Baraz

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koga biste voljeli kao protivnika u baražu?

Croatia
27
13%
Portugal
19
9%
Republic of Ireland
69
33%
Czech Republic
92
44%

Total votes: 207

vox-populi

#301 Re: Baraz

Post by vox-populi »

quasar wrote:U svakom slucaju, vrlo tesko je da se nadjemo u prvom sesiru na izvlacenju. Mnogo se toga treba poklopiti plus nerijeseno u Parizu.
Koga god BiH dobila u barazu, mislim da ce biti teze proci te dvije utakmice nego onu jednu u Parizu. Francuska ipak nije Njemacka, Holandija ili Spanija i itekako se moze dobiti. Traljavo, 0-1, jedva, na guzove, uz ruznu igru, bunker, zute i crvene kartone, kako god, ali moze se. Ono cega se bojim je da ce Pape ici na opciju cuvanja igraca za baraz, pa nece ici svim raspolozivim snagama naprijed. Koliko god ga postovao, ipak mislim da on u glavi nije preskocio Francusku i da u utakmicu ide sa vec formiranim misljenjem: ako damo go, dobro i jest, ako ne, bolje cuvati igrace za baraz.
quasar

#302 Re: Baraz

Post by quasar »

Vidi. Mora tako misliti. Ima priliku da sve rijesi u jednoj tekmi, ali takodjer ima "priliku" da prije baraza, zahebe baraz, tako sto ce prvu tekmu u Zenici odigrati sa rezervnim sastavom.

Sta ako stavis sve na jednu kartu? I onda popusis? Siguran sam da ce ici sa namjerom da dobije tu tekmu, ali ce cekati da se ukaze prilika. Bez srljanja, bez kartoniranja. Ako povedemo, onda nek se ide u kost pa sta bude (a bice lose za nas jer treba racunati da sudija nece biti naklonjen nama).

Jeste kolosalna prilika da sa pobjedom od jednog gola u jednoj utakmici rijesis stvar, ali isto tako mozes u toj utakmici unistiti komplet kvalifikacije, tako da ti je svejedno jesi li drugi, treci ili cetvrti u grupi.

Ovo se mora odigrati pametno, sto hladnije glave.
Melami

#303 Re: Baraz

Post by Melami »

quasar wrote:Vidi. Mora tako misliti. Ima priliku da sve rijesi u jednoj tekmi, ali takodjer ima "priliku" da prije baraza, zahebe baraz, tako sto ce prvu tekmu u Zenici odigrati sa rezervnim sastavom.

Sta ako stavis sve na jednu kartu? I onda popusis? Siguran sam da ce ici sa namjerom da dobije tu tekmu, ali ce cekati da se ukaze prilika. Bez srljanja, bez kartoniranja. Ako povedemo, onda nek se ide u kost pa sta bude (a bice lose za nas jer treba racunati da sudija nece biti naklonjen nama).

Jeste kolosalna prilika da sa pobjedom od jednog gola u jednoj utakmici rijesis stvar, ali isto tako mozes u toj utakmici unistiti komplet kvalifikacije, tako da ti je svejedno jesi li drugi, treci ili cetvrti u grupi.

Ovo se mora odigrati pametno, sto hladnije glave.
kakav rezervni sastav? Ma samo je Dzeko, Spahic i Papac nezamjenljiv, svi ostali imaju rezerve ako dobiju dupli zuti ili crveni.
Dzeko nema potrebe za kartonima, a Spahic i Papac su dovoljno iskusni i dobri igraci da se znaju cuvat i imaju kvalitete da bez kartona zaustave svakog igraca. Ostali neka taj svoj nedostatak nadomjeste po nekim grubljim prekrsajem, i neka odmore jednu tekmu ako treba, jer imaza njih zamjena.
Melami

#304 Re: Baraz

Post by Melami »

Spahic ima 2 zuta i on se treba cuvati, a Papac meni se cini da nema ni jedan. Pjanic ima 2, al po meni iako je jedan od boljih, moze mu s enaci zamjena u vezi, ima Misimovic, Medunjanin i Rahimic na DCMu, odnosno Zahirovic, Salihovic lijevo a desno...moze i Lulic, eto veznog reda bez Pjanica.
udrch

#305 Re: Baraz

Post by udrch »

Mi ćemo dobiti Francusku i idemo direktno..
Grčka neće izgubiti od Gruzije, tkao da Hrvati idu u baraž i možda prođu..
Crna gora će da zijani u baražu..
Srbija neće pobjediti Sloveniju, tako da neće vidjeti ni baraž..
Slovenija ni sa pobjedom protiv Srbije nema šanse za baraž..
Makedonija je otpala davno..

:D :dance:
Bosanski_kralj

#306 Re: Baraz

Post by Bosanski_kralj »

Melami wrote:Spahic ima 2 zuta i on se treba cuvati, a Papac meni se cini da nema ni jedan. Pjanic ima 2, al po meni iako je jedan od boljih, moze mu s enaci zamjena u vezi, ima Misimovic, Medunjanin i Rahimic na DCMu, odnosno Zahirovic, Salihovic lijevo a desno...moze i Lulic, eto veznog reda bez Pjanica.
:-)
On je svoju kaznu za ta 2 kartona odslužio, sad je čist.
Melami

#307 Re: Baraz

Post by Melami »

Bosanski_kralj wrote:
Melami wrote:Spahic ima 2 zuta i on se treba cuvati, a Papac meni se cini da nema ni jedan. Pjanic ima 2, al po meni iako je jedan od boljih, moze mu s enaci zamjena u vezi, ima Misimovic, Medunjanin i Rahimic na DCMu, odnosno Zahirovic, Salihovic lijevo a desno...moze i Lulic, eto veznog reda bez Pjanica.
:-)
On je svoju kaznu za ta 2 kartona odslužio, sad je čist.
pa eto onda nemamo nikakvog opterecenja kartonima, samo grubo, al do granice neke, ipak ce sudije biti osjetljivi na Fr i lako ce izvaditi crveni ako zatreba. Bice teren suh tako da ce se mozi igrati grublje malo. Safet citam optimista i kaze da mozemo, sto me raduje, najbitnije da on misli da mozemo, jer znamo kako se prepao Albanije u gostima, inace sad bi nam igrao i bod u FR.
quasar

#308 Re: Baraz

Post by quasar »

Zuti kartoni:
Papac, Rahimic, Zahirovic, Pandza, Salihovic, Štilic, Ibisevic, Mravac. Lulic.

Evo spiska.
kamen spoticanja

#309 Re: Baraz

Post by kamen spoticanja »

quasar wrote:Zuti kartoni:
Papac, Rahimic, Zahirovic, Pandza, Salihovic, Štilic, Ibisevic, Mravac. Lulic.

Evo spiska.
onda vjerovatno gubimo rahimica zbog agresivnosti i zahirovica zbog neiskustva...i mozda spahu ako pandza bude igro pa ga ovaj prebije :D
neruda

#310 Re: Baraz

Post by neruda »

.
Korisničkoime

#311 Re: Baraz

Post by Korisničkoime »

Ako budemo igrali na pobjedu svi će ili skoro svi će iz odbrane požutiti, Zahirović i Pandža prvi, napadi će ići po strani tako da je računati i na Papca da požuti jer je sporiji od njihovih krila i bekova, tako da se tu itekako mogu stvoriti problemi za baraža jer nemamo igrača za bacanje, ali ne treba sad ovu tekmu o tome razmišljat neka uđu skroz rasterećeno pa šta bude. Nije se dalo da protiv B.rusije u Zenici stvar prije riješimo pa da se čistimo jer je zapravo to bila tekma za čišćenje.
Corola

#312 Re: Baraz

Post by Corola »

Korisničkoime wrote:Ako budemo igrali na pobjedu svi će ili skoro svi će iz odbrane požutiti, Zahirović i Pandža prvi, napadi će ići po strani tako da je računati i na Papca da požuti jer je sporiji od njihovih krila i bekova, tako da se tu itekako mogu stvoriti problemi za baraža jer nemamo igrača za bacanje, ali ne treba sad ovu tekmu o tome razmišljat neka uđu skroz rasterećeno pa šta bude. Nije se dalo da protiv B.rusije u Zenici stvar prije riješimo pa da se čistimo jer je zapravo to bila tekma za čišćenje.
Salihovic se vraca.Jahic,Vranjes su bili pozivani i prije,u ovom bi slucaju vjerovatno bili opet pozvani.Kao i Subasic koji se u Dinamu iz Drezdena perfektno snasao.Ne beri ti brigu.
P.S namjerno ciscenje ako se i u bocu posumnja da je to bilo bas najmjerno.podleze mnogo vece sankcije od jednog meca.Ne treba biti puno pametan da se skonta da bi bas nas gledali i uzduz i poprijeko.A i tanka je nit izmedju zutog i crvenog.Ti si gori od Jeremije,samo kukas.A vec te zamisljam da izgledas ko on. :lol:
jeza u ledja

#313 Re: Baraz

Post by jeza u ledja »

Korisničkoime wrote:Ako budemo igrali na pobjedu svi će ili skoro svi će iz odbrane požutiti, Zahirović i Pandža prvi, napadi će ići po strani tako da je računati i na Papca da požuti jer je sporiji od njihovih krila i bekova, tako da se tu itekako mogu stvoriti problemi za baraža jer nemamo igrača za bacanje, ali ne treba sad ovu tekmu o tome razmišljat neka uđu skroz rasterećeno pa šta bude. Nije se dalo da protiv B.rusije u Zenici stvar prije riješimo pa da se čistimo jer je zapravo to bila tekma za čišćenje.
Pa brate na sta cemo igrati nego na pobjedu? :)
Melami

#314 Re: Baraz

Post by Melami »

Zahirovic i Rahimic tesko da ce oba pozutiti, a jedan ako pozuti i nije steta neka jer nam oba u jednoj tekmi ne trebaju, ko jos igra sa dva DCMa.
Papac je jedini problem ako na beku bude igrao, po meni je on za CDa sa Francuzima, a Lulic bi trebao na desnog beka, po meni je to njegova pozicija, a lijevog realno nemam predstavu ko bi bio najbolje rjesenje. Lulic zbog brzine njihovih igraca. Moze i lijevo on igrati a desno Mujdja kao sto je i do sad. jbg moramo negdje biti malo slabiji.
Salihovic ionako nije nezamjenljiv sto se zutih tice. Znaci, tu nam ispade jedino problem Papac, al ako bude igrao na CDu mislim da se na iskustvo moze sacuvati malo, a na beku nevjerujem da ce uspjeti, ipak nije toliko brz.
Melami

#315 Re: Baraz

Post by Melami »

Svi imaju priliku da se dokazu, i Susic i igraci, rastereceni a mogu toliko toga napraviti. Ne mogu imati bolju priliku.
Corola

#316 Re: Baraz

Post by Corola »

Melami wrote:Zahirovic i Rahimic tesko da ce oba pozutiti, a jedan ako pozuti i nije steta neka jer nam oba u jednoj tekmi ne trebaju, ko jos igra sa dva DCMa.
Papac je jedini problem ako na beku bude igrao, po meni je on za CDa sa Francuzima, a Lulic bi trebao na desnog beka, po meni je to njegova pozicija, a lijevog realno nemam predstavu ko bi bio najbolje rjesenje. Lulic zbog brzine njihovih igraca. Moze i lijevo on igrati a desno Mujdja kao sto je i do sad. jbg moramo negdje biti malo slabiji.
Salihovic ionako nije nezamjenljiv sto se zutih tice. Znaci, tu nam ispade jedino problem Papac, al ako bude igrao na CDu mislim da se na iskustvo moze sacuvati malo, a na beku nevjerujem da ce uspjeti, ipak nije toliko brz.
Nemoj zamjeriti ali ti fakat neznas sta pises.Prvo pises da Spahic ima dva zuta i da se mora cuvati :-) Da Papac nema ni jedan zuti.da eto ko biva ko igra sa dva defazivna vezna a i ptica na grani zna da nam je odbrana klimava,plus to igramo od kad znamo za repku.Plus pises da Salihovic nije nezamjenjiv a iako nije cesto igrao u repci kad je zdrav da jedan od sigurnijih prvih jedanaest.Onda satro ne vjerujes da ce Papac na beku uspjeti a ovaj godinama u LP sa Rangersom bas tu cjepa i to vrlo kavlitetno.
Ono sto jeste,k'o da si prespavao neko duze vrijeme pa ko bunovan i mahmuran iz sna da koju napises. :-)
sarajevsko_pivo

#317 Re: Baraz

Post by sarajevsko_pivo »

udrch wrote:Mi ćemo dobiti Francusku i idemo direktno..
Grčka neće izgubiti od Gruzije, tkao da Hrvati idu u baraž i možda prođu..
Crna gora će da zijani u baražu..
Srbija neće pobjediti Sloveniju, tako da neće vidjeti ni baraž..
Slovenija ni sa pobjedom protiv Srbije nema šanse za baraž..
Makedonija je otpala davno..

:D :dance:
Slovenija nece dati sve od sebe, nemaju se cemu nadati, u u SLO teamu ima dosta Srba, ali ima i dosta Bosanaca :D
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#318 Re: Baraz

Post by anthraxQ »

ima svakoga samo slovenaca nema. :D
Melami

#319 Re: Baraz

Post by Melami »

Corola wrote:
Melami wrote:Zahirovic i Rahimic tesko da ce oba pozutiti, a jedan ako pozuti i nije steta neka jer nam oba u jednoj tekmi ne trebaju, ko jos igra sa dva DCMa.
Nemoj zamjeriti ali ti fakat neznas sta pises.Prvo pises da Spahic ima dva zuta i da se mora cuvati :-) Da Papac nema ni jedan zuti.da eto ko biva ko igra sa dva defazivna vezna a i ptica na grani zna da nam je odbrana klimava,plus to igramo od kad znamo za repku.Plus pises da Salihovic nije nezamjenjiv a iako nije cesto igrao u repci kad je zdrav da jedan od sigurnijih prvih jedanaest.Onda satro ne vjerujes da ce Papac na beku uspjeti a ovaj godinama u LP sa Rangersom bas tu cjepa i to vrlo kavlitetno.
Ono sto jeste,k'o da si prespavao neko duze vrijeme pa ko bunovan i mahmuran iz sna da koju napises. :-)
sma to je drugo sto je Safet zenski spolni organ pa igra sa 8 u defanzivi igraca, al dva DCMa nisu moranje i definitivno jedan od njih je dovoljan, ako drgui ima kartone. Nemoj ti Papca porediti nekad i sad u godinama, i Rangerse i BiH. To za sute sam pisao ofrlje je rnisam znao, sta je to problem.
Salihovic je u ovim kvalama odigro samo nekoliko tekmi sto znaci da mozemo i bez njeg, naravno da je jedan od ponajboljih.
p206

#320 Re: Baraz

Post by p206 »

Spešl fajv igra sa 3 :mrgreen:
sarayewo

#321 Re: Baraz

Post by sarayewo »

Pa to je sa 3... covjek pitao ko igra sa 2? :D

Bez zeze, malo mi je tesko ozbiljno shvatati komentare ljudi koji koriste terminologiju Football Managera da objasne situaciju.... :roll:
Abdullah87

#322 Re: Baraz

Post by Abdullah87 »

Melami wrote: sma to je drugo sto je Safet zenski spolni organ
Mislim da bi trebao još pure da jedeš da bi tako pričao o Papetu..
pirmin

#323 Re: Baraz

Post by pirmin »

Abdullah87 wrote:
Melami wrote: sma to je drugo sto je Safet zenski spolni organ
Mislim da bi trebao još pure da jedeš da bi tako pričao o Papetu..
Ja bih sve ove balavce sto vrijedjaju velicine poput Papeta ili Osima po kratkom postupku
odstranjivao sa foruma.
Mozda bi nekad i naucili sta znaci postovanje.
vox-populi

#324 Re: Baraz

Post by vox-populi »

pirmin wrote: Ja bih sve ove balavce sto vrijedjaju velicine poput Papeta ili Osima po kratkom postupku
odstranjivao sa foruma.
Nemoj tako, Pape i Osim nisu na Football Manageru pa im nisu poznati :mrgreen:
phillie

#325 Re: Baraz

Post by phillie »

vox-populi wrote:
pirmin wrote: Ja bih sve ove balavce sto vrijedjaju velicine poput Papeta ili Osima po kratkom postupku
odstranjivao sa foruma.
Nemoj tako, Pape i Osim nisu na Football Manageru pa im nisu poznati :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: dobar :bih:
Locked