Baraz

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koga biste voljeli kao protivnika u baražu?

Croatia
27
13%
Portugal
19
9%
Republic of Ireland
69
33%
Czech Republic
92
44%

Total votes: 207

quasar

#751 Re: Baraz

Post by quasar »

Jbg. ovo jer ono cega sam se pribojavao. Igrati baraz sa timom iz premijer lige. Bio sam za to da se u Pariz ide turistike, da se lijepo dogovorimo sa ljudima evo vam 2:0 i da se ne zajebavamo. Da cuvamo noge i tim za baraz gdje imamo sanse, jer sam bio siguran u scenario koji je bio jucer u drugom poluvremenu. Da nije bio penal, bio bi poslije drugi.
Da je bilo 2:0 za nas, bio bi penal + crveni + igraj dok svi ne dobiju crvene ili dok ne padne gol (jel ono bjese Valencia?). Bilo kako bilo mi ne bi pobjedili, a tim bi nam bi kao sto i jeste sad - maskriran.

Medjutim, iako sam bio siguran u sve ovo, ne bih dao ni za sta onaj osjecaj od sinoc kad su nas momci ucinili ponosnim bosancima. Ono smo dozivjeli kao finale EP, i mi, ali mnogi drugi, pa i francuzi. Dabogda franci bili prvaci Evrope pa nek se zna da su nas samo na guzove mogli proci.

Sad sta je tu je. Valja Papetu smisliti sta ce za zadnju liniju, inace cemo na revans ici sa nepovoljnim rezultatom. Nisam bas optimista, i na zalost mislim da smo opet donji. Svi moguci protivnici imaju bolju situaciju sa ekipom.
candy_Man

#752 Re: Baraz

Post by candy_Man »

kad je barbarez igro stopera, moze i zec ili muslimovic :lol:
slobodni armirach

#753 Re: Baraz

Post by slobodni armirach »

armin.i.am wrote:
Dzontra Volta wrote:Danas u gradu sam se naslusao dosta prica i stekao utisak da raja ipak prizeljkuje Hrvatsku. Izgleda da je svakome drago gledati nasilje na ulicama i unistavanje grada. Tuzno!
mozda im se svidjela Miljacka :mrgreen:
pa dobro jarane, zna ona nadoc u studenom :lol: :lol:
denimb

#754 Re: Baraz

Post by denimb »

komeba wrote:
armin.i.am wrote:Senad desno, Saša lijevo :roll:
Ali Saša ne igra prvu utakmicu.

Lijevo Salihovic moze pokriti u prvoj utakmici ako se oporavi do tada, desno be bih stavljao Lulica jer nije za defanzive i samo cemo ga protraciti...mozda pokusati sa Jahicem ili Besicem...
Vranjes, Cocalic i ostali koje nabrajate ne mogu ni pod razno, mozda i jesu dobri ali sada nije vrijeme za ispitivanje.

U uzvratu cemo imati i Papca, ali nam opet ostaje ta desna strana...ne znam koliko bi to kvalitetno mogao odigrati Maletic, jer po dosadasnjim potezima selektora nekako mi se cini da bi njega mogao najprije staviti.
klixober

#755 Re: Baraz

Post by klixober »

Kad ovako malo razmislim...Vranješ mi se čini kao najbolja opcija za desnog beka. On je već sakupio par nastupa za reprezentaciju i utakmica u baražu mu ne bi bila debi. Igrao je i Evropa Ligu sa Sheriffom, sakupio iskustva...Tako bi se i Luliću otvorila vrata da teroriše protivničku odbranu kao sinoć... a lijevog beka bi odigrao Salihović.
Mr. Brightside

#756 Re: Baraz

Post by Mr. Brightside »

slobodni armirach wrote:
armin.i.am wrote:
Dzontra Volta wrote:Danas u gradu sam se naslusao dosta prica i stekao utisak da raja ipak prizeljkuje Hrvatsku. Izgleda da je svakome drago gledati nasilje na ulicama i unistavanje grada. Tuzno!
mozda im se svidjela Miljacka :mrgreen:
pa dobro jarane, zna ona nadoc u studenom :lol: :lol:
nek se Vatreni rashlade :mrgreen:
slobodni armirach

#757 Re: Baraz

armin.i.am wrote: nek se Vatreni rashlade :mrgreen:
iz kieljaka, viteza sirokog :lol: :lol:
udrch

#758 Re: Baraz

Post by udrch »

Ja glaso za Hrvate..kad je bal nek je maskenbal..
Otići na prvenstvo je nešto što čekam 20 godina..
Otići majorizirajući komšije je neprocjenjivo..
alphonse kauders

#759 Re: Baraz

Post by alphonse kauders »

udrch wrote:Ja glaso za Hrvate..kad je bal nek je maskenbal..
Najgore što nam se pokušaji majoriziranja komšija redovno obijaju o glavu.

U svakom slučaju, ne bih volio Hrvatsku, jer će i bez toga biti mučno gledati utakmice, pa nam nisu potrebne još i dodatne nacionalne tenzije.
denimb

#760 Re: Baraz

Post by denimb »

udrch wrote:Ja glaso za Hrvate..kad je bal nek je maskenbal..

Kranjcar im je povrijeđen i izgleda da nece igrati.
Evo sad ce poceti na hrt2 nekakva emisija put na euro, pa cemo vidjeti je li to tacno.

Inace igrati s njima se da, skroz su nesto izgubljeni i razocarani...ne zato sto su toliko losi, nego zato sto su izgleda konacno shvatili da nisu toliko ni dobri.
slobodni armirach

#761 Re: Baraz

ma zaboli me vise za te tenzije,
to sad trebamo svi strahovat sto nedonascad imaju problema u svojim glavama, ...
sve to policija moze izregulisat ako hoce.

uglavnom sto se isli u Makarsku isli ste :lol: :lol: :lol:
solo2

#762 Re: Baraz

Post by solo2 »

------------Begovic----------
-Vranjes---Spahic---Subasic
----Rahimic--Medunjanin---
Lulic-----Pjanic------Salihovic
--------Dzeko----Miske--------

Evo formacije koja se moze transformisati iz ultra ofanzivne u ultra defanzivnu.
1. Rahimic treba da popuni zadnju liniju kad bude trebalo (igrao je stopera protiv Bjelorusije)
2. Lulic i Salihovic da idu naprijed-nazad (klasicni krilni igraci)
3. Pjanic i Medunjanin od 16-16 - da iznose i djele lopte
4. Miske do centra i Dzekson da stoji na 40m od njihovog (bilo cijeg) gola

Eto od mene dosta - vidimo se na EURU 2012 :bih:
Bosanski_kralj

#763 Re: Baraz

Post by Bosanski_kralj »

Šteta zbgo Mujdže, brz mu oporavak želim.
Ma moraćemo Salihovića lijevo, a Lulića desno staviti. To je koliko-toliko oprobana kombinacija, sve ostalo bi bilo previše rizično.
Mobile_Disco

#764 Re: Baraz

Post by Mobile_Disco »

ultima_palabra wrote:A Rahimić na stoperu? Mislim da je to vrlo realna opcija, pogotovo što je tu Zahirović dobra zamjena na njegovoj poziciji.
Odlicno je odigrao stopera, ja mislim da sve zavisi i od protivnika, a koju poziciju igra onaj Subasic? Beka? Trening utakmicu do baraza organizovat, pozvat ove kandidate, testirati ih na brzinu :D
klixober

#765 Re: Baraz

Post by klixober »

Bosanski_kralj wrote:Šteta zbgo Mujdže, brz mu oporavak želim.
Ma moraćemo Salihovića lijevo, a Lulića desno staviti. To je koliko-toliko oprobana kombinacija, sve ostalo bi bilo previše rizično.
Kad smo to probali? Nije cinično, stvarno se ne sjećam da smo igrali sa Salihovićem na lijevom i Lulićem na desnom beku, istovremeno. Meni takva formacija obećava propuh u našoj odbrani. Ni Salihović ni Lulić nisu odbrambeni igrači, na beku igraju silom prilika.
ultima_palabra

#766 Re: Baraz

Post by ultima_palabra »

Mobile_Disco wrote:
ultima_palabra wrote:A Rahimić na stoperu? Mislim da je to vrlo realna opcija, pogotovo što je tu Zahirović dobra zamjena na njegovoj poziciji.
Odlicno je odigrao stopera, ja mislim da sve zavisi i od protivnika, a koju poziciju igra onaj Subasic? Beka? Trening utakmicu do baraza organizovat, pozvat ove kandidate, testirati ih na brzinu :D
Ma očigledno da Pape želi nekakvu usko uvezanu grupu, što manje igrača u rotaciji... tako da i ako pozove nekog novog, taj će ući samo u krajnjoj nuždi.

Subašić je lijevi bek, može i malo naprijed odigrati po toj strani.
slobodni armirach

#767 Re: Baraz

Dzontra Volta wrote: Ma mozes ti....Lako je iz Sarajeva palamuditi i naslajdivati se,i sve to pratiti preko TV-a.
ok strucnjak, nek ti znas kako treba :lol: :lol:

EDIT: Necemo o tome na ovoj temi
Bosanski_kralj

#768 Re: Baraz

Post by Bosanski_kralj »

komeba wrote:
Kad smo to probali? Nije cinično, stvarno se ne sjećam da smo igrali sa Salihovićem na lijevom i Lulićem na desnom beku, istovremeno. Meni takva formacija obećava propuh u našoj odbrani. Ni Salihović ni Lulić nisu odbrambeni igrači, na beku igraju silom prilika.
Koliko se sjećam da smo u jednom djelu utakmice protiv Grčke igrali u toj formaciji? Pod ovim "oprobano" više sam mislio na to da znamo kvalitete Salihovića i Lulića dok za ove ostale igrače koji bi mogli konkurirati da zamjenu Mujdžu možemo samo nagađati.
Bosanski_kralj

#769 Re: Baraz

Post by Bosanski_kralj »

Dzontra Volta wrote:
slobodni armirach wrote:ma zaboli me vise za te tenzije,
to sad trebamo svi strahovat sto nedonascad imaju problema u svojim glavama, ...
sve to policija moze izregulisat ako hoce.

uglavnom sto se isli u Makarsku isli ste :lol: :lol: :lol:
Ma mozes ti....Lako je iz Sarajeva palamuditi i naslajdivati se,i sve to pratiti preko TV-a.
Trebaju ovi naši radnici- Krajišnici u Sloveniji, svakog petka kroz Hrvatsku za Bosnu ići, za njih se ja sekiram. :oops:
klixober

#770 Re: Baraz

Post by klixober »

Bosanski_kralj wrote:
komeba wrote:
Koliko se sjećam da smo u jednom djelu utakmice protiv Grčke igrali u toj formaciji? Pod ovim "oprobano" više sam mislio na to da znamo kvalitete Salihovića i Lulića dok za ove ostale igrače koji bi mogli konkurirati da zamjenu Mujdžu možemo samo nagađati.
Znamo da može Salihović odigrati beka i da može to isto Mujdža. Ali, obojica istovremeno, nisam siguran. U odbrani su srednja žalost, a u napadu ne mogu doprinijeti sa bekovske pozicije, kao što bi mogli sa krilne, ili neke druge u vezi.
convict

#771 Re: Baraz

Post by convict »

Je li se oporavio Salihović? Hoće li biti spreman za baraž?
Bosanski_kralj

#772 Re: Baraz

Post by Bosanski_kralj »

komeba wrote: Znamo da može Salihović odigrati beka i da može to isto Mujdža. Ali, obojica istovremeno, nisam siguran. U odbrani su srednja žalost, a u napadu ne mogu doprinijeti sa bekovske pozicije, kao što bi mogli sa krilne, ili neke druge u vezi.
Ma zeznuto je totalno, šta god da se uradi neće izgledati kao sinoć. Problem je i u tome što ćemo prvu utakmicu igrati kod kuće, dakle moramo dobiti, a sa ovakvim sastavom to neće biti nimalo jednostavno.
shake69

#773 Re: Baraz

Post by shake69 »

Bosanski_kralj wrote:
komeba wrote: Znamo da može Salihović odigrati beka i da može to isto Mujdža. Ali, obojica istovremeno, nisam siguran. U odbrani su srednja žalost, a u napadu ne mogu doprinijeti sa bekovske pozicije, kao što bi mogli sa krilne, ili neke druge u vezi.
Ma zeznuto je totalno, šta god da se uradi neće izgledati kao sinoć. Problem je i u tome što ćemo prvu utakmicu igrati kod kuće, dakle moramo dobiti, a sa ovakvim sastavom to neće biti nimalo jednostavno.
Mislim da se izvlaci gdje s e igra prva tekma baraza. Portugal je prosli put bio nosilac pa je igrao kuci prvu, iako jedan hrvatski portal tvrdi da je CRO ipak u prednosti ovaj put jer 'kao nosilac igra uzvrat kuci', sto nije tacno, osim ako je pravilo izmijenjeno ove godine!
skafiskafsnjak

#774 Re: Baraz

Post by skafiskafsnjak »

Nosioci igraju kuci drugu utakmicu . To se zna .
Ponosan

#775 Re: Baraz

Post by Ponosan »

Ma Vranjes umjesto Mujdze,vec ga je uspjenso mijenjao,pogotovo protiv Slovacke kad smo pobjedili! treba zvati i Jahica,mozda i Cocalica kao i Nadarevica..kao i Subasica,igra dobro u zadnje vrijeme u Njemackoj u Dinamo Dr. Mislim da imamo adekvatne zamjene za Mujdzu,samo da ostali budu spremni za baraz,i bice ok,jos ako izvucemo vatrene,heh bice veselo:)
Locked