E vidi se da si stručanvrtlar wrote: E onda mijenjaj muza.Ona hoce da gaji cvijece pa zar ti muz nije i cvijece i kucna sreca i sve
![]()
![]()
Hvala ti.
(hihi)
Moderator: anex
E vidi se da si stručanvrtlar wrote: E onda mijenjaj muza.Ona hoce da gaji cvijece pa zar ti muz nije i cvijece i kucna sreca i sve
![]()
![]()
floramye wrote:E vidi se da si stručanvrtlar wrote: E onda mijenjaj muza.Ona hoce da gaji cvijece pa zar ti muz nije i cvijece i kucna sreca i sve
![]()
![]()
- u jednom potezu otvori mi oči.
Hvala ti.
(hihi)
Kakvi naljutila! I ja sam skontala kao saluvrtlar wrote:floramye wrote:E vidi se da si stručanvrtlar wrote: E onda mijenjaj muza.Ona hoce da gaji cvijece pa zar ti muz nije i cvijece i kucna sreca i sve
![]()
![]()
- u jednom potezu otvori mi oči.
Hvala ti.
(hihi)
Ja sam se malo nasalio nadam se da se nisi naljutila.
Mu'min wrote:Kada bi morali izabrati jedno povrće i jedno voće šta bi izabrali?
Govorim o voću i povrću kojeg uzgajate ili ste uzgajali ili nijjetite uzgajati, znači ne neka tropska voća sa internet slika.
Evo mojih odgovora:
VOĆE - šumske jagode
POVRĆE - paradajz
Nije se probio već je vjerovatno nješto jede.floramye wrote:Sta moze biti uzrok da mrkva u jednoj lijehi divno napreduje i raste (ne urekla se), a u drugoj nista- poneki listić se probio...? Sjeme iz iste kesice. Moze li se to "popraviti"?
Mozda nesto u sastavu zemlje?
Mu'min wrote:Nije se probio već je vjerovatno nješto jede.floramye wrote:Sta moze biti uzrok da mrkva u jednoj lijehi divno napreduje i raste (ne urekla se), a u drugoj nista- poneki listić se probio...? Sjeme iz iste kesice. Moze li se to "popraviti"?
I zna biti da će prijeći i na onu drugu stranu.
VRTLAR imaš li kakav BIO MUĆAK da floramye zalije prije nego se fatimo kemikalija.
VOĆE-trešnjafloramye wrote:Mu'min wrote:Kada bi morali izabrati jedno povrće i jedno voće šta bi izabrali?
Govorim o voću i povrću kojeg uzgajate ili ste uzgajali ili nijjetite uzgajati, znači ne neka tropska voća sa internet slika.
Evo mojih odgovora:
VOĆE - šumske jagode
POVRĆE - paradajz
-Nektarina
-Krompir
floramye wrote:Sta moze biti uzrok da mrkva u jednoj lijehi divno napreduje i raste (ne urekla se), a u drugoj nista- poneki listić se probio...? Sjeme iz iste kesice. Moze li se to "popraviti"?
Oticon wrote:Mu'min wrote:Kada bi morali izabrati jedno povrće i jedno voće šta bi izabrali?
Evo mojih odgovora:
VOĆE - šumske jagode
POVRĆE - paradajz
VOĆE-trešnja
POVRĆE-patišon
CVIJEĆE- muž![]()
![]()
vrtlar wrote:Oticon wrote:Mu'min wrote:Kada bi morali izabrati jedno povrće i jedno voće šta bi izabrali?
Evo mojih odgovora:
VOĆE - šumske jagode
POVRĆE - paradajz
VOĆE-trešnja
POVRĆE-patišon
CVIJEĆE- muž![]()
![]()
Vidi se ko je zaljubljen![]()
![]()
Kod mene voce-kruska
povrce-paradajz i lubenica
cvijece-kukurijek
vrtlar wrote:floramye wrote:Sta moze biti uzrok da mrkva u jednoj lijehi divno napreduje i raste (ne urekla se), a u drugoj nista- poneki listić se probio...? Sjeme iz iste kesice. Moze li se to "popraviti"?
Slaba klijavost sjemena,mogucnost da je sjeme staro ili istrulo,zato se vrsi jarovizacija sjemena mrkve. A ako hoces preventivno da prskas negdje sam napisao bio proizvode koje se koriste za prskanje da se ne ponavljam.Popraviti mozes posij drzgu mrkvu.
floramye wrote:vrtlar wrote:floramye wrote:Sta moze biti uzrok da mrkva u jednoj lijehi divno napreduje i raste (ne urekla se), a u drugoj nista- poneki listić se probio...? Sjeme iz iste kesice. Moze li se to "popraviti"?
Slaba klijavost sjemena,mogucnost da je sjeme staro ili istrulo,zato se vrsi jarovizacija sjemena mrkve. A ako hoces preventivno da prskas negdje sam napisao bio proizvode koje se koriste za prskanje da se ne ponavljam.Popraviti mozes posij drzgu mrkvu.
A kako je u drugoj lijehi super mrkva, a sjeme iz iste kesice?
Selam Kerimakerima1 wrote:voce- jagode (mu"mine sta ces nabrat od divljih treba ti njiva tih)
povrce-paradajz u svim bojama
ja jios nisam vidila da neko sije te divlje,nema kod nas to ni da se kupi jedino iz divljine donijet.Mu'min wrote:Selam Kerimakerima1 wrote:voce- jagode (mu"mine sta ces nabrat od divljih treba ti njiva tih)
povrce-paradajz u svim bojama
nije važna količina koliko kvalitet. A vala brate kad se zarone u kakvu livadu more se što šta naći.
Mada ja i u bašči imam svoje kupljene sadnice divljih jagoda.
Haber: jučer vidio da mi je jedan plod neke rane sorte počeo da mijenja boju.
vrtlar wrote:...Na parceli ili dijelu baste gdje je bila mrkva moze se ponovo sijati tek nakon 4 god.
ne isplate mi se malo ih za obrati,a ove krupne ukusne i svaki dan kantaMu'min wrote:Pa eto probaj donijeti iz šume, nemaš šta izgubiti.
a što se tiče dozorijevanja, tu će trebati još sačekati. Udar leda je učinilo svoje od prije 10-ak dana.