Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Nero Histrion

#501 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Nero Histrion »

Corto Maltese wrote:Film je u toku, samo 3 laži u prvih 6 minuta.
Koje tri lazi su bile u prvih 6 minuta, mozes li pojasniti?
Istina boli

#502 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Istina boli »

studeni76 wrote:Po vama ispada da bi ovaj svijet bio puno ljepši i pošteniji bez jednog Batka. Nije mi jasno čemu tolika ogorčenost tim likom. Ako je pomogao da se sačuva barem jedan mladi život, učinio je mnogo više od većine nas ovdje. A pomogao je mnogima.
Pravis i ti gresku. Nije Batko pomogao nikome. Pomagali su ljudi, svi mi koji smo slali novac. A evo recimo da je spasio on licno jedan ljudski zivot daje li mu to za pravo, da vara, otima i da neke druge ljude ucini bolesnim ili nesretnim. ??????
Istina boli

#503 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Istina boli »

Nero Histrion wrote:
Corto Maltese wrote:Film je u toku, samo 3 laži u prvih 6 minuta.
Koje tri lazi su bile u prvih 6 minuta, mozes li pojasniti?
Ja znam za jednu a to je da se NIJE ZADUZIO ZBOG TRAGEDIJE. Nisam gledala film niti mi se gleda jer mi se povraca na njegove lazi. Batko se kod "kamatara" zaduzio pocetkom 2002. godine. A ako ja lazem neka objavi imena tih kamatara napokon pa da cujemo i njihovu verziju.

Reci nam Batko ko su ti "kamatari" i kako si uspio posteno zaraditi i vratiti stotine hiljada KM.
Edin H.

#504 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Edin H. »

Istina boli wrote:
studeni76 wrote:Po vama ispada da bi ovaj svijet bio puno ljepši i pošteniji bez jednog Batka. Nije mi jasno čemu tolika ogorčenost tim likom. Ako je pomogao da se sačuva barem jedan mladi život, učinio je mnogo više od većine nas ovdje. A pomogao je mnogima.
Pravis i ti gresku. Nije Batko pomogao nikome. Pomagali su ljudi, svi mi koji smo slali novac. A evo recimo da je spasio on licno jedan ljudski zivot daje li mu to za pravo, da vara, otima i da neke druge ljude ucini bolesnim ili nesretnim. ??????
DA

Covjek barem nesto pozitivno radi, stresan posao, mora i on od necega zivjeti i malo se opustiti :oops:
say_cheese

#505 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by say_cheese »

Ne osporava nitko, da je on bio aktivan u prikupljanu humanitarne, ali se s pravom pitamo, koliko je zavrsilo u njegovom dzepu. Fali transparentnost. Bilo bi iskrenije, kad bi se za svakog pacijenta otvorio zaseban racun i donator uplacuje direktno u korist te osobe. Nikad ne bih upitala koliko se novca skupilo i da li smo mozda premasili trazenu cifru. Sve sto bude viska toj osobi ce dobro doci, jer se lijecenje ne zavrsava samom operacijom, to je samo dio sveukupnog tretmana. Cemu sluzi posrednik Batko? I koja je to logika, da se humanitarni novac trosi na plate njegovih uposlenika u privatnoj radio stanici? Ko suti, taj muti, a Batko suti dug niz godina.
DoZeN

#506 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by DoZeN »

say_cheese wrote:
Ne osporava nitko, da je on bio aktivan u prikupljanu humanitarne, ali se s pravom pitamo, koliko je zavrsilo u njegovom dzepu. Fali transparentnost. Bilo bi iskrenije, kad bi se za svakog pacijenta otvorio zaseban racun i donator uplacuje direktno u korist te osobe. Nikad ne bih upitala koliko se novca skupilo i da li smo mozda premasili trazenu cifru. Sve sto bude viska toj osobi ce dobro doci, jer se lijecenje ne zavrsava samom operacijom, to je samo dio sveukupnog tretmana. Cemu sluzi posrednik Batko? I koja je to logika, da se humanitarni novac trosi na plate njegovih uposlenika u privatnoj radio stanici? Ko suti, taj muti, a Batko suti dug niz godina.
Zasto je samo SB postakla ovu temu? Gdje su druge Tv kuce ili novinske? Gdje je Federalna? gdje je ta famozni Face koji se bori za BIH i protiv korupcije? Batko suti,carsija prica,a isto i mediji sute? :?:
Istina boli

#507 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Istina boli »

DoZeN wrote:
say_cheese wrote:
Zasto je samo SB postakla ovu temu? Gdje su druge Tv kuce ili novinske? Gdje je Federalna? gdje je ta famozni Face koji se bori za BIH i protiv korupcije? Batko suti,carsija prica,a isto i mediji sute? :?:
Ja sam se licno obratila prije nekoliko godina Duski Jurisic, Bakiru Hadziomerovicu, i Tomi Juricu da probaju istraziti neke detalje vezane za Batkove "nehumanitarne aktivnosti", za njegove cudne "talove" sa pojedinim uposlenicima RFZ BANK, Klinicki Centar. Nisu se udostojili ni da mi odgovore na e-mail. E evo im sada prilike, neka mi se jave putem foruma.

Dragi moji u Batkovim "talovima" ima "jakih imena" iz svijeta politike, zdravstva, sudstva, medija i zbog toga mnogi koje je ostetio "sute i trpe".

A negdje sam procitala da je neko od ostecenih predlozio otvorenu TV debatu. Cudno da to nije zainteresovalo Hadzifaejzovica?
artime

#508 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by artime »

Gledala sam ga večeras na Al-Jazeeri. Prema ovome on je tragičan lik. Sta vi mislite? U svakom slucaju nisam ostala ravnodušna.
Corto Maltese

#509 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Corto Maltese »

artime wrote:Gledala sam ga večeras na Al-Jazeeri. Prema ovome on je tragičan lik. Sta vi mislite? U svakom slucaju nisam ostala ravnodušna.
Svakako! Tragičan lik, koji je od svoje tragedije napravio biznis.
Na to se ne može ostati ravnodušan.
MarcusM

#510 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by MarcusM »

O Batku nikada nisam imao pozitivno misljenje. Nemam ni danas. Ali sam gledao film Rob i ne mogu reci da prica nije potresna. Koliko sam shvatio, nije ni rekao da je svima vratio novac, samo tom glavnom kamataru. Rekao je da je varao, krao, itd. Ne znam zasto onda prica ovih kojima je jos duzan, to nije ni osporeno u filmu.
muha_sa

#511 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by muha_sa »

razumijem posudit, razumijem i nemogucnost vracanja al nikad skontat necu da možeš nekog naguzit tako što ga zamoliš da ti bude žirant i on pristane a ti odeš bez njegovog (žirantovog) znanja u još jednu mikrokreditnu i digneš i tu 10 milja za koje unaprijed znaš da neceš vratit :-)
DaffyDuck

#512 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by DaffyDuck »

muha_sa wrote:razumijem posudit, razumijem i nemogucnost vracanja al nikad skontat necu da možeš nekog naguzit tako što ga zamoliš da ti bude žirant i on pristane a ti odeš bez njegovog (žirantovog) znanja u još jednu mikrokreditnu i digneš i tu 10 milja za koje unaprijed znaš da neceš vratit :-)
Jos hladno kaze, kamataru sam vratio, prijatelje zajebao, al sam sad miran i slobodan covjek :shock:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#513 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by pici »

muha_sa wrote:razumijem posudit, razumijem i nemogucnost vracanja al nikad skontat necu da možeš nekog naguzit tako što ga zamoliš da ti bude žirant i on pristane a ti odeš bez njegovog (žirantovog) znanja u još jednu mikrokreditnu i digneš i tu 10 milja za koje unaprijed znaš da neceš vratit :-)

eeeeee moj dobri MuHa...Batko je samo Kap u moru kolko je takvijeH unaske...i ja sam biJo žrtva vrHunskog manipulanta u svojoj firmi preko deset kredita je digla dotiČna i ono hladno kao nemam od čega vraČat...ma datimamarujebem ima da vraČaš il crna zemlja te vuČe sebi...
uglavnomja

#514 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by uglavnomja »

nije bas tema, ali dotaklo se mentaliteta tih "kreditasa' kojim jemci vracaju kredite

jednom u nekom vecem drustvu javi se lik na mob, onako pristojan, kulturan, naizgled gospodin cojk, elokventan blabla, i odheba nekog s telefona: sta me zoves, sta si dosadan, ... i neko upitao sta je bilo i kaze lik: ma zirant sto vraca moj kredit, jeste dosadan sto me zove kad nemam para ... upostalom dao sam mu milju da mi bude zirant, neka vraca oastalih 9 ...

ja paffff :shock: :skoljka:
JThomas

#515 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by JThomas »

a koke se vlaže, misle on hadžija :D
dječak sa šibicama

#516 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by dječak sa šibicama »

artime wrote:Gledala sam ga večeras na Al-Jazeeri. Prema ovome on je tragičan lik. Sta vi mislite? U svakom slucaju nisam ostala ravnodušna.
Ja sam vidio direktno priznanje da je zbog novca prodao ne samo prijatelje, vec i obraz.

On je u sustini potvrdio sve ono o cemu mi ovdje pisemo, da je prodavao tudju imovinu i uzimao novac sebi, da je varao prijatelje, komsije, saradnike, ali je sve to lijepo upakovao u pricu "ja sam zrtva kamatara i bio sam los covjek, ali ej, EJ, sad sam bolji covjek".

Nadam se da jeste, meni ni iz djepa ni u djep.

Ali dobro je sto je priznao sve, onako izmedju redova. Ko zna citati, naravno.
Istina boli

#517 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Istina boli »

dječak sa šibicama wrote:
Ja sam vidio direktno priznanje da je zbog novca prodao ne samo prijatelje, vec i obraz.

On je u sustini potvrdio sve ono o cemu mi ovdje pisemo, da je prodavao tudju imovinu i uzimao novac sebi, da je varao prijatelje, komsije, saradnike, ali je sve to lijepo upakovao u pricu "ja sam zrtva kamatara i bio sam los covjek, ali ej, EJ, sad sam bolji covjek".

Da jako se popravio. Hajde se malo vrati i na neke detalje ovog foruma. Ajsa Pavelic ga je razotkrila, zena je javno izjavila da on nije platio ni marku za lijecenje svoje kceri. On je jos nije demantovao. Znaci da je film zasnovan na LAZI. Da se vratimo na njegov "humanitarni" angazman. Jos se nigdje nije oglasio i javnosti dao na uvid bar dio toka finansija. Halo ljudi, milioni su prosli kroz NO, kroz Batkove ruke. I ja treba da vjerujem da je "lopov, varalica i covjek ljepljivih prstiju "dosao pameti". Tragikomicno
Istina boli

#518 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Istina boli »

DaffyDuck wrote:
Jos hladno kaze, kamataru sam vratio, prijatelje zajebao, al sam sad miran i slobodan covjek :shock:
Da jako miran i uspijesan covjek. I dalje se svima nama "u lice smije" namice "dnevnice" sebi i klosarima oko sebe a sve od novca dobrih i pløemenitih ljudi koji zele pomoci bolesnima, pogotovo djeci.

Batko i Danko, javite se ljudima, recite nam u "koja ste doba" sa finansijskom analizom. Ispljuvao si Batko politicare na sve strane, slazem se sa onim sto ti govoris svojim krestecim glasom kada ih javno prozivas. Ali se ne slazem "ko ih proziva", jer si ustvari mnogo gori od njih. On uzimaju od "poreza i MMF" a ti od bolesnih???

E moj Doktore...
Nokija

#519 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Nokija »

Jos Blatko aktuelan :D
Sudeci po temama trebalo bi se pitati da li je Blatko sponzorusa ili skromni prevarant :D
iz dna duše

#520 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by iz dna duše »

Nokija wrote:Jos Blatko aktuelan :D
Sudeci po temama trebalo bi se pitati da li je Blatko sponzorusa ili skromni prevarant :D
Rekoh ja, ovako je sve u BiH, malo se zatalasa ali se nista ne sitjera na cistac...Batko to zna i ceka da na ovo sve padne prasina...A vlast, pa ona će otici i zatvoriti neku piljaru, koja nije izdala fiskalni racun, pretrest će male firme, traziti dlaku u jajetu, a li Batka nece dirati. I ovo kazem ne tvrdeći da je Batko kriv za nesto, ali nemam razumijevanja ako se sve ne razjasni, tj. optuzbe budu odbačene, nakon što se napravi uvid u poslovanje, i utvrdi se da nema nepravilnosti, ili, ako se utvrde nepravilnosti, budu pokrenute zakonske mjere...

Ono što vidim, u svemu ovome se Batko najmanje uzbudjuje...
Istina boli

#521 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Istina boli »

iz dna duše wrote:
Nokija wrote:Jos Blatko aktuelan :D
Rekoh ja, ovako je sve u BiH, malo se zatalasa ali se nista ne sitjera na cistac...Batko to zna i ceka da na ovo sve padne prasina...A vlast, pa ona će otici i zatvoriti neku piljaru, koja nije izdala fiskalni racun, pretrest će male firme, traziti dlaku u jajetu, a li Batka nece dirati. I ovo kazem ne tvrdeći da je Batko kriv za nesto, ali nemam razumijevanja ako se sve ne razjasni, tj. optuzbe budu odbačene, nakon što se napravi uvid u poslovanje, i utvrdi se da nema nepravilnosti, ili, ako se utvrde nepravilnosti, budu pokrenute zakonske mjere...

Ono što vidim, u svemu ovome se Batko najmanje uzbudjuje...
Nazalost nacin koji si opisao/la je postao oprobani recept zemlje u kojoj nazalost zivimo. Toliko je bombasticnih ( nerijetko istinitih) afera, vijesti svaki dan da normalan covjek nemoze sve ni da ih pohvata. A nas bLatko je moram priznati "genijalan" lik, stomatolog, glumac, bivsi nadrealista, trenutno "prevarant" ali ne skromni :izet:
kritichar

#522 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by kritichar »

i šta sad, znači ne treba zvati humanitarne telefone Otvorene mreže?
Istina boli

#523 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Istina boli »

kritichar wrote:i šta sad, znači ne treba zvati humanitarne telefone Otvorene mreže?
Ako se Batko odluci za transparentnost u finansijskom izvjestaju zadnjih godina i ustanovi se da je sve OK, onda mozda????
To je moj stav, a ti kao i svi ostali treba da cinis ono sto licno osjecas.
dječak sa šibicama

#524 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by dječak sa šibicama »

Istina boli wrote:
dječak sa šibicama wrote:

Da jako se popravio. Hajde se malo vrati i na neke detalje ovog foruma. Ajsa Pavelic ga je razotkrila, zena je javno izjavila da on nije platio ni marku za lijecenje svoje kceri. On je jos nije demantovao. Znaci da je film zasnovan na LAZI. Da se vratimo na njegov "humanitarni" angazman. Jos se nigdje nije oglasio i javnosti dao na uvid bar dio toka finansija. Halo ljudi, milioni su prosli kroz NO, kroz Batkove ruke. I ja treba da vjerujem da je "lopov, varalica i covjek ljepljivih prstiju "dosao pameti". Tragikomicno
Ma ne znam ja Batka, pa ne znam ni jel se popravio, ni koliko je bio iskren, onako kazem... ali sam siguran, da je i na ovom filmu zaradio koju paru. Za dzabe nije stao pred kamere.

Sad samo ostaje pitanje, ko placa film, i zasto.

Priznao je da je prevarant, direktno da ne moze direktnije. To sto je on sve upakovao u celofan, predstavio sve kao "nisam ja kriv, bio sam rob demona", to je ofirno.

I kako neko moze koristiti smrt svog djeteta, da "udari temelje" cijeloj prici odnosno nekakvom alibiju.
Znam ja par kockara, ti ljudi kad izvaraju sve oko sebe, na kraju lazu sami sebe.

Jedino sto mi jos nije jasno, bavi li se on humanitarnim radom jer zeli pomoci drugima, ili samo iz licnog interesa.
Istina boli

#525 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Istina boli »

z1xter wrote:
salvatore paradise wrote:Vrhunski humanista :lol: :lol:

Sta je da je, ne znam... ali mi se povraca od same najave za onaj film pateticno nazvan Rob...
Ma jeste on rob,ali robuje novcu... :D
Batko i humanost su dva pojma iliti pojave koje su nespojive. Sve sto radi radi samo i iskljucivo zarad vlastitog interesa. On je svoju rodjenu Majku zavio u "crno", takodje svog rahmetli punca iliti oca svoje supruge Nermine. Znaju to stanovnici Olova gdje je gospodin Izet rahmetli bio lijecnik, zna to i njegova supruga. Zasto je snimio film i meni to iskreno nije jasno. Zaradio jeste na filmu, pokusao da se "opere", ali se negdje u svemu tome prevario. A ja sam sigurna ako se u slucaj Batko ukljuce policijsko - pravosudni organi ali temeljito i profesionalno da ce se ustanoviti milionske prevare ne samo kroz Otvorenu Mrezu, nego i kroz poslovanja njegovih firmi koje su se bavile "svim i svacim". Ustanoviti cese umjesanost nekih ljudi iz Managementa RFBANK, Klinickog Centra, ali i sudstva, ....

A to sto on nastoji prikazati da "zbog napisa u SB trpe oni koji trebaju lijecenje to je cista laz. Ja kada mogu odvojim koliko mogu direktno na racun ili na adresu onoga kojem je pomoc potrebna. I tada nema "provizije" za Batka i njemu slicne, nema zarade za telekom operatere. I ne razmisljam dali je ta osoba od ljudi dobila vise nego sto treba. Nije Batko jedina "krupna riba" u kriminalu nase nam domovine, ali ovi iz Svijeta politike nisu snimali "autobiografske filmove" prikazujuci se kao "zrtve" a ustvari su "zlocinci".
Post Reply