Bášča
Moderator: anex
- Mu'min
#5726 Dijeli sjeme, dijeli život za Bosnu i Hercegovinu
Dijeli sjeme, dijeli život za Bosnu i Hercegovinu:
http://www.klix.ba/forum/sjeme-za-popla ... .html-f=64
http://www.klix.ba/forum/sjeme-za-popla ... .html-f=64
-
safran
#5728 Re: Bášča
zezam te zbog "reda"kandelabar wrote:NIsam nego prosle godine suša bila nije bilo ni kapi vode u redovima i slabo rodio zato sam sad poprecno da zadrzi vodu i eto belaj napravi..safran wrote:Jo, kandelabar, jesi to Hercegovac ?kandelabar wrote:JA sijao poprecne rede krompira u kosini sad mi voda lezi prosle godine bil suša hajd reko da imam bolju vlaznost i eto sad je haosostalo sve zaglibilo vjerujem da ce istruhnuti ne lezi u vodi al je dobro natopljeno propadne cizma rudara gdje se stane
- hrastov žižak
#5729 Re: Bášča
kaže meni hadžinca:"ja rođo svima kažem, ti si najveći musliman ovdje, najmanje ti štete poplava napravila." 
- Senći
#5730 Re: Bášča
Ratarka wrote:sta li je a sencijem.. zna li iko??
Evo me tu sam sve je u redu samo sam tanak sa vremenom uglavnom radno
-
kerima1
#5731 Re: Bášča
Dobro se znas prodatihrastov žižak wrote:kaže meni hadžinca:"ja rođo svima kažem, ti si najveći musliman ovdje, najmanje ti štete poplava napravila."
-
anći
#5732 Re: Bášča
Pozdrav svima..posadila sam zutu mahunu,niska sorta i danas kad sam ih okopavala primjetih neke crne male baje po stabljici zaljepljene...dosta njih...i tako na par stabljikica..pretpostavljam da su to te neke biljne usi...kako ih zovu mada nisam sigurna...pa me interesuje dal se iko susretao s tim...i sta da radim?Hemijom ne bih voljela prskati jer gledam da proizvodim 100% organsku hranu..sta mislite dal bi kopriva pomogla il ako imate neki drugi prijedlog bila bih vam zahvalna 
-
platen91
#5733 Re: Bášča
Ja pravim sprej od glavice luka i bijelog luka i kašičice čilija sve usitnim i prelijem sa litar mlake vode i ostavim da ostoji par sati procjedim i dodam kašičicu detrdženta za suđe(po mogućnosti neki na prirodnoj bazi ima ih kupiti u većini supermarketa) i onda popršćem to najčešće djeluje.
- Banksy
#5734 Re: Bášča
hrastov žižak wrote:kaže meni hadžinca:"ja rođo svima kažem, ti si najveći musliman ovdje, najmanje ti štete poplava napravila."
-
Tkanton
#5735 Re: Bášča
Sve ti je ovo fino, samo brate jesi imo igdje drugo posadit osim kraj te benzinske pumpe
-
anći
#5736 Re: Bášča
E hvala puno,pokusat cu to obavezno..ma ova mi je godina donijela puno nekih baja...valjda previse kise pa se pojavili i puzevi...dok sam ja skuzila pojeli pola blitve,salateplaten91 wrote:Ja pravim sprej od glavice luka i bijelog luka i kašičice čilija sve usitnim i prelijem sa litar mlake vode i ostavim da ostoji par sati procjedim i dodam kašičicu detrdženta za suđe(po mogućnosti neki na prirodnoj bazi ima ih kupiti u većini supermarketa) i onda popršćem to najčešće djeluje.
- art vandeley
#5737 Re: Bášča
Jel se moze naci igdje postupak dezinfekcije zemljista, pa mislim na ova nasa poplavljena.
Ugl govori se o postupku posipanju kreca... jel ima gdje kakvo uputstvo
- hrastov žižak
#5738 Re: Bášča
ma uzmeš ba kreča i onako ofrlje razbacaš rukamaart vandeley wrote:Jel se moze naci igdje postupak dezinfekcije zemljista, pa mislim na ova nasa poplavljena.
-
dert
#5739 Re: Bášča
ev' 'vako, ako mi neko kaze kako da ove
azbahe prepelice isprepadam da mi ne ulaze u bascu i haos prave ima dukat
prob'o ....balone okolo postavio, one se zajebavaju s njima
kupio sovu /sve 'tice pobjegle a one jaranice s njom
stanu kod nje i crkose od smijeha
naniz'o cd-ova okolo ...kazu ono kad svijetle i prave zvukove one popizde.....jest normalne a ne ove
citaju koja je muzika na cd-u pa il' pjevaju il; plesu
ma one krtice su bile andjeli za ove
prob'o ....balone okolo postavio, one se zajebavaju s njima
naniz'o cd-ova okolo ...kazu ono kad svijetle i prave zvukove one popizde.....jest normalne a ne ove
citaju koja je muzika na cd-u pa il' pjevaju il; plesu
- Mu'min
#5740 CD snimak
Dert
jedan zanimljiv prijedlog.
Jedan moj pajdo snimio (haman sa onim karaokama) kako jastreb ili slična živiljka fata neku ticu te je (ovo neka djeca ne čitaj) živu dere dok ova vršiti.
To ti on na CD stavio pa u radiončić i na grančicu na drvo i tako par puta na dan.
Vele ptice doživjele šok i stravu saljevaju jedna drugoj. Kad čuju to deranje bježe gdje koja stigne.
Izgleda smiješan primjer al eto ideja je vrlo zanimljiva.
Jedan moj pajdo snimio (haman sa onim karaokama) kako jastreb ili slična živiljka fata neku ticu te je (ovo neka djeca ne čitaj) živu dere dok ova vršiti.
To ti on na CD stavio pa u radiončić i na grančicu na drvo i tako par puta na dan.
Vele ptice doživjele šok i stravu saljevaju jedna drugoj. Kad čuju to deranje bježe gdje koja stigne.
-
dert
#5741 Re: CD snimak
Mu'min wrote:Dert
- Mu'min
#5742 Re: Bášča
Pa prije početka tog deranja ptičice od strane jastreba snimi sebe kako pomagaš:"UPOZORENJE, UPOZORENJE, sve fine tičice, posebno mlađe od 6 mjeseci molim da se u naredna pola sahata izsele iz radiusa od 1km. Imate 60 sekund, odbrojavanje počinje sada!"

- eluna
#5743 Re: Bášča
e jeste obojica opičeniMu'min wrote:Pa prije početka tog deranja ptičice od strane jastreba snimi sebe kako pomagaš:"UPOZORENJE, UPOZORENJE, sve fine tičice, posebno mlađe od 6 mjeseci molim da se u naredna pola sahata izsele iz radiusa od 1km. Imate 60 sekund, odbrojavanje počinje sada!"![]()
![]()
- Mu'min
#5744 Šta je pisac htio kazati... :)
Eluna teško je shvatiti
nekom ko nije 4 mjeseca sve pripremao, sijao, sadio.
Na sunce krvavo upeklom dok znoj sa čela pada čuješ samo cvrkut "popkova" i zvuk željeza sa motike kako se odbija od grude i sitno kamenje te za trenutak zastaneš gledajući u žuljeve i pitaš sam sebe: da li će ovo uspjeti i što mi ovo sve treba?
I onda dođu ona mala cvrkutala stvorenja i poharaše kao da je 70% rasprodaja.

Na sunce krvavo upeklom dok znoj sa čela pada čuješ samo cvrkut "popkova" i zvuk željeza sa motike kako se odbija od grude i sitno kamenje te za trenutak zastaneš gledajući u žuljeve i pitaš sam sebe: da li će ovo uspjeti i što mi ovo sve treba?
I onda dođu ona mala cvrkutala stvorenja i poharaše kao da je 70% rasprodaja.
- eluna
#5745 Re: Šta je pisac htio kazati... :)
ama to sve razumijem - ali mi je stvarno simpa kako pišete o borbi protiv cvrkutavih stvorenja ...... usput da vas obojicu pitam - treba mi koje pero fazanovog repa, ona duga kitnjasta, pa et' kad zaganjate beštije, gledajte da iščupate koje hahahahahahahhahahaMu'min wrote:Eluna teško je shvatitinekom ko nije 4 mjeseca sve pripremao, sijao, sadio.
Na sunce krvavo upeklom dok znoj sa čela pada čuješ samo cvrkut "popkova" i zvuk željeza sa motike kako se odbija od grude i sitno kamenje te za trenutak zastaneš gledajući u žuljeve i pitaš sam sebe: da li će ovo uspjeti i što mi ovo sve treba?![]()
I onda dođu ona mala cvrkutala stvorenja i poharaše kao da je 70% rasprodaja.![]()
-
dert
#5746 Re: Šta je pisac htio kazati... :)
eluna wrote:ama to sve razumijem - ali mi je stvarno simpa kako pišete o borbi protiv cvrkutavih stvorenja ...... usput da vas obojicu pitam - treba mi koje pero fazanovog repa, ona duga kitnjasta, pa et' kad zaganjate beštije, gledajte da iščupate koje hahahahahahahhahahaMu'min wrote:Eluna teško je shvatitinekom ko nije 4 mjeseca sve pripremao, sijao, sadio.
Na sunce krvavo upeklom dok znoj sa čela pada čuješ samo cvrkut "popkova" i zvuk željeza sa motike kako se odbija od grude i sitno kamenje te za trenutak zastaneš gledajući u žuljeve i pitaš sam sebe: da li će ovo uspjeti i što mi ovo sve treba?![]()
I onda dođu ona mala cvrkutala stvorenja i poharaše kao da je 70% rasprodaja.![]()
Koje boje hoces
Odluka je pala, ja dezuram pored basce dok nema utakmica
Ima jedan i za kaznu sam joj pritego sve poklopce na teglama
- shmizlica
#5747 Re: Bášča
imal živinke da tvoju bašču maši?dert wrote:ev' 'vako, ako mi neko kaze kako da oveazbahe prepelice isprepadam da mi ne ulaze u bascu i haos prave ima dukat
![]()
prob'o ....balone okolo postavio, one se zajebavaju s njimakupio sovu /sve 'tice pobjegle a one jaranice s njom
![]()
citaju koja je muzika na cd-u pa il' pjevaju il; plesu![]()
- Mu'min
#5748 Paradajz 2014
Samo u hadžije se paradajz zaljeva ZEM ZEM vodom. 

Šalu na stranu, prvi zeleni plodovi se uveliko fomiraju. Pa valjda 2 hefte bude šta i crvenog.
Bar kod one rane sorte...
Ove godine kasni sve skupa po malo.

Šalu na stranu, prvi zeleni plodovi se uveliko fomiraju. Pa valjda 2 hefte bude šta i crvenog.
Bar kod one rane sorte...
Ove godine kasni sve skupa po malo.
-
kerima1
#5749 Re: Bášča
Da je meni sa 'ticama probleme,ja se bacam na pse ugazise gamad jedna
Mu'mine ne vidim ti plodove paradajza na toj slici,kod mene tek cvjeta paradajz super je i to stici ce,samo da se ne mora ljetos jesti onaj drveni kupovni.
Mu'mine ne vidim ti plodove paradajza na toj slici,kod mene tek cvjeta paradajz super je i to stici ce,samo da se ne mora ljetos jesti onaj drveni kupovni.
- Mu'min
#5750 Re: Bášča
To ti ko meni ne vjeruješ.kerima1 wrote:Mu'mine ne vidim ti plodove paradajza na toj slici