Basketball World Cup 2019
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kakavdanakneiskustvu
#326 Re: Basketball World Cup 2019
ono kako si ti napisao meni izgleda da mislis na najbolji sastav bilo koje repke na sv. prvenstvima ikada
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#327 Re: Basketball World Cup 2019
Nije uopste glupost nego 100% istina! Mislim nemam namjeru da ti dokazujem....Bodkin wrote:Pa valjda misli na srbiju najjacu ikad, a i tu se ne slazem. Da je teo tu dalo bi se pricati, a i tu gledas jel najbolju od kad je samo srbija
Ovo da je kalinic vani zbog kosova je glupost
-
radostan dan
#328 Re: Basketball World Cup 2019
ja, pa šta druže moj?hrasno38 wrote:https://www.blic.rs/vesti/drustvo/nikol ... na/hqebx35radostan dan wrote:daj ne jebi me molim te...Kalinica su otpisali zbog izjave od Kosovu.![]()
čuj zbog kosova.
znam ja za ovaj intervju...dobro čovjek kaže. i moj stav je takav.....u svoj toj projekciji ima jedan problem - isto ovo priča i vučić, i zbog toga ga jebu ovi iz spc, kao i lude iz tkzv desnice - dveri i kompanija (a kojoj je do juče pripadao i ovja veseli novopečeni demokrata vučić).
dakle, priča ne pije vode, jer kalina priča ono što bi vučić htio da pričaju svi.
kažem vam, povreda, malo lošija forma i seks skandal...
- hrasno38
#329 Re: Basketball World Cup 2019
Ma jok Juga prije rata je bila betonkakavdanakneiskustvu wrote:ono kako si ti napisao meni izgleda da mislis na najbolji sastav bilo koje repke na sv. prvenstvima ikada
-
kakavdanakneiskustvu
-
radostan dan
#331 Re: Basketball World Cup 2019
nisam iznenadjen...čim je on bio i na pripremama a majka mu se rastaje sa zivotom, znao sam da će ostati do kraja prvenstva. siguran sam da je to bila želja njegove majke.NightWatchMember wrote:Ostaje Micić. Svaka čast.
-
Bodkin
#332 Re: Basketball World Cup 2019
I ja mislim da je diskutabilnoTomahawk11 wrote:Imala je Srbija jače generacije nego je ovo sad hype najviše zbog Jokića iako je Bogdanović prva violina ekipe.Bodkin wrote:Pa valjda misli na srbiju najjacu ikad, a i tu se ne slazem. Da je teo tu dalo bi se pricati, a i tu gledas jel najbolju od kad je samo srbija
- hrasno38
#333 Re: Basketball World Cup 2019
Nije ni malo diskutabilno....uzmite i uporedjujte. Nikada nije imala jacu centarsku liniju niti jace sutere u ekipi! Znaci Bogdanovic, Bjelica, Jovic, Guduric, Simonovic su igraci koje kad krenu tri poena mozes se jebati. Jedino sto nemaju bas najsjajnije organizatore igre ali osim Teodosica slabo da se koji igrac pojavio i blizu slican.Bodkin wrote:I ja mislim da je diskutabilnoTomahawk11 wrote:Imala je Srbija jače generacije nego je ovo sad hype najviše zbog Jokića iako je Bogdanović prva violina ekipe.Bodkin wrote:Pa valjda misli na srbiju najjacu ikad, a i tu se ne slazem. Da je teo tu dalo bi se pricati, a i tu gledas jel najbolju od kad je samo srbija
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#334 Re: Basketball World Cup 2019
Ta centarska linija im je istovremeno trojanski konj.
-
Bodkin
#335 Re: Basketball World Cup 2019
Centarska linija zavisi od ekipe preko puta. Ako imas pokretne 4 i 5, marjanovic je beskoristan. Ako mogu trojku pogoditi, i jokic je na 50%. Automatski ne kontrolises skok. A bez pravog kreatora, raduljica je skoro beskoristan u napadu
Ne kazem da nije beton ekipa ali ne slazem se da je bez sumnje najbolja. Da je teo tu, dalo bi se diskutovati
Ne kazem da nije beton ekipa ali ne slazem se da je bez sumnje najbolja. Da je teo tu, dalo bi se diskutovati
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#336 Re: Basketball World Cup 2019
Jokić, Milutinov i Raduljica se mogu slikati pored Gasola i braće Hernangomez, realno.Bodkin wrote:Centarska linija zavisi od ekipe preko puta. Ako imas pokretne 4 i 5, marjanovic je beskoristan. Ako mogu trojku pogoditi, i jokic je na 50%. Automatski ne kontrolises skok. A bez pravog kreatora, raduljica je skoro beskoristan u napadu
Da, Oriola ili Claver koji su i defanzivno jake četvorke u odnosu na Bjelicu.
Na papiru to fino izgleda, ali kad treba igrati, dosta kašlje.
-
kakavdanakneiskustvu
#337 Re: Basketball World Cup 2019
Tomahawk11 wrote:Ta centarska linija im je istovremeno trojanski konj.
da,a i jovic uopšte nije neki šuter,osobito ne za tri poena,prosjek
-
Bodkin
#338 Re: Basketball World Cup 2019
Raduljica ok. Jokic i milutinov? Ne bas. Sve je kako ih koristis. Spanci imaju izrazitog kreatora koji ih je napravio boljim u ovoj tekmi. Da je teodosic bio tu, radiljica bi imao 3 zakucavanja, milutinov 6 i jokic 5 otvorenih suteva za 3Tomahawk11 wrote:Jokić, Milutinov i Raduljica se mogu slikati pored Gasola i braće Hernangomez, realno.Bodkin wrote:Centarska linija zavisi od ekipe preko puta. Ako imas pokretne 4 i 5, marjanovic je beskoristan. Ako mogu trojku pogoditi, i jokic je na 50%. Automatski ne kontrolises skok. A bez pravog kreatora, raduljica je skoro beskoristan u napadu
Osim jokica, ni jedan nije da mu slustis na srednji post i da on zabije, a oko jokica su 3 bila na svaki kontakt sa loptom. I dodaj na to ocajan sut kod povratnih pasova
Ali bas zato mislim da bi u iducoj potencijalnoj tekmi srbija dobila
-
Bodkin
#339 Re: Basketball World Cup 2019
Ispod prosjeka. Ispod prosjeka i pregled igre. Frajer SVAKI put ide u lijevu stranu kad ga odbrana stisne. Pogledaj iducu tekmu. Krene u desnu stranu i onda neki roling i pravac u reket. Ako se nesto otvori, superkakavdanakneiskustvu wrote:Tomahawk11 wrote:Ta centarska linija im je istovremeno trojanski konj.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#340 Re: Basketball World Cup 2019
Govorim generalno kao kombinacija. Naravno da je Jokić rising star, a Gasol na zalasku karijere, ali u sistemu kojem igraju, priznaćeš da Španija puno više dobija od Gasola nego Srbija od Jokića.Bodkin wrote:Raduljica ok. Jokic i milutinov? Ne bas. Sve je kako ih koristis. Spanci imaju izrazitog kreatora koji ih je napravio boljim u ovoj tekmi. Da je teodosic bio tu, radiljica bi imao 3 zakucavanja, milutinov 6 i jokic 5 otvorenih suteva za 3Tomahawk11 wrote:Jokić, Milutinov i Raduljica se mogu slikati pored Gasola i braće Hernangomez, realno.Bodkin wrote:Centarska linija zavisi od ekipe preko puta. Ako imas pokretne 4 i 5, marjanovic je beskoristan. Ako mogu trojku pogoditi, i jokic je na 50%. Automatski ne kontrolises skok. A bez pravog kreatora, raduljica je skoro beskoristan u napadu
Osim jokica, ni jedan nije da mu slustis na srednji post i da on zabije, a oko jokica su 3 bila na svaki kontakt sa loptom. I dodaj na to ocajan sut kod povratnih pasova
Ali bas zato mislim da bi u iducoj potencijalnoj tekmi srbija dobila
Ne znam, ja sam gledao Micića u Euroligi, to što bi radio Teodosić, mislim da može i on. Sad zašto ne, da li je zbog ovih porodičnih problema, vjerovatno.
-
al-em
#341 Re: Basketball World Cup 2019
Jovic da ima sut igrao bi vjerovatno u realu, barci ili nekoj nba ekipi.
-
kakavdanakneiskustvu
#342 Re: Basketball World Cup 2019
okBodkin wrote:Ispod prosjeka. Ispod prosjeka i pregled igre. Frajer SVAKI put ide u lijevu stranu kad ga odbrana stisne. Pogledaj iducu tekmu. Krene u desnu stranu i onda neki roling i pravac u reket. Ako se nesto otvori, superkakavdanakneiskustvu wrote:Tomahawk11 wrote:Ta centarska linija im je istovremeno trojanski konj.
-
kakavdanakneiskustvu
#343 Re: Basketball World Cup 2019
isključen pwtrović
-
NightWatchMember
#344 Re: Basketball World Cup 2019
Apsolutno se slažem da je centarska linija mač sa dvije oštrice. Jbg, poveo četvoricu, pa onda igra Jokić na četvorci. Nema tu selameta. Bolje bi legao bilo kakav vanjski igrač nego Raduljica ili Marjanović. Posebno jer Marjanovića Đorđević baš i ne zna iskoristiti.
-
vryzas
#345 Re: Basketball World Cup 2019
7-5, 5-7, 6-6...vjerovatno bi omjer visokih i niskih igraca bio 6-6 da se Teodosic nije povrijedio. Mislim da nikada nisam gledao neku repezentaciju sa 7 visokih igraca. Problem rotacije na vanjskim linijama je bio ocigledan protiv Spanije. Igra sa dvije petice moze proci ako su vanjski igraci raspolozeni, tj. ako ih krene sut. Bogdanovic (koji je btw. jedini pravi suter) je jucer dao dvije trojke i tu je kraj price sto se tice suta spoljnih igraca. Ako gledamo samo statisticki, utakmicu su izgubili zbog cetri izgubljene lopte vise od protivnika i katastrofalan sut za tri 3/19.
Spanija je iskoristila sve "rupe" u protivnickom timu, od Bircevica u startnoj postavi kojeg je Oriola "pojeo" za 3 min i 26 sek., do pametne igre u odbrani gdje su jedinog dominantnog visokog igraca sacuvali na dva faula.
Los dan, manjak pozitivne energije, raspolozen protivnik...nije problem naci izgovor za poraz. Cinjenica je da je ovu utakmicu Skariolo nadmudrio Djordjevica koji ce mozda na kraju prvenstva zazaliti zbog odluke 7-5.
Spanija je iskoristila sve "rupe" u protivnickom timu, od Bircevica u startnoj postavi kojeg je Oriola "pojeo" za 3 min i 26 sek., do pametne igre u odbrani gdje su jedinog dominantnog visokog igraca sacuvali na dva faula.
Los dan, manjak pozitivne energije, raspolozen protivnik...nije problem naci izgovor za poraz. Cinjenica je da je ovu utakmicu Skariolo nadmudrio Djordjevica koji ce mozda na kraju prvenstva zazaliti zbog odluke 7-5.
-
kakavdanakneiskustvu
#346 Re: Basketball World Cup 2019
NightWatchMember wrote:Apsolutno se slažem da je centarska linija mač sa dvije oštrice. Jbg, poveo četvoricu, pa onda igra Jokić na četvorci. Nema tu selameta. Bolje bi legao bilo kakav vanjski igrač nego Raduljica ili Marjanović. Posebno jer Marjanovića Đorđević baš i ne zna iskoristiti.
da,u 2019. godini niko više ne igra sa dva teska centra
-
kakavdanakneiskustvu
#347 Re: Basketball World Cup 2019
u srbiji je 8 visokih igraca u sastavu,to ne znam da je iko ikad imao
- JThomas
#348 Re: Basketball World Cup 2019
simonović i birčević su esktra igrači, ali za aba ligu, za gostovanje mzt skoplju ili tako nešto. dok su nedović i kalinić barem gornji dio eurolige, možda i na granici nba kvaliteta pod povoljnim okolnostima.
-
radostan dan
#349 Re: Basketball World Cup 2019
kakavdanakneiskustvu wrote:u srbiji je 8 visokih igraca u sastavu,to ne znam da je iko ikad imao
đorđević revolucionar...
nisu ga džabe otpustili iz bajerna, ja vam kažem.
-
golman
#350 Re: Basketball World Cup 2019
Mils rešeta...odlična tekma Fra-Aus