pitt, necemo nikome rec
ali jope ne mere ti niko nista, kad si certifikovan 100%
Degenek nije ništa spram sliovanja , ubijanja da ne govorim o iskonskoj potrebi za upotrebom nožaAha...zbog glupiranja ? Znaci, u ratnom Sarajevu nisi smio zucnuti i nista reci previse glasno, jer ti inace slijedi, degenek ? Kada ljudi poput Tife dobijaju batine jer previse glasno razmisljaju, zamisli onda , sta se desava sa "obicnim" Srbinom koji malo jace udahne vazduh bez necije dozvole ? I jos pride, poslije svih batina, dobije jos batina jer mu je brat presao na drugu stranu ? Bas ste bili pravedni, nema sta...Kod vas covjek ispasta i kada neko drugi napravi pogresan potez...? Zasto onda, nisu bili isprebijani clanovi porodica onih 200 vojnika HVO koji su presli Miljacku ? Hrvate niste smjeli da tucete, ili tucete samo Srbe i ostale iz mjesanih brakova, poput Tife ?
BiH je pravo na samoopredjeljenju unutar Jugoslavije imala, dok ne znam kojim aktom Srbi (ako mislis na Srbe unutra neke od bivsih republika, a sada opet drzava) su imali pravo na samoopredjeljenje i izdvajanje bilo koje teritorijalne jedinice van BiH, Hrvatske, Slovenije....stavrogin wrote:vi ste zagovaraci ideje da je srpsko pravo na samoopredjeljenje na njihovoj vlastitoj zemlji agresija.cool wrote:Kao prvo ko smo to "mi" i gdje me to trpas? Daj ohladi malo, za pocetak!stavrogin wrote: svejedno. cudi me da vi niste malo vise paznje posvetili nekome ko je ipak popularan pjevac, srbin, a buduci da je mnogo popularnih srba otislo, njemu sigurno nije bilo lako. ili je u najmanju ruku dosta toga ulozio da ga zavolite, pa pjevao je pjesme jednom ustasi -vikicu, to je vrh ponizenja, ja mislim za nekoga covjeka uopste ne samo za pjevaca srpskog porijekla. trebao bi valjda sa tim da ima neki kredit.
Kao drugo, Tifi je paznja posvecena, jer je bio u umjetnickoj ceti i linije nije ni vidio osim na TV-u. Bio je pripadnik armije, ali sa mikrofonom u ruci. Od incidenata na ulici koje je sam izazivao, mogao je mozda jedino biti zasticen tako da mu se dodijeli oruzana pratnja, ali priznat ces da je to nepotrebno. Naoruzani ljudi su bili potrebniji po linijama, a njemu je bilo dovoljno da se upristoji i da ne upada u incidentne situacije.
Odnos Sarajeva prema njemu valjda u neku ruku predstavlja i puna Skenderija.
Tifa se ocigledno, prvenstveno osjecao Bosancem, pa je otuda i njegova pjesma jednom drugom Bosancu, Vikicu, a vec iz ovoga sto si napisoa, jasna nam je tvoja politicka i ideoloska orjentacija.
dali ste vi sda muslimani, bosnjaci, fanatici, ateisti, hrvati, ustase, komunisti, srbi bogicbogicevci, tife ili deenovi, sdp-eovci, multikulturalci, bosanci, humanitarci, pigmejci, pederi, amerikanci, vegeterijanci, humanitarci, bogumili... ne zanima me. dakle imas sirok dijapazaon u koji mozes da se svrstas...
ma jebe mi se za tifucool wrote:BiH je pravo na samoopredjeljenju unutar Jugoslavije imala, dok ne znam kojim aktom Srbi (ako mislis na Srbe unutra neke od bivsih republika, a sada opet drzava) su imali pravo na samoopredjeljenje i izdvajanje bilo koje teritorijalne jedinice van BiH, Hrvatske, Slovenije....stavrogin wrote:vi ste zagovaraci ideje da je srpsko pravo na samoopredjeljenje na njihovoj vlastitoj zemlji agresija.cool wrote: Kao prvo ko smo to "mi" i gdje me to trpas? Daj ohladi malo, za pocetak!
Kao drugo, Tifi je paznja posvecena, jer je bio u umjetnickoj ceti i linije nije ni vidio osim na TV-u. Bio je pripadnik armije, ali sa mikrofonom u ruci. Od incidenata na ulici koje je sam izazivao, mogao je mozda jedino biti zasticen tako da mu se dodijeli oruzana pratnja, ali priznat ces da je to nepotrebno. Naoruzani ljudi su bili potrebniji po linijama, a njemu je bilo dovoljno da se upristoji i da ne upada u incidentne situacije.
Odnos Sarajeva prema njemu valjda u neku ruku predstavlja i puna Skenderija.
Tifa se ocigledno, prvenstveno osjecao Bosancem, pa je otuda i njegova pjesma jednom drugom Bosancu, Vikicu, a vec iz ovoga sto si napisoa, jasna nam je tvoja politicka i ideoloska orjentacija.
dali ste vi sda muslimani, bosnjaci, fanatici, ateisti, hrvati, ustase, komunisti, srbi bogicbogicevci, tife ili deenovi, sdp-eovci, multikulturalci, bosanci, humanitarci, pigmejci, pederi, amerikanci, vegeterijanci, humanitarci, bogumili... ne zanima me. dakle imas sirok dijapazaon u koji mozes da se svrstas...
gluposti. ovo je cista laz i improvizacija sa tvoje strane. bih nije imala nikakvo pravo na "samoopredjeljenje". po definiciji te rijeci, republike ne mogu imati samoopredjeljenje vec narodi. srbi, ako su konstutivni narod, trebali bi da imaju pravo na samoopredjeljenje.
Sto se tice agresije, u pravu si...Srbi jesu bili agresor na BiH, a to ce i tuzba za agresiju da potvrdi
znaci ja sam agresor na vlastitoj zemlji? ne razumijem kakva je to drzava ili drzavni, idejni, ideoloski rezon da se gradjane (i to samo ako si srbin) jedne zemlje proglasava agresorima?
i na osnovu cega mi negiras moralno pravo da se ustanem protiv te zemlje, njenih vlasti i sviju koji mene proglasavaju agresorom u svojoj kuci samo zato sto sam srbin?!
ako sam imovinu ili zemlju nasljedio od svoga djeda i ona je 1/1 moja volio bih da znam sta me to na njoj cini agresorom, po cemu ti imas vece pravo na moju zemlji i imovinu od mene, i koji me to moralni zakon pod bozijom kapom sprijecava da ti se oruzano oduprem ako mi tu, moju zemlju, imas namjeru uklopiti u drzavu gdje se moja prava na sapoopredjeljenje ne priznaju a ja se smatram uljezom, strancem ili agresorom?! gdje mi se namece nekakav "bosanski" identitet i slicne gluposti... ako je tako, naravno da zasluzujes da pucam na tebe i tvoje istomisljenike te da si ti iz moje prespektive agresor i zlocinac, a ne ja.
Odgovor na ostatak u vezi Tife sam ti vec dao u predhodnim komentarima.
Ovo mozes smatrati za glupost, ali ne mozes smatrati za bilo kakvu improvizaciju sa moje strane. Tako je pisalo u Ustavu SFRJ. Pravo na samoopredjeljenje su imale samo republikestavrogin wrote: BiH je pravo na samoopredjeljenju unutar Jugoslavije imala, dok ne znam kojim aktom Srbi (ako mislis na Srbe unutra neke od bivsih republika, a sada opet drzava) su imali pravo na samoopredjeljenje i izdvajanje bilo koje teritorijalne jedinice van BiH, Hrvatske, Slovenije....
gluposti. ovo je cista laz i improvizacija sa tvoje strane. bih nije imala nikakvo pravo na "samoopredjeljenje". po definiciji te rijeci, republike ne mogu imati samoopredjeljenje vec narodi. srbi, ako su konstutivni narod, trebali bi da imaju pravo na samoopredjeljenje.
Pa ako si bio u vojsci RS-a, onda si kolaborirao sa agresoromstavrogin wrote: Sto se tice agresije, u pravu si...Srbi jesu bili agresor na BiH, a to ce i tuzba za agresiju da potvrdi
znaci ja sam agresor na vlastitoj zemlji? ne razumijem kakva je to drzava ili drzavni, idejni, ideoloski rezon da se gradjane (i to samo ako si srbin) jedne zemlje proglasava agresorima?
Agresorom i kolaborantom je bio poglasen svako onaj ko je ustao protiv svoje drzave, pa je samim tim svojim cinom, sam sebe definisao ili kao agresora ili kao kolaboranta. Dakle, da ponovimstavrogin wrote: i na osnovu cega mi negiras moralno pravo da se ustanem protiv te zemlje, njenih vlasti i sviju koji mene proglasavaju agresorom u svojoj kuci samo zato sto sam srbin?!
stavrogin wrote: ako sam imovinu ili zemlju nasljedio od svoga djeda i ona je 1/1 moja volio bih da znam sta me to na njoj cini agresorom,
stavrogin wrote: po cemu ti imas vece pravo na moju zemlji i imovinu od mene,
stavrogin wrote: i koji me to moralni zakon pod bozijom kapom sprijecava da ti se oruzano oduprem
stavrogin wrote:ako mi tu, moju zemlju, imas namjeru uklopiti u drzavu gdje se moja prava na sapoopredjeljenje ne priznaju
stavrogin wrote: a ja se smatram uljezom, strancem ili agresorom?!
stavrogin wrote: gdje mi se namece nekakav "bosanski" identitet i slicne gluposti...
stavrogin wrote: ako je tako, naravno da zasluzujes da pucam na tebe i tvoje istomisljenike te da si ti iz moje prespektive agresor i zlocinac, a ne ja.
stavrogin wrote: ma jebe mi se za tifu
I to je tvoj "ugao gledanja" i vecina NA OVOM forumu ce se sloziti, jer dobar dio pravih prijeratnih sarajlija je zauvjek zatvorio vrata i pozdravio se s tim. to sto ti pises su onako pjesmice tipa: jugoslavija je vjecna. nista nije vjecno i sve ce proci ! sarajevo kakvo je bilo je vec proslost. ja ne ulazim u razloge, zbog cega je sve tako niti optuzujem ili opravdavam bilo kog. samo konstantiram. ti se neces sloziti i vecina tu, ali to nije niti bitno.JBT wrote:Pljuvanje po Sarajevu nece bas puno ni donijeti ni odnijeti. Nakon svih onih granata i troipogodisnje opsade. Prezivjelo se.
Nisu Sarajevu dali duh Nele, Kusta, Brega..... Sarajevo je njima dalo ono na cemu su izgradili sve ono od cega sada zive. Nije Nele izmislio Primus (emisiju zabavnog karaktera na Radiju 2, pod urednickom palicom Bore Kontica, koji je i sada u Rajvosa i nije nista manje aktivan nego ranije, dapace, i upravo je B. Kontic, jedan iz mnostva, taj koji svojim bivstvovanjem i radom pisa na izjave tipa-Srajevo, muslimanski grad) nego je Primus bio mjesto gdje je sa grupom sebi ravnih i slicnih poceo karijeru. Nije Kusta dao Sarajevu Doli Bel. Sarajevo je njemu dalo pricu. Brega. Volio bih vidjeti sta bi od njega bilo da nije rodjen tamo gdje je rodjen.
Sarajevo je bilo. Sarajevo ce biti. Sve ce drugo proci.
cool wrote:Ovo mozes smatrati za glupost, ali ne mozes smatrati za bilo kakvu improvizaciju sa moje strane. Tako je pisalo u Ustavu SFRJ. Pravo na samoopredjeljenje su imale samo republikestavrogin wrote: BiH je pravo na samoopredjeljenju unutar Jugoslavije imala, dok ne znam kojim aktom Srbi (ako mislis na Srbe unutra neke od bivsih republika, a sada opet drzava) su imali pravo na samoopredjeljenje i izdvajanje bilo koje teritorijalne jedinice van BiH, Hrvatske, Slovenije....
Pa ako si bio u vojsci RS-a, onda si kolaborirao sa agresoromstavrogin wrote: Sto se tice agresije, u pravu si...Srbi jesu bili agresor na BiH, a to ce i tuzba za agresiju da potvrdi
Tuzba za agresiju je podnesena, a koliko je neutemeljan najbolje pokazuje i zabrinutost Srbije koja bi sve ucinila, samo da se ta tuzba povuce, ali sumnjam da ce se to ikada desiti
Agresorom i kolaborantom je bio poglasen svako onaj ko je ustao protiv svoje drzave, pa je samim tim svojim cinom, sam sebe definisao ili kao agresora ili kao kolaboranta. Dakle, da ponovimstavrogin wrote: i na osnovu cega mi negiras moralno pravo da se ustanem protiv te zemlje, njenih vlasti i sviju koji mene proglasavaju agresorom u svojoj kuci samo zato sto sam srbin?!nije neko bio proglasen agresorom ili kolaborantom, pa je onda ovaj uzeo pusku da ubija, nego je stvar tekla obrnutim redoslijedom
![]()
stavrogin wrote: ako sam imovinu ili zemlju nasljedio od svoga djeda i ona je 1/1 moja volio bih da znam sta me to na njoj cini agresorom,
Vec sam ti objasnio![]()
stavrogin wrote: po cemu ti imas vece pravo na moju zemlji i imovinu od mene,
Ja nemam nikakvo pravo na tvoju njivu, i o tome niko i ne govori. Ispao sa van price, totalno
stavrogin wrote: i koji me to moralni zakon pod bozijom kapom sprijecava da ti se oruzano oduprem
Prati Haski tribunal, ili pitaj nekog advokata. Tamo ces naci dosta odgovora na ovo pitanje![]()
stavrogin wrote:ako mi tu, moju zemlju, imas namjeru uklopiti u drzavu gdje se moja prava na sapoopredjeljenje ne priznaju
Tvoja zemlja je tu gdje je i bila, tj unutar granica BiH. Ni jedno pravo ti nije bilo osporeno, osim prava da svoju zemlju nosis i ugradis u Veliku Srbiju. Uostalom, pokusaj kupiti plac u Francuskoj ili negdje drugo...ili zamisli da si dobio nasljedstvo u vidu neke zemlje, koja je vec nekoliko koljena vlasnistvo nekog iz tvoje porodice, pa onda pokusaj tu njivu proglasiti teritorijom Republike Srbije. Ako ne dobijes neku tesku robiju, onda ces sasvim sigurno dobiti dugogodisnji tretman na nekoj psihijatrijskoj klinici, i to pod uslovom da tvoj advokat dokaze da to nisi trazio pri cistoj svijesti, nego da si lud...inace prdekana
stavrogin wrote: a ja se smatram uljezom, strancem ili agresorom?!
Vec smo definisali u kojoj fazi neko postaje agresor. Ako si samo miran seljak, zemljoradnik, stocar...ili obicni gradjanin koji oruzjem ne zeli rusiti drzavu, onda ces samo to i ostati...ali ako sve krene sa oruzjem, snajperima, granatama i sl...onda vec ti samog sebe definises kao agresora ili kolaboranta.
stavrogin wrote: gdje mi se namece nekakav "bosanski" identitet i slicne gluposti...
I ja za ovo jedino sto mogu reci, je da pricas gluposti.
stavrogin wrote: ako je tako, naravno da zasluzujes da pucam na tebe i tvoje istomisljenike te da si ti iz moje prespektive agresor i zlocinac, a ne ja.
Ne, nemas nikakvog razloga da pucas na mene niti an bilo koga drugog. Ne postoji niti jedan razlog za ono sto su Srbi iz BiH uradili zajedno sa Milosevicem i JNA, a ako postoji, valjda ce se to i dokazati u Hagu?
stavrogin wrote: ma jebe mi se za tifu
I meni, pa sta? Samo komentarisem nebuloze koje drugi pisu o njemu na forumu
Demonstracija proustaško-nacističko-fašističko-ssovsko-hitlerovskog-Ovo mozes smatrati za glupost, ali ne mozes smatrati za bilo kakvu improvizaciju sa moje strane. Tako je pisalo u Ustavu SFRJ. Pravo na samoopredjeljenje su imale samo republike