Mu'min wrote:lady_di wrote:
Selam lady_di i ostali
alejkumu selam, pade mi kamen sa srca
Sad sam pročitala sve što ste napisali a što nisam stigla posljednjih dana, a najviše se divim Ratarkinom grašku, respect!
U Agricomu sam 31.03. kupila sjemena mrkve, peršuna, blitve, tikvica, buranije,nekog cvijeća

i jednu kesicu novosadskog jabučara, jer sam čitajući ovu temu jako poželjela da i ja posijem paradjz, što sam i učinila to isto veče u neku posudicu od kolača. To što je niklo liči po izgledu na ove Muminove paradajziće, samo još tanje.Sinoć sam neke pikirala, ali oni tako žalosno izgledaju, da je to čudo jedno.Međutim tješi me da do 15-og maja ima još mjesec dana i možda se oporave jer bih voljela i njih posaditi. Danas kad sam došla s posla prvo sam u sobu ušla da vidim jesu li porasli

Slikala sam mobitelom dok su bili u gužvi, a i pikirane, nadam se da će preživjeti da ih slikam i kad porastu.Sad moram naučiti kako postaviti sliku na forum,ali to hoću sama jer ne mogu da trpim zadirkivanje moje djece i njihovo čuđenje da sam se baš radi ove teme registrovala.
E da, i divim se Ratarki kako je u stanu uspjela onoliku šumu posijati, ja sam cijelu zbrku napravila sinoć dok sam prepikirala, neke sam i bacila jer sam ih oštetila, nikako mi nije uspijevalo da ih zatrpam do ona dva listića

(samo dva listića-znam da ste rekli četiri najmanje, ali ja nemam vremena)
Oprostite na ovako dugom postu