Isla je "skoro" ne sjecam se tacno kada na: VALENTINO TV nedjeljom oko podnedobar osjecaj wrote:Ima druga slicna emisija koja ide na nekoj meni nepoznatoj tv. Koliko sam upratila Drita Haziraj se bavi slicnim prikazivanjem brojnih slucajeva i pozivanjem ljudi da im pomognu.julisiz es grant wrote:Da, Humana televizija, tamo negdje 1999/2000. Vrlo ambiciozno su nastupali, brojne slučajeve prikazivali, kao i brojne donacije koje su stizale. A onda je emisija iznenada ugašena. I to je sumnjivo do bola, ali izgleda da se niko nije ozbiljno pozabavio time.dječak sa šibicama wrote:sjeca li se jos iko one nekakve humanitarne emisije, vodio onaj Maric Zvonko tada jos na federalnoj (sad je kod Radoncica na Alfi), nesto kao srce nekakvo sjecam se srceta u logu emisije... tu su silne pare slile iz dijaspore, kao za humanitarne svrhe, ali naprasno je prestala emisija.
To je nekad poslije rata bilo.
Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
- TDK-90
#676 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
- kurty
#677 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Jara, evo me...julisiz es grant wrote:Ja koliko znam, prevara je krivično djelo...i kladim se da većina tih ljudi ne bi dala ni marke da su znali gdje će ih ovaj potrošiti.
Isto se kladim da većina plemenitih ljudi ni danas ne zna gdje su otišle njihove pare, jer nikada nije objelodanjeno da se radi o prevari, osim onih nekoliko stidljivih postova na nekoj lijevoj temi.
Ako je Ajdin Čubro tolika poštenjačina što nije dao izjavu na klixu ili bilo kojem portalu i TV i rekao: ljudi, svi smo prevareni.
Nije, jer je znao da bi većinaonih koji su dali pare, isključujući naivčine sa foruma, prvo došla na njegova vrata.
Imenom i prezimenom (a na tom istom postu ima i adresa i broj i sve)...
Rumenige, kako me ti nazva, ti stoji na raspolaganju za sva pitanja
-
julisiz es grant
#678 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Mladiću, shvatam da si naivno uletio u cijelu priču. Pomislio si da si George Bailey, ali si zaboravio da u stvarnom životu neće doći anđeo bez krila da te izvuče kada te realnost lupi po faci.kurty wrote:Jara, evo me...julisiz es grant wrote:Ja koliko znam, prevara je krivično djelo...i kladim se da većina tih ljudi ne bi dala ni marke da su znali gdje će ih ovaj potrošiti.
Isto se kladim da većina plemenitih ljudi ni danas ne zna gdje su otišle njihove pare, jer nikada nije objelodanjeno da se radi o prevari, osim onih nekoliko stidljivih postova na nekoj lijevoj temi.
Ako je Ajdin Čubro tolika poštenjačina što nije dao izjavu na klixu ili bilo kojem portalu i TV i rekao: ljudi, svi smo prevareni.
Nije, jer je znao da bi većinaonih koji su dali pare, isključujući naivčine sa foruma, prvo došla na njegova vrata.
- kurty
#679 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Iz čega da me izvlači???julisiz es grant wrote:Mladiću, shvatam da si naivno uletio u cijelu priču. Pomislio si da si George Bailey, ali si zaboravio da u stvarnom životu neće doći anđeo bez krila da te izvuče kada te realnost lupi po faci.kurty wrote:Jara, evo me...julisiz es grant wrote:Ja koliko znam, prevara je krivično djelo...i kladim se da većina tih ljudi ne bi dala ni marke da su znali gdje će ih ovaj potrošiti.
Samo me to zanima???
-
julisiz es grant
#680 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Iz problema u koje si mogao upasti da su ljudi koji su dali novac saznali za šta su ga u stvari dali.
Zato i nisi javno objavio prevaru, nego si na prozivku drugih na sasvim lijevoj temi na forumu prilično nemušto ispričao o fijasku koji se desio, navodeći mrtav-hladan cifre od kojih se poštenom čovjeku zavrti u glavi.
Pri tome si dobro znao da će taj tvoj post vidjeti možda 1% svih ljudi koji su dali pare, jer većina njih nikad nije ni došla na ovaj forum.
A da ti dobri, a naivni ljudi, znaju koliko je njihovog novca otišlo u alkohol i kockanje tog dječaka sa suzama u očima, gdje su završile kokoške, ovce, motokultivator i štala, morao bi imati spremnu eskimsku opremu, jer vjerujem da bi samo na Antarktiku bio siguran.
Zato i nisi javno objavio prevaru, nego si na prozivku drugih na sasvim lijevoj temi na forumu prilično nemušto ispričao o fijasku koji se desio, navodeći mrtav-hladan cifre od kojih se poštenom čovjeku zavrti u glavi.
Pri tome si dobro znao da će taj tvoj post vidjeti možda 1% svih ljudi koji su dali pare, jer većina njih nikad nije ni došla na ovaj forum.
A da ti dobri, a naivni ljudi, znaju koliko je njihovog novca otišlo u alkohol i kockanje tog dječaka sa suzama u očima, gdje su završile kokoške, ovce, motokultivator i štala, morao bi imati spremnu eskimsku opremu, jer vjerujem da bi samo na Antarktiku bio siguran.
- Mlohavi
#681 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Ne znam kako bi drugi, al' da mene neko iskoristi za poprilicno tesku prevaru, odgrizao bi sebi lijevo jaje od muke ukoliko ne bi doslo do zadovoljavanja pravde kroz pravni sistem il' nekim drugim sredstvima, a vi kako 'te? 
- kurty
#682 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Ne znam koliko pratio temu u vakat, a izgleda da nisi.julisiz es grant wrote:Iz problema u koje si mogao upasti da su ljudi koji su dali novac saznali za šta su ga u stvari dali.
U jednom trenutku se podvukla crta i ljudima se govorilo da nema vise potrebe za parama,jer sve vec ima. Neki su poslusali pa ili dozvolili da se preusmjeri novac ili su ga sami preusmjerili. Neki su bili izriciti sa rjecima "njemu je namjenjeno i nek njemu i ide".
On nije pare prokockao i potrosio dok je trajala akcija, nego kasnije, kako rekose neki iz komsiluka. Ja sam imao komunikaciju sa njim do dva dana nakon nase posljednje posjete, nakon cega me zatjerao u neku stvar i spustio slusalicu.
Dalje, pare nisu sve bile za njega, nego je dio otisao i za komsiluk, kako je i trazeno tokom akcije.
I ne znam sta si se meni naklatio na kosti, sa tim nekim "pozivom na linc", kad niko nije mogao u toku akcije reci, da je prevarant. Jedino sto smo saznali tokom akcije je da je mladji izbacen iz skole, ne zbog siromastva, nego zbog vladanja i to je to. Nista vise se nije naziralo i licilo na prevaru. Opet ti kazem, sam si me javno prozvao za prevaru, a nisi dovoljno upucen
-
Ci-Nick
#683 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Ne trebate čovjeka optuživati i okrivljivati jer ga je ta prevara mnogo "skuplje" koštala nego ostale donatore.
Najveća krivica je na onoj ženi sa televizija koja je objavila prilog a da nije provjerila po komšiluku da li su oni stvarno u stanju potrebe i da li zaslužuju pomoć.
Treba se sjetiti i slučaja: "Nahranite mi dijete ja mogu i gladan" !
http://www.ntv.ba/nahranite-mi-dijete-ja-mogu-gladan/
Tu se zbog lošeg novinara i senzacionalističkog prepisivanja mogla ponoviti priča i svi mi koji smo iskazali sumnju u vjerodostojnost smo bili ovdje skoro pa linčovani.
Sreća neko je išao u to naselje pa saznao na vrijeme istinu.
Zato bi svi novinari koji objave nekompletnu i neprovjerenu priču trebali biti sankcionisani, ali kako ?
Najveća krivica je na onoj ženi sa televizija koja je objavila prilog a da nije provjerila po komšiluku da li su oni stvarno u stanju potrebe i da li zaslužuju pomoć.
Treba se sjetiti i slučaja: "Nahranite mi dijete ja mogu i gladan" !
http://www.ntv.ba/nahranite-mi-dijete-ja-mogu-gladan/
Tu se zbog lošeg novinara i senzacionalističkog prepisivanja mogla ponoviti priča i svi mi koji smo iskazali sumnju u vjerodostojnost smo bili ovdje skoro pa linčovani.
Sreća neko je išao u to naselje pa saznao na vrijeme istinu.
Zato bi svi novinari koji objave nekompletnu i neprovjerenu priču trebali biti sankcionisani, ali kako ?
-
julisiz es grant
#684 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Dobro se sjećam kako vam je tadašnja moderatorka u svom dobro poznatom stilu prijetila da se držite teme, ko neće da pomogne napolje...i sl. Pa je onda neko pomenuo prevaru sa ovim Edisom, i priča se odmah promijenila.Ci-Nick wrote: Tu se zbog lošeg novinara i senzacionalističkog prepisivanja mogla ponoviti priča i svi mi koji smo iskazali sumnju u vjerodostojnost smo bili ovdje skoro pa linčovani.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#685 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
kurty wrote:I ne znam sta si se meni naklatio na kosti, sa tim nekim "pozivom na linc", kad niko nije mogao u toku akcije reci, da je prevarant. Jedino sto smo saznali tokom akcije je da je mladji izbacen iz skole, ne zbog siromastva, nego zbog vladanja i to je to. Nista vise se nije naziralo i licilo na prevaru. Opet ti kazem, sam si me javno prozvao za prevaru, a nisi dovoljno upucen
- supercali
#686 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Kurty je pomogao kao i svi sto su pomagali s tim da je dodatno ponudio racun da preko njega ide sva lova pa je imao problema i sa sipom i sa cim sve ne
Nasjeo je na kraju se iapostavilo kao i svi mi zato je sigurno sada oprezniji kad je u pitanju pomaganje
A kao sto rece ovaj iznad i po meni su novinari najveci krivci za takve slucajeve jer bi valjda oni trebali istraziti ko su sta su itd
Nasjeo je na kraju se iapostavilo kao i svi mi zato je sigurno sada oprezniji kad je u pitanju pomaganje
A kao sto rece ovaj iznad i po meni su novinari najveci krivci za takve slucajeve jer bi valjda oni trebali istraziti ko su sta su itd
- Chmoljo
#687 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
moderatorica, koja to više nije, radila je u najboljoj namjeri. da ne bi ljudi odustajali, da se ne bi ljudi obeshrabrivali kada nekome uistinu treba pomoć...julisiz es grant wrote:Dobro se sjećam kako vam je tadašnja moderatorka u svom dobro poznatom stilu prijetila da se držite teme, ko neće da pomogne napolje...i sl. Pa je onda neko pomenuo prevaru sa ovim Edisom, i priča se odmah promijenila.Ci-Nick wrote: Tu se zbog lošeg novinara i senzacionalističkog prepisivanja mogla ponoviti priča i svi mi koji smo iskazali sumnju u vjerodostojnost smo bili ovdje skoro pa linčovani.
ovdje će se priča o toj moderatorici završiti. spomeni je još jednom i imaš crveni karton. budući da koristiš svaku priliku da ocrniš forum, ne vjerujem da će ti to teško pasti.
-
julisiz es grant
#688 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Morali bi u tom slučaju "zaposlit" novog savjetodavca na temi o trudnicama, al nejse...
- Chmoljo
#689 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
da si mi iz oka ispao... 
-
julisiz es grant
#690 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
..bRez svakog se moRe 
- HAVANA
#691 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Pusti ba,ne objasnjavaj nista.I onda smo ispali najgori sto smo rekli,rodjak,komsija,nekom drugom...Jok,njemu,njegovo...Ko misli da je dovoljno iskusan,bujrum.Ja vise necu nista.Najveci klosari ovog grada me nisu nikad izradili,ovi na suze vazda.Bas ko levat.Sve je skola...kurty wrote:Ne znam koliko pratio temu u vakat, a izgleda da nisi.julisiz es grant wrote:Iz problema u koje si mogao upasti da su ljudi koji su dali novac saznali za šta su ga u stvari dali.
U jednom trenutku se podvukla crta i ljudima se govorilo da nema vise potrebe za parama,jer sve vec ima. Neki su poslusali pa ili dozvolili da se preusmjeri novac ili su ga sami preusmjerili. Neki su bili izriciti sa rjecima "njemu je namjenjeno i nek njemu i ide".
On nije pare prokockao i potrosio dok je trajala akcija, nego kasnije, kako rekose neki iz komsiluka. Ja sam imao komunikaciju sa njim do dva dana nakon nase posljednje posjete, nakon cega me zatjerao u neku stvar i spustio slusalicu.
Dalje, pare nisu sve bile za njega, nego je dio otisao i za komsiluk, kako je i trazeno tokom akcije.
I ne znam sta si se meni naklatio na kosti, sa tim nekim "pozivom na linc", kad niko nije mogao u toku akcije reci, da je prevarant. Jedino sto smo saznali tokom akcije je da je mladji izbacen iz skole, ne zbog siromastva, nego zbog vladanja i to je to. Nista vise se nije naziralo i licilo na prevaru. Opet ti kazem, sam si me javno prozvao za prevaru, a nisi dovoljno upucen
-
Keiko
#692 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
@kurty i @Havana
Meni je tek u zadnjih 6 mjeseci doslo iz dupeta u glavu da u vecini slucajeva ispadne da je onaj ko se najvise angazuje da nekome pomogne najgori i da je cesto najbolje ocekivati najgore od ljudi i ponekad se pozitivno iznenaditi nego suprotno jer u 95% slucajeva vodi nicemu nego totalnom razocarenju.
Ja se @kurty-ju i ekipi divim sto na kraju nisu onom lazovu i kriminalcu otisli vrat zavrnut' k'o kokoki.
Meni je tek u zadnjih 6 mjeseci doslo iz dupeta u glavu da u vecini slucajeva ispadne da je onaj ko se najvise angazuje da nekome pomogne najgori i da je cesto najbolje ocekivati najgore od ljudi i ponekad se pozitivno iznenaditi nego suprotno jer u 95% slucajeva vodi nicemu nego totalnom razocarenju.
Ja se @kurty-ju i ekipi divim sto na kraju nisu onom lazovu i kriminalcu otisli vrat zavrnut' k'o kokoki.
- HAVANA
#693 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Sta cemo mu ga zavrtat,mi smo svoj zivot izgradili i pokusali njemu pomoci.Ne pada mi na pamet da remetim svoj zivot radi klosarcica malog.Imace se kad kajat.Trebo bi mnogo veci razlog biti da nekome u ovim godinama zavrcem vrat.Sta ce mi jos to,sve mi potaman u zivotu.Njemu nece bit.A moglo je...
- piupiu
#694 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Pa, šta je trebao uraditi? Izdati saopštenje za javnost u Avazovim oglasima preko čitave strane?julisiz es grant wrote:Iz problema u koje si mogao upasti da su ljudi koji su dali novac saznali za šta su ga u stvari dali.
Čitava je akcija počela i završila na ovom forumu. I ja sam dala pare, i dalje nisam za njih pitala - dala sam ih od srca i halalila. Vidjela sam slike, videa, konsultacije oko mašina, ljude koji se trude. Čak sam ih pitala da li su sebi bar platili benzin od tih donacija. Koliko je vremena, dobre volje i truda uloženo od strane ljudi koji još uvijek imaju neku idealističku sliku o ljudskosti u glavi, samo je onaj entuzijazam, ona radost s kojom su se ljudi javljali, želja da pomognu, ona silna solidarnost i polet ... bila dovoljno vrijedna. Vrijedna da se svi ti ljudi osjećaju dijelom neke zajednice, grupe koja želi ovom svijetu i drugim ljudskim bićima dobro. Svako nauči svoju lekciju, naučili su je svi ... a najviše oni koji su trčali, gradili štale, skapali krevete, dovlačili krave. Meni su lično dali sve što je meni trebalo iz te akcije (a to je, da se ne lažemo, razlog zašto ljudi učestvuju u takvim stvarima) - sliku jednog humanog svijeta u kojem želim živjeti. I to je ono što je važno.
- Banksy
#695 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
piupiu wrote:
Meni su lično dali sve što je meni trebalo iz te akcije (a to je, da se ne lažemo, razlog zašto ljudi učestvuju u takvim stvarima) - sliku jednog humanog svijeta u kojem želim živjeti. I to je ono što je važno.
- HAVANA
#696 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
piupiu wrote:Pa, šta je trebao uraditi? Izdati saopštenje za javnost u Avazovim oglasima preko čitave strane?julisiz es grant wrote:Iz problema u koje si mogao upasti da su ljudi koji su dali novac saznali za šta su ga u stvari dali.
Čitava je akcija počela i završila na ovom forumu. I ja sam dala pare, i dalje nisam za njih pitala - dala sam ih od srca i halalila. Vidjela sam slike, videa, konsultacije oko mašina, ljude koji se trude. Čak sam ih pitala da li su sebi bar platili benzin od tih donacija. Koliko je vremena, dobre volje i truda uloženo od strane ljudi koji još uvijek imaju neku idealističku sliku o ljudskosti u glavi, samo je onaj entuzijazam, ona radost s kojom su se ljudi javljali, želja da pomognu, ona silna solidarnost i polet ... bila dovoljno vrijedna. Vrijedna da se svi ti ljudi osjećaju dijelom neke zajednice, grupe koja želi ovom svijetu i drugim ljudskim bićima dobro. Svako nauči svoju lekciju, naučili su je svi ... a najviše oni koji su trčali, gradili štale, skapali krevete, dovlačili krave. Meni su lično dali sve što je meni trebalo iz te akcije (a to je, da se ne lažemo, razlog zašto ljudi učestvuju u takvim stvarima) - sliku jednog humanog svijeta u kojem želim živjeti. I to je ono što je važno.
Stojim ja,kad krava
- Banksy
#697 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Nije jednom i nije nikad više i nije na tren. Kako si jednom ''izašao bogatiji'', izaći ćeš opet, nekom drugom prilikom, da se kladimo. Možeš postati oprezniji, ali iskorjeniti to iz sebe, teško.HAVANA wrote:
taj polet i trud je bio jednom i nikad vise.Na tren sam imao tu sliku humanog svijeta u pregrsu ludosti i zlobe u kojoj zivimo.Ja licno sam izasao bogatiji iz svega toga.
- HAVANA
#698 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Mislim u toj mjeri i iskrenim poletom i zanosom,sa super idejama.Citav koncept je bio osmisljen,zeljeli smo da radi i zaradi,da to traje,da stvori novu vrijednost...I potrudili se oko toga, i svako je ulozio pored svega i svoje iskustvo i znanje.Bukvalno je biznis plan imao sa svim potrebnim.Al ne ide,ne mozes ti neradniku dat radnu naviku i pamet.Nece,pa ga jebi...Banksy wrote:Nije jednom i nije nikad više i nije na tren. Kako si jednom ''izašao bogatiji'', izaći ćeš opet, nekom drugom prilikom, da se kladimo. Možeš postati oprezniji, ali iskorjeniti to iz sebe, teško.HAVANA wrote:
taj polet i trud je bio jednom i nikad vise.Na tren sam imao tu sliku humanog svijeta u pregrsu ludosti i zlobe u kojoj zivimo.Ja licno sam izasao bogatiji iz svega toga.
- piupiu
#699 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
HAVANA wrote: Stojim ja,kad kravau kamionu,nece da izadje.
Sta cu sad kukala mi majka.
Tam je,vam je i uganjasmo je.Eto sad mogu i u spomenar upisat da sam kravu ganjo.
![]()
Nema odmora dok traje obnova.Al ne fakat,taj polet i trud je bio jednom i nikad vise.Na tren sam imao tu sliku humanog svijeta u pregrsu ludosti i zlobe u kojoj zivimo.Ja licno sam izasao bogatiji iz svega toga.Upoznao sam stvarno divne ljude,koji bi mogli nesto promijeniti,kad bi bilo manje edisa i drugih sa nakaradnim razmisljanjima o zivotu.A pare,jebo pare...to najmanje boli.
- piupiu
#700 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Banksy wrote:Nije jednom i nije nikad više i nije na tren. Kako si jednom ''izašao bogatiji'', izaći ćeš opet, nekom drugom prilikom, da se kladimo. Možeš postati oprezniji, ali iskorjeniti to iz sebe, teško.HAVANA wrote: