ono sto mene strasno privlaci je slijedece :

ne znam koliko je citljivo, ali ulaz je BESPLATAN na sve koncerte....
Moderator: _BataZiv_0809

aBd vidimo se tamovedderedi wrote:Vidimo se onda na tim dervishima sutra. Ja sam ih prosle godine propustio na tabiji, al' ove necu, mada kontam da je tabija bila bolja za njihov nastup, nego ona pozornica kod Vijecnice.
http://www.shira.net/dervturk.htmmicika wrote:Ili ublehu mirci
nadam se da je razlog nedolaska bio vrijedan....BigusDickus wrote:propustio sam to...![]()
sad cu biti gruba, ali neka: JEL TI TO TREBA PISMENI POZIV???BigusDickus wrote:Ma zaboravio totalno, a NEKO mi nije spomenuo nista kad smo pricali...![]()
e vidis, zikriti mozes i van tekije...zikr nije ritual, to je OBAVEZA svakog Muslimana da velica Allaha dz.sh.alek wrote:a ne pada ti na pamet da je zikru mjesto u tekijivedderedi wrote:Ma ono definitivno nije bio prostor za ZIKR...
sljedeci put kad nam dodju hocu da ih vidim ili u BKC-u ili na Bijeloj tabiji!
nisu svi muslimani pripadnici nekog od derviskih redovamIRCerka wrote:zikr nije ritual, to je OBAVEZA svakog Muslimana da velica Allaha dz.sh.
nije novost ni laicima; to je dobro poznato svimamIRCerka wrote:ako osoba nije zdravstveno u mogucnosti klanjati na sedzdi, moze klanjati i sjedeci....
ovo jeste novost laicima, ali ne i onom ko je iole familiar sa sufizmommIRCerka wrote:meni je drago da su Dervishi iz Konye pokazali ljudima da biti Dervish ne znaci samo ono sto smo gledali na TV (probadanje iglama bez kapi krvi)...
sto se publike tice... ljudi se odlucuju gledati stvari iz razlicitih pobuda.mIRCerka wrote:sto se publike tice, pokazasmo da ni svoje ne poznajemo niti postujemo.. djeca galamila , narod tracao, mnogi su ovo iskoristili da se vide sa svojom rajom i tako javno podijele ko se udao, ko razveo, ko se s kim kresnuo, i na kraju su ocekivali da im se Dervishi POKLONE kao sto inace umjetnici rade....a zaboravishe da se Dervishi samo Allahu klanjaju...
i svemu tome treba da ih ucim JA, dijete mijesanog braka, titoistichke orijentacije...
no hard feelings, ali sama si odabrala ulogu za sebe.mIRCerka wrote:i svemu tome treba da ih ucim JA, dijete mijesanog braka, titoistichke orijentacije...
to je vezano za mnoge dogadjaje u periodu 2002-2005.... ne radi se o biranju uloge, meni je drago da znam svijet oko sebe i vrlo rado ga dublje upoznajem, nego mi je postalo tuzno da kad se predstavim svojim imenom, ljudi "cistog imena" ustuknu kao da imam rogove na glavi, a ne "vlasko" ime ... isti oni ljudi koji su ono vece davali takve komentare (mehanicka balerina, vid' ga sto se vinta, sta su sad stali (ezan kad je bio)) da me je bilo sramota sto nismo u stanju nikoga docekati i ispratiti sa dostojanstvom.....no hard feelings, ali sama si odabrala ulogu za sebe.
'dijete mijesovitog braka, titoisticke orjentacije' doesn't make any sense, ali ako mislis da je 'necuveno' da dijete takve 'orjentacije' zna o svijetu oko sebe, onda cim cim prije, tim tim bolje zakljucati ovu diskusiju
dankeThe_Fluid wrote:mIRCerka wrote: jer i Dervisi imaju mali milion svojih redova....
16