Ako pogledamo suđenje u ovim kvalifikacijama možemo zaključiti da se, blago rečeno, drastično popravilo. Više nismo anonimusi, već smo par puta bili na pragu plasmana, jednom u baražu, imamo superstara u vidu Džeke kojeg prate sasvim solidni Begović, Spahić, Papac, Mujdža, Lulić, Pjanić, MIsimović, Ibišević, Medunjanin, Salihović, Rahimić. Svi igraju u svojim klubovima ili su ostavili veliki trag. Nisu baš anonimusi. Imali smo za trenera Ćiru, sada imamo Sušića. Ni oni nisu anonimusi. Imamo u komitetu Osima. Bogme ni on nije anonimus. Sve to utiče na UEFU. Tako barem mislim. Igramo sa Bjelorusijom u gostima veoma bitnu utakmicu sudija hladno svira penal za nas. Penal jeste bio ali se često dešavalo da nam se takve stvari ne sviraju. Igramo drugu utakmicu sa Bjelorusima, sudija hladno istjera dvojicu Bjelorusa. Igramo sa Portugalom opterećeni kartonima a drugi žuti i suspenziju dobije samo Salihović za veoma oštar start nad Ronaldom koji je bio za žuti bez ikakve dvojbe. Da je sudija htio hladno je mogao pokazati još par žutih kartona. Bilo kakav kontakt, hop žuti pa se žali Nailovoj materi poslije. Portugalcima je čini mi se dosuđen samo jedan slobodni udarac u zoni šuta. Meni i to nešto govori.
Jedino diskutabilno suđenje je bilo u Parizu protiv Francuske. Meni je to poštena pogodba kada malo bolje razmislim. 1/10 je nešto što potpisujem. Zapravo, trenutno je 1/11; Pa jebiga, nismo Engleska, Španija ili Francuska da budemo 0/10
UEFA nam je dodijelila dvojicu vrhunskih sudija. Weba i Štarka. Web je svoj posao uradio perfektno. Iskreno, isto očekujem od Štarka. Utakmica protiv Portugala mi govori da UEFA nema namjeru da nas zajebe. Da su to htjeli da urade ne bi čekali revanš. Delegirali bi "nekog levata" i masakrirali bi nas u prvoj utakmici kao što su to uradili u prvoj utakmici u prošlom baražu. 4-5 igrača je dobilo drugi žuti karton u sasvim korektnoj utakmici
Imamo priliku, vjerujem da ćemo imati u uslove, sve je do nas i našeg mentaliteta. Usput, ima još jedna dobra stvar u cijeloj priči. Naime, imam osobinu da kada sam u nešto 101% ubijeđen a tiče se sporta, vazda bude kontra