Bas chetnik?
- JBT
hahahahaha.....
Stvar ukusa.
Ipak te moram malo uputiti u svrhu mog obracanja tebi. Kada govorim o Gojku, Marku, Jergovicu, Konticu, Kopanji, Bogicevicu....., onda te ne pokusavam u nesto uvjeriti. Ja ti pokazujem kako BiH izgleda sa moje strane. I ne samo moje, nego svih onih kojima su genocidi, etnicka ciscenja, konc. logori, silovanja, torturisanja, prijetnje.... u sustoj suprotnosti sa drzavom u kojoj zele da zive. Ti imas svoje vidjenje. Neka ga i neka te. Kada ga se baci u otpad covjecanstva, i na nasim prostorima, onda ce se znati da se nesto uradilo. Nije fasizam i terorizam jednom harao nase prostore.
Stvar ukusa.
Ipak te moram malo uputiti u svrhu mog obracanja tebi. Kada govorim o Gojku, Marku, Jergovicu, Konticu, Kopanji, Bogicevicu....., onda te ne pokusavam u nesto uvjeriti. Ja ti pokazujem kako BiH izgleda sa moje strane. I ne samo moje, nego svih onih kojima su genocidi, etnicka ciscenja, konc. logori, silovanja, torturisanja, prijetnje.... u sustoj suprotnosti sa drzavom u kojoj zele da zive. Ti imas svoje vidjenje. Neka ga i neka te. Kada ga se baci u otpad covjecanstva, i na nasim prostorima, onda ce se znati da se nesto uradilo. Nije fasizam i terorizam jednom harao nase prostore.
-
u_prolazu2
steta sto administratori brisu neke komentare, jer vecina nije procitala jedan tvoj post. jel to taj idealni porodicni skup u kome ti se tvoj muz gadi jer nije osunecen. (to si ti napisala!). evo valjda ce i ovo biti obrisano sada.margareta wrote:Nikada nisam imala a niti æu imati OBITELJ nego svoj porodièni skup
koji ti da ¾ivi¹ H-iljade godina neèe¹ uspijeti izgraditi, a glede mojga
mentalnoga statusa ti si fa¹ista za razliku od mene i to je tvoj mentalni milje jadan i kukavièki.
-
margareta
Ne vidiš ti dalje od nosa. Da vidiš ne bi se zalagao i borio za unaprijed propali projekat dominacije katoličanstva na planeti Zemlji , pa bi i u svemir, zbog čeGA STE I UNIŠTILI SVO PRAVOSLAVLJE OD RUSIJE DOu_prolazu2 wrote:da, vidim da je rat ostavio posljedice na pojedine ucesnike foruma. to je zaista zalosno. s princezom se moglo dobro zafrkavati i smijati njenom naivnom djetinjastom lupetanju a pogotovo komentarima, ali ima pojedinaca s zaista patoloskim simptomima malo tezeg oblika. i bas kad mislis da se doslo do vrha i da ne moze dalje nasmijes se, a onda vidis da glupost uistinu nema granica, a patoloska glupost zraci cudnom mjesavinom (h)umora, ozbiljne mentalne retardiranosti a zatim slijedi sazaljevanja doticne jedinke, a pogotovo obitelji koja zaista tesko trpi. no, zivot nije lagan.
ALBANIJE
ČETNICI SU TI KOJI SU DIREKTNO ATAKOVALI NA MENE A NE USTAŠE
I NE BI TREBALA BITI JA KIVNA NA VAS DA NE ZNAM DA STE BJELOSVJETSKO SMEĆE
-
u_prolazu2
kako izgleda s tvoje i "vase" strane "nama" je jasno, kao sto je i "vama" jasno kako izgleda s "nase". e drugi dio je vec malo diskutabilan. "genocidi, etnicka ciscenja, konc. logori, silovanja, torturisanja, prijetnje" su svakako u suprotnosti s drzavom u kojoj bi bilo tko normalan zelio zivjati. stavljanje toga kao sredstva kojim ces pojacati ispravnost svog stava je svakako neukusno i smijesno. to odvlaci paznju od pravog problema i navlaci na pomisao da je to tocka neslaganja iako se tu svi savrseno slazeu. ne zaboavi da svi koji se ne slazu s tobom nisu granatirali sarajevo i cistili bilo sto etnicki, silovali i tako dalje. ali se ipak ne slazu s tvojim misljnjem. ukoliko nemas nikakav bolji argument molio bi te da ne ponavljas iskonstruirane floskule o fasizmu (koji nitko od nas nije spominjao), osim par tvojih istomisljenika.JBT wrote:hahahahaha.....
Stvar ukusa.
-
u_prolazu2
margareta wrote:Ne vidi¹ ti dalje od nosa. Da vidi¹ ne bi se zalagao i borio za unaprijed propali projekat dominacije katolièanstva na planeti Zemlji , pa bi i u svemir, zbog èeGA STE I UNI©TILI SVO PRAVOSLAVLJE OD RUSIJE DOu_prolazu2 wrote:da, vidim da je rat ostavio posljedice na pojedine ucesnike foruma. to je zaista zalosno. s princezom se moglo dobro zafrkavati i smijati njenom naivnom djetinjastom lupetanju a pogotovo komentarima, ali ima pojedinaca s zaista patoloskim simptomima malo tezeg oblika. i bas kad mislis da se doslo do vrha i da ne moze dalje nasmijes se, a onda vidis da glupost uistinu nema granica, a patoloska glupost zraci cudnom mjesavinom (h)umora, ozbiljne mentalne retardiranosti a zatim slijedi sazaljevanja doticne jedinke, a pogotovo obitelji koja zaista tesko trpi. no, zivot nije lagan.
ALBANIJE
ÈETNICI SU TI KOJI SU DIREKTNO ATAKOVALI NA MENE A NE USTA©E
I NE BI TREBALA BITI JA KIVNA NA VAS DA NE ZNAM DA STE BJELOSVJETSKO SMEÆE
neki se vidim nalaze u ovom mom tekstu
- JBT
"kako izgleda s tvoje i "vase" strane "nama" je jasno, kao sto je i "vama" jasno kako izgleda s "nase". e drugi dio je vec malo diskutabilan. "genocidi, etnicka ciscenja, konc. logori, silovanja, torturisanja, prijetnje" su svakako u suprotnosti s drzavom u kojoj bi bilo tko normalan zelio zivjati. "
-Nisam bas siguran po pitanju da neki ljudi ne bi zivjeli u takvim drzavama.
Primjetio sam da neki likovi pokusavaju ne samo opravdati postojanje RS-a nego cak sta vise teze ka jacanju istih. A, kao sto vec svi znamo, ta je neistorijska tvorevina nastala upravo na genocidu, etnickom ciscenju i svim oblicima krsenja ljudskih prava.
Da je sta bilo od HZHB i ona bi lezala na tim osnovima. Dakle, zivio bi ti rado u toj drzavi sa takvim temeljima.
"stavljanje toga kao sredstva kojim ces pojacati ispravnost svog stava je svakako neukusno i smijesno. to odvlaci paznju od pravog problema i navlaci na pomisao da je to tocka neslaganja iako se tu svi savrseno slazeu. "
-U cemu se slazemo? U cemu je po tebi problem? U manjku republika sa genocidno-fasistickim temeljima?
"ne zaboavi da svi koji se ne slazu s tobom nisu granatirali sarajevo i cistili bilo sto etnicki, silovali i tako dalje. ali se ipak ne slazu s tvojim misljnjem. ukoliko nemas nikakav bolji argument molio bi te da ne ponavljas iskonstruirane floskule o fasizmu (koji nitko od nas nije spominjao), osim par tvojih istomisljenika."
-Hoces reci: "Nije Fer! To je nepravda!" ?
-Nisam bas siguran po pitanju da neki ljudi ne bi zivjeli u takvim drzavama.
Primjetio sam da neki likovi pokusavaju ne samo opravdati postojanje RS-a nego cak sta vise teze ka jacanju istih. A, kao sto vec svi znamo, ta je neistorijska tvorevina nastala upravo na genocidu, etnickom ciscenju i svim oblicima krsenja ljudskih prava.
Da je sta bilo od HZHB i ona bi lezala na tim osnovima. Dakle, zivio bi ti rado u toj drzavi sa takvim temeljima.
"stavljanje toga kao sredstva kojim ces pojacati ispravnost svog stava je svakako neukusno i smijesno. to odvlaci paznju od pravog problema i navlaci na pomisao da je to tocka neslaganja iako se tu svi savrseno slazeu. "
-U cemu se slazemo? U cemu je po tebi problem? U manjku republika sa genocidno-fasistickim temeljima?
"ne zaboavi da svi koji se ne slazu s tobom nisu granatirali sarajevo i cistili bilo sto etnicki, silovali i tako dalje. ali se ipak ne slazu s tvojim misljnjem. ukoliko nemas nikakav bolji argument molio bi te da ne ponavljas iskonstruirane floskule o fasizmu (koji nitko od nas nije spominjao), osim par tvojih istomisljenika."
-Hoces reci: "Nije Fer! To je nepravda!" ?
-
LudoALudjiJA
kad god odem na polaznu stranicu foruma, na desnoj strani u rubrici najsvjezije teme stalno stoji:
Vrijeme 16/09/2004 22:50
Bas chetnik?
Grupa Politika
Odgovorio (la) u_prolazu2
Vrijeme 16/09/2004 22:49
samo su vremena razlicita
(haj nek se neko javi ko ce biti ponosan na to, pa skloni moje ime koje je trenutno tamo
)
Vrijeme 16/09/2004 22:50
Bas chetnik?
Grupa Politika
Odgovorio (la) u_prolazu2
Vrijeme 16/09/2004 22:49
samo su vremena razlicita
(haj nek se neko javi ko ce biti ponosan na to, pa skloni moje ime koje je trenutno tamo
-
u_prolazu2
ok. skuzio sam. politickim neistomisljenicima se brisu komentari - visestruko!
cool - toliko o slobodi govora.
cool - toliko o slobodi govora.
-
u_prolazu2
zaista mi nije jasno zbog cega su obrisani postovi, pogotovo zadnja dva - najiskrenije to kazem.Solomon wrote:U prolazu, drugi put te opiminjem. Pazi kako se izrazavas.
Vrlo dobro znas zasto su ti postovi izbrisani.
Vise neces biti upozoravan. Samo ces nestati.
O tebi ovisi nastavak tvog prisustva na ovom forumu.
citao sam tu i druge postove i bljuvotine koji vrijedjaju i naciju i sve i nisu bili obrisani.
-
margareta
-
Ahmed.ibn.Fahalan
Iz Sarajeva je pobjeglo više od pola prijeratnih stanovnika od čega je ogroman broj bio Bošnjaka. Meni ne pada na pamet da branim Neleta ali treba biti realan i priznati da oni koji su imali više razloga da ostanu i da se bore nisu, već su se razbježali možda i većom brzinom od ovih umjetnika i filozofa. Kažete nije trebao da priča o ratu..pa zar nema čovjek pravo na svoje mišljenje iako je možda u zabludi?!..i što je bitnije ko smo mi da mu liječimo te zablude?! Po mom mišljenju za to je zaduženo vrijeme i profesionalna medicinska pomoć.
Oni na koje se ja lično ljutim nisu srbi ili hrvati koji su otišli već Bošnjaci koji im lete na koncerte sad kad se vraćaju
Oni na koje se ja lično ljutim nisu srbi ili hrvati koji su otišli već Bošnjaci koji im lete na koncerte sad kad se vraćaju
-
cool
Margareta, molim te, mozes li mi objasniti, na cemu zasnivas argumentaciju u kojoj me ovako kvalifijujes.margareta wrote:Demonstracija proustaško-nacističko-fašističko-ssovsko-hitlerovskog-Ovo mozes smatrati za glupost, ali ne mozes smatrati za bilo kakvu improvizaciju sa moje strane. Tako je pisalo u Ustavu SFRJ. Pravo na samoopredjeljenje su imale samo republike
-musolinijevskog tijeka (ne časa niti sata nego) ure iz edukativnog
prosipanja kukavičkih propalih neostvarenih snova da zavade Istok , Zapad, Sjever i Jug kako bi podlo iskoristili sukobe i one protiv i one za njih s leđa izboli !!!
Ja sam, barem do sada smatrao da sam probosanski orjentisan, a ti me evo u ovih par redova poprlicno navrijedja.
Kao prvo, mislim da ja tebe nikada nisam vrijedjao, a kao drugo, mislim da uopste nemas opravdan razlog da mi se ovako obracas.
-
Tisina
http://www.monitor.cg.yu/broj/str_18.html
http://www.monitor.cg.yu/broj/str_14.html
Što se tiče suđenja, Andreju treba da je čast što će biti prvi neprijatelj koga će Kusta kao novopečeni Srbin da odstrijeli. Jer Srbin ne može da postoji bez neprijatelja: ne bi se znalo da je Srbin. Neprijatelj je bitan dio njegovog identiteta. Srbin se može brojiti u ljude samo ako ima i dok ima neprijatelja.
http://www.monitor.cg.yu/broj/str_14.html
Što se tiče suđenja, Andreju treba da je čast što će biti prvi neprijatelj koga će Kusta kao novopečeni Srbin da odstrijeli. Jer Srbin ne može da postoji bez neprijatelja: ne bi se znalo da je Srbin. Neprijatelj je bitan dio njegovog identiteta. Srbin se može brojiti u ljude samo ako ima i dok ima neprijatelja.
-
violentjack
.Da li je i Branko Djuric "izdajnik" ? Ko to moze, i u cije ime, tako lako lijepiti etikete ljudima da su nekoga ili nesto "izdali" ?
Branko Duric Otac Crnogorac..mati rahmetli Bosnjakinja
Ne sramoti se svega ti
Ne sramoti se svega ti
-
missA
Cetnik mozda nije!
A ni Bosanac, na kojeg bi mogli biti ponosni nije.
Meni osobno on nije neka osoba, umjetnik niposto ne!
Talentirana osoba, nesmijem se s tim igrat'!
Za mene je on najobicniji oportunist, vucibatina. Koja se panicno boji nezaposlenosti, koja plasira sund okolo, koja se ne snalazi u okolini.
Jako je ruzan i nesrecan. Umisljen, jer misli da je neka zvijezda.
Plagijator, jer je sve zivo pokrao od Nadrealista i od toga kao da pravi neka TV ostvarenja.
ja ga nevolim, meni je odvratan, slab mi je onaj dan kad ga sretnem na cesti.
A ni Bosanac, na kojeg bi mogli biti ponosni nije.
Meni osobno on nije neka osoba, umjetnik niposto ne!
Talentirana osoba, nesmijem se s tim igrat'!
Za mene je on najobicniji oportunist, vucibatina. Koja se panicno boji nezaposlenosti, koja plasira sund okolo, koja se ne snalazi u okolini.
Jako je ruzan i nesrecan. Umisljen, jer misli da je neka zvijezda.
Plagijator, jer je sve zivo pokrao od Nadrealista i od toga kao da pravi neka TV ostvarenja.
ja ga nevolim, meni je odvratan, slab mi je onaj dan kad ga sretnem na cesti.
-
Harmonika
Imali neko da nije cetnik a da nema Muslimansko ime ?violentjack wrote:.Da li je i Branko Djuric "izdajnik" ? Ko to moze, i u cije ime, tako lako lijepiti etikete ljudima da su nekoga ili nesto "izdali" ?
Ne sramoti se svega ti
-
Havoc
Meni je Zenit Djozic bio najsmjesniji od svih, nekako ne bas u vicu, ali kad napravi facu, places. Nele je bio vazan dio sarajevske mlade kulture. Sto ga je okrenulo protiv tog grada i Bosne ne znam, uglavno znam da se pretvorio u otpad sarajevskog drustva. Nadrealisti su zakon, no nije on samo odgovoran za one skeceve.
To se vidi kroz totalno nesmijesnu seriju "Slozna Braca". Sta se desilo s tim covjekom? No, tako je kako jest. nista ne mozemo promijeniti niti zelimo...
To se vidi kroz totalno nesmijesnu seriju "Slozna Braca". Sta se desilo s tim covjekom? No, tako je kako jest. nista ne mozemo promijeniti niti zelimo...
- MASTER_NO1
#148 nele karajlic
dr nele karajlic nenad jankovic je bio i ostao bog sah kralj kako to duro navodi moze se pricati sta god ko pozeli njegove izjave su korigovane posto je bio jaka licnost svi su natojali da izjavu koriguju u svoju korist nele je bosanac tj. sarajlija bio i ostao potvrduje to zadnjim albumom ja nijesam odavle.samo prave sarajlije to osijete a ne neki dosljaci.nele uz tebe smo sanel sa
- saviola
kako me nerviraju ovi krkani iz istocne bosne sto palamude ovde i prosipaju patriotizam, eto sad im ni nele ne valja. znaci ko god nije ost'o u gradu, vec otis'o spasavajuci glavu ispade cetnik. eee daleko cemo mi dogurat sa vama
- MASTER_NO1
#150 nele
slazem se po tome je cetnik i cola i brega da ne govorim o aci lukasu koji je bio snajperist i to priznao al imao je opravdanje kaze bio sam drogiraa odrzao je koncert u sarajevu vise njih ovdje izgleda samo nele ispade cetnik.kaze otisao je u srbiju..otisao bih i ja u tursku da sam mogao