Evo sada pravi izvještaj. Svi paradajzi ( osim chery-ja jer je on bio dosta nizak kad sam ga presadila u baštu pa je bio komplet pod snjegom) su preživjeli ali izgledaju nekako ...jadno...neki listovi su im požutjeli. Pikirana paprika izgleda odlično...a ona koja nije pikirana ( kupljena vezica rasada) isto kao da nije ni posađena...jednostavno je nema. Grašak je O.K. Mahuna takođe nemavrtlar wrote:Valjda ce veceras bastovani(Oticon,Drekalica,Mumin,Safran,Flag,Armin) napisati koliko je bilo stete u bastama.Ja preporucujem da prskate povrce nekim hemijskim sredstvom.Extremni uslovi zahtijevaju i hemiju htjeli to priznati ili ne.Kod mene nije bilo tih uslova tako da ne moram prskati.Safran moj ti je savjet da poprskas modrom galicom ili kako ga jos zovu plavim kamenom.Inace u Eu bio proizvodi se racunaju i oni koje mozes maximalno 3 puta da prskas hemijom.Tretiranje sjemena,prskanje za brzi rast i protiv bolesti.Inace da jedan proizvod dodje na trpezu prska se sa 27 hemijskih sredstava.U Spaniji do 32 sredstva.
Vala ... Vrtlar... ja neću prskati sa hemijom
Melisa ( Matičnjak) je podivljala...tako da sam je danas nabrala i idem sada praviti sirup.