da podnesem uzvjestaj iz svoje bastice i zacinskog bilja...no prije svega pozdrav
lavanda je uvela cim sam je iznijela na prozor
kopar, kamilica i ne znam sta je trece u saksiji (mozda kim) raste...kopar poludio, ono treba negdje rasaditi a meni se ne da traziti mjesto i ljudsku pomoc pa neka ga, ne znam ni sta cu s njim...treba proguglati
ne znam sta sam sijala u saksije sa bosiljkom, cini mi se da je samo bosiljak nikao, dvije vrste
majcina dusica je ostala u saksiji ali vani, eno je procvjetala pa cu nju ovih dana pobrati...smijem ja nju osusiti za caja jel' tako?...prvi put baratam zacinima pa insana bude strah da ne pigrijesi pa sutra otruje i sebe i druge u neznanju
ugl. sigurno je majcina dusisa posijana iz sjemena kupljenog u poljoapoteci marke Semenarna Ljubljana
e isto vazi i za mazuran...jutros citam da se bere prije cvatnje, a onda sljedeci link da se bere kad procvate...zna li iko kad ga je najbolje brati?
kadulja mi je mlada i izgleda onako nejako...pitam se da li da uberem koji listic ili da je pustim jos da ojaca?
nekako mi nije za saksije, ili joj nisam stvorila dobre uslove za razvoj
ljute papricice od prosle godine daju po koji plod...imam ljubicaste i ove druge se jos ne razlikuju jer startaju kao zute, mozda su iste

...u svakom slucaju malo ce biti i ljutine, makar za sjemena
BASTA:
paradajz i paprike se primili,mrkva masala dobro uzgleda, grasak ce izgleda biti za branje ubrzo, mahune nikle i fino izgledaju, kao i krastavice...paradajz naravno podvezan...muz je ovo sve pod foliju stavio (sem mrkve i graska), vidjecemo kako ce ici dalje...bijeli luk je takodje dobar, ali nam je crveni nesto ubilo , mislim da ga bas necemo imati
paradajz smo kupili novosadski jabucar i volivsko srce, nemam cherry paradajza ove godine, nije mi se dalo, meni to izgledalo kao uzaludan trud...paprike obicne zelene (ne znam koja sorta) i roge...za roge smo kupili rasadu jer nase su samo 5 kom. nikle i to neko slonivo uho ako se sjecam i ovih 5 nasih je kurtovska kapija haman
kad dignemo grasak sad u junu sta bi se tu dalo posijati?...moze li npr. cvekla pa kolika stigne narasti ili tako nesto korjenasto?
zivi, zdravi i veseli bili