Baustelski dani BiH dijaspore!

Post Reply
spreca

#76 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by spreca »

Sezam wrote:Godinama pusite cetnicku propagandu o "petoj mihnenskoj", "prvoj udarnoj iz malmea", Bosnjama sto vise na socijali u Sve'ckoj, a u najboljem slucaju peru WC na autobuskoj...

Trebate se dobro pogledati u ogledalo i shvatiti jednu veliku istinu: dijaspora bez vas moze, vi bez dijapore ne mozete.

E kad to shvatite i prestanete se loziti na cetnicke pizdarije, mozda nesto i bude od vas, i od Bosne.
:thumbup:
bong

#77 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by bong »

_mufljuz_ wrote:
bong wrote:Image

pozor!!!...dijasporac na putu.... :D :izet: :lol: :lol: :bih:
tišina fukaro :lol:
jeb ga nemam bemvejca :D :D al zato dobre radne kundure :D :D
_mufljuz_

#78 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by _mufljuz_ »

L u c i f e r wrote: Nisam lud, pa lakse bi naucio majmuna da svira klavir...

Kaki si taki si, sebi si... :(
tako je - sebe nisi mog'o... :thumbup: pokusaj sa guslama - mozda ti podje za rukom pa mozda i genetika proradi :lol:
BTW - ne treba - ja sviram na klaviru - ne puno ali za svoju dusu :mrgreen: a za tebe cisto sumnjam da imas pojma i to :lol:
L u c i f e r

#79 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by L u c i f e r »

_mufljuz_ wrote:

tako je - sebe nisi mog'o... :thumbup: pokusaj sa guslama - mozda ti podje za rukom pa mozda i genetika proradi :lol:
BTW - ne treba - ja sviram na klaviru - ne puno ali za svoju dusu :mrgreen: a za tebe cisto sumnjam da imas pojma i to :lol:
Tipicni dijasporac: falite me gubice moje... :D
swanfilter

#80 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by swanfilter »

Moje iskustvo sa kontaktiranjem institucija BiH nekada davno. X mailova, jednog jedinog odgovora .. Nasoj ambasadi kao student se nudio dzaba da radim, ma koliko dugo. Da bi rekli, ne moze. Ali nista ... I sigurno da nisam jedini ... Zalosno ...
agnostic_front

#81 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by agnostic_front »

Tema je izdržala pune 4 stranice bez šukanja jednih i drugih. Aferim, bajrambarećulah.

I naravno, svaka čast djevojci :thumbup:
cindrlimindrli

#82 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by cindrlimindrli »

Zeni sve cestitke i puno uspjeha, samo, ne bih da vam kvarim dozivljaj al' ona je za Bosnu izgubljena za sva vremena.
Jos mozda poneki fudbaler, koja humanitarna akcija i to je kapak sto se tice odnosa dijaspora-Bosna.
_mufljuz_

#83 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by _mufljuz_ »

L u c i f e r wrote:
_mufljuz_ wrote:

Tipicni dijasporac: falite me gubice moje... :D
ti si tipicni iskompleksiran i limitiran forumaski lik glumis pametnog ispadnes glup, samo nesto glumis... a nista ne odglumis...
L u c i f e r

#84 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by L u c i f e r »

Vrijedjanje drugih je znak intelektualne nemoci, tipicno dijasporski... ;)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#85 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by Truba »

ima duge ruke :D
Paranoid

#86 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by Paranoid »

L u c i f e r wrote:Vrijedjanje drugih je znak intelektualne nemoci, tipicno dijasporski... ;)
Ne vidim ništa loše što je čovjek napisao, za razliku od tebe koji od svog prvog posta na ovoj temi provociraš. Vidiš, i ja se javljam sa pristojne udaljenosti i sretan sam zbog toga, jer zamisli na šta bi mi ličio život da se moram svaki dan susretati sa likovima poput tebe.
insomnia78

#87 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by insomnia78 »

Vala je prava Bosanka :D
Image

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
L u c i f e r

#88 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by L u c i f e r »

Paranoid wrote:
L u c i f e r wrote:Vrijedjanje drugih je znak intelektualne nemoci, tipicno dijasporski... ;)
Ne vidim ništa loše što je čovjek napisao, za razliku od tebe koji od svog prvog posta na ovoj temi provociraš. Vidiš, i ja se javljam sa pristojne udaljenosti i sretan sam zbog toga, jer zamisli na šta bi mi ličio život da se moram svaki dan susretati sa likovima poput tebe.
Mufljuz & Paranoid. :D

Nisu dzaba stari latini reknuli: nomen est omen. :)
Paranoid

#89 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by Paranoid »

L u c i f e r wrote:
Paranoid wrote:
Mufljuz & Paranoid. :D

Nisu dzaba stari latini reknuli: nomen est omen. :)
reknuli ??
Džaba
: "Nomen est omen"
ČĆŠĐŽćčšžš
L u c i f e r

#90 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by L u c i f e r »

Brezbeli. :nargila:
stakasa

#91 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by stakasa »

Zlonamjerniji komentari na ovom nego na forumu svedskih desnicara. Pojesce vas ljubomora. Izjest
L u c i f e r

#92 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by L u c i f e r »

Nemoj tako, niko nista protiv hanume nije reko.

Svaka maloj cas'.

Samo malo hiritiramo ove nase dijasporske desnicare. :)
Gojeni H

#93 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by Gojeni H »

cindrlimindrli wrote:Zeni sve cestitke i puno uspjeha, samo, ne bih da vam kvarim dozivljaj al' ona je za Bosnu izgubljena za sva vremena.
Jos mozda poneki fudbaler, koja humanitarna akcija i to je kapak sto se tice odnosa dijaspora-Bosna.
Ne bih da dizem palac jer u ovome nema nista dobro, ali to je istina i realnost.
Djeca vec slabije govore bosanski ako ga uopste i govore, Bosna je neka daleka egzoticna zemlja gdje shopping centri nisu ni izbliza one velicine i bljestavila kakvi su u Stokholmu.

Djevojci cestitke, svako dobro i jos veci uspjesi u zivotu i radu. Ovo je veliki uspjeh za nju i njenu porodicu ... i mozda za bosansko-svedsku zajednicu ... to je otprilike to.
stakasa

#94 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by stakasa »

Gojeni H wrote:
cindrlimindrli wrote:Zeni sve cestitke i puno uspjeha, samo, ne bih da vam kvarim dozivljaj al' ona je za Bosnu izgubljena za sva vremena.
Ne bih da dizem palac jer u ovome nema nista dobro, ali to je istina i realnost.
Djeca vec slabije govore bosanski ako ga uopste i govore, Bosna je neka daleka egzoticna zemlja gdje shopping centri nisu ni izbliza one velicine i bljestavila kakvi su u Stokholmu.

Djevojci cestitke, svako dobro i jos veci uspjesi u zivotu i radu. Ovo je veliki uspjeh za nju i njenu porodicu ... i mozda za bosansko-svedsku zajednicu ... to je otprilike to.
Kao i obicno, pricas napamet i nisi u pravu
Gojeni H

#95 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by Gojeni H »

stakasa wrote:
Gojeni H wrote:

Kao i obicno, pricas napamet i nisi u pravu
Da nisi i ti realan kao onaj trhulj pa mislis da je ljubav prema Bosni toliko jaka da bi neko dosao da radi u bosanskoj politici za 3-4 milje eura, cak i da im neko dozvoli?
stakasa

#96 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by stakasa »

Pa koja je Pjaniceva korist da mu Pape selektor bude?
stakasa

#97 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by stakasa »

Bosnjacka dijaspora je kohezioni faktor u BiH, jedna od rjetkih stvari gdje se mogu sloziti hardcore Bosnjaci, Srbi, Hrvati, Bosanci, umjereni, Titoisti...
I to je nesto
Paranoid

#98 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by Paranoid »

stakasa wrote:Pa koja je Pjaniceva korist da mu Pape selektor bude?
Krenimo redom i logično .Gdje je lubenica, gdje je lubenica ? Šta si kaže reko? Gdje je lubenica? Gdje je lubenica?

Jesi to kaže mene pito za lubenicu?

Eno ti je iza ormara gdje si je ostavio al kaže rasijeci napola. Vadi košpe, vadi košpe, vadi košpe, izvadio košpe izreži.

Što nisi kaže sačeko i mene da skupa vadimo košpe. Nisam kaže mogo. E haj kaže hm ha ispade ,hm ha ispade, haj opet, hm ha ispade, haj još jednom ispade.

Jel, kaže, moguće da svaki put tebi hm ha ispadne, a meni hm ha ne ispadne.

Jeste kaže.
_mufljuz_

#99 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by _mufljuz_ »

stakasa wrote:Pa koja je Pjaniceva korist da mu Pape selektor bude?
nikakva to je cista paradigma sta biva sa "dijasporskim" covjekom kad padne pod menadzment bh krkana....
daddy-kool

#100 Re: Baustelski dani BiH dijaspore!

Post by daddy-kool »

Djevojci/mladoj ženi što je postala ministrica velika čestitika, jako je bitno da se naš narod integriše u zemljama gdje je odabrao da živi. Ovo je više bitno radi njih samih, jer veza prema zemlji porijekla sve više blijedi sa svakom aljedećom generacijom. Ovo je sasvim logično i dobro, a primjera radi: nema puno crnaca u USA koji žale za Afrikom ili Talijana koji žale za Italijom.

A to da li će se neko odlučiti da zaigra u reprezentaciji, mislim da nas more malo veći probelmi od toga.
Post Reply