baseball

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
live@usa

#1 baseball

Post by live@usa »

zelite pogledati baseball utakmicu izmedju
BOSTON vs CLEVELAND
shadow

Post by shadow »

bjezi, nosi ih u tri lijepe pm, izgubise tri tekme zaredom a shatro favoriti. Veceras ce uzeti garant ali onda kad se vrate kuci opet ce popusiti, tesko da ce ikad ponoviti ono od prije par godina protiv yankees-a, kad su se vratili sa 3:1 i uzeli 4:3.
shadow

Post by shadow »

soxi su uspjeli pobjediti petu i sestu tekmu i tako rezultat izjednaciti na 3:3, veceras je sedma odlucujuca, bice interesantno. Pitcher vjerovatno Matzuzaka, japanac na kojeg su istovarili ja mislim 102 milliona dolara...
pitt

Post by pitt »

fuj....nema goreg sporta ja mislim za gledati :D:D nisam ni skontao pravila niti imam namjeru :D:D vazda imam karte za pirate preko kompanije a niti jednom nisam otisao :D:D
karanana

Post by karanana »

pitt wrote:fuj....nema goreg sporta ja mislim za gledati :D:D nisam ni skontao pravila niti imam namjeru :D:D vazda imam karte za pirate preko kompanije a niti jednom nisam otisao :D:D
Eeee pa ne moze ni svaki tim iz Pittsburgha valjati. Moras podrzavati i gubitnike, nemoj kriviti igru, krivi tim.
shadow

Post by shadow »

kakvi ba oni, kakav pittsburgh, nemaju nijedan tim da valja haveru :D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Boston Red Sox su oficijalno novi New York Yankee's.

Sta ima tu da se diskutuje. Zalosno je samo - jer dva tima - koja su mogla zaigrati Cleavland Indians i Colorodo Rockies - bi bili stvarno osvjezenje za pogledati u World Series-u, narucito jer - timovi iz Nationalne i American Lige - ne igraju cesto jedni proiv drugih osim ukoliko nisu - geografski blizu.

Baseball je igra - ptichera, Matsazuka je ipak, tu klasa. Ortiz je klasa designeated hittera. Manny Ramirez je vratio jednu loptu iz outfield-a, mislim na sljepo, covjek je uhvatio i okrenuo se - direkno u ruke na second base. Cijelo vrijeme - Cleavland igra kao da ima jos jednu utakmicu - ili dvije, u grcu i strahu, pa nema sta - isti je djavol izgubiti 20-2 ili 6-2.

Uglavnom sranje.

Para vrti gdje burgija nece.

Inace sam uvijek bio - pro Boston, u godinama kad su se uvijek susretali sa Yankee'sima - al' eto - postadose i oni ono sto su Yankee's bili - kupis s milonima sta valja, a Boson je ipak white collara u poredenju s Clevalandom i Denverom - stoga mogu i prodati karte sezonske po solidnijim cijenama. To je jos onda i tradicija Fenway parka, itd.

Uglavno go Rockies! Za one koji ne znaju - Rockies su tim koji je relativno mlad, nastao 1993 godine, i usli su u play-off kao wild card. Tj. kao najslabiji tim - po rekordu oficijalnom, ovo im je prvi put - da od 1995 su usli u playoff i takodje - prvi put da su osvojili Nacionalnu ligu. Dakle - pravi underdog's koji su Arizona Diamondback'se smandrljali u 4-0 serijalu, prije toga - Cub'se Chikase i Philly s 3-0. Inace su pobjedili 21 utakmicu u zadnje 22.

Image
shadow

Post by shadow »

Pobjeda! Vratise se sa 1:3 i uzese 4:3, aferim. Svaka cast Franconi, opasan trener.
Past ce i Rockies lakse nego sto raja misli. Prognoziram 4:1 za soxe. :)
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Koje sranje...

10-5 Boston-Colorado...

Boston vodi seriju 3-0.

Moze se komotno zatvoriti topic.

Jos jedna potvrda da je baseball pitcher's game. Dokle god Matsuzaka pitchinin' nema se sta gledati...

Uglavnom steta, ne mogu prezaliti sto Indijanci ne izbacise Bordo priglavke, kad su mogli.

U Nedjelju 4 tekma, ovaj put Boston pocinje s Jon Lesterom kao pitcherom, odmaraju Matsuzaku za finish tu noc a moguce je i povratak serije u Boston, tako da je ocekivati interesatnu tekmu, moguce Colorado uzme, sto ipak, ne znaci nista... osim vise hape od prodaje karata..

Ne znam samo da li se World Series igra
2-3-2 ili 2-2-1-1-1 sistem po pitanju ko gdje gostuje? Meni se cini da se AL i NL finali igraju 2-3-2, a WS drukcije. Mada nema veze, BRS igra komforno u Denveru, kao da su na Fenway Parku...Evo provjerih igraju 2-3-2, dakle sljedece dvije tekme u Coloardu, pa onda dvije u Bostonu if need be...Vjerujemo da nece biti potrebe.

Jedino sto moze promjeniti ishod je snjeg do koljena, zabi do ramena..
shadow

Post by shadow »

A sto je sranje tita ti? taj colorado nije ni u play off trebao uci ali su onda odjednom pomahnitali, pobjedili 21 od 22 tekme i sad shatro neki favoriti. Boston je ulozio bruku para u ove igrace, sam Matsuzaka je kostao 102 miliona dolara, normalno je da ce se isplatiti. Uglavnom, zasluzene 3 pobjede red soxa i sad ce vjerovatno Lester veceras zijaniti da bi ih sutra Becket dotukao za konacnih 4:1 kao sto sam i prognozirao :)

Uglavnom, red sox polako postaju dinastija bas kao i braca celticsi odnosno patriotsi. :)
Nosferatu

Post by Nosferatu »

Kao prvo, Japanca su doveli za $51 milion dollara. Toliki je bio bid ako me sjecanje ne vara. Ja mislim da Colorado cijeli roster igracki - ne vrijedi $50 miliona, i zbog toga je sranje. Kako mogu igrati dva tima ravnopravno u kojem jedan igrac kosta koliko cijeli tim?

Od te 21 utakmice, 11 ih je bilo u play-offu, tako da nisu poludili vec je Colorado igrao dobro, medjuti normalno da pored Bostona i sa Bostonom ne mogu izaci na kraj, a i potrosili su se dok su dosli dokle su dosli. Na drugu ruku Bostna umalo ne pregazi Cleavland, sto znaci da im nije bilo se med i mljeko u play-offu.

Cak sto vise - druga utakmica je bila 1-2 sto je zalosno kad uzmes u obzir ko je Boston a ko Colorado. I prije ovog svega - Boston je bio dinastija, ako je bila jedna iz Bostona to je Red Sox mada nisu pobjedili World Series radi "Giambievog curse-a" dugo vremena.

Sto se tice Patriotsa - to je nesto drugo, i iskreno, ne interesuje me. Ide ih ove godine. Boston College 2 tim u naciji. Ima se para ima se s cim. Ne pratim ni profi fudbal ni east 12 ni acc gdje igra BC. tako da o tome ne mogu donjeti neku ocjenu, mada onako subjetkivno ne volim lige u kojima igraju nazavisni timovi - kao Army i Notre Dame.

Uglavnom ide vas. Treba se pripremiti za ono kad ne bude islo. A sto se tice Red Sox-a. nema tu vise nista organic, barem meni. Samo ljuti $sic. Kakva je onda razlika izmedju BRS i NYY? Zbog toga je meni sranje. I u pravu si, na kraju trebao je biti bolji match-up u WS, ma kako i sta. Izgleda da NL liga kaska dosta za AL-om. I to je to.

p.s. - Sjecas li se sezone kad su Boston Red Sox - usli u play off kao wild card - i postali prvaci, nakon sto su sa deficitnog 3-1, zavrsili seriju sa 4-3 protiv Yankee'
shadow

Post by shadow »

Nosferatu wrote: Kao prvo, Japanca su doveli za $51 milion dollara. Toliki je bio bid ako me sjecanje ne vara. Ja mislim da Colorado cijeli roster igracki - ne vrijedi $50 miliona, i zbog toga je sranje. Kako mogu igrati dva tima ravnopravno u kojem jedan igrac kosta koliko cijeli tim?

Japancu su soxi dali 50+ miliona za 5 godina plus su njegovom timu morali dati 50 miliona samo da bi pregovarali s njim. Dakle, 100+ miliona.
Nosferatu wrote:Od te 21 utakmice, 11 ih je bilo u play-offu, tako da nisu poludili vec je Colorado igrao dobro, medjuti normalno da pored Bostona i sa Bostonom ne mogu izaci na kraj, a i potrosili su se dok su dosli dokle su dosli. Na drugu ruku Bostna umalo ne pregazi Cleavland, sto znaci da im nije bilo se med i mljeko u play-offu.
Pa koliko para toliko muzike. Barem je to jednostavno, isto kao i u fudbalu/socceru. Lijepo je kad neki "underdog" kao sto je moj FCS napravi podvig pa kresne nekog Genka u gostima i izbaci ga ali realnost brzo stigne pa te onda po usima opali jedan kyev odnosno basel i vrate te tamo gdje ti je mjesto. Nema tu puno matematike, lova je sastavni dio sporta.
Nosferatu wrote: I prije ovog svega - Boston je bio dinastija, ako je bila jedna iz Bostona to je Red Sox mada nisu pobjedili World Series radi "Giambievog curse-a" dugo vremena.
Nije Giambi ba :D. U pitanju je Babe Ruth ili kako su ga zvali Bambino. Da, trajalo je to dugih 86 godina a sad evo 2 titule u 3 godine.
Nosferatu wrote: Sto se tice Patriotsa - to je nesto drugo, i iskreno, ne interesuje me. Ide ih ove godine.
Ide ih ove decenije :-D, najjaci su nane mi :)
Nosferatu wrote: Uglavnom ide vas. Treba se pripremiti za ono kad ne bude islo. A sto se tice Red Sox-a. nema tu vise nista organic, barem meni. Samo ljuti $sic. Kakva je onda razlika izmedju BRS i NYY? Zbog toga je meni sranje. I u pravu si, na kraju trebao je biti bolji match-up u WS, ma kako i sta. Izgleda da NL liga kaska dosta za AL-om. I to je to.
Koga nas? :D Ja sam brate vise u Sa nego ovdje. Dosao neki dan i za 10 dana se opet vracam nazad u seher. Koliko god to glupo zvucalo, vise volim par milja na Kosevu nego pun boston garden, fenway park ili gillette stadium. Nema naboja haveru, nisam ja ovdje rodjen i ne mogu biti navijac, samo neki blagi simpatizer. To mi je ko neko nuzno zlo, nek se nesto prati ali ne mogu me ovi ovdje iznervirati puno. Pobjeda dobrodosla, poraz-ko ga jebe, ima opet tekma.
Ja najvise volim otici na tekme bruinsa, najbolja mi bude atmosfera, na soxima bio svega 2 puta, dobro bude poslije tekme jer su okolo sve barovi, bude lom. Na Celtics-ima bio redovan dok danny ainge nije sjebao sve ali ove godine ce biti jedni od jacih na istoku. Za patse sam samo jednom imao karte ali je bila takva mazija da sam sa zadovoljstvom ostao kuci :-D. Revse pogledam ponekad, daleko su od grada kao i patsi pa bas i nije neki merak. Usli su sad u play off, remizirali sinoc u jerseju sa redbullom. Nejse, dobar je grad za pratiti sport, ima nesto za svakog. :)
Nosferatu wrote: p.s. - Sjecas li se sezone kad su Boston Red Sox - usli u play off kao wild card - i postali prvaci, nakon sto su sa deficitnog 3-1, zavrsili seriju sa 4-3 protiv Yankee'
Sjecam, ali sam bio u Sa. Buraz je moj isho u NY s rajom na jednu od tih tekmi. Ljuti rivali, znas i sam. Ja sam tada u Sa imao neki sfor-ov kanal koji je to prenosio, nije bilo tona i slika je bila prilicno losa ali pratio sam sve tekme do 4,5 ujutro, ni sam ne znam zasto :-)
Nosferatu

Post by Nosferatu »

ga nas? Very Happy Ja sam brate vise u Sa nego ovdje. Dosao neki dan i za 10 dana se opet vracam nazad u seher. Koliko god to glupo zvucalo, vise volim par milja na Kosevu nego pun boston garden, fenway park ili gillette stadium. Nema naboja haveru, nisam ja ovdje rodjen i ne mogu biti navijac, samo neki blagi simpatizer. To mi je ko neko nuzno zlo, nek se nesto prati ali ne mogu me ovi ovdje iznervirati puno. Pobjeda dobrodosla, poraz-ko ga jebe, ima opet tekma.
U pravu si, skroz.

Jedno vrijeme sam gotivio otici na college football games, cisto onako, jer se skupi dosta ljudi, i bude fina atmosfera na tail-gaiting, ali ubi komercijalizacija sport u Americi. Zbog toga mi se gadi svaki profesonalni i klub i liga. A i collegi se ubezobrazili - nije dovoljno da kupis sezonsku kartu vec moras i da doniras odredjenu sumu, tom programu.

Ali tako je i u Europi sa fudbalom. Tako je svugdje. Jedino sto mozes, je uzeti i sam se baviti malo sportom s rajom i to je to. Ja da sam s tobom otisao bih pogledati Boston College - soccer team. Ali i to je - mlaka utjeha, ne.

Inace ne pratim baseball, osim playoff-a, a i to finale AL, NL i World Series. Nemam ni kad, niti me interesuje toliko. Mada je ljep dozivljaj otici na utakmicu, ne da bi navijao jer to nema smisla, vec vise onako da odes, s nekim se ispricas, pogledas tekmu, i onda malo u bar, i ides kuci, doduse sve zavisi i od stadiona, npr. zelja mi je otici na Cubs stadion, bio sam kod Tigersa i White Sox-a, Cardinals isto tako imaju ljep stadion, Fenway park je vec, medju legendama. Znam ovdje par Amerikanaca koji su ljetos - u 10 dana proputovali i pogledati 10 baseball utakmica na razlicitim stadionima. To je bila, fina furka. Onako, od zajebancije, ali iskljucivo za die-hard fans of bb.

Mada se slazem da hokej ima najbolju atmosferu, ali je takodje, atomsfera obicno sacinjena od white-trash gledatelja jer jedini takvi i znaju napraviti ikakvu atmosferu, sto mi ne smeta cak sto vise ali kao sto ti kazes, ne mogu nikad to prihvatiti kao nesto svoje. Ne ide. Jedinu sezonsku kartu koju bih pozeljeo imati je za dobar NBA tim. Ali nije ni to sto je nekad bilo, uglavnom sport se prati da se ima s nekim o necemu porazgovarati a da nije to privatni zivot, a i da se prekrati dosada, i ubleha. Neka relaksacija, od koje na kraju cesce nemam nista nego sto dobijem sta.
Nosferatu

Post by Nosferatu »

Red Sox are World Champions...

4-3 in game 4.
shadow

Post by shadow »

metle u ruke :D sweeeeeeeep :)

@nosferatu, slazem se za publiku na hokeju, pogodio si srz. Gdje nema white trasha koji hoce da se dobro provede i izgalami za pare koje je dao za kartu-tu nema ni atmosfere.
kilam

Post by kilam »

Nosferatu wrote:
Ali tako je i u Europi sa fudbalom. Tako je svugdje. Jedino sto mozes, je uzeti i sam se baviti malo sportom s rajom i to je to.
ma ne bih rekao da je ista situacija sa fudbalom.. ako nista ovdje niko nikad nece svoj tim nazvati franchise.. malo vise off topic al hebiga to mi pravo smeta kada pratim americke sportove...
water

Post by water »

shadow wrote:kakvi ba oni, kakav pittsburgh, nemaju nijedan tim da valja haveru :D
let's go bucs!!!! :D
pitt

Post by pitt »

shadow wrote:kakvi ba oni, kakav pittsburgh, nemaju nijedan tim da valja haveru :D
Zbog ovoga cemo mu NE oderati u decembru :D:D
water

Post by water »

pitt wrote:
Zbog ovoga cemo mu NE oderati u decembru :D:D
:kravata:
shadow

Post by shadow »

ma gdje ste razbijaci? :D
najbolje bi vam bilo da se odmah sad svi predate, vidite da se ove godine samo mozete obrukati protiv patsa. :-D
u decembru necem biti ovdje ali praticu u Sa, zajedno s karananom, mozda mi dadne kakav dobar tip za kladaru :D
pitt

Post by pitt »

vala sta god ti kaze....ti igraj suprotno :D:D vidi mu medjeda sto deru :D:D
karanana

Post by karanana »

Nisam nikad ni tipovao na medzede jucer. Igro sam zicere, Patse, Coltse, Titanse, na velike pare i uzeo.

Shadow slobodno naleti da ti pokazem kako se lova od Sirokobrijeskih biznismena uzima u kladionicama. Na njihovoj sam crnoj listi jer cu ih dovesti do bankrota, tako da ako me nestane na forumu znate ko je kriv.

Evo da me istestiras, dajem ti pick za veceras i to ti dajem underdoga, omrazene Wisconshinske smrdljive glave od sira, i kazem da veceras uzimaju divlje konje iz denvera.
shadow

Post by shadow »

karanana wrote:

Evo da me istestiras, dajem ti pick za veceras i to ti dajem underdoga, omrazene Wisconshinske smrdljive glave od sira, i kazem da veceras uzimaju divlje konje iz denvera.
e jebi ga pasha, X , field goal u zadnjoj sekundi, blizu si bio.
Post Reply