Basista svih vremena....
Moderator: _BataZiv_0809
-
FortunaBela
#1 Basista svih vremena....
Jest da je gitariste teško mjeriti ko je najbolji, Jimi je Jimi...možda, Van Halen ili Steve Harris ili......
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Sa puno sam basista bio zadivljen no kada sam poceo slusati Red Hot Chili Pepperse vise dileme nije bilo.
Michael Balzary - Flea, the greatest
Michael Balzary - Flea, the greatest
- Murat Sabanovic
kada vec govorimo o basisti....
evo jednog.....sigurno medju najboljima

evo jednog.....sigurno medju najboljima

-
xape
#8 Re: Basista svih vremena....
koliko znam Van Halen nije basistaFortunaBela wrote:Jest da je gitariste teško mjeriti ko je najbolji, Jimi je Jimi...možda, Van Halen ili Steve Harris ili......
mada se svi slazu oko ocjene da je basista svih vremena :
Jaco Pastorius
ja bih dodao jos - Billy Sheehan,svira sa Steve Vai-em
tesko tesko...
-
NNneko
Paul McCartney. Svi basisti koji su dosli poslije njega kopirali su njegov nacin sviranja. Poslusajte neke pjesme od Bitlsa i kako njegov zvuk basa nosi pjesme Naprimjer Nowhere man, Come together, Tomorrow never knows ili You never give me your money, ili bilo koju drugu pjesmu.
-
MRAVOJED
NNneko wrote:Paul McCartney. Svi basisti koji su dosli poslije njega kopirali su njegov nacin sviranja. Poslusajte neke pjesme od Bitlsa i kako njegov zvuk basa nosi pjesme Naprimjer Nowhere man, Come together, Tomorrow never knows ili You never give me your money, ili bilo koju drugu pjesmu.
- Chopper_Horrace
Stev, Cliff! Jel' to hoce neko da kaze da Sting i Roger Waters nisu dobri basisti pa ih izostavljate??? 
-
Zemzem
#18 Re: Basista svih vremena....
Billy definitivno, Sting, Lemmy Kilmister (jedan je Lemmy)xape wrote:koliko znam Van Halen nije basistaFortunaBela wrote:Jest da je gitariste teško mjeriti ko je najbolji, Jimi je Jimi...možda, Van Halen ili Steve Harris ili......,e sad Steve Harris jeste,je li zabuna ili ?
Jaco Pastorius
tesko tesko...
Najbolja ritam sekcija na svijetu Robbie Shakespeare and Sly Dunbar.
Tip iz Primusa je isto za svaku pohvalu.
Kod nas Bodan Arsovski.
-
FortunaBela
Cliff Burton, je dobar, ali jedan je Steve Harris....
-
silentbob
#24 Re: Basista svih vremena....
jedina pametna,svaka cast majstore...xape wrote:koliko znam Van Halen nije basistaFortunaBela wrote:Jest da je gitariste teško mjeriti ko je najbolji, Jimi je Jimi...možda, Van Halen ili Steve Harris ili......,e sad Steve Harris jeste,je li zabuna ili ?
Jaco Pastorius
tesko tesko...
od svega ostalog pobrojanog..pa ljudi moji svaki priuceni jazz basist svira bolje od njih..a zamislite one najbolje
-
FortunaBela
Sad možemo se mi vratiti u 60-te i spomenuti Larry Grahama, hebiga on im je svima tata bio....
Meni je ipak najbolji Steve Harris, jer stvarno ima zavidno muzičko znanje, pisao je i textove i muziku, a ima i sjajan kompliment, jer ga prati Nico McBrain ....
Meni je ipak najbolji Steve Harris, jer stvarno ima zavidno muzičko znanje, pisao je i textove i muziku, a ima i sjajan kompliment, jer ga prati Nico McBrain ....