Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Toronto Raptorsi izabrali su Edina Bavcica u 2 rundi kao 56 izbor NBA drafta... Nakon izbora proslijeden je Philadelphia-i ciji je skaut za Evropu Danko Cvjeticanin... Sretno Bavcicu!!!
Napokon i jedan bosanac na draftu, moram priznati da ni u snu nisam mislio da će to biti Bavčić... Ali svaka čast momku, nadam se da će nešto i postići tamo
e pa ako sam se i od koga nadao da ce biti draftovan to nije bio Bavcic, ali svaka cast...ja ipak mislim da taj Bavcic ima nekoga jakog iza leđa ko ga gura...nije on meni bas za NBA sto jest jest...
boston_c wrote:Napokon i jedan bosanac na draftu, moram priznati da ni u snu nisam mislio da će to biti Bavčić... Ali svaka čast momku, nadam se da će nešto i postići tamo
Imali smo i ranije predstavnike: Sinanovic draftovan od Portlanda iako do sada nije zaigrao u NBA.
Što se tice ovogodisnjeg drafta pored imena 59 pick-a Damira Markote (Omerbegović) stavljeno je "Bosnia"
Jedini koji se od sada okusao u NBA je reprezentativac BiH Aleksandar Radojevic
bavcicv problem je nedefinisana pozicija(za 3u je previsok,slab ulaz pod kos etc.)....da bi igrao 4ku u NBA mora nabaciti js 20 kg.... u misicima i mora poraditi na ledjnoj tehnici...koju zapravo i nema nikako...imadobar sut,brzinu,solidnu tehniku...ali mora jos puno raditi na sebi...ehhhh daleko je NBA..biti draftovan nista ne garntuje,ima xy takvih slucajeva
Murat Sabanovic wrote:da bog da ,da on zaigra u nba..
Hoce neboj se..... u torontu moze igrat svako
slabo ti nba pratis
salu na stranu ...u Torontu igraju igraci kao...calderon,boner,Rafael Arujo,Pape Sow i da dalje ne nabrajam koji su cak ispod velikog broja igraca iz Srbije i BIH.Nije ni NBA kao sto mnogi misle u Evropi jer jedno je gledat samo top utakmice a drugo je gledat cijelo njihovo prvenstvo ,kao sto ja gledam Toronto Raptorse gotovo tokom cijele sezone i znam ko sve igra u tom timu.
Problem kosarkasa sa nasih prostora koji igraju u NBA je sto svu igru zasnivaju na sutu..... a u NBA se trazi skok i odbrana..na tome je pao Stojakovic i Radmanovic...profil igraca kao sto je bio Drazen i Divac su najbolji za Americki ukus....
[quote="zavrzlama"]na tome je pao Stojakovic i Radmanovic...[quote]
korekt mi if ajm vrong, al zar Pedja nije igrao Allstar u nekoliko navrata?? Zar se on jos uvijek ne vodi kao jedan od najboljih sutera lige??
Ajmo se vratit na edu, ma on je zakon!!! Jos kad nam izaberu Zimića, pa kad on sav letargičan počne dijeliti banane razvikanim USA bekovima
zavrzlama wrote:
Hoce neboj se..... u torontu moze igrat svako
slabo ti nba pratis
salu na stranu ...u Torontu igraju igraci kao...calderon,boner,Rafael Arujo,Pape Sow i da dalje ne nabrajam koji su cak ispod velikog broja igraca iz Srbije i BIH.Nije ni NBA kao sto mnogi misle u Evropi jer jedno je gledat samo top utakmice a drugo je gledat cijelo njihovo prvenstvo ,kao sto ja gledam Toronto Raptorse gotovo tokom cijele sezone i znam ko sve igra u tom timu.
ziv ti meni bio, bonner je u spursima, araujo u utahu
to da slabo pratis rekao sam zato sto je bavcic u Phili a ne u Torontu
Pratim ja to dobro ova prva dvojica su igrali cijelu proteklu sezonu u Torontu i tek prije par mjeseci su otisli iz toronta.... a Bacvic je igrac toronta ..samo ga je toronto posudio Philiju.... stoje praksa klubova u NBA da posuduju igrace..a Bacvicu je maticni klub koji ima praqvo na njega Toronto.
zavrzlama wrote:
Pratim ja to dobro ova prva dvojica su igrali cijelu proteklu sezonu u Torontu i tek prije par mjeseci su otisli iz toronta.... a Bacvic je igrac toronta ..samo ga je toronto posudio Philiju.... stoje praksa klubova u NBA da posuduju igrace..a Bacvicu je maticni klub koji ima praqvo na njega Toronto.
Vidim da tebi nije do razgovora o kosarci...nego se natjeces sa sagovornikom da ispadnes da nesto znas bolje od drugih...meni to nije cilj...samo da ti kazem da nemas pojma o NBA i njihovim pravilima....
The Sixers also managed to acquire the draft rights to Edin Bavcic, the 56th overall pick in the second round, from the Toronto Raptors for cash considerations. The 22-year old is a 6-foot-10, 230-pound, small forward/power forward from Bosnia-Herzegovina and may remain in Europe.
- dvojica koja se prepucavaju o nečemu petnaestom samo da bi vlastita sujeta na kraju "orgazmirala"
- tim eksperata koji se odmah posrao u jednu od rijetkih dobrih vijesti na ovom portalu i osudio Bavčića na propast prije nego što je i na prvi trening otišao ("ne može on u NBA, on je iš'o sa mnom u školu")... Eto, da su vas pitali ovi iz Philly-ja i Toronta, kol'ke bi pare uštedili, a ovako su se zajebali...
Sretno i čestitam, Edo... Dabogda te mi za koju godinu na All Star Game-u gledali...
dok se vi koljete Bavcic razvaljuje u ljetnoj NBA ligi
sinoc (protiv san antonia) za 35 (!) minuta zabio 21 kos (2-3 trice, 5-5 slobodna bacanja), drugi igrac po ucinku
preksinoc 11 koseva, 3 asista i 9 (!) skokova, za 21 minutu
hebote kako je kreno mozda ga i ostave u Filadelfiji (iako mi nikakok nije jasno kako je ostvariop ove rezultate . covjek u Bosni, osim u mozda niekih 5-6 utakmica nije napravio nista ozbiljnije )