Evo vratija se Šime

!
I evo situacije, berba nakon povratka

Koktel paradajz, prvi put ove godine ga sadili, predobar ukus i rađa ko lud. (ovo je dosta prorijeđeno - makar kilo sam odmah obrstio

)

Ovaj cherry sam prvo obrstio pa tek onda slik'o... valjda je trebalo obrnuto

Ovaj izgleda nema namjeru ove godine da se zacrveni

Lubenice odlično napreduju
Da dalje ne zatrpavam slikama... Dinje isto tako odlično napreduju, patlidžani takođe (bijeli posebno Oti - dođem ti par komada)
A sad ono loše. Paprike su k'o u Makedoniji rodile - ali kalcijum ih nije uspio povratiti. Nema skoro niti jedne koja nije
dofaćena. Jazuk, baš jazuk!
Kupus, kelj, karfiol... izdužili se i procvijetali - dobri jedino za kompozita. Cvekla haman da se i ne vidi gdje je sađena, mrkve isto tako. Ona gorka dinja (mormodika) sada bi trebala biti makar 2 -3 metra visoka... ima je par cm!!! Šparoge (sadnice koje sam prije 2 godine fino platio i ove je treća godina i prva prava berba je trebala biti) više liče na... recimo mahovinu

.
Vode opet nemamo, što je nema i kada će je biti... ne zna se

.
Al' hajd'... dobro je to.
Imam neke paprike u bašči koje su k'o otrov ljute, one zelene roge. Pojma nemamo ni žena ni ja odakle nam.
Isto k'o da karabit jedeš!!!
Sada kada smo se vraćali, svratimo u Blagaj, na Bunu... odemo do Tekije (i kada sam se vratio zateknem razbijen far na autu

)... Ali, spopadnu me ovi Hercegovci, pa kupim i smokvu Zamorčicu - kaže dedo da može dobar minus Zamorčica predeverati.
Hercegovac, jeli to baš tako

?
Žena nakupovala
nakih glicinija, tekoma... I sva sretna kako je uspjela jeftino kupiti onoliku gliciniju - a meni sve nešto govori da nam je dedo prodo hrast

.
Jedva sam uspio sve natrpati u auto.
Nego, Mu'mine i vrtlaru, kako vaše cvijeće napreduje??? Evo ja priznajem da sam kupovao i cvijeće, kakva je kod vas situacija sa cvjećem. Hajde sad, lijepo sve po redu da čujem