Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
iz zadnje klupe

#76 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by iz zadnje klupe »

a tako lako biti nekome žirant, neznam, to mi neide u glavu...
Posto sam i ja bio zirant jednoj rodici za koji sam ispušio ( nisam na sreču bio jedini pa je dio koji sam davao bio manji), ekspanzija kredita i žiranata je bila u periodu 1998-2002 godine kada su ljudi smatrali da biti žirant nije strašno za prijatelja ili rođaka, a u tom periodu je i vjerovatno uzet taj kredit, em za liječenje kčerke, em prijatelji žiranti, pa kakav bi bio prijatelj da odbiješ biti žirant prijatelju za te stvari, jos u vremenu kada nije bilo masovnih slučajeva zloiupotrebe žiranata, pa ni nekog straha od prevare...
say_cheese

#77 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by say_cheese »

plain vanilla wrote: sto neko spomenu gore naku zenu-odustala od skupljanja novca za dijete jer nema uvid u stanje racuna i jer ce "SAMO TROSKOVI LIJECENJA" biti placeni..pa sta bi ona? da joj se da i onaj iznos preko toga :-)
i onda Batko lopov, a ona postena
ma de ba
Kad te zub zaboli, izvadis ga i problem je rijesen, ali nazalost taj princip ne funkcionise kad su u pitanju teska oboljenja koja zahtjevaju sveobuhvatan tretman. Ako si spremna da pacijentu omogucis transplantaciju ili bilo koju drugu vrstu kompleksnog operativnog poduhvata, onda moras biti takodje spremna da snosis troskove postoperativnog tretmana. Transplantacija sama po sebi je prvi korak, a terapija koja slijedi je mucna i dugorocna i budi sigurna da ce kostati u najmanju ruku isto toliko novca koliko i sama operacija. Eh sad, da li ima smisla poslati pacijenta na skupocijeni tretman u inostranstvo, a po povratku ga ostaviti na cjedilu? Svakako da nema. Zelim reci, da ce toj zeni koja lijeci svoje dijete trebati konstantan priliv novca na duzi period i ako mi nismo u stanju osigurati taj priliv novca, onda nije posteno da se upustamo u tu vrstu pomoci. Mislim da nema nista gore, kad pacijentu sugerises spas, dajes mu nadu u ozdavljenje, da bi ga na kraju iznevjerio. A budi sigurna da ce upravo doci do toga, jer imamo veliki broj oboljelih i svaki dan je neko drugi u centru nase paznje.

Moj savjet bi bio da se humanitarni rad iskljucivo bavi slucajevima, gdje doktor specijalista na samom pocetku moze tacno procijeniti trajanje terapije a uz to i troskove. Upustati se u avanture kompleksnih terapija i lijecenje kronicnih oboljenja, gdje tok, trajanje, troskovi i ishod stoje pod velikim upitnikom, to je samo bacanje prasine u oci. Prepustimo te slucajeve stucnjacima, ministarstvu zdravstva, jer jedino oni imaju ekspertizu i sredstva a bogami i duznost.

Sto se tice Batka i njegove humanosti, sta da kazem. On da ima dva prsta obraza, ne bi sigurno umocio ruke u kesu sa parama. Izdvojiti novac kako bi pokrio administrativne troskove, to je ok, ali kupovati nekretnine na osnovu tog rada, to ne moze ni pod razno. Batko ima diplomu stomatologije u dzepu i svima nam je poznato, da je upravo ta struka unosan biznis na nasim prostorima. Zasto se on ne bavi svojim zanatom? Poznavajuci ljudsku cud, gdje svi mi tezimo boljem zivotu, mora da je pronasao izvor novca, gdje moze sa manje truda ostvariti veci profit. Drugog objasnjenja nema i po tom pitanju se ne trebamo lagati.
fidoremilienko

#78 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by fidoremilienko »

pravi ublehas
Corto Maltese

#79 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Corto Maltese »

wannabe_ultra wrote:
Moja nekadasnja komsinica je pokusala sa Otvorenom mrezom ici na skupljanje donacija za bolesno dijete, i odustala nakon sto joj je Batko saopcio da ona nece imati uvid u stanje ziro racuna.

Kao, dobice koliko njoj treba, a sav visak novca ako ga bude, ona o tome ne treba nista znati. Ako ne skupe dovoljno, nikom nista. Eto tako joj je receno.
:-)
trebalo joj je kupiti jos i stan i auto
Misliš na ovaj stan?
Image
_mufljuz_

#80 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by _mufljuz_ »

damfa to momacki....
Drvosjeca iz Dejcica

#81 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Očito Batko ima i onu tamnu stranu medalje a po meni da imamo pravne države istražni organi bi trebali ispitati sve navode. Ako se dokaže da od svih ovh navedenih stvari ništa nje istina onda čovjeka pustiti na miru da radi i dalje svoj posao jer je uspješan u tome. Ali ako se dokaže da je samo 1% istine istog treba zatvoriti i oduzeti imovinu jer je prevarant najgore vrste jer koristi nesreću i patnju durgih ljudi radi sticanja vlastite imovinske koristi.
_mufljuz_

#82 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by _mufljuz_ »

najgore je od svega sto ako se procuje i ako se spakuje u tvorza vise niko ziv nece dat marke za lijecenje bilo koga...

sto je po meni jos strasniji scenario....
Last edited by _mufljuz_ on 25/08/2013 10:58, edited 1 time in total.
Nikolini

#83 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Nikolini »

Mene zanima jedna stvar. Ako nekome treba 200 000 KM a skupi se 250 000 KM gdje ide ostatak novca??? Da li se preusmjeri na nekog drugog ili mu jednostavno nestane trag?

Ovo mora biti 100% transparentno da se zna gdje ide svaki fening. Logicno je da se iz toga placaju troskovi, pa eto nek je Batku plata 5000 KM, ali treba sve biti transparentno.
lavorpunvode

#84 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by lavorpunvode »

Nikolini wrote:Mene zanima jedna stvar. Ako nekome treba 200 000 KM a skupi se 250 000 KM gdje ide ostatak novca??? Da li se preusmjeri na nekog drugog ili mu jednostavno nestane trag?

Ovo mora biti 100% transparentno da se zna gdje ide svaki fening. Logicno je da se iz toga placaju troskovi, pa eto nek je Batku plata 5000 KM, ali treba sve biti transparentno.
po meni bi bilo logicno da je ostatak novca preusmjeravan na racune ostalih na spisku za lijecenje, s obzirom da se puno ljudi istovremeno nalazi u programu OM.

neka ga Jedan pita da li je sve pare utrošio kako treba i za ono za što su namijenjene, a od srca donirane od ovog napaćenog naroda..
:thumbup:
fidoremilienko

#85 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by fidoremilienko »

Ima jos ljudi kojima je batko ostao duzan...a cim sam ga vidio da se bavi humanizmom :-) pa to je ljiga od covjeka!
udrch

#86 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by udrch »

ima li negdje na stranici da se može provjeriti iznos prikupljenih sredstava i utrošak istih..
dječak sa šibicama

#87 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by dječak sa šibicama »

rahmanjin wrote: Djecak sa sibicama nije napisao da je toj zeni receno da ce visak novca ici za druge bolesnike. Nego samo da nece ta zena imati uvid u racun.Dakle, ne zna se gdje bi isao taj novac. A taj novac nije njegov licno.
Ne napadam ja njega, ali ne mogu ni da shvatim ni vas sto ga bezuslovno branite.
Ja ne bih komentirao prostacke uvrede pojedinaca, i pausalne ocjene da onaj ko je protiv Batka, nije human covjek.

To je nas tipicni mentalitet, koji i doktora koji uzima mito, tapse po ramenu jer "on ipak pomogne".

Kod nas se ne kritikuje sistem koji je dopustio da nam djeca umiru jer nam je zdravstvo u kurcu, kod nas se sve to presucuje i slijeze ramenima, a hvale se ljudi koji koriste situaciju. Kod nas gradjani izadju na izbore i glasaju za istu tu vlast koja je dovela drzavu na takve grane.

Umjesto da Batko nema razloga djelovati, da OM nema potrebe postojati, kod nas svi pristaju na takvo stanje stvari. I zabadaju glavu u pijesak kad im kazes da su upravo oni, gradjani, krivi za sve. Oni su izabrali nesposobnu vlast, niko drugi.

I kad nema benzina, svercer ti ga proda iz kanistera za masnu proviziju, i sta je poenta? hvaliti svercera ili jebati mater drzavi sto nema benzina. Kod nas hvale svercera.

Protiv Batka licno nemam nista, svaka cast na svakom spasenom zivotu, ali nazivati ga novom Majkom Terezom, dajte molim vas. Smijesni ste.
uglavnomja

#88 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by uglavnomja »

say_cheese wrote: Moj savjet bi bio da se humanitarni rad iskljucivo bavi slucajevima, gdje doktor specijalista na samom pocetku moze tacno procijeniti trajanje terapije a uz to i troskove. Upustati se u avanture kompleksnih terapija i lijecenje kronicnih oboljenja, gdje tok, trajanje, troskovi i ishod stoje pod velikim upitnikom, to je samo bacanje prasine u oci. Prepustimo te slucajeve stucnjacima, ministarstvu zdravstva, jer jedino oni imaju ekspertizu i sredstva a bogami i duznost.

.

nazalost, nije samo bacanje prasine u oci nego i bacanje stotina hiljada i mioliona maraka uzalud, nekim bolnicama u maerici i njemackoj, za eksperimentalna lijecenja, za 1% sansi, za tretiranje te djece kao pokusnih kunica, ... nasi doktori znaju sta je izljecivo, a sta ne. svaka ova humanitarna akcija bi trebala imati strucno objasnjenje sta je moguce, sta ima svrhe, za sta postoji lijek ili doktor ili uredjaj kojeg nema kod nas, pa da se ide dalje traziti pomoc. ali staviti tesko bolesno dijete, koje nema sansi da prezivi, skupljati pare da se djetetu produzi zivot za par dana ili mjeseci, po bolnicama, u bolovima i patnji ... samo donoci zaradu tim bolnicama. mozda zvici nehumano, takav nam je mentalni kod, ali cinjenice su tu. neka djeca se rode toliko bolesna da nema sanse da prezive, ni za sve pare na planeti nema im pomoci.

a sto se batka tice, ne znam :?

cinjenica je da om funkcionira, cinjenica je da je batko karizmatican jer je to prozivio na svojoj tragediji, jer je elokventan, jer je poznata faca, cinjenica je da jedna organizacija ne moze biti uspjesna bez cvrste ruke, da se zna ko je sef, ko kosi, a ko vodu nosi.
amko761

#89 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by amko761 »

dječak sa šibicama wrote:
rahmanjin wrote: Djecak sa sibicama nije napisao da je toj zeni receno da ce visak novca ici za druge bolesnike. Nego samo da nece ta zena imati uvid u racun.Dakle, ne zna se gdje bi isao taj novac. A taj novac nije njegov licno.
Ne napadam ja njega, ali ne mogu ni da shvatim ni vas sto ga bezuslovno branite.
Ja ne bih komentirao prostacke uvrede pojedinaca, i pausalne ocjene da onaj ko je protiv Batka, nije human covjek.

To je nas tipicni mentalitet, koji i doktora koji uzima mito, tapse po ramenu jer "on ipak pomogne".

Kod nas se ne kritikuje sistem koji je dopustio da nam djeca umiru jer nam je zdravstvo u kurcu, kod nas se sve to presucuje i slijeze ramenima, a hvale se ljudi koji koriste situaciju. Kod nas gradjani izadju na izbore i glasaju za istu tu vlast koja je dovela drzavu na takve grane.

Umjesto da Batko nema razloga djelovati, da OM nema potrebe postojati, kod nas svi pristaju na takvo stanje stvari. I zabadaju glavu u pijesak kad im kazes da su upravo oni, gradjani, krivi za sve. Oni su izabrali nesposobnu vlast, niko drugi.

I kad nema benzina, svercer ti ga proda iz kanistera za masnu proviziju, i sta je poenta? hvaliti svercera ili jebati mater drzavi sto nema benzina. Kod nas hvale svercera.

Protiv Batka licno nemam nista, svaka cast na svakom spasenom zivotu, ali nazivati ga novom Majkom Terezom, dajte molim vas. Smijesni ste.
Što mi više ide na živce ovo okrivljavanje vlasti. Hajd se prisjesti koliko se vlasti promijenilo od rata do danas.

Ugrubo: SDA; Alijansa, SBiH,SDP,p pa sad opet SDA, SBB i sada u Sarajevu milion nekakvih samostalnih :shock:

I? Šta je problem?
Alfons Kauders

#90 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Alfons Kauders »

uglavnomja wrote:
say_cheese wrote: Moj savjet bi bio da se humanitarni rad iskljucivo bavi slucajevima, gdje doktor specijalista na samom pocetku moze tacno procijeniti trajanje terapije a uz to i troskove. Upustati se u avanture kompleksnih terapija i lijecenje kronicnih oboljenja, gdje tok, trajanje, troskovi i ishod stoje pod velikim upitnikom, to je samo bacanje prasine u oci. Prepustimo te slucajeve stucnjacima, ministarstvu zdravstva, jer jedino oni imaju ekspertizu i sredstva a bogami i duznost.

.

nazalost, nije samo bacanje prasine u oci nego i bacanje stotina hiljada i mioliona maraka uzalud, nekim bolnicama u maerici i njemackoj, za eksperimentalna lijecenja, za 1% sansi, za tretiranje te djece kao pokusnih kunica, ... nasi doktori znaju sta je izljecivo, a sta ne. svaka ova humanitarna akcija bi trebala imati strucno objasnjenje sta je moguce, sta ima svrhe, za sta postoji lijek ili doktor ili uredjaj kojeg nema kod nas, pa da se ide dalje traziti pomoc. ali staviti tesko bolesno dijete, koje nema sansi da prezivi, skupljati pare da se djetetu produzi zivot za par dana ili mjeseci, po bolnicama, u bolovima i patnji ... samo donoci zaradu tim bolnicama. mozda zvici nehumano, takav nam je mentalni kod, ali cinjenice su tu. neka djeca se rode toliko bolesna da nema sanse da prezive, ni za sve pare na planeti nema im pomoci.

cinjenica je da om funkcionira, cinjenica je da je batko karizmatican jer je to prozivio na svojoj tragediji, jer je elokventan, jer je poznata faca, cinjenica je da jedna organizacija ne moze biti uspjesna bez cvrste ruke, da se zna ko je sef, ko kosi, a ko vodu nosi.
Nazalost ima i ovog.

Ljudi su naucili da ocekuju cuda, a nekad se jednostavno ne moze uraditi nista dugorocno... Mediji vole pozitivne price, kako je neko otisao negdje na nekakav skupi tretman - svi sretni... A onda nekoliko mjeseci neopazeno prodje vijest da se ipak nisu izvukli.

Treba sve pokusati, ali treba biti i realan. Nismo mi neka africka vukojebina, i kod nas se rade transplantacije, kompleksne operacije srca i sl. Naravno da to nije na nivou jedne Svicarske ili Amerike, ali nije vala ni da su nasi ljekari koji se bave ovim jako zahtjevnim stvarima duduci koji ne znaju sta rade. Ako ima sanse da se ide dalje, da se radi nesto za sta nemamo kapacitete, oni ce prvi preporuciti tretman u inozemstvu, ko sto rece kolega say-cheese

To je nauka, nema mjesta za emocije.
dječak sa šibicama

#91 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

amko761 wrote: Što mi više ide na živce ovo okrivljavanje vlasti. Hajd se prisjesti koliko se vlasti promijenilo od rata do danas.

Ugrubo: SDA; Alijansa, SBiH,SDP,p pa sad opet SDA, SBB i sada u Sarajevu milion nekakvih samostalnih :shock:

I? Šta je problem?
Nema problema, bitno da se Dodiku prijeti ratom, svi za Komsu, to Bakire neka si hin reko picka li hin materina cetnicka, to Milorade jebi balijama kevu, i taj rad.

De ba, pa ko je kriv za stanje u drzavi. I sto su svi politicari isti, nego sto vide da narodu vecinom "ide na zivce okrivljavanje vlasti". Motkama im porazbijati vladu i predsjednistvo, pa da vidis kako ce preko noci postati azurni i ucinkoviti.

A ne, dva kamena u gradsku skupstinu, i odmah rasprava kako to nije u redu. Takav narod i ne zasluzuje bolje.

Covjece djeca i ljudi nam umiru jer nam je zdravsto u trokurcu. Hiljade ljudi treba pomoc, za bilo kakvu komplikovaniju bolest, skupljaju se pare. A narod slijeze ramenima i Batko hvala ti.
Alfons Kauders

#92 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Alfons Kauders »

dječak sa šibicama wrote:
amko761 wrote: Što mi više ide na živce ovo okrivljavanje vlasti. Hajd se prisjesti koliko se vlasti promijenilo od rata do danas.

I? Šta je problem?
Nema problema, bitno da se Dodiku prijeti ratom, svi za Komsu, to Bakire neka si hin reko picka li hin materina cetnicka, to Milorade jebi balijama kevu, i taj rad.

De ba, pa ko je kriv za stanje u drzavi. I sto su svi politicari isti, nego sto vide da narodu vecinom "ide na zivce okrivljavanje vlasti". Motkama im porazbijati vladu i predsjednistvo, pa da vidis kako ce preko noci postati azurni i ucinkoviti.

A ne, dva kamena u gradsku skupstinu, i odmah rasprava kako to nije u redu. Takav narod i ne zasluzuje bolje.

Covjece djeca i ljudi nam umiru jer nam je zdravsto u trokurcu. Hiljade ljudi treba pomoc, za bilo kakvu komplikovaniju bolest, skupljaju se pare. A narod slijeze ramenima i Batko hvala ti.
Sorry ali ovo jednostavno nije tacno. Ja bas i nisam neki ljubitelj nasih ljekara, ali ispade sad da nemamo nikakvo zdravstvo i da se za bilo sta komplikovanije od sunecenja i slijepog crijeva mora ici vani.

To je izuzetak, a ne pravilo.

Znam nekoliko ljudi koji su prodeverali prilicno opasne stvari kod nas. Ne kazem da je zdravstvo super, daleko od toga, ima metar problema (pogotovo s finansiranjem, krs fondovima, debilnim sistemom osiguranja na kantonalnom nivou)... Ali hajmo malo biti realni pa pogledati sta se sve napravilo zadnjih godina? U Tuzli otvoren centar za srce, priznat u regiji... Prosiren UKC, zaposleno i osposobljeno metar novih ljudi, nabavljena oprema o kojoj se samo moglo sanjati prije 20 godina.

Uvijek se za neke stvari moralo ici vani i uvijek ce se morati. Svako ko ocekuje da mi mozemo imati zdravstveni sistem kao jedna Engleska ili Njemacka zivi u iluzijama.
meth

#93 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by meth »

komentar na SB od "Neko ko poznaje Batka":

Gospođa koja se navodi u tekstu kao žirantica zaboravila je napomenuti jedan mali detalj, da je ista kupila na javnoj prodaji na sud Batkovu ordinaciju za 50 KM, a vrijednost iste je veća od iznosa kredita tako da je mogla stvar završiti prodajom ordinacije što nikada nije učinila. Kuća na Ilidži koja se navodi u tekstu nije u vlasništvu Batka jer je istu zapljenila banka sudskim putem, a onda je prodana trećem licu. S ordinacijom je jasno iz navoda gore šta se desilo, tako da Batko zadnjih 7/8 godina nema vlastitu ordinaciju u kojoj radi. O ovome važnom detalju SB nije na nam priložila vlasničke listove koji su pristupačni danas vrlo lako. Kuća na Bojniku, oprostite pa svaka čast čovjeku koji je radio pet stvari, prije, a i u toku svog humanitarnog rada, a radi i danas. Zar nije časno ostaviti mjesto za život supruzi, kćerki i majci koje su svoje stanove izgubili kad je bilo najteže. Ko bi se još vratio s dna na kojme je bio, i to puno prije OTVORENE MREŽE. 8.000 KM plata, pa dajte molim vas, u vrijeme kad su takve stvari dokazive odlaskom u poresku službu koja ima sve evidencije, no to SB nije učinila nego ima izvore rekla/kazala.

Budući da je pojedincima ovdje mahalanje u krvi (vidi se iz priloženog), vjerujem da znate je li ovo istina. Ako znate, što onda razapinjete čovjeka. A svi zajedno vrlo dobro znamo da Kvazimodo Avdić ne propušta priliku da dobrom naslovnicom rasproda još jedan broj kao što je slučaj sa ovom. Samo naš glupi narod može padati na izvor poznat Redakciji... a autor pukne inicijale prva 2 slova koja mu u tom trenutku prođu kroz glavu :roll:
julisiz es grant

#94 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by julisiz es grant »

say_cheese wrote:
plain vanilla wrote: sto neko spomenu gore naku zenu-odustala od skupljanja novca za dijete jer nema uvid u stanje racuna i jer ce "SAMO TROSKOVI LIJECENJA" biti placeni..pa sta bi ona? da joj se da i onaj iznos preko toga :-)
i onda Batko lopov, a ona postena
ma de ba
Kad te zub zaboli, izvadis ga i problem je rijesen, ali nazalost taj princip ne funkcionise kad su u pitanju teska oboljenja koja zahtjevaju sveobuhvatan tretman. Ako si spremna da pacijentu omogucis transplantaciju ili bilo koju drugu vrstu kompleksnog operativnog poduhvata, onda moras biti takodje spremna da snosis troskove postoperativnog tretmana. Transplantacija sama po sebi je prvi korak, a terapija koja slijedi je mucna i dugorocna i budi sigurna da ce kostati u najmanju ruku isto toliko novca koliko i sama operacija. Eh sad, da li ima smisla poslati pacijenta na skupocijeni tretman u inostranstvo, a po povratku ga ostaviti na cjedilu? Svakako da nema. Zelim reci, da ce toj zeni koja lijeci svoje dijete trebati konstantan priliv novca na duzi period i ako mi nismo u stanju osigurati taj priliv novca, onda nije posteno da se upustamo u tu vrstu pomoci. Mislim da nema nista gore, kad pacijentu sugerises spas, dajes mu nadu u ozdavljenje, da bi ga na kraju iznevjerio. A budi sigurna da ce upravo doci do toga, jer imamo veliki broj oboljelih i svaki dan je neko drugi u centru nase paznje.

Moj savjet bi bio da se humanitarni rad iskljucivo bavi slucajevima, gdje doktor specijalista na samom pocetku moze tacno procijeniti trajanje terapije a uz to i troskove. Upustati se u avanture kompleksnih terapija i lijecenje kronicnih oboljenja, gdje tok, trajanje, troskovi i ishod stoje pod velikim upitnikom, to je samo bacanje prasine u oci. Prepustimo te slucajeve stucnjacima, ministarstvu zdravstva, jer jedino oni imaju ekspertizu i sredstva a bogami i duznost.

Sto se tice Batka i njegove humanosti, sta da kazem. On da ima dva prsta obraza, ne bi sigurno umocio ruke u kesu sa parama. Izdvojiti novac kako bi pokrio administrativne troskove, to je ok, ali kupovati nekretnine na osnovu tog rada, to ne moze ni pod razno. Batko ima diplomu stomatologije u dzepu i svima nam je poznato, da je upravo ta struka unosan biznis na nasim prostorima. Zasto se on ne bavi svojim zanatom? Poznavajuci ljudsku cud, gdje svi mi tezimo boljem zivotu, mora da je pronasao izvor novca, gdje moze sa manje truda ostvariti veci profit. Drugog objasnjenja nema i po tom pitanju se ne trebamo lagati.
Kao što je slučaj Amara Šabovića, koji će sigurno umrijeti od svoje nasljedne bolesti, samo se ne zna kada (a nigdje u svijetu ljudi s tim poremećajem nisu duga vijeka), al eto, da to javno kažeš ispao bi ovakav i onakav.
julisiz es grant

#95 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by julisiz es grant »

uglavnomja wrote:

.

Pada mi napamet i hampa sa Vedadom Ražanicom, kojeg su roditelji pristali da rode iako im je rečeno o čemu se radi. Dijete je živjelo par godina vjerovatno nikakvog života (ko zna koliko operacija i terapija) i umrlo od teške urođene mane.
dječak sa šibicama

#96 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Koje zamjene teza, kao mi smo mahalasi jer vjerujemo mahalskim pricama, a onda se kao kontra argument servira mahalska "rekla kazala" koju kao da je napisao sam Batko.

Pa dajte ljudi, smijesno.

Dobro je, u redu je, Batko je svetac, Majka Tereza. Zavrsimo pricu, ocito da niko nece promijeniti misljenje. Ad hominem napadi na obraz svakome, upravo je to odlika pravih mahalasa. Kad nemas argument, udri po subjektu.
It_is_a_Leclerc

#97 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by It_is_a_Leclerc »

dječak sa šibicama wrote:Koje zamjene teza, kao mi smo mahalasi jer vjerujemo mahalskim pricama, a onda se kao kontra argument servira mahalska "rekla kazala" koju kao da je napisao sam Batko.

Pa dajte ljudi, smijesno.

Dobro je, u redu je, Batko je svetac, Majka Tereza. Zavrsimo pricu, ocito da niko nece promijeniti misljenje. Ad hominem napadi na obraz svakome, upravo je to odlika pravih mahalasa. Kad nemas argument, udri po subjektu.
Ovo je slogan Slobodne Bosne.
iz dna duše

#98 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by iz dna duše »

Sjećam se jednog slučaja sa Batkom i neplaćanja jedno povećeg kredita od prije par godina....nisam o njemu stekla tada dobar dojam, imala sam utisak da je petljanac...Ipak, nemam argumenata da bih to svoje negativno iskustvo sa njim prebacila i na njegov angažman u Otvorenoj mreži. Ja se nadam da je njegov rad, tj.rad Otvorene mreže transparentan i da se to lako može provjeriti. Kada mogu, odazovem se pozivu za učestvovanje u nekoj njihovoj akciji i to je to...Činjenica jeste da su tu obrne velika količina novca, činjenica je takođe da je OM mnogima pomogla, a isto tako je činjenica da ovakve organizacije postoje zbog neefikasnosti države, na polju zdravstvene politike.
Niti sam zato da se odmah osudi on kao čovjek, posebno njegov angažman u OM, niti sam za to da ga se bezrezervno brani. Ako se želi, sve se može provjeriti. Uostalom, niko ne treba biti nedodirljiv, pa ni OM sa Batkom na čelu. Do tada, ne bih davala ocjene Batkovog rada u OM, a o Batku kao čovjeku imam svoje mišljenje, što nikako ne znači da mi ono daje automatski pravo da ga proglasim lopovom i prevarantom uopšte. Moje iskustvo sa njim je moje iskustvo.
Nisrin

#99 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Nisrin »

Licno ne vjerujem u sve ove navode SB-am jer su mahalski list isto kao i Dnevni avaz...A ako je i istina, Batku na dusu...
Batko opstaje i lijepo zivi, a cini mi se da se bavi samo OM-om, troskovi odrzavanja radija su visoki, ima i 10, ako ne i vise zaposlenih, valja to sve platiti...

Bilo bi regularno da se ima uvid u stanje racuna OM-a i gdje tacno novac ide i u kojim kolicinama, ovako je lako manipulisati velikim iznosima, ko garantuje da ce mojih 10-20 KM otici upravo za lijecenje XY osobe???
Svaka cast Batku, ali dokle god rad nije transparentan vise volim uplatiti nekome na LICNI RACUN OCA/MAJKE, nego neke organizacije...
dječak sa šibicama

#100 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Slobodna Bosna je potpuno druga tema, i tvoj pokusaj da sve upakujes u "Senad Avdic laze kao po obicaju" je promasen.

SB je samo aktualizirala temu o kojoj se govori vec godinama.

Navedena su imena i prezimena, pa ako SB laze, Batko ce naravno tuziti navedene ljude koji su ga prozvali. Medjutim, nesto ne vidim da je tuzio ikoga, vec je snimio film u kojem je on zrtva.

Ovo nije tema o Senadu Avdicu vec o Batku.
Post Reply