Fin naziv,nego nicul tebi Mu"minove paprike,ko mene nema ni jednesour cherry wrote:Ja to zovem zeljanik
Bášča
Moderator: anex
-
kerima1
#3876 Re: Bášča
-
Ratarka
#3877 Re: Bášča
to i jeste zeljanik, u pravu si (napisala ranije), samo moja sveprekrasna, pubertetom opaljena djeca sve zovu kljukusa, samo ono "vlasnicko" u imenu mijenjaju po zeljamasour cherry wrote:Ja to zovem zeljanik
-
sour cherry
#3878 Re: Bášča
Ja sam tek nedavno posijala i one,a i ove slatke feferone koje sam kupila tako da još čekam.Htjela sam ja ranije,ali odvratili su me zato što je bilo hladno.Vidjeću šta će biti.kerima1 wrote:Fin naziv,nego nicul tebi Mu"minove paprike,ko mene nema ni jednesour cherry wrote:Ja to zovem zeljanik
-
sour cherry
#3879 Re: Bášča
haha,pa da,u pravu su,kljukuša sa zeljemRatarka wrote:to i jeste zeljanik, u pravu si (napisala ranije), samo moja sveprekrasna, pubertetom opaljena djeca sve zovu kljukusa, samo ono "vlasnicko" u imenu mijenjaju po zeljamasour cherry wrote:Ja to zovem zeljanik
-
CvjetnaOaza
#3880 Re: Bášča
Ratarka, jesi li zaboravila jaja ili stvarno ne idu u ovaj zeljanik?
I ja ga volim u svim kombinacijama, mislim s krompirom, tikvom, zeljem.....samo ja stavim 2-3 jaja.
Ja ne volim meso, pa mi je sve s povrćem prava poslastica.
I ja ga volim u svim kombinacijama, mislim s krompirom, tikvom, zeljem.....samo ja stavim 2-3 jaja.
-
Ratarka
#3882 Re: Bášča
vid mene hajvana stvano! hvala objema!CvjetnaOaza wrote:Ratarka, jesi li zaboravila jaja ili stvarno ne idu u ovaj zeljanik?
jos sam ko fol prvo napisala 3 jaja!!!!
idu jaja, joooooj sorry!
kerimaaaaa, pisi 3 jaja, ne znam sta sam uradila da taj red obrisem, bio je prvi
-
kerima1
#3883 Re: Bášča
Nu sada mogla sam fulati,hajd dobro upisem i jaja.Ratarka wrote:vid mene hajvana stvano! hvala objema!CvjetnaOaza wrote:Ratarka, jesi li zaboravila jaja ili stvarno ne idu u ovaj zeljanik?
idu jaja, joooooj sorry!
kerimaaaaa, pisi 3 jaja, ne znam sta sam uradila da taj red obrisem, bio je prvi
- vrtlar
#3884 Re: Bášča
daddo_ wrote:Prvi put pokusavam napraviti svoj rasad pa mi treba pomoc od iskusnijih.
Na prve dvije slike je paradajz koji sam pikirao 02.03. a druge dvije 09.03.
Nekako mi biljke djeluju da imaju malo listova i da su svijetlo zelene boje. Kako vama djeluje ovaj paradajz i da li mu nesto fali radi boje lista?
Nadam se da ce uspjet bar dio ovog rasada al radi ovako svijetle boje nisam siguran da li valja i da li uopce da ga sadim u plastenik.
Prelistah dobar dio teme jer znam da je neko spominjao krecenje plastenika, al ne nadjoh sta me interesuje. Da li se plastenik kreci iznutra ili iz vana i dal se koristi krec kao za krecenje vocaka? Da li uopce ima potrebe da krecim ako stavljam preko plastenika mrezu?
Armine hvala za informacije i za telefon od covjeka za rasad.
Pozzz
Ja sam pisao za krecenje plastenika i ima negdje na temi ne trebas kreciti ako imas mrezu.Svrha krecenja je da smanji refleksiju svjetlosti i da odbija mnoge stetocine i kad je jako sunce da ne bi biljke spljohnule od vrucine.Sa mrezom postizes da smanjis toplotu ali ne i kao preveneciju za musice i stetocine.Kreci se iznutra zbog kise da ne bi svaki put saprala a koristi se krec kao za krecenje vocaka.
- vrtlar
#3885 Re: Bášča
Nema para da se plati ovo sa slike zar ne ratarko.Ono tvoje cvijece sam znao koje je ali nedaj mi boze da kazem
- vrtlar
#3886 Re: Bášča
Ratarka wrote:vid mene hajvana stvano! hvala objema!CvjetnaOaza wrote:Ratarka, jesi li zaboravila jaja ili stvarno ne idu u ovaj zeljanik?
idu jaja, joooooj sorry!
Auuuuuuuuu ma kako jaja zaboravi staviti e ratarko
-
Ratarka
#3887 Re: Bášča
nema vala, a da znas da je i ukus drugaciji, ili sam je dovoljno ufuralavrtlar wrote:
Nema para da se plati ovo sa slike zar ne ratarko.Ono tvoje cvijece sam znao koje je ali nedaj mi boze da kazem![]()
ja vrtlar da kazem koje je cvijece ma nikad.
![]()
I kad budes krecila vocke uzmi stajsko djubrivo stavi u vodu koliko ti treba za vocke i dobro izmuti i sacekaj koji dan i ponovo izmjesaj i procijedi i u tu vodu potopi krec.I sa dobivenom tecnoscu kreci vocke ujedno ih stitis i dajes hranu.Mozes i da u krec stavis djubrivo i sacekas i procijedi i kreci
a za cvijece, hmmmmm, vidim ja da ovdje ima puno skrivenih talenata
-
Ratarka
#3888 Re: Bášča
eto materijala, vec se vidim svako malo prozvanom zbog jaja, cekaj dok kokoske uzdurisem, onda ce jaja ici i dje treba i dje ne trebavrtlar wrote:Ratarka wrote:vid mene hajvana stvano! hvala objema!CvjetnaOaza wrote:Ratarka, jesi li zaboravila jaja ili stvarno ne idu u ovaj zeljanik?
idu jaja, joooooj sorry!
Auuuuuuuuu ma kako jaja zaboravi staviti e ratarko![]()
![]()
- Banksy
#3889 Re: Bášča
Dobar ti je paradajz, neće mu ništa biti, sadi se svakako polegnuto:daddo_ wrote:Koliko dublje smijem sadit, tj. da li smijem zatrpat zemljom prva dva lista koja su nikla(kotiledon)?Mu'min wrote:daddo_
sve je OK sa paradajzom samo kod sađenja mora ćeš ga malo dublje zakopati u zemlju i ako ne bude drugih smetnji ima će samo jači korijen.
mahsuz selam
Mu'min
Procitao sam negdje da se prvi listovi kod paprike nikako ne smiju zatrpati jel to tacno i vazi li i za paradajz?
http://pinova.hr/hr_HR/baza-znanja/povr ... -otvorenom
-
flag
#3890 Re: Bášča
Druže vrtlaru što nisi ovo boldirano prošle sedmice napisao, kada sam zavario kreč... U subotu sam iskoristio onih par sati bez kiše i okrečio voćke (napokon).vrtlar wrote: kad budes krecila vocke uzmi stajsko djubrivo stavi u vodu koliko ti treba za vocke i dobro izmuti i sacekaj koji dan i ponovo izmjesaj i procijedi i u tu vodu potopi krec.I sa dobivenom tecnoscu kreci vocke ujedno ih stitis i dajes hranu. Mozes i da u krec stavis djubrivo i sacekas i procijedi i kreci
-
Ratarka
#3891 Re: Bášča
haman iz istog razloga zbog kojeg meni nije htio reci kakav cvijet sam dobilaflag wrote:Druže vrtlaru što nisi ovo boldirano prošle sedmice napisao, kada sam zavario kreč... U subotu sam iskoristio onih par sati bez kiše i okrečio voćke (napokon).vrtlar wrote: kad budes krecila vocke uzmi stajsko djubrivo stavi u vodu koliko ti treba za vocke i dobro izmuti i sacekaj koji dan i ponovo izmjesaj i procijedi i u tu vodu potopi krec.I sa dobivenom tecnoscu kreci vocke ujedno ih stitis i dajes hranu. Mozes i da u krec stavis djubrivo i sacekas i procijedi i kreci
-
kerima1
#3892 Re: Bášča
Nece tebi reci boji se moze kod tebe bit bolje vockeflag wrote:Druže vrtlaru što nisi ovo boldirano prošle sedmice napisao, kada sam zavario kreč... U subotu sam iskoristio onih par sati bez kiše i okrečio voćke (napokon).vrtlar wrote: kad budes krecila vocke uzmi stajsko djubrivo stavi u vodu koliko ti treba za vocke i dobro izmuti i sacekaj koji dan i ponovo izmjesaj i procijedi i u tu vodu potopi krec.I sa dobivenom tecnoscu kreci vocke ujedno ih stitis i dajes hranu. Mozes i da u krec stavis djubrivo i sacekas i procijedi i kreci
- vrtlar
#3893 Re: Bášča
flag wrote:Druže vrtlaru što nisi ovo boldirano prošle sedmice napisao, kada sam zavario kreč... U subotu sam iskoristio onih par sati bez kiše i okrečio voćke (napokon).vrtlar wrote: kad budes krecila vocke uzmi stajsko djubrivo stavi u vodu koliko ti treba za vocke i dobro izmuti i sacekaj koji dan i ponovo izmjesaj i procijedi i u tu vodu potopi krec.I sa dobivenom tecnoscu kreci vocke ujedno ih stitis i dajes hranu. Mozes i da u krec stavis djubrivo i sacekas i procijedi i kreci
Prijatelju moj cvjecarski pa nisi me ni pitao sta ja znam da ti trebas kreciti.Ja mislio ti imas samo cvijece a kad ono imas i vocke.Gori si nego od Oticon muz za snijeg od prosle godine poletio covjek da ga skida sa vocaka i morao ga vracati.I ako mislis da si zakasnio cetku u ruke i operi vocke i uradi ponovo
Last edited by vrtlar on 08/04/2013 15:16, edited 1 time in total.
- vrtlar
#3894 Re: Bášča
Ratarka wrote:
eto materijala, vec se vidim svako malo prozvanom zbog jaja, cekaj dok kokoske uzdurisem, onda ce jaja ici i dje treba i dje ne treba![]()
Ma sigurno kad smo prozivali Oticon zbog lakiranja noktiju i tebe cemo zbog jaja.
Last edited by vrtlar on 08/04/2013 15:58, edited 1 time in total.
- vrtlar
#3895 Re: Bášča
Ko pita ne skita da je pitao rekao bih mu ali dobro nek ovo zapise za iduci godinu.kerima1 wrote:Nece tebi reci boji se moze kod tebe bit bolje vockeflag wrote:Druže vrtlaru što nisi ovo boldirano prošle sedmice napisao, kada sam zavario kreč... U subotu sam iskoristio onih par sati bez kiše i okrečio voćke (napokon).vrtlar wrote: kad budes krecila vocke uzmi stajsko djubrivo stavi u vodu koliko ti treba za vocke i dobro izmuti i sacekaj koji dan i ponovo izmjesaj i procijedi i u tu vodu potopi krec.I sa dobivenom tecnoscu kreci vocke ujedno ih stitis i dajes hranu. Mozes i da u krec stavis djubrivo i sacekas i procijedi i kreciNjemu bitno samo da si sa cvijecem ispre njega
-
flag
#3896 Re: Bášča
Dobro je Kerima rekla... da je cvijeće u pitanju - znao bih ja odgovorvrtlar wrote:
Ko pita ne skita da je pitao rekao bih mu ali dobro nek ovo zapise za iduci godinu.
Ma šta ću te pitati, kontam kreč ko kreč i onda vidi dobre ideje... Evo i ovo sam prebacio u svoj podsjetnik (matori se, da ne zaboravim
-
kerima1
#3897 Re: Bášča
Zasto cekati iducu godinu?zasto ne prekrecis jos jednom,ovaj put na vrtlarov nacin,jer poznato je da krec upija i moguce je da to đubre dopre do kore opet.
-
flag
#3898 Re: Bášča
Ma jok, previse bi bilo dva puta kreciti.
Iduce godine ce meni vrtlar pomoci

Iduce godine ce meni vrtlar pomoci
-
Ratarka
#3899 Re: Bášča
prica o krecenju pokrenula lavinu, u nedostatku sunca za krecenje vocki odlucila sam da krecim stan! lujka, definitivno 
-
kerima1
#3900 Re: Bášča
Raratko vjeruj mi ja ne bih krecila na ovoj dozi vlage u zraku vani.Ima li jos ko glavobolje,snizen pritisak kao ja?