Ja ovdje vidim sljedeće moguće probleme:
- nedovoljno zemlje - biljčice su duboko u čašici pa ne dobivaju dovoljno svjetlosti - međutim, u tom slučaju bi se izdužile prema svjetlu pa ovo sigurno nije osnovni problem,
- ispod prozorske daske se obično nalaze radijatori - da li je to možda slučaj ? Temperaturne oscilacije im ne prijaju.
- koliko ih zaljevaš - previše vlage im također ne prija,
Koliko se sjećam i ti koristiš Potgrond zemlju - kod mene je ista zemlja i odlično napreduju (za sad, da ne ureknem). Patlidžan je muhanat - kod mene bijeli se još uvijek kani da izađe. Paprike se tek sada ukazuju i to ne sve sorte. Fafaroni i Habanero još nisu izvirile. Ove ostale po nekoliko sjemenki tek izvirilo. Paradajz baca prve prave listove.
mumine, nemam opciju da bilo gdje prebaim sem u vanjski negrijani plastenik, ovj balkonski se pokazao vec na salati kao "nula", ptrosto mi je zao biljaka a nemam pojma sta mogu da ucinim....
safran,
- napisao neko, ne znam vise ko, da se stavi trecina posudice zemlja, pa da se dopunjava, da to "godi", ja napravila
- jesu, tacno tu s nalaze, da iskljucim grijanje ne mogu zbog nas, nekako ne znam mozda neki sto da stavim pred prozor?
- zalijevam ih samo kad vidim da je zemlja suha, bas se trudim da ih ne ubijem vodom
sve sto ste ikada pisali u medjuvremenu znam napamet, istina ne znam ko je sta napisao, ali sam se bas potrudila da pratim, a sad mi se te tako lijepe biljcice suse i to je tuzan prizor