Osposobljavam jedan galaxy S3 i možda imam problem
Ona baterija što je došla s njim je već bila spržena , jedva se punila,a i ono malo što sam je punio brzo umre poslije tog,bila i napuhana malo kako mi se činilo. Kupim jutros novu , odmah pali bez problema , al' opet mi je nekako čudno sa 32% baterije za pola sata spade na 4%.Rekao mi onaj da potrošim sve do kraja i da punim 12 sati , što trenutno i radim.
Pitam konkretno ,ako je nova baterija , i full , šta je unutra može tako brzo trošiti?
Bateija na S3
Moderator: Benq
- arnes_king
#2 Re: Bateija na S3
Ove nove tipove baterije nema potrebe prazniti i puniti (formatirati), jedino mozda da probas softversku kalibraciju uraditi (nadji na play store-u) ili vrati mob na tvorcnike pa vidi hoce li biti razlike.nKrkan wrote:Osposobljavam jedan galaxy S3 i možda imam problem
Ona baterija što je došla s njim je već bila spržena , jedva se punila,a i ono malo što sam je punio brzo umre poslije tog,bila i napuhana malo kako mi se činilo. Kupim jutros novu , odmah pali bez problema , al' opet mi je nekako čudno sa 32% baterije za pola sata spade na 4%.Rekao mi onaj da potrošim sve do kraja i da punim 12 sati , što trenutno i radim.
Pitam konkretno ,ako je nova baterija , i full , šta je unutra može tako brzo trošiti?
Moze biti da je nesto zeznut procesor ili ploca pa vuce vise energije, mozda je instaliran neki custom rom koji je lose optimizovan?