Bayer-ubice sa predumisljajem
Moderator: anex
-
FFK as Lucy01
#1 Bayer-ubice sa predumisljajem
http://www.youtube.com/watch?v=wg-52mHIjhs
Svjesno izvezli lijek u Aziju, Latinsku Ameriku i neke Evropske zemlje, a za koji su znali da je zarazen HIV virusom, nakon sto im je isti bio zabranjen za prodaju u US.....
Svjesno izvezli lijek u Aziju, Latinsku Ameriku i neke Evropske zemlje, a za koji su znali da je zarazen HIV virusom, nakon sto im je isti bio zabranjen za prodaju u US.....
-
LANANA
#2 Re: Bayer-ubice sa predumisljajem
Mislim da je ovo toliko bilo strasno ljudima da su ostali bez komentara,ali sa mislima -sta li smo mi u Bosni sve pojeli,popili,progutali......
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3 Re: Bayer-ubice sa predumisljajem
....
Last edited by PipiDugaDevetka on 22/05/2008 02:51, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4 Re: Bayer-ubice sa predumisljajem
I kod nas Bayer Crops (Lider u genskoj modifikaciji) djeluje uz svesrdnu pomoć Federalnog zavoda za poljoprivredu.www.poljoprivreda.ba wrote:
DANI KRUMPIRA U FOJNICI 2007.g.
Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo u suradnji sa zemljoradničkim zadrugama Fojnica i PUP istraživao je mogućnosti uvođenja novih sorti i primjenu novih tehnologija u proizvodnji krumira.
Rezultati istraživačkog rada bit će predstavljeni
Te dvije zadruge zasadile su veće površine pod sjemenskim krumpirom, što prati i certificira Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo.
Zemljoradničke zadruge Fojnica i PUP stoga i široj javnosti žele predstaviti rezultate zajedničkog rada organiziranjem manifestacije ''Dani krumpira“ 27. srpnja.
Prisustvovat će od 100 do 150 sudionika, od kojih je 70 posto proizvođača krumpira. Tu će biti i predstavnici Osječke županije iz RH , Petrokemije iz kKutine, Agroplanta iz Nizozemske, Bayer Cropsa, te Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.
Izvor: Bljesak.info
Kao što je poznato, Bt. GM krompir je jedna od prvih GM biljaka za koju je naučno dokazano da je štetna za ljudsku i životin jsku ishranu. Dokazao dr. genetike, Arpad Pusztai (proguglaj!) koji je bio u fokusu javne polemike u GB o GM hrani krajem devedesetih i početkom 2000-tih. Namah, on i žena mu u njega, nisu dobili produžđenje ugovora za rad na nekom institutu u Aberdinu-Škotska.
*Bt.=Bakcil koji je ''terminator'' za krompirovu zlaticu i još neke štetočine. Inače, ako čovjek pojede ovaj bakcil, neće mu biti ništa. Medjutim, kombinacija krompira i Bt-a daje nešto opasno. Da li je neki krompir opasan-Bt GM može se poznati po tome da na biljci u vrijeme listanja i cvjetanja NEMA kr. zlatice ili ako ima pokoja, obično vuče za sobom svoj drob.
HALAL VJERA MUNEVERA I MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE/ZAVOD, A I DIKA SA BISTRIKA!
- karanana
#5 Re: Bayer-ubice sa predumisljajem
Hitlerova firma, radila hiljade eksperimenata nad jevrejima, invalidima i ostalim nepodobnim. Prva patentirala heroin, a opste je poznato da su prvi i najjaci clanovi nazi partije bili mahom doktori, psihijatri itd.
- PipiDugaDevetka
#6 Re: Bayer-ubice sa predumisljajem
Još otkako je KundK eksperimentalno instalirala tramvaj u Šeheru, pa sve do danas, BiH je besplatna laboratorija,...od dječijih vakcina http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 42&t=50916 do GM hrane.
Kao eto, što bi mi našim zakonima kontrolisali i izdavali dozvole za lijekove Bayera, Glaxo Smith, Novartisa,...Evo zašto, dragi Raffi,...(Vidi početni post)
Posljednjih nekoliko dana se bojim cica-maca, stalno glodjem čačkalicu, odlazim u podrum,...čitam stripove Mickey Mouse,...osjećam se kao miš,....laboratorijski,...
Kao eto, što bi mi našim zakonima kontrolisali i izdavali dozvole za lijekove Bayera, Glaxo Smith, Novartisa,...Evo zašto, dragi Raffi,...(Vidi početni post)
Posljednjih nekoliko dana se bojim cica-maca, stalno glodjem čačkalicu, odlazim u podrum,...čitam stripove Mickey Mouse,...osjećam se kao miš,....laboratorijski,...
- pirmin
#7 Re: Bayer-ubice sa predumisljajem
Osjeti se neki zestok vonj klasicne americke antipropagande.
Mozda?!
Mozda?!
- PipiDugaDevetka
#8 Re: Bayer-ubice sa predumisljajem
Bio sam u državi u kojoj kada ideš ulicom i sretneš troje ljudi, sa 100-postotnom sigurnošću znaš da je jedno od njih HIV pozitivno. Da će za 10 do 15 godina biti leš. HIV pozitiva im je iznad 35%. I sami oni znaju, a onda ne prezaju ni od krimnala i ubistva, samo da tih preostalih desetak godina prožive, a da nisu gladni.pirmin wrote:Osjeti se neki zestok vonj klasicne americke antipropagande.
Mozda?!
Putem državne tv. emituju se muzika, filmovi, političari palamude, sport,...ni riječi o prevenciji i spasu zvanom kondomi i sve ostalo. Najčešći uzrok smrti u bolničkim knjigama je: Nepoznat (Ne znam kako se piše na fr.)
Nisam ''antiamerikanac''. Amerima je u interesu da BiH ''šljaka'' jer dijelimo isto iskustvo i ideje zvane ''bogatstvo u različitosti'' - bh. duh je i američki. Bayer, Monsanto, ....i šta ja znam kako se sve ne zovu te internacionalne kompanije i korporacije,...ma samo ih interesuju $$$$. Sve bi uradili za $, pa čak bi nam i IKAR, milione četkica za zube bi nam utrapili pod humanitarnu, da opet,...
- pirmin
#9 Re: Bayer-ubice sa predumisljajem
Sve to stoji ali kod mene se ,kad vidim onoga moderatora kad se onako teatralno upali i 18 puta u eter posalje jedno te isto pitanje da ga i najgluplji Amer "primi" ,upale alarmi da bi se ipak moglo raditi o nekoj vrsti antipropagande.
Ipak , naglasavam jos jednom ono "mozda" ?!
Ipak , naglasavam jos jednom ono "mozda" ?!
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#11 Re: Bayer-ubice sa predumisljajem
karanana wrote:Hitlerova firma, radila hiljade eksperimenata nad jevrejima, invalidima i ostalim nepodobnim. Prva patentirala heroin, a opste je poznato da su prvi i najjaci clanovi nazi partije bili mahom doktori, psihijatri itd.
jacobX99 (1 week ago)
0 Poor comment Good comment
Bayer were part of the chemical and dyestuffs cartel, IG Farben, that helped bankroll sHitler's rise to power. They were involved in nasty experiments on Jews, et al., during the nazi holocaust. BTW, Heroin is a trademark of Bayer, marketed in 1/2 doz Euro countries by 1898; approved by AMA for Americans in 1906. ("Cured" morphine addiction!) Not surprisingly, the largest group of professionals to join the nazi party were docs and shrinks. See Proctor, Racial Hygiene: Medicine Under the Nazis.
ajde care napisi nesto iz svoje glave....a i vi ostali