Bazen na Otoci!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lady Saray

#1076 Re: Bazen na Otoci!

Post by Lady Saray »

iceman ze wrote:ima balkon....... :-)
a ha.. znaci onako mokar sidjes u svlacionice pa izadjes u hodnik pa u lift pa na balkon? :-)
iceman ze

#1077 Re: Bazen na Otoci!

Post by iceman ze »

Lady Saray wrote:
a ha.. znaci onako mokar sidjes u svlacionice pa izadjes u hodnik pa u lift pa na balkon? :-)

ma ne s te strane....nego tamo s one..... :D
hakazvaka

#1078 Re: Bazen na Otoci!

Post by hakazvaka »

Lady Saray wrote:
:lol: :lol: :lol:
pa genije, ima balkon sa druge strane bazena :D tamo pored onog malog bazena (za zagrijavanje) sa lijeve strane imas stepenice koje vode na ogromnu terasu :D :D
Lady Saray

#1079 Re: Bazen na Otoci!

Post by Lady Saray »

hakazvaka wrote:
Lady Saray wrote:
pa genije, ima balkon sa druge strane bazena :D tamo pored onog malog bazena (za zagrijavanje) sa lijeve strane imas stepenice koje vode na ogromnu terasu :D :D

pa genije da znam ne bih pitala i taj sto sam vidjela vidjela sam zatvoreni dio tj da gleda na bazen :D nisma znala da ima suncanje s pogledom na dzamiju :D moze li se suncati i petkom? :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1080 Re: Bazen na Otoci!

Post by hrasno38 »

iceman ze wrote:
Jolpaz wrote:pa naravno da zele da zarade. i to kako - uzimajuci pare preko 'sportskih drustava' koja gule roditelje naplacujuci
rad u nemogucim grupama od 30+ djece. treneri uzmu sitne pare, sekretari 'drustva gradjana sportskog kluba tog i tog' malo vise, a najvecu pinku imaju ljudi sa bazena koji izdaju bazen kao da ima ga je babo ostavio u amanet.
Eto treba da djaba guzove kiselis.Nema vise djabe ni u stare babe... :D :D :D
jucer se bas jedna gospodja malo potkaci s nekim od trenera, jer je ovaj tjera iz trake za treniranje klubova.....kaze njemu gospodja da je ona platila svoj termin, i da nije ona kriva, sto nas toliko u isto vrijeme ima na bazenu.....htio sam je podrzati, mada je to uzaludno, a i ovaj trener je bio kulturan, i nije bio nimalo drzak, tako da sam smatrao da je suvisno da svoju malenkost uplicem u citavu pricu..... :-D[/quote]

Nemas se sta uplitat u pricu jer je trener tog kluba u pravu. Klubovi zakupe staze za treninge i to je to. Medjutim sto se tice svega ostalog bazen je postala privatna prcija SDA i Muje Geca sa svojom familijom. U gradu trenutno egzistira i trenira oko 15-tak plivackih klubova i 4-5 vaterpolo klubova i ovaj bazen je zaista postao mali da bi se mogao traziti nekakav komfor. Ali posto sam stalno na bazenu a i sam idem na bazen kao rekreativac kada se postave staze na 50m uvijek ima jedan dio velicine 25 metara i sirine jedno 3 staze koji je predvidjen za rekreativce tako da se moze normalno plivati. Najbolje je doci u jutarnjim casovima a najgore oko 17. Doduse to je vazilo za vrijeme skolske godine sada je vjerovatno veca guzva i ujutro.
Sarajevu je pod hitno ako hocemo ekspanziju plivackog sporta koja je neminovna, pod hitno srediti i bazen na DIF-u i gradskim strukturama dati do znanja da nam je potreban jedan otvoreni bazen olimpijskih karakteristika tj velicine ovog zatvorenog. Uopste mi nije jasno zasto u kompleksu bazena Aqua nije napravljen i jedan takav bazen gdje bi se moglo trenirati ljeti i odrzavati takmicenja na otvorenom. Jedini takav bazen u BiH koji zadovoljava takmicarske norme 50m bazena ima u Trebinju i godinama se drzavno prvenstvo na otvorenom bazenu desava u Trebinju. Ove godine je na zalost to prvenstvo 11 Jula na dan ukopa srebrenckih zrtava genocida.
Inace mislim da je zakup jedne trake na sat vremena na Olimpijskom bazenu 30-40 KM tako da ako ima neka ekipa raje koja bi htjela na miru da se kupa to bi bilo najbolje rjesenje.
BSn

#1081 Re: Bazen na Otoci!

Post by BSn »

Klubovi mozda zakupe trake, ali neoznaceni dio, tj. ne mogu te istjerati iz trake, posto si ti platio da plivas na olimpijskom bazenu, a ne u ogradjenom diejlu za rekreativce. Ti treneri lafo uvijek idu s tom finom pricom, al' i ti njima slozis finu kako znas da nije do njih, ali nije ni do tebe i nek' se zali upravi, ako mu fali traka - oni su mu ih prodali. 8-)
iceman ze

#1082 Re: Bazen na Otoci!

Post by iceman ze »

mogu oni uvesti reda da hoce, ali ocigledno niko tamo i ne razmislja uopste o tome, dok god im se kasa puni. Jedne godine su se zalili da su pred zatvaranjem, tako da su promjenili taktiku, strpaj raje sto mozes vise, nije bitno da li uopste kapaciteta ima za to. Sigurno znaju unaprijed sve rasporede desavanja, jedino obavjestavaju gradjanstvo samo kad su takmicenja. Idu opet logikom, mozda ako neko i dodje iako je guzva, platice bazen, samo da se ne vraca nazad i po cijenu ogromne guzve.

Danas je recimo prije podne bio fakultet, plivali su za ocjene.... i naravno uzeli su dio opet gdje je rekrativni bazen, prakticno je bilo nemoguce uopste biti u bazenu. Ja licno mogu sebi trening napraviti ako treba i u kadi u kupatilu, a ne u punom bazenu..... :D ali vidim da su mnogi se rekrativci danas pokupili i otisli. :roll:

Takodjer mi prica jedan penzioner, da su ga "primorali" da kupi iskljucivo svu opremu (gace,kapu,papuce) u onoj radnji na bazenu, jer su ga stalno iz dana u dan vracali sa bazena. Jer toboze samo njihova roba odgovara standardima......i pored toga sto je covjek skoro celav morao je da kupi famoznu kapu..... :x , da negovorim za papuce, pa cemu to..... :?
jazzer

#1083 Re: Bazen na Otoci!

Post by jazzer »

iceman ze wrote:...Takodjer mi prica jedan penzioner, da su ga "primorali" da kupi iskljucivo svu opremu (gace,kapu,papuce) u onoj radnji na bazenu, jer su ga stalno iz dana u dan vracali sa bazena. Jer toboze samo njihova roba odgovara standardima......i pored toga sto je covjek skoro celav morao je da kupi famoznu kapu..... :x , da negovorim za papuce, pa cemu to..... :?

Nisam mogao da se suzdrzim, sorry, pukla me ova vrucina. Zamisljam celavog dedu koji nosi
kapicu na kojoj je naslikana duga, kovrdzava, crna kosa :lol: :lol: .
maajaa

#1084 Re: Bazen na Otoci!

Post by maajaa »

Ima li neko info je li OK skola plivanja za djecu?
shambho

#1085 Re: Bazen na Otoci!

Post by shambho »

jazzer wrote:
iceman ze wrote:...Takodjer mi prica jedan penzioner, da su ga "primorali" da kupi iskljucivo svu opremu (gace,kapu,papuce) u onoj radnji na bazenu, jer su ga stalno iz dana u dan vracali sa bazena. Jer toboze samo njihova roba odgovara standardima......i pored toga sto je covjek skoro celav morao je da kupi famoznu kapu..... :x , da negovorim za papuce, pa cemu to..... :?

Nisam mogao da se suzdrzim, sorry, pukla me ova vrucina. Zamisljam celavog dedu koji nosi
kapicu na kojoj je naslikana duga, kovrdzava, crna kosa :lol: :lol: .

:lol: :lol: :lol: :lol:

I meni je ovo totalno funny :mrgreen: :mrgreen: ..Jadni celavi covjek :/..

..A ja sam danas kupila onu kapu (Intersport, 12 KM, silikonska) ..i ja ono ne znam navuc -.- .. Nit znam kud cu s kosom.. :roll: ..Ajd skontat cu..
saga

#1086 Re: Bazen na Otoci!

Post by saga »

kosu u pundju
kapu rasiris rukama, zabijes glavu celom i guras :mrgreen:
srecom nemam problema s tim, imama plaho malu glavu pa lako navucem :S :mrgreen:
iceman ze

#1087 Re: Bazen na Otoci!

Post by iceman ze »

trazio sam i ja jammers speedo, ali ih nema u Sarajevu.....jedino net ostaje opcija.... :-D
Troll_Happens

#1088 Re: Bazen na Otoci!

Post by Troll_Happens »

koja stoka moras biti da krades papir i unistavas inventar. Za takve je kupanje u naftnoj mrlji negdje kod meksickog zaljeva i dobro poslije toga upaljacem podgrijati :x :x
Nismo bolje ni zasluzili i neka je sve ko sto jest :oops:

Portalu Dnevnog Avaza se javio jedan od stalnih posjetilaca Olimpijskog bazena Otoka, sa primjedbama vezanim za čistoću i održavanje ove ustanove koja se financira dijelom i iz novca poreskih obveznika.

Kako tvrdi naš sagovornik,koji bazen koristi redovito već 6 mjeseci, a u posljednje vrijeme se primjeti da je higijena na jako lošem nivou, nedostaje toalet papira, sapuna, a inventar u toaletima je oštećen.

Sve ovo se dešava i pored činjenice, kako kaže naš izvor, da se bazen redovito financira i novcem od članarina i javnim sredstvima.

Na jednoj od nekoliko slika koje nam je čitalac Portala dostavio vidljivo je i prokišnjavanje u objektu, a na opravci oštećenja krova se, kako tvrdi portparol ove javne ustanove, radi upravo danas( 25.06.).

"Redovno" održavanje od strane zaposlenih i "savjesno" korištenje od strane posjetilaca:

"Izobilje" sapuna i toaletnog papira

Brojni "ispravni" tuševi i "tuš" kišnicom sa plafona

Netačni navodi

PR Olimpijskog bazena Fahrudin Lošić, opovrgava navode o nehigijenskim uslovima, navodeći da se higijenski materijal redovito obnavlja, a sve prostorije čiste i dezinfikuju po propisu.

-Optužbe nemaju smisla jer se toalet papir i sapun postavljaju svako jutro, a polomljeni inventar je odraz nekulture pojedinih posjetilaca- kaže Lošić.

-Mislim da je ipak najbolje da dođete i lično se uvjerite u redovno održavanje higijene, a cijene usluga i kvalitet vode možete provjeriti na našoj internet stranici koja se redovno ažurira- dodaje Lošić na kraju.
pashica

#1089 Re: Bazen na Otoci!

Post by pashica »

Pola onih klubova bih ja izbacio sa bazena, a cijene bih digao za makar 100%, ovako je svima dostupan i evo šta se dešava. Pa ne lome uposlenici ormare, tuševe, ne bacaju rolne toalet papira u wc šolje, ali ako su naslijedili loš krov, to mogu popraviti
BSn

#1090 Re: Bazen na Otoci!

Post by BSn »

Nema potrebe dizati cijene rekreativcima (onaj ko uplati mjesec - taj hoce da pliva). Redovnu raju nisam nikad vidio da razvaljuje, al' zato jesam neodgojenu djecurliju koju niko ne zeli paziti pod tusevima, pa razvaljuju (a klubovi zeljni para ne zele da rade i paze na te klince. Treba fino kad god neki malac napravi zijan da dodje ciko, zapise iz kojeg je kluba, pa klub/skolu plivanja udari po dzepu. Tako bi se mozda smanjio broj klubova, al' bi imali profesionalniji odnos i prema djeci i prema ostalim posjetiteljima). Dodje ljeto, lijepo vrijeme, pa dodju i djilkosi (valjda se tako nazivaju oni koji nemaju kucnog odgoja ni ze'ru), pa to baca tuseve, lupa sanducice, kabine..., poljeva vodom sve oko sebe...

E pa, prc Milojka, tu je kriva uprava bazena. Ona ista uprava kojoj posaljete trenera da se zali kad vas zeli izbaciti iz trake, jer je on doveo u jednom terminu bruku djece, pa bi oni da plivaju u trakama. E, ti kad si plac'o nisi placao za ovu, ili onu traku, nego za olimpijski bazen. Vazda pokusavaju na finjaka... E pa i ti njemu fino kazes da nema pravo da te izbaci iz trake, pa nek' se zali kome hoce - nije tvoj problem, nego uprave bazena.

Prc Milojka.
iceman ze

#1091 Re: Bazen na Otoci!

Post by iceman ze »

ma plivaju u dugovima, ovi klubovi im nista ne placaju vec dugo vremena, na kraju ugase klub, a dugovi ostaju nerijeseni......navodno da su sad malo oko toga reda uveli, usratili neredovnim platisama i sl. Sto se tice nekulture, sve je vec navedeno i imao sam se dosta puta ranije prilike upoznati sa situacijom na bazenu....i jedno mi nije jasno, imam mjesecnu kartu, i dobijam kljuc u odjelu D, zasto onda pojedini mi daju ujutro kada ama bas nikog nema na bazenu u odjelu A koji je velikim slovima napisano only for woman..... :D
Skyfox

#1092 Re: Bazen na Otoci!

Post by Skyfox »

ja od pocetka imam averziju i nikad nisam otisao a citajuci komentare sigurno i necu!!!
Na Termama je dosta skuplje ali ista prica, ljeti prljava voda, otpadaju plocice, pa se istruzes na betonu. Suncobrana i lezaljki nema ni za ljeka iako stalno govore da nece naguravati ljude... Dakle cijene ne garantuje kvalitet...
dottore

#1093 Re: Bazen na Otoci!

Post by dottore »

ja kupujem mjesecnu, bazen, teretana( 20 m^2), sauna, fitnes i masaza za 40 KM...jedan odlazak na Terme... ;-)

a to sto je kod nas narod debilan, pa bi razvalio sve sto mu dodje do ruku, to je druga prica...
shambho

#1094 Re: Bazen na Otoci!

Post by shambho »

Slazem se s vecinom prethodno navedenog.. Meni je bazen super uradjen i ljudi koji tu rade su mi sasvim OK.. Ali nas narod je toliko uhljupan.. :roll: ..

Kad se pocnu one curice iz klubova prskati pod tusem meni se zamanta.. O higijeni u WC-u da ne govorim.. Ona cistacica je u onom kratkom periodu koliko sam bila dok sam se presvlacila pet puta na djecu zagalamila.. To niko ni o cemu ne vodi racuna (odnosi se na clanove klubova.. doduse meni se cini da su bile i neke sa DIF-a)..

..Jesam ja dobro cula da nece raditi neki period radi godisnjeg odrzavanja bazena tako nesto.. :-?
dottore

#1095 Re: Bazen na Otoci!

Post by dottore »

shambho wrote:Slazem se s vecinom prethodno navedenog.. Meni je bazen super uradjen i ljudi koji tu rade su mi sasvim OK.. Ali nas narod je toliko uhljupan.. :roll: ..

Kad se pocnu one curice iz klubova prskati pod tusem meni se zamanta.. O higijeni u WC-u da ne govorim.. Ona cistacica je u onom kratkom periodu koliko sam bila dok sam se presvlacila pet puta na djecu zagalamila.. To niko ni o cemu ne vodi racuna (odnosi se na clanove klubova.. doduse meni se cini da su bile i neke sa DIF-a)..

..Jesam ja dobro cula da nece raditi neki period radi godisnjeg odrzavanja bazena tako nesto.. :-?
ma to da vodu promjene u bazeMu
pashica

#1096 Re: Bazen na Otoci!

Post by pashica »

I prošle godine su zatvarali bazen zbog remonta, to bude u septembru. Gledam ove fotke na avazovom portalu, malo su mi smješne, al fakat, sem ovog plafona koji se vidi da je prokisao ne vidim ništa što navodi na to da "olimpijski bazen propada" :roll: čak šta više, stalno neka takmičenja i vrlo rijetko kad da nema gužve, što je valjda nekakav pokazatelj. Ja idem redovno, i za bosanske uslove meni je odlično, neka nađe neko bolju ponudu za onu cijenu, a kamo sreće da raja vodi malo više računa i da poštuju pravila, al to onda ne bi bio "bošnjo"
1906

#1097 Re: Bazen na Otoci!

Post by 1906 »

ne znam kako je ovo promaklo :-)
jos od 19.maja

http://www.javno.ba/javno-teme/diskrimi ... otoka.html

„Muškarci moraju nositi kapu i kratke pripijene kupaće gaće, a kupanje u šorcu je zabranjeno. Higijenski razlozi...“ – navode nezadovoljni građani – kupači.

Prema njihovom mišljenju problem je u tome što to pravilo važi za sve osim za organiziranu grupu vjerskih službenika Islamske vjerske zajednice koji se kupaju u šorcevima ili hlačama.

nisam vidjala te muskarce :lol: al je neki dan bila neka umotana u malom bazenu :roll:

navodno dolaze prije 8 ujutru - ali zar je uospte bitno u koliko sati su tu - kad odudaraju od pravila higijene
znaci ja -vi -mi -ostali - dolazimo poslije njih :lol:
Eweleen

#1098 Re: Bazen na Otoci!

Post by Eweleen »

1906 wrote:ne znam kako je ovo promaklo :-)
jos od 19.maja

„Muškarci moraju nositi kapu i kratke pripijene kupaće gaće, a kupanje u šorcu je zabranjeno. Higijenski razlozi...“ – navode nezadovoljni građani – kupači.

Prema njihovom mišljenju problem je u tome što to pravilo važi za sve osim za organiziranu grupu vjerskih službenika Islamske vjerske zajednice koji se kupaju u šorcevima ili hlačama.

nisam vidjala te muskarce :lol: al je neki dan bila neka umotana u malom bazenu :roll:

navodno dolaze prije 8 ujutru - ali zar je uospte bitno u koliko sati su tu - kad odudaraju od pravila higijene
zar stvarno stvarno nemaš pametnija posla u životu? :?: :?:
zonbirile

#1099 Re: Bazen na Otoci!

Post by zonbirile »

1906 wrote:ne znam kako je ovo promaklo :-)
jos od 19.maja

-----------------------------
jesu vala,ja neki dan raskrižio lubenicu digoše frku bez veze.
iceman ze

#1100 Re: Bazen na Otoci!

Post by iceman ze »

najbolji termin kada nema utakmice je onaj zadnji o 21,30 nigdje nikog......pssst nemojte nikom reci...... :D
Post Reply