Ne znam sta bih rekao za onu izjavu Platinija ...o iskljucivoj krivici igraca u "eventualnom" francuskom ispadanju u kvalifikacijama. Nije to bilo toliko davno kad su Francuzi ispadali iz kvalifikacija redovno ...ko na pokretnoj vrpci - serijski.
U kvalifikacijama za Italju1990 izbacila ih je ekipa SFRJ (a bogami je i Skotska bila ispred njih) ... baraza tad nije bilo koliko se sjecam ...a reprezentaciju u kojoj su igrali profili kao Papin, Cantona, Ginola je sa klupe vodio ...on - Platini. Izgubio je utakmicu u Begeshu u kojoj su 2 puta vodili (moze biti da sam pobrkao nesto - ispravite me ako grijesim).
Kasnije u kvalifikacijama za naredno prvenstvo su im Bugari uzeli mjeru onim legendarnim pogotkom Emila Kostadinova u 5 do 12.
Zli jezici medju nama starijima koji se svega ovoga jos uvijek sjecamo pricaju da su Svjetski prvaci postali samo zato sto nisu isli u kvalifikacije i zahvaljujuci raspadu SFRJ - pa su se tako u polufinalu sreli sa "Ekipom SFRJ" hendikepiranom za recimo ponekog igraca iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine

...
Njihovo "eventualno" ispadanje veceras ...gledano u historijskom kontextu ne bilo nikakav izuzetak ....dapace.