Mu'min wrote:Instalacija novog rješenja u mom vrtu.
Zalivanje putem kombinacije plastičnih flaša i aqua spikes.
Mumine gdje ste nasli aqua spikes? Ja se ubi trazeci... Mislila sam preko ebaya naruciti one glinene ali su skupi....
Moderator: anex
Mu'min wrote:Instalacija novog rješenja u mom vrtu.

Kupio direkt iz Kine preko ebaya:migulica wrote:Mu'min wrote:Instalacija novog rješenja u mom vrtu.
Mumine gdje ste nasli aqua spikes? Ja se ubi trazeci... Mislila sam preko ebaya naruciti one glinene ali su skupi....
Zasto ne otkidas dodje suhe listove i travu ne cupas?ja sebi umislila da ti suhi listovi crpe biljku i rezem ih,a za travu mislim da paradajz ne voli da ga se dodiruje pa time niti trava.Mu'min wrote:Još ne zreli paradajz, sorta pelati.
Inače veliki problemi (kao i svake godine sa manjkom kalcija pa je tako puno plodova crnih na dnu).
Ne kidam grane:kerima1 wrote:Zasto ne otkidas dodje suhe listove i travu ne cupas?ja sebi umislila da ti suhi listovi crpe biljku i rezem ih,a za travu mislim da paradajz ne voli da ga se dodiruje pa time niti trava.
Kod mene pronadjen prekjuce jedan mali paradajz pocrnio malo,garant napad plemenjace,srecom pa mi je taj dio paradajza malo dalje od velike grede paradajza.paradajzic sam eliminisala,ali..bojim se kise su svakodnevne,te poslije jako sunce Boze na hajr.
Hvala na ideji,ja neki dan posijala malo sjemena bosioka to je niklo ko ludo,a isto sam paprike rjedje sadila doduse kako rastu supljine nestaju.Izmedju paprika sam jos presadjivala visak cvekle i korabice sve se fino slaze kako vidim i lijepa je dekoracija paprikama.Te uzmi i ubzir, da ja između paprika sadim začine, npr. bosiljak tako da iskoristim prostor.
"Vas je pocrnio,nije samo po dnu znam sta je to manjak necega i kad sam ga otvorila noktima unutra je suh i modar.gdje ti je paradajz pocrnio, ispod ploda, ono kako visi plod pa ispod?
I da li je suho crno ili vodeno?
Daj sliku toga kad opet budeš imala.kerima1 wrote: "Vas je pocrnio,nije samo po dnu znam sta je to manjak necega i kad sam ga otvorila noktima unutra je suh i modar.
E super hvala vam Mumine mnogoMu'min wrote:Kupio direkt iz Kine preko ebaya:migulica wrote:Mu'min wrote:Instalacija novog rješenja u mom vrtu.
Valjda nece bit prilike:)Mu'min wrote:Daj sliku toga kad opet budeš imala.kerima1 wrote: "Vas je pocrnio,nije samo po dnu znam sta je to manjak necega i kad sam ga otvorila noktima unutra je suh i modar.
Jedna od stvari kojim se ne mogu načuditi a to da raja stavlja po 100 cm visok kočić kraj paradajza.kerima1 wrote:Valjda nece bit prilike:)Mu'min wrote:Daj sliku toga kad opet budeš imala.kerima1 wrote: "Vas je pocrnio,nije samo po dnu znam sta je to manjak necega i kad sam ga otvorila noktima unutra je suh i modar.
Kod mene su stabljike prerasle davno kolce visine su preko metar i po,sta vi mislite da nekim vrhove odrezem mozda priej podju zreti?
I ja sve što vidim na listovima da nije zeleno odma lomim, pa kud puklo da puklo, a isto travu ne stižem počupati a ima je...kerima1 wrote:Zasto ne otkidas dodje suhe listove i travu ne cupas?ja sebi umislila da ti suhi listovi crpe biljku i rezem ih,a za travu mislim da paradajz ne voli da ga se dodiruje pa time niti trava.
Selam sekolady_di wrote:Al bez obzira na sve kod mene vrlo malo ploda paradajza, ni blizu ovim Muminovim, ni po veličini ni po broju, ali ipak mi se čini da su se plodovi tek počeli formirati kad sam odlomila dobar dio donjih grana, i to sam uradila nakon što sam pročitala vaše postove shvatila sam da mi je paradajz sav od grana i lišća
Halali, nisam ništa loše mislila nego čisto radi usporedbe i na taj način očekujem komentar gdje griješim, to je sve ( a i nemam urokljive očiMu'min wrote: Selam seko
ma mani ba Mu'mina. Sliko najljepšu grupu iz posebnog ugla pa "rodilo mašaAllah"![]()
Bi će i u tebe. A nisu ni moje sve sorte isto vako lijepo rodile.
Nisam najbolje rauzmio šta bi htjela spasiti donji dio u zemljili gornji otkinuti.lady_di wrote: I da, ova oluja od neki dan prelomila mi nekoliko sadnica a ima na njima cvijeta, hoću li ih ja dokrajčit i izvadit iz lijehe ili svezat za kočić, da li mogu "prerasti"?
Kladusanka sjećaš li se ovoga evo sad pogledaj da nije rijetko posadjen.kladusanka wrote:@Senći, aferim. Bašta ti super izgleda, mašallah. Meni se činilo da sam grah rijetko posijala, a vidim da je kod tebe i rijeđi. Mislim da ga trebamo sijati gušće. Za ovu godinu od njega nema ništa, bar kod mene.

moje misljenje ti i nije bas mjerodavno, ali kako sam do sada vidjela paradajz kao biljka ima najvise slicnosti sa muskatlom (negdje se zove pelargonija, im ih iks vrsta)lady_di wrote:I ja sve što vidim na listovima da nije zeleno odma lomim, pa kud puklo da puklo, a isto travu ne stižem počupati a ima je...kerima1 wrote:Zasto ne otkidas dodje suhe listove i travu ne cupas?ja sebi umislila da ti suhi listovi crpe biljku i rezem ih,a za travu mislim da paradajz ne voli da ga se dodiruje pa time niti trava.
Al bez obzira na sve kod mene vrlo malo ploda paradajza, ni blizu ovim Muminovim, ni po veličini ni po broju, ali ipak mi se čini da su se plodovi tek počeli formirati kad sam odlomila dobar dio donjih grana, i to sam uradila nakon što sam pročitala vaše postove shvatila sam da mi je paradajz sav od grana i lišća
I da, ova oluja od neki dan prelomila mi nekoliko sadnica a ima na njima cvijeta, hoću li ih ja dokrajčit i izvadit iz lijehe ili svezat za kočić, da li mogu "prerasti"?
Ratarka wrote:senci basta ti je prelijepa, a imas i sunca, sto ovdje postaje rjetkost