L u c i f e r wrote:detroit-mercy wrote:L u c i f e r wrote:Treba glasati.
Vi bi da se jebete, a da vam ne udje.
Da ne kako u bosni med i mlijeko, al valja dici muda i glasat, ovo narocito vrijedi za rs.
Naravno da nije bosna turisticka oaza, al ljidi vole obici zavicaj.
Sto se glasaca u bosni tice, i tu bi naravno trebala biti bolja izlaznost.
Ne velim ja nigdje da su lokalci zlatni i pametni, upravo suprotno.
A najjaci vam je taj argument sto vi znate sta bi ja reko.
I ja znam da bi vi svi glasali za mene kad bi ste znali koji sam kandidat na listi.
Iskreno ti si jedinka na ovom forumu, ako uzmemo da je forum neko mjerilo raspolozenja javnog mnjenja, velika vecina domacih forumasa je na stajalistu da dijaspora ne treba da glasa jer ne treba da utice na procese koji joj nisu od zivotnog znacaja. Ja posto vec godinama zivim u demokratskim drustvima postujem volju vecine

.
Btw, sta ti znaci ovo "vi bi da se jebete a da vam ne udje". Ja licno nista niti imam od BiH, niti ocekujem od BiH ali joj opet dajem koliko mogu.
Nisi mi jasan u dosta stvari kolega

.
Svi oni koji imaju misljenje o tome kako bi u bosni trebalo da bidne, a imaju pravo glasa, trebaju da glasaju.
Ne mere bit jasnije od toga.
Prica je posla u smjeru zainteresovanosti dijaspore za bosnu, neko fino ukaza da se najbolje vidi po minornoj izlaznosti na izbore.
Ne shvati me pogresno.
Meni samo idu na q zagovaraci nacionalne mrznje i rata, a koji to cine iz dubokog dijaspodskog hlada, tj rado bi mlatili gloginje al tudjom cunom.
Vidis, na ovom forumu se ne raspravlja samo o BiH nego i o Ukrajini, USA, Kini, Hrvatskoj, Siriji, Iraku i mnogim drugim zemljama. I mnogi forumasi iznose svoja misljenja kako bi trebalo da bude u mnogim ovim zemljama. Slijedom tvoje logike, da li to znaci da bi trebali da glasamo u svakoj ovoj drzavi za koju smo zainteresovani.
Sad, da se malo osvrnem i na taj tvoj prepontento/malogradjansk stav, pa tako u prvoj recenici upotrebljavas glagol bidne umjesto bude. Jer naravno, ti komuniciras sa dijasporom a u dijaspori su uglavnom baustelci i cistaci hala po Zapadu sa kojim se je najlakse sporazumjeti kad se koristi izvorni jezik: bidne, more, vislji i sl.
Prilicno jadno za nekog kome na kurac idu zagovaraci nacionalne mrznje i rata

. Na kraju, ne znam ko su to zagovaraci nacionalne mrznje i rata, pa dovoljno ti je otici na utakmicu domaceg prvenstava u bilo kom sportu i pogledati/pslusati parole na stadionima ili otici na bilo koji predizborni miting pa se uvjeriti koliko nacionalne ljubavi ima.
Posto smo vec dokazali da dijsporu politika ne intresuje, nije valjda da treba da dokazujemo i da dijspora slabo ide na utkmice domacih klubova ili da za konstantne ekscese na stadionima nisu krivi dijasporci

.