Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Stari

#376 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Stari »

Ima vec par godina kako dio godisnjeg odmora provodim u jednom malom ribarskom mjestu u velebitskom kanalu nedaleko od mjesta gdje su se jednom davno snimali western filmovi Winetou isl. Sve je oduvijek stimalo ... tiho, intimno, dobra i ne odvec skupa usluga ... stari TV-aparat nikad nisam osposobio za prijem digitalnog signala tako da vecinu onog sto me zanima na TV-u (vremenska prognoza, stanje na putevima) pogledam u jednoj od dvije gostionice koje se tu nalaze u komsiluku.

Citajuci ovu prepisku ovdje na forumu ... doduse ispocetka malo nepovezano ...ali kasnije sve jasnije mi se pocelo nametati razmisljanje o eventualnoj promjeni destinacije slijedece godine. Recimo da se Hrvatska sretne sa Svedskom na SP-u ...ili u jos extremnijem slucaju sa Bosnom i Hercegovinom ...bez uvrede ... vec sam previse star da bih dozvolio da me neko izgoni iz gostionice samo zato sto u fudbalskom smislu simpatisem nekog drugog... trazio kavgu nisam nikad u zivotu (pogotovu ne na :D gostujucem terenu :D ) .... opcenito sam oduvijek bio covjek koji se kloni belaja i ne radim pizdarije ... Lagao bih sam sebe kad bih se pokusavao pretvarati da recimo u utakmici izmedju Svedske i Hrvatske vise simpatisem Hrvatsku - kad to nije tako. To ima svoje prirodno objasnjenje ...u svedskoj sam stalno nastanjen vec nekoliko decenija (da da jos od prije rata) ... i time ne kazem nista lose o Hrvatskoj.

Pitanje koliko je bezbjedno pokusati pogledati utakmicu izmedju recimo Hrvatske i Svedske u gostionici u Hrvatskoj a da covjek pri tom simaptise svedsku? Naravno da u utakmci izmedju Hrvatske i Chilea ili tamo , ne znam, Argentine ...navijam zdusno za Hvrtasku.

Jelde da bi mozda bilo bolje ...ili uplatit nekakav paket aranzman negdje drugdje ...ili kupiti nov televizor pa tu utakmcu pogledati kod kuce?

Ovo sve pod pretpostavkom da ce svedjani uzeti mjeru Portugalcima u sta se zivo nadam ... u suprotnom nece biti problema u eventualnoj utakmici izmedju Portugala i Hrvatske dileme nema ni sekunde.
Last edited by Stari on 22/10/2013 10:53, edited 2 times in total.
zlajapravaraja

#377 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by zlajapravaraja »

mO k3 wrote:
Herr Flick wrote:Da hoce Cristina ostat bez SP :D :D
Uf pa to bi bio ponovo bajram :D

Da je kako nagovoriti Zlaju da terenom pronese bosansku zastavu pored svedske :bih: nakon sto ga izbaci - pa to bi bio jos nedozivljen orgazam :izet:
Stari

#378 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Stari »

KvaziExpert wrote:Onako na prvu, paket aranžman u Brasilu je jedno od rješenja koja se sama nameću :D
Svakako mi se to motalo po glavi ...i bez ikakvih pokusaja da bilo sta pokusavam prikriti ...godinama sam imao vrlo neuredan pristup vodjenju licne ekonomije ...tako da to iz financijskih razloga ne bi moglo biti izvodivo.
cyprus

#379 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by cyprus »

Stari wrote:Ima vec par godina kako dio godisnjeg odmora provodim u jednom malom ribarskom mjestu u velebitskom kanalu nedaleko od mjesta gdje su se jednom davno snimali western filmovi Winetou isl. Sve je oduvijek stimalo ... tiho, intimno, dobra i ne odvec skupa usluga ... stari TV-aparat nikad nisam osposobio za prijem digitalnog signala tako da vecinu onog sto me zanima na TV-u (vremenska prognoza, stanje na putevima) pogledam u jednoj od dvije gostionice koje se tu nalaze u komsiluku.

Citajuci ovu prepisku ovdje na forumu ... doduse ispocetka malo nepovezano ...ali kasnije sve jasnije mi se pocelo nametati razmisljanje o eventualnoj promjeni destinacije slijedece godine. Recimo da se Hrvatska sretne sa Svedskom na SP-u ...ili u jos extremnijem slucaju sa Bosnom i Hercegovinom ...bez uvrede ... vec sam previse star da bih dozvolio da me neko izgoni iz gostionice samo zato sto u fudbalskom smislu simpatisem nekog drugog... trazio kavgu nisam nikad u zivotu (pogotovu ne na :D gostujucem terenu :D ) .... opcenito sam oduvijek bio covjek koji se kloni belaja i ne radim pizdarije ... Lagao bih sam sebe kad bih se pokusavao pretvarati da recimo u utakmici izmedju Svedske i Hrvatske vise simpatisem Hrvatsku - kad to nije tako. To ima svoje prirodno objasnjenje ...u svedskoj sam stalno nastanjen vec nekoliko decenija (da da jos od prije rata) ... i time ne kazem nista lose o Hrvatskoj.

Pitanje koliko je bezbjedno pokusati pogledati utakmicu izmedju recimo Hrvatske i Svedske u gostionici u Hrvatskoj a da covjek pri tom simaptise svedsku? Naravno da u utakmci izmedju Hrvatske i Chilea ili tamo , ne znam, Argentine ...navijam zdusno za Hvrtasku.

Jelde da bi mozda bilo bolje ...ili uplatit nekakav paket aranzman negdje drugdje ...ili kupiti nov televizor pa tu utakmcu pogledati kod kuce?

Ovo sve pod pretpostavkom da ce svedjani uzeti mjeru Portugalcima u sta se zivo nadam ... u suprotnom nece biti problema u eventualnoj utakmici izmedju Portugala i Hrvatske dileme nema ni sekunde.
Poznavajući Balkan, sigurnije je ne ići u kafane sa namjerom navijanja za protivnika... Taman se radilo o neutralnoj Švedskoj :-D
shalla

#380 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by shalla »

Stari wrote:Ima vec par godina kako dio godisnjeg odmora provodim u jednom malom ribarskom mjestu u velebitskom kanalu nedaleko od mjesta gdje su se jednom davno snimali western filmovi Winetou isl. Sve je oduvijek stimalo ... tiho, intimno, dobra i ne odvec skupa usluga ... stari TV-aparat nikad nisam osposobio za prijem digitalnog signala tako da vecinu onog sto me zanima na TV-u (vremenska prognoza, stanje na putevima) pogledam u jednoj od dvije gostionice koje se tu nalaze u komsiluku.

Stari, KRALJU, kako sam se ismijao tvom postu (znam da ti nije bila namjera da nas nasmiješ ali vjeruj mi, zažmirio sam, zamislio situacije koje pominješ i smijeh je sam došao)...
ultima_palabra

#381 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by ultima_palabra »

Pa jesi ikad bio na stadionu i simpatisao drugu ekipu od većine ljudi oko tebe? Ušutiš se i gledaš, lafo bez emocija :mrgreen:
uglavnomja

#382 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by uglavnomja »

zlajapravaraja wrote:
mO k3 wrote:
Herr Flick wrote:Da hoce Cristina ostat bez SP :D :D
Uf pa to bi bio ponovo bajram :D

Da je kako nagovoriti Zlaju da terenom pronese bosansku zastavu pored svedske :bih: nakon sto ga izbaci - pa to bi bio jos nedozivljen orgazam :izet:

ma sveCka i bosanska zastava u 5 deka :D
cyprus

#383 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by cyprus »

Plavi žuti, žuto plavi, nek se pjeva nek se slavi :mrgreen:
Stari

#384 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Stari »

ultima_palabra wrote:Pa jesi ikad bio na stadionu i simpatisao drugu ekipu od većine ljudi oko tebe? Ušutiš se i gledaš, lafo bez emocija :mrgreen:
Da ... obzirom da obicno znam vladati emocijama kad se o :D kriticnim :D situacijama radi - to mi je prvo palo na pamet ... medjutim, kako da ti kazem ... taj takticki manevar je primjenjiv i vrlo dobar u malo masovnijem okruzenju , na malo vecem auditorijumu , malo vecem stadionu ili gdje se vec sve to skupa zajedno odigrava, restoranu, sportskom baru, pubu.

Ali kako to ovdje ipak nije slucaj ...jer, mjesto je malo...nisam nikad brojao, ali jedva stotinjak kuca ili nesto malo vise ...dvije (2-ije) gostionice sa TV-aparatom ... dakle, hocu reci - ,rijetki su oni koji se medjusobno ne poznaju, a ja sam tu dolazio (sticajem okolnosti) jos od davnih vremena kad je stara NOKIA proizvodila stare analogne tv-aparate. Jos u proslom tisucljecu. Ne, ne posjedujem kucu u Hrvatskoj ...neko meni blizak jeste u nekoj vrsti vlasnickih odnosa ...Licno sam tu strani turist, prije rata tek furesht, i nista vise ...ali me narod zna iz vidjenja. Znaju da pijem sTock i pushim filter57 i da tu nisam posve nov ...ali i to da tu niposto nisam :D "svoj na svome" :D ...gluho, coravo i daleko bilo.

Da ne davim ... pokusaj bi mozda bio dobar ...ali skontali su me tu vec odavno :D .
burek_in_space

#385 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by burek_in_space »

Gledaj u gostionici, da imamo shta komentarisati na temi "Crna hronika" :skoljka: :mrgreen:
travnik

#386 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by travnik »

Oduvijek jedino za što sam žestoko navijao i nervirao se, čak i danas, je Hajduk. Zavolio taj klub poodavno. Što se tiče reprezentacije, poslije naše, navijam, za mene normalno, za ex-yu zemlje. Shodno tome u baražu volio bih da prođe H, a posebno zbog pojedinih komentara, u fazonu nek' komšiji crkne krava. Isto tako, kada vidim pojedine podrugljive komentare protiv naše reprezentacije od sličnih "islandskih" umova, još mi je draža reprezentacija. Jbg revolt, u oba slučaja.
Stari

#387 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Stari »

burek_in_space wrote:Gledaj u gostionici, da imamo shta komentarisati na temi "Crna hronika" :skoljka: :mrgreen:
Nakon sto su oni nekadasnji sa-x moderatori (zoom , pape i dr) nekako bestraga nestali sa ovih valnih duljina ... vi ste mi stovani moderatore sa nickom Burek in Space, od samog vaseg pojavljivanja, bili svakako ...medju licnim favoritima ... ponajvise zbog vase optimisticnosti kojom zracite ... preciznih formualcija prepunih nepatvorene iskrenosti i cestitosti ... 8-) :cry: :D ... znam, vjerovatno mi nikad niste sasvim oprostili moju konfrontaciju sa pristalicama bojkota u ono nezgodno vrijeme kad se to desavalo ... :run:

:oops:

:wink:
Last edited by Stari on 22/10/2013 13:36, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#388 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by ultima_palabra »

Kao da Englez i Škot ne žele jedan drugom da "crkne krava" u fudbalskom smislu... ili Belgijanac i Holanđanin, Danac i Šved, Španac i Portugalac... normalno je sve to, dok god je u sportskim granicama.
sumirprimus

#389 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by sumirprimus »

,kad reko prije svedska i hrv u grupi,a dje portugal,baraz??? stari stari :D
burek_in_space

#390 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by burek_in_space »

Stari wrote:
Nakon sto su oni nekadasnji sa-x moderatori (zoom , pape i dr) nekako bestraga nestali sa ovih valnih duljina ... vi ste mi stovani moderatore sa nickom Burek in Space, od samog vaseg pojavljivanja, bili svakako ...medju licnim favoritima ... ponajvise zbog vase optimisticnosti kojom zracite ... preciznih formualcija prepunih nepatvorene iskrenosti i cestitosti ... 8-) :cry: :D ... znam, vjerovatno mi nikad niste sasvim oprostili moju konfrontaciju sa pristalicama bojkota u ono nezgodno vrijeme kad se to desavalo ... :run:

:oops:

:wink:
Iskreno, nemam pojma o kojem bojkotu se sad radi, pa ako nije problem da mi pojasnish ili ovdje ili na pp, svejedno mi je.

Ali ono shto moram dodati, a tiche se mog komentara je sljedece...godina je 2003., nas 5-ica, svaki bi konju mogao rep ishchupati, smo na moru, crnogorska obala, operisani od nacionalizma i bilo kakvih podjela, trazhimo mjesto da pogledamo prenos utakmice FK Sarajevo- FK Sartid Smederevo. Igrom sluchaja, nashli smo kafic u kojem je davan prenos, a u kojem smo u prethodnih 4-5 dana ostavili toliko para da se mogla fina vikendica na Jablanichkom napraviti :mrgreen: Nakon prvog gola FK Sarajevo, skakali smo ko blesavi, radovali se shto je skroz normalna reakcija kada navijash za svoj tim. I pored silne zhelje gazde kafica da nam izbije josh koju stotinu maraka iz dzepa, jer zaista nismo shtedili na tom ljetovanju, ipak je na poluvremenu doshao za nash sto i rekao: "Momci, shto se mene tiche, navijajte i za Dinamo Zagreb ako hocete, ali ona tamo gomila se komesha i samo cheka da vas sravni sa zemljom".

Pa ti skontaj da li smo i gdje smo odgledali drugo poluvrijeme, jer je prekoputa nas bila puna bashta turista iz Srbije, kojima je pucala ona stvar za Sartidom. :oops:
Stari

#391 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Stari »

sumirprimus wrote:,kad reko prije svedska i hrv u grupi,a dje portugal,baraz??? stari stari :D
Ma ko je uopste spomenuo ikakvu grupu zaboga :D ... :oops: mislio sam na utakmicu u 1/8 finala :oops: ... Svedska dakako nece biti u istoj grupi kao i Hrvatska ... a Portugalci ce tamo boraviti kao turisti -

ne znam jel se sta od onih davnih vremena promijenilo ...ali kad sam ja ucio geografiju zadnji put , spominjalo se i to da su , na osnovu starih kolonijalnih odnosa Portugalci i Brazilci imali nakakvu vrstu ugovora vrlo slicnog onome sto se danas smatra dvojnim drzavljanstvom ... U ona davna vremena kad je po Uefinim pravilima bilo dozvoljeno da samo 2 igraca imaju strano drzavljanstvo u nekom klubu u evrokupovima ...za Benficu, Porto, Sporting je to uvijek bilo prava stvar...jer su u ekipama uvijek imali naturaliziranih "brazilskih portugalaca"
uglavnomja

#392 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by uglavnomja »

u portugalu se govori brazilski :D
sumirprimus

#393 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by sumirprimus »

ama,preleti reko na brzinu, i trznu me,kad prije,dje su grupe,kako profula,a onda u miru i rahatluku procitah sve,sbb kbb,eh eto i pa dobro... :D
DonVitoni

#394 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by DonVitoni »

Pa Svedska ako ode na SP necemo biti nosioci klf. za EP 2016.
Bolje ipak biti nosioc klf. za EP 2016 :mrgreen:
Co0l

#395 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Co0l »

Onda navijamo za Portugal :D
Logovan

#396 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Logovan »

DonVitoni wrote:Pa Svedska ako ode na SP necemo biti nosioci klf. za EP 2016.
Je l' ovo 100% tačno? :-)
sumirprimus

#397 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by sumirprimus »

Co0l wrote:Onda navijamo za Portugal :D
ma nazor ne dolazi u obzir,da su trokvalifikacije...
bagmintona da igraju dabogda ispali...
ima njih jos na crnoj listi... :D
Stari

#398 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Stari »

Eh do EP2016 ...u mom slucaju kol' ziv - kol' mrtav ... Al stvarno zar je ponovo vec dosao red na Francuze da imaju EP ... pa isto kao da je bilo jos jucer kad je SFRJ dozivjela jedan od najvecih brodoloma u svojoj istoriji :shock: 1986 - 2016 ybm-liga vec proslo 30 godina ... :shock: ... Portugal je mensecini i tad bio zilav ...ali sto su nas Danci i Belgijanci razguzili tad, :-) gluho bilo :-) . A to je bila nekako Papetova generacija - makar ja nisam siguran jel on llicno igrao na tom turniru imajuci u vidu ono sto se desilo 2 godine ranije ....

Bilo kako bilo bice vrlo zanimljiva fudbalska sedmica tamo 15-19 nov. Svedjanima se moze ispostaviti kao vrlo pogresan korak u krivo vrijeme izgradnja novog stadiona za reprezentaciju u Stockholmu ... za razliku od dosadasnjeg stadiona gdje je temperatura krajem novembra znala biti sasvim solidno ispod nule ... sad je tu ogromna dvorana sa krovom u kojoj ne smrzava nikad - inace bi bilo i vise nego zgodno pocastiti te juznjake za malo nordijskih minusa ...no sad sta je tu je.
uglavnomja

#399 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by uglavnomja »

Stari wrote:Eh do EP2016 ...u mom slucaju kol' ziv - kol' mrtav ... Al stvarno zar je ponovo vec dosao red na Francuze da imaju EP ... pa isto kao da je bilo jos jucer kad je SFRJ dozivjela jedan od najvecih brodoloma u svojoj istoriji :shock: 1986 - 2016 ybm-liga vec proslo 30 godina ... :shock: ... Portugal je mensecini i tad bio zilav ...ali sto su nas Danci i Belgijanci razguzili tad, :-) gluho bilo :-) . A to je bila nekako Papetova generacija - makar ja nisam siguran jel on llicno igrao na tom turniru imajuci u vidu ono sto se desilo 2 godine ranije ....

Bilo kako bilo bice vrlo zanimljiva fudbalska sedmica tamo 15-19 nov. Svedjanima se moze ispostaviti kao vrlo pogresan korak u krivo vrijeme izgradnja novog stadiona za reprezentaciju u Stockholmu ... za razliku od dosadasnjeg stadiona gdje je temperatura krajem novembra znala biti sasvim solidno ispod nule ... sad je tu ogromna dvorana sa krovom u kojoj ne smrzava nikad - inace bi bilo i vise nego zgodno pocastiti te juznjake za malo nordijskih minusa ...no sad sta je tu je.
pa valjda radi klima :oops:
perfect_guy

#400 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by perfect_guy »

Logovan wrote:
DonVitoni wrote:Pa Svedska ako ode na SP necemo biti nosioci klf. za EP 2016.
Je l' ovo 100% tačno? :-)
šveđanima trebaju dvije pobjede ili pobjeda i remi za status nosioca, sve ostalo odgovara nama. Švedska može i proći, ali sa pobjedom i porazom, ili dva remija pa na penale, što opet nama odgovara
Locked