jedan i to ne uvijek, desi se da nemate dovoljno vazduha dok vježbate što je katastrofalno. Navodno kad upale ventilaciju poremeti se temperatura vode u bazenu.
Od sprava nema razboja, nema vratila, nema skotove klupe, nema prese za noge, ne postoji ni dovoljan broj osiguraca za tegove... U pocetku ih je bilo ali su ocigledno pokradeni od strane kojekakvih degenerika. Priznacete, to je previše falinki za "moderno opremljenu teretanu" kako se reklamira. Ako kojim slucajem neka djevojka zaluta u gym ispari se brzinom vjetra jer ne postoji osoba koja bi joj pokazala vjezbe i uputila je u pravilan rad. Takodje, ne postoji osoba koja bi vodila racuna o samoj higijeni ljudi koji dolaze u gym. Peskir bi trebao da je obavezan ali to skoro niko ne postuje, niti ko od zaposlenih na bazenu insistira na tome da se isti nosi. Desava se da radite neku vjezbu npr. banch, poslije covjeka koji je klupu bukvalno zamastio svojim znojem toliko da vam se gadi i peskir prostrijeti poslije njega. Prošle godine sam dobio osip na obje podlaktice i više ne radim vježbe na spravi od koje sam to "fasovao". Mozda je moja koza osjetljivija, ali neka hvala...
Nekoliko puta sam dosao u teretanu a pod je bio skroz mokar i klizav da jednostavno morate paziti na svaki svoj korak. Lola se okupao na bazenu pa dosao malo da bilda, onako bos u kupaćim gaćama.

Dovoljno je malo nepaznje pa da se okliznete i, ne dao Bog, udarite glavom u neku od sprava što može rezultirati katastrofalnim posljedicama, da izgubite zivot ili ostanete invalid.
Takodje ne postoji osoba koja bi pratila ko sve dolazi u teretanu. Sada je raspust i veliki broj maloljetnika dolazi da "vjezba". Dodje komplet raja, njih 10, veze blage nemaju, totalno nepripremljeni, guraju se, vrište, zajebavaju, ne rade nista samo smetaju. Ne znaju ni da rukuju spravama a kamoli da sami sebi odredjuju koliko ce tereta staviti. Skoro se desio slucaj da je neki kinjo stavio vise tegova nego sto je mogao izdrzati pa ga je sipka sa tegovima pritisla i samo brzom reakcijom prisutnih u teretani izbjegnuta je tragedija. Ne smijem ni da zamislim šta se moglo desiti da je bio sam. U takvom objektu naprosto MORA da postoji stručno osoblje koje vodi računa o ljudima koji dolaze da vježbaju. Bar da nadgleda i kontroliše da li je sve u redu.
Kada je riječ o ostalim dijelovima bazena pogotovo o garderobi i tuševima isto mogu reći da vlada javašluk. One žene jadne se trude da očiste kabine i pod ali nije to dovoljno. Nailazio sam i na blato u kabinama, sto znaci da se unutra ulazi u cipelama ili patikama u kojima ste došli s polja. Za to nisu krive čistačice nego opet ne postoji niko da prati u čemu se ulazi u taj prostor. Postoji vidno istaknut natpis ali to stoka ne poštuje. MORA da postoji čovjek koji će da vodi racuna i o tome. Tim prije što tu ima kabina u kojoj je predvidjeno da stalno neko sjedi i prati ali uglavnom nema nikoga. Prostor oko ormarića je uvijek klizav i "ubio se" da se polomite, tu morate hodati kao po jajima. Mali trenutak nepažnje i vozdrica. Nije mi jasno zašto ne postave one gumene staze po citavom dijelu a ne samo na pojedinim mjestima. Ormarici su isto tako vec solidno "načeti", još godinu dana i nećemo imati gdje ostavljati stvari.
Na vrhu bazena su sprave za kardio trening. Taj dio je ok, iako se često zna desiti da od dvije trake za trčanje jedna ne radi, pa stalno nešto čačkaju, popravljaju... Ali to nije veliki propust.
O samom bazenu bi se štošta moglo ispričati ali evo samo par mojih zapažanja. Bio sam svjedok kada su dolazile vehabije sa bradama dužim nego što je moja kosa. Niko im nije tražio da se obriju ili da nose neke kese za brade.

Oni momci na ulazu ih gledaju sa strahopostovanjem. A ja sam osisan "na keca" i moram da nosim kapu za kosu. Mislim da bi trebali da vrijede isti aršini za sve. Kada zaronite i stavite naocale za plivanje vidjecete da je dno bazena puno dlakurina. Toliko o kapama i prevenciji. Isto tako, prije par dana sam plivao u traci kada mi je jedan od spasilaca rekao da se premjestim negdje drugo jer neki klinci imaju trening!? Nije problem, premjestim se i nakon toga vidim dva djecaka koji uopste ne treniraju nego se brckaju u vodi. Nisam student odavno, nisam ni takozvani prijatelj kluba (ma sta to znacilo) pa da imam popust nego placam 80 maraka mjesecno taj jebeni bazen da bi mi neko rekao "ne mozes plivati u ovoj traci nadji sebi neku drugu". Ponavljam, to nije bio termin kada su treninzi, nego obican radni dan, u 1 -pola 2 kada je bazen pun rekreativaca poput mene.
Osoblje na bazenu u dobroj mjeri sandzacko, kao i direktor, tako da je vrlo vjerovatno prisutan i nepotizam, ali to nije nista novo kada su javne institucije u pitanju.
Što se ostalog tiče uglavnom mogu da pohvalim momke koji rade kao spasioci, bilo je nekoliko momenata kada su zaista intervenisali kao pravi profesionalci. Trude se koliko mogu da održe red na samom bazenu. Ne dozvoljavaju skakanje, naguravanje, potapanje i ostale klinacke igrarije. Sve poohvale idu i djevojci koja je fizioterapeut i koja svoj posao radi maksimalno angazovano i profesionalno.