Batine ili razgovor?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Batine ili razgovor?

Poll ended at 18/06/2018 18:08

Batine
8
12%
Razgovor
25
38%
Kombinacina - Razgovor/batine , Batine/razgovor
12
18%
Umjereni batine i razgovor
14
21%
Ne zelim imati djecu
7
11%

Total votes: 66

Laertes

#276 Re: Batine ili razgovor?

Post by Laertes »

Pročitah 11 strana, i ne mogu se načuditi većini koja kao misli da postoji recept za odgoj djeteta. Kao ono, 100 grama ovog, 200 onog (i žlica vegete :D ). Da postoji, svi bi ga primjenjivali.
Svako dijete je individua za sebe. Ima tu i genetike, i pola, i uticaja okoline... svega. Nešto što pali kod jednog djeteta, kod drugog je džaba i pokušavati.
Jednom sam čuo jednu pametnu: Kažu, odgoj djeteta počne 20 godina prije nego što se rodi. Tako da prozivanje ovih što nemaju djece nije u redu. Valjda o tome treba razmišljati i prije no što dobiješ dijete. Gledaš okolinu, kužiš druge, kontaš što je ono dijete fino, a ono drugo hajvan. Bar sam ja tako radio. A u poslu svome sam se nagledao dobrih i, mnogo više, loših primjera.
Dok me nisu počeli prozivati, da, imam dvoje (16 i 11 godina). Isti roditelji, ista okolina, iste odgojne metode. Karakteri - nebo i zemlja. Kod jednog i razgovor i kazna i nagrada i ljutnja pali, ne ponavlja iste greške. Kod drugog - šta god uradimo, ona po svom. Takav zajeban karakter. Nema tu dreke ni, gluho bilo, ovakvih stvari ko što Dozer priča za ovog malog. Al' teška ko crna zemlja. Voli je tata najviše na svijetu :-D .
Odgovor na pitanje iz teme: Batine ne. Razgovor (i mnogo drugih metoda) da.
I odgovor statixxu: špinat i brokule ne mogu ni ja, pa nemam srca da tjeram ni njih.
stakasa

#277 Re: Batine ili razgovor?

Post by stakasa »

Ama cim vidis da je neko poptuno siguran u ono sto govori, kao onaj sto je govorio kako ce kompjuteri kroz prozor letit, znaj da veze nema.
Jasta nego nema recepta. A i kad mislis da si uradio poso mrva ti fali da spoznas kako nista nije tako
HAVANA

#278 Re: Batine ili razgovor?

Post by HAVANA »

Connaisseur Karlin wrote:
statixx wrote:Koje metode koristite kada nece da jede odredjenu hranu npr. spinat, brokule, tikivce i slicno?

Popaj moze pomoci, ali sta kada shvati da ste ga lagli, da je suplja, i da nece imati misice. :D
zasto djete tjerati da jede odredjenu hranu :? zamisli da tebe, neko tjera da jedes oderedjenu hranu :D
E jebi ga.Kad bi njih sluso dao bi im lavor nutele i sleper poli salame.Nece moci.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#279 Re: Batine ili razgovor?

Post by pici »

Batina izašla iz raja

Image

samo udri po debelom mesu, nista mu nece biti... a dozvat ce se pameti kakav razgovor, pa nismo u skupstini... nije ovo demokratija zna se ko je roditelj a ko dijete i ko je koga napravio :evil:
stakasa

#280 Re: Batine ili razgovor?

Post by stakasa »

I onda u jednom momentu djete pregrmi (u stilu izmlati jebi mater i ti i tvoja sila) i tu ti se roditeljska karijera zavrsava. Poslje toga vise nemas nijednog instrumenta da utices, lego i cekas da te kolju
Mis mekinjas

#281 Re: Batine ili razgovor?

Post by Mis mekinjas »

Kako je to sve drukčije nego se u teoriji i ovdje priča. Mene je mama znala istući. Svake sam batine koje sam dobila isključivo po guzi zaslužila. Ja svoju mamu i te kako cijenim. Nikad nisam silu pred njom pokazivala niti imala potrebe. Ona je mene rodila i tu je kraj price. Ono sto je sa mnom razgovorom postizala je već škakljivije. Nešto sam poslušala većinu nisam. Oh da i zajebala sam se sto je nisam poslušala. Zajebala sam se i kad sam je poslušala. Batine dobiješ kad se nešto ne smije vise nikad ponoviti. I nije. Nisam ispred starijeg nikad opsovala, nisam nikad drugo dijete udarila, nisam se ni sa kim bespotrebno svađala niti psujući i bivajući bezobrazna ispadala simpatična, jer to simpatično i nije. Nisam se derala na javnom mjestu nisam izvodila gluposti nigdje kojih bi se moji roditelji sramili. Žena je vrhunski posao napravila. Ali već rekoh, samar nisam dobila nikad. Djecu ne tučeš po glavi, djecu ne gaziš batinama.
To je jednostavno. Ono sto sam ja zaradila su bile odgojne batine po guzi. Ne Pamtim niti jedne. Bol ako je i boljelo ne Pamtim. Znaci zanemariva je ta bol.

Znam samo da jednako poštujem oba roditelja. I volim. Mamu koja me tukla i tatu koji nije nikad. Ali, ona je vise zaslužna za to kakvi smo mi ljudi postali.
Teško je biti roditelj, ne stigneš svoju djecu voljeti koliko želiš. Valjda zato bake i djedovi većinom priznaju da je ljubav prema unucima daleko ljepša, drukčija i lakša. Barem moji roditelji tako kažu.
Amazonka27

#282 Re: Batine ili razgovor?

Post by Amazonka27 »

stakasa wrote:I onda u jednom momentu djete pregrmi (u stilu izmlati jebi mater i ti i tvoja sila) i tu ti se roditeljska karijera zavrsava. Poslje toga vise nemas nijednog instrumenta da utices, lego i cekas da te kolju
Bravo!
Dozer

#283 Re: Batine ili razgovor?

Post by Dozer »

Mis mekinjas wrote:Kako je to sve drukčije nego se u teoriji i ovdje priča. Mene je mama znala istući. Svake sam batine koje sam dobila isključivo po guzi zaslužila. Ja svoju mamu i te kako cijenim. Nikad nisam silu pred njom pokazivala niti imala potrebe. Ona je mene rodila i tu je kraj price. Ono sto je sa mnom razgovorom postizala je već škakljivije. Nešto sam poslušala većinu nisam. Oh da i zajebala sam se sto je nisam poslušala. Zajebala sam se i kad sam je poslušala. Batine dobiješ kad se nešto ne smije vise nikad ponoviti. I nije. Nisam ispred starijeg nikad opsovala, nisam nikad drugo dijete udarila, nisam se ni sa kim bespotrebno svađala niti psujući i bivajući bezobrazna ispadala simpatična, jer to simpatično i nije. Nisam se derala na javnom mjestu nisam izvodila gluposti nigdje kojih bi se moji roditelji sramili. Žena je vrhunski posao napravila. Ali već rekoh, samar nisam dobila nikad. Djecu ne tučeš po glavi, djecu ne gaziš batinama.
To je jednostavno. Ono sto sam ja zaradila su bile odgojne batine po guzi. Ne Pamtim niti jedne. Bol ako je i boljelo ne Pamtim. Znaci zanemariva je ta bol.

Znam samo da jednako poštujem oba roditelja. I volim. Mamu koja me tukla i tatu koji nije nikad. Ali, ona je vise zaslužna za to kakvi smo mi ljudi postali.
Teško je biti roditelj, ne stigneš svoju djecu voljeti koliko želiš. Valjda zato bake i djedovi većinom priznaju da je ljubav prema unucima daleko ljepša, drukčija i lakša. Barem moji roditelji tako kažu.
:thumbup:
O ovome ja pricam. Ja ne pricam o batinama koje ce djetetu ostaviti bilo kakve tragove, psihicke ili fizicke. Ali, naprosto, ko se nije nasao u situaciji sa SVOJIM djetetom, koje je odgajao od rodjenja i sretao se s raznim momentima, jednostavno ne moze znati kako bi se ponasao u nekoj situaciji.
stakasa

#284 Re: Batine ili razgovor?

Post by stakasa »

Amazonka27 wrote:
stakasa wrote:I onda u jednom momentu djete pregrmi (u stilu izmlati jebi mater i ti i tvoja sila) i tu ti se roditeljska karijera zavrsava. Poslje toga vise nemas nijednog instrumenta da utices, lego i cekas da te kolju
Bravo!
Mnogi ovo presute, kada im petnestogodisnjak smireno kaze
- Sad si me udario i nemoj vise nikad
A udarac kasni nekih devet deset godina i kad ostane nasamo pita se gdje je pogrjesio
Dozer

#285 Re: Batine ili razgovor?

Post by Dozer »

Rekao je tako moj, s 18. Doduse ne na udaranje, nego na pridiku koju mu je mater drzala. Opravdanu pridiku.
I jos je nesto, kao, povisio ton na nju... Ono, u stilu, - "Ja punoljetan, sta mi ti sad imas tu sr.t kako cu se ja u kuci ponasati".
Sve sto sam mu rekao u sljedecoj sekundi je bilo da smanji ton i nestane iz sobe dok jos moze to sam uraditi. Sljedeci takav ispad i obracanje majci ga vodi direktno prema izlaznim vratima.

Nakn sat je dosao i izvinjavao se.
HAVANA

#286 Re: Batine ili razgovor?

Post by HAVANA »

E zbog toga je kod mene jedan od dva samara bio.Pricao sam godinama i sve je bilo ok dok pubertet ne smota,naka sila,pamet nevidjena...Sa mamom se tako ne prica. :twisted: Vidim po ocima da je ne peglaj me i pricaj ti qrcu...da se tako izrazim.Ok. :fight: :shock: Tad je bio drugi i nikad vise.Sad je to vec cura od 19 godina...Jel mi zamjerila,ja mislim da nije.Vise je iznenadjena ostala.A i da jeste,sta cu joj ja.A zena jos gora,ko legla na nju :lol: konta prevrno,slomicu je.A jok ba,jedan vaspitni.Jesam grozan jelde? Trebo sam je na sampitu odvest.
Hakiz

#287 Re: Batine ili razgovor?

Post by Hakiz »

stakasa wrote:
Amazonka27 wrote:
Bravo!
Mnogi ovo presute, kada im petnestogodisnjak smireno kaze
- Sad si me udario i nemoj vise nikad
A udarac kasni nekih devet deset godina i kad ostane nasamo pita se gdje je pogrjesio
Ja sam ters, nemam živaca. Glasna muzika. Kupim mu/joj slušalice. Slijedeći put, uređaj sa kojeg pušta muziku leti kroz prozor. Kašnjenje. Prvo razgovor. Slijedeći put zamjena brava pa neka ostane napolju. Mangupluci raznih vrsta. Prvo razgovor. Slijedeći put socijalna služba, kažem da nisam sposoban da ga vaspitavam i neka ga vode u dom. Možda će mu tamo biti bolje nego u kući.

Šipka po guzi kada zatreba, kao što su nas naši vaspitavali. Ništa nam nije, evo nas (manje-više) normalni i bez trauma iz djetinjstva koje su nas pretvorile u psihopate ili nesposobne za život.

Djeca ispituju granice. To je normalno. Ali, granice moraju postojati. Prvi put razgovor. Drugi put posljedice. Samo od priče nema ništa, mora znati da priča nije šuplja i šta praktično znači to šta mu/joj se priča.

Samo, vidi slijedeću situaciju. DIjete se igra loptom i razbije prozor komšiji. Dobije batine. Dijete se igra na ulici i podleti pred/pod auto. Srećom, ništa mu se ne desi. Dobije zagrljaje, plač roditelja, pa čak i nagradu što mu se ništa nije desilo.

Zar nije bolje zbog gluposti u ponašanju koje ima za posljedicu sitnicu kao što je materijalna šteta za prozor da ne dobije batine, a da dobije batine za gluposti u ponašanju koje mu ugrožavaju život?

Pa za prozor odbijanje od džeparca i slično, a za podlijetanje pod auto, batine.
stakasa

#288 Re: Batine ili razgovor?

Post by stakasa »

Primjetio sam ja na temi o dionicama da si sanurlija :D
Hakiz

#289 Re: Batine ili razgovor?

Post by Hakiz »

stakasa wrote:Primjetio sam ja na temi o dionicama da si sanurlija :D
Kako kažu, čovek snuje bog određuje :-D
Amazonka27

#290 Re: Batine ili razgovor?

Post by Amazonka27 »

Vidi, svo moje užasavanje na batine je iz razloga što sam se nagledala batina bez veze....i svaki put kad mi se neko "pohvali" da je dijete prebilo na mrtvo ime i da "eno je plaće ne smije zucnut" ja prekidam kontakt. Npr. kažem nasikiranoj (zbog polaska u školu djeteta) rodici da ću joj ja pomoći kad god bude trebalo. Tu se dobro zajebem. Uglavnom počela sam da planiram svoje obaveze prema obavezama djeteta koje ima svakodnevno zadaće. Prozivanje na telefon (pa da ja nazovem) da izdiktiram 3 rečenice u budućem, sadašnjem i prošlom vremenu. Od toga da učitelj pojma nema i da pogledam kako je napisao l (malo L) kao zakrivljeno je kako ovo kako ono...poziva u 11 navečer da je mala tek spomenula da ima zadaću (majka domaćica a ja mogu poslije posla i svih tih "domaćih" poslova) raditi zadaću i u 11 pm). Pitam je ja kakve su ocjene, kaže "odlična, to su sve moje petice", da bi me jednu veće nazvala u 12 i rekla "ova se moja cijeli dan igrala i sad je pitam gdje je zadaća i eno fasovala je". Reko zašto si je istukla? Kaže jer nije uradila zadaću. Ok, a što je ranije nisi pitala? Ona zna da ću joj ja uraditi i dijete se opustilo...kaže ona je to zaslužila. Reko ok, ja mislim da nije i da si ti kriva i kad je već popilo batine za neurađenu zadaću nemam ja tu šta više šta raditi, a ti drugi put se bolje organizuj.. block block block block.

tranquil-ova mama je imala metodu da su njegovi prijatelji uvijek mogli doći kod njega i ostati koliko hoće. kaže "htjela sam da znam s kim mi se djeca druže" i ne trebam pričati da su to velika jaranstva i dan danas i da njegovu majku mnogo poštuju i vole.

moja mama se užasavala od moje raje (možda zbog mog izbora muzike HM, HR iako niko do moje raje to nije slušao a trpili su zbog mene :D)...kad mi neko dođe hoće joj nešto biti...ona je htjela da se ja družim sa djecom uglednih ljudi iz mahale (stomatologa, profesora, političara) a oni su meni bili smor (apsolutno nikakvih zajedničkih interesa nismo imali)...i kao pozvana ja na dernek koji je počeo u podne u hastoru do mog, dijete uglednih roditelja. Mater mi sva sretna što odoh da se družim sa finim ljudima. Ulazim u stan i ne vidim ih od dima vutre, skaču i urlaju, vise na lusteru, na zidu, na stolu, ispod stola a ja od vutre dobijem nagon za povraćanje. Mahnem i kažem e ostala mi pegla uključena sad ću ja i odem. Mami kažem da mi je bilo fino i sl, gdje ću joj reći šta sam zatekla.

Najgora rečenica mi je bila "kako dijete od XY može a ti ne možeš (------upisati po želji bilo kakav uspjeh------)" a ja znam da to nije istina i da su stvari puno gore nego njihovi roditelji to predstavljaju - samo što ja nikad nisam bila cinkaroš.
Razumijem da su moji htjeli najbolje za mene, ali nije mi ni dan danas jasno zašto su vjerovali svakom roditelju da je njihovo dijete krasno i bajno i sjajno uči dok sam ja (kao) krenula stranputicom i da se moji nemaju čime pohvaliti. Trebalo mi je dugo vremena da pokažem da su moji planovi ispravni i da pokažem konačni cilj. Da li sam dobijala batine - nažalost Da. Da li su batine imale efekta - ne. (Pronalazila sam načine da ih izbjegnem a da uradim što mi je volja). Smatram li ih opravdanim - ne. Falio mi je razgovor koji ovdje zagovaram. Da se razumijemo, moji roditelji su normalni ljudi, nikakvih porodičnih problema nismo imali (npr. svađa roditelja, alkoholizam, kockanje i sl. razarači porodice) samo su imali "tradicionalan" metoda vaspitavanja (99,99% mama) koji nije imao baš efekta.

Baš iz tog razloga ja sam protiv batina, ne trebam da imam dijete da znam da je to pogrešno, jer se sjećam svog djetinjstva vrlo dobro. Družite se sa svojom djecom i njihovom rajom. Poklonte im povjerenje i pustite snobove da lažu kako su njihova djeca najbolja na svijetu. Ko god kaže da mu je drago što su ga roditelji tukli umjesto da su razgovarali...sa tom osobom nešto nije ok.
Mis mekinjas

#291 Re: Batine ili razgovor?

Post by Mis mekinjas »

A jesi se zapitala da s tobom nešto nije u redu?
Vidim majka je s tobom i pričala i tukla te.
A vidim da pišeš da si izbjegla batine i radila po svom? Jesi ti razgovarala sa svojim roditeljima? To nisi napisala. Ili ćeš naći opravdanje da s njima nije moglo biti razgovora jer su te prvo tukli....

Ovo nije prvi put da čujem kako su roditelji krivi.

Imala sam prijateljicu koja je cijelu srednju školu protiv svoje majke pričala. Dok moja mama jedan dan nije upitala:" A da nije problem u njoj?" I gle čuda stvarno je bio. Sve naknadno sto se desilo je opravdalo pitanje moje mame.
tranquil

#292 Re: Batine ili razgovor?

Post by tranquil »

Mis mekinjas wrote:A jesi se zapitala da s tobom nešto nije u redu?
A vidim da pišeš da si izbjegla batine i radila po svom? Jesi ti razgovarala sa svojim roditeljima? To nisi napisala. Ili ćeš naći opravdanje da s njima nije moglo biti razgovora jer su te prvo tukli....

Imala sam prijateljicu koja je cijelu srednju školu protiv svoje majke pričala. Dok moja mama jedan dan nije upitala:" A da nije problem u njoj?" I gle čuda stvarno je bio. Sve naknadno sto se desilo je opravdalo pitanje moje mame.
S njom je sve u redu. Čuj "jesil ti razgovarala". Jel' ti ozbiljno prebacuješ na djecu teret da oni moraju uspostaviti korektan odnos između roditelja i djece?
Amazonka27

#293 Re: Batine ili razgovor?

Post by Amazonka27 »

to sto sam izbjegavala nije bilo za batina. Nisam dobila batine da se ne drogiram pa ja odem da se drogiram npr. Njoj je smetalo sto ja idem u atelje da slikam jer je to gubljenje vremena a sve i jednu sliku je prisvojila i ne da je - svađa. Dobila sam batine jer mi je jednom posla da napravi mix povrca + grasak...nisam voljela grašak...tek nekad u 30toj sam ga počela jesti. Dobila sam batine jer sam ja jebena lijena guzica koja se poslije svakog usisavanja izvrne i govorim da sam bolesna - ispostavilo se da sam alergična na prašinu. Dobila sam zadnje batine u ratu kad sam otišla kod tetke na konak a blizu mi živjela školska drugrica koju sam otišla da vidim...smlati me temperatura i prenoćim kod drugarice. Nije bilo telefona da se javi. Meni herpesi poiskakali po ustima - ne lažem. Došla mama kod tetke i mene ne zatekne kod nje. Pamtim i krivo mi je. Srednja škola - meni izlaz do 9...jedva nekako do 10. Poslije srednje izlaz do 11. odselim u 25-toj od njih, dođem im i hoću da izađem, to frka gdje sam do 11. reko Boga ti, kontrolišeš li ti mene kad sam u svom stanu - kaže nisi mi na očima :D Zajebavali me u kafiću u mojoj zgradi da navijaju sat po meni.

De mi molim te reci šta je do mene?
Dozer

#294 Re: Batine ili razgovor?

Post by Dozer »

Nista.
triconja

#295 Re: Batine ili razgovor?

Post by triconja »

Vasektomija majka. :roll:
Mis mekinjas

#296 Re: Batine ili razgovor?

Post by Mis mekinjas »

Amazonka27 wrote:

to sto sam izbjegavala nije bilo za batina. Nisam dobila batine da se ne drogiram pa ja odem da se drogiram npr. Njoj je smetalo sto ja idem u atelje da slikam jer je to gubljenje vremena a sve i jednu sliku je prisvojila i ne da je - svađa. Dobila sam batine jer mi je jednom posla da napravi mix povrca + grasak...nisam voljela grašak...tek nekad u 30toj sam ga počela jesti. Dobila sam batine jer sam ja jebena lijena guzica koja se poslije svakog usisavanja izvrne i govorim da sam bolesna - ispostavilo se da sam alergična na prašinu. Dobila sam zadnje batine u ratu kad sam otišla kod tetke na konak a blizu mi živjela školska drugrica koju sam otišla da vidim...smlati me temperatura i prenoćim kod drugarice. Nije bilo telefona da se javi. Meni herpesi poiskakali po ustima - ne lažem. Došla mama kod tetke i mene ne zatekne kod nje. Pamtim i krivo mi je. Srednja škola - meni izlaz do 9...jedva nekako do 10. Poslije srednje izlaz do 11. odselim u 25-toj od njih, dođem im i hoću da izađem, to frka gdje sam do 11. reko Boga ti, kontrolišeš li ti mene kad sam u svom stanu - kaže nisi mi na očima :D Zajebavali me u kafiću u mojoj zgradi da navijaju sat po meni.

Da ponovim pitanje, jesi ti pokušala prije galame objasniti šta je na stvari???
Možemo se svi složiti da je sve sto si napisala opravdano i da ništa nisi zaslužila, ok ti iznosiš svoju stranu price ali mi drugu stranu da budemo objektivni vrlo vjerovatno nikad nećemo čuti. :wink:
Prošli smo mi svi takve nerazjašnjene situacije, ali čitam sad kao majka da nema telefona da nije znala gdje si nema te kod tetke, pa ja bih tu noć umrla da si moje dijete. Ovo ćeš naravno tek shvatiti ako i kad budeš majka.

A sad i tranqulliju da napišem. Svaki odnos je dvostran. Ona je kao dijete sto se vidi iz pisanja vrlo svjesna sebe i da i dijete uspostavlja kontakt. I da, nekad se treba zapitati da nije do djeteta.
Amazonka27

#297 Re: Batine ili razgovor?

Post by Amazonka27 »

- Mama, de da razgovaramo
- " mrš pička ti materina, ti'š mene učiti kako ću ja tebe vaspitavati" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mis mekinjas

#298 Re: Batine ili razgovor?

Post by Mis mekinjas »

Kad čujemo maminu stranu price, donijet ćemo konačan sud. :mrgreen:
tranquil

#299 Re: Batine ili razgovor?

Post by tranquil »

Mis mekinjas wrote:
Amazonka27 wrote:

Da ponovim pitanje, jesi ti pokušala prije galame objasniti šta je na stvari???
Možemo se svi složiti da je sve sto si napisala opravdano i da ništa nisi zaslužila, ok ti iznosiš svoju stranu price ali mi drugu stranu da budemo objektivni vrlo vjerovatno nikad nećemo čuti. :wink:
Mogu potvrditi, ako ti šta znači (ne konkretne događaje, ali spomenuti odnos).

Ako već tjeramo mak na konac, nećemo čuti ni drugu stranu djece koju batinate, pa moramo svima vama koji to radite vjerovati da su djeca stvarno zaslužila, i da zapravo niste psihopate ili ljudi kratkih živaca koji namlate djecu jer ne znaju druge metode :wink:
Mis mekinjas wrote:A sad i tranqulliju da napišem. Svaki odnos je dvostran. Ona je kao dijete sto se vidi iz pisanja vrlo svjesna sebe i da i dijete uspostavlja kontakt. I da, nekad se treba zapitati da nije do djeteta.
De ba. Na jednom mjestu govorite "to može shvatiti samo ko ima djece", dakle postoji ekskluzivni klub svetog znanja roditelja, a na drugom mjestu odjednom priča da i dijete mora znati pedagoške metode i biti ne isto, nego i bolje od roditelja u uspostavljanju komunikacije. Lupetate kako vam šta odgovara.

Kako će ba dijete od 5, 10, 15 pa i 18 godina shvatiti neke stvari? Mislim može djelimično, ali ne može na onaj način na koji odrasla osoba to shvata. Nisam ni ja kao klinac shvatao greške svojih roditelja, a bilo ih je, jer su ljudi kao i svi, na to sam tek nadošao nekada poslije.

Jeste odnos dvostran, ali roditelj je taj koji ga treba naučiti komunikaciji, nije se dijete naučeno rodilo. Ako roditelj ne može pokazati primjerom, od koga će dijete da nauči? Treba samo da skonta, u školi, od društva? Dajte ne pretjerujte.
Mis mekinjas

#300 Re: Batine ili razgovor?

Post by Mis mekinjas »

Prvo dečko, vas dvoje ste u nekom odnosu pa ti svakako nisi objektivna osoba s kojom ćemo razgovarati o jednoj strani price koju čujemo.
Druga stvar rijetki djecu batinaju. Ja sam pisala za sebe o sebi. O batinanju nema govora. Eksplicitno i detaljno sa naglascima pišem o tome. Dakle, ne čitaš i ja ću zakljuciti da još nemaš dovoljno godina, da ne čitaš detaljno, da pišeš o mnogočemu a ne vladaš problematikom. Da i ja sam bez djece mislila da sam najpametnija na svijetu, a kad se rodi za početak stekneš strahove za koje nisi ni znao da postoje.
Treće ako te TVOJI roditelji nisu naučili komunikaciji, nisi ni sam svoju na zavidan nivo doveo.

Imala bih još šta napisati ali nemam vremena. :mrgreen:
Post Reply