Bar kod na naljepnici za registraciju?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#1 Bar kod na naljepnici za registraciju?
Postovani forumasi,
ovih dana sam registrovao vozilo i rece mi momak iz agencije da bi se na sofersajbu trebao nalijepiti i onaj bar kod koji dodje na naljepnici (stikeru). To svi znate, nisu iz jednog komada, nego je bar kod razdvojen od onog stikera sa datumom do kojeg vazi registracija.
E sada mene interesuje da li taj bar kod stvarno treba nalijepiti (vidio sam, neki imaju a neki ne, ja ga do sada nisam lijepio, ali sada jesam), cemu taj bar kod sluzi (pretpostavljam u visokotehnoloskim drzavama da policija ima skenere, preskenira bar kod, i zna sve o vozilu i vlasniku) i da li je neko od vas imao LICNO iskustvo (ne rekla-kazala) da je policija pitala za taj bar kod, i da li uopce nasa policija posjeduje tu opremu, tj. pretpostavljam neku vrstu skenera.
Pozdrav !
ovih dana sam registrovao vozilo i rece mi momak iz agencije da bi se na sofersajbu trebao nalijepiti i onaj bar kod koji dodje na naljepnici (stikeru). To svi znate, nisu iz jednog komada, nego je bar kod razdvojen od onog stikera sa datumom do kojeg vazi registracija.
E sada mene interesuje da li taj bar kod stvarno treba nalijepiti (vidio sam, neki imaju a neki ne, ja ga do sada nisam lijepio, ali sada jesam), cemu taj bar kod sluzi (pretpostavljam u visokotehnoloskim drzavama da policija ima skenere, preskenira bar kod, i zna sve o vozilu i vlasniku) i da li je neko od vas imao LICNO iskustvo (ne rekla-kazala) da je policija pitala za taj bar kod, i da li uopce nasa policija posjeduje tu opremu, tj. pretpostavljam neku vrstu skenera.
Pozdrav !
- sorcerer
#2 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
meni to niko nije rekao i ja sam bacio taj bar kod 
- drndalo
#3 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
Ja sam citao za bar kod, lijepim ga, a policija to jos ne gleda, kao ni same naljepnice bez istog...
- punta
#4 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
gledace kad zavrse obuku da znaju rokovat aparatom sa skeniranje bar kodova obuku ce mozda upsjeno zavrsit 2040godine
bar kod cuvam u saobracajnoj
bar kod cuvam u saobracajnoj
-
archi_a
#5 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
Ja zalijepio "kod" tacno onako kako je i na samom stikeru bio postavljen uz ostatak naljepnice. Preporucujem da uradis isto i nemas o cemu razmisljati dalje. Ne uzima ti nista vise prostora nego obicno. pozz
-
530i
#6 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
Isto su mi rekli u agenciji gdje sam registrovao auto....ali nisam zalijepo taj bar kod, zapravo jesam ali na kutiju u kojoj držim obaveznu opremu u gepeku
Šalu na stranu, nigdje niko nije zvanično istupio da kaže tako i tako, treba to lijepiti, niti igdje postoji neki zvaničan akt zakonski, podzakonski, neki pravilnik...nešto, bilo šta. A ti po tim agencijama ionako su veoma pametni kao i uvijek....
Šalu na stranu, nigdje niko nije zvanično istupio da kaže tako i tako, treba to lijepiti, niti igdje postoji neki zvaničan akt zakonski, podzakonski, neki pravilnik...nešto, bilo šta. A ti po tim agencijama ionako su veoma pametni kao i uvijek....
-
citroen xm
#7 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
Ako već treba, ne znam koji onda klinac razdvajaju? Trebali su to fino sastaviti u jedno i nema zabune.
- Hemera
#8 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
ja sam zalijepila i bar kod
- friskyoreo
#9 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
Bar kod je na mom autu zalijepljen sa unutrasnje strane vozacevih vrata. Tj ne onom B stubu, s unutrasnje strane, gdje je i naljepnica od velikog servisa.NediM17 wrote:Postovani forumasi,
Pozdrav !
Za sta sluzi i zasto je tako, pojma nemam. Ali ne lijepi se na sofersajbu, to mi je bas onako bzvze
- Bakir1
#10 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
da ne bi bilo dezinformacija, taj dio na stikeru je bar kod za taj stiker, kao sto sadrzi kutija cigareta bar kod tako i to, na njemu nisu zapisane apsolutno nikakve informacije i nije mjerodavan za bilo sta, niti ga ko gleda niti moze bilo sta sa njega procitati, a posebno ne tehnicki pregledi.
bar kod oko kojeg se vrti fama i sa cijim znacajem pogresno Vas informisu agencije za osiguranje je zamisljen ali nije nikada zazivio, a bio je alternativa video kamerama koje su zazivile na tehnickim pregledima, a kao takav bi trebao sadrzavati podatke o vozilu i sluziti kao dokaz o pojavljivanju na tehnickom pregledu
bar kod oko kojeg se vrti fama i sa cijim znacajem pogresno Vas informisu agencije za osiguranje je zamisljen ali nije nikada zazivio, a bio je alternativa video kamerama koje su zazivile na tehnickim pregledima, a kao takav bi trebao sadrzavati podatke o vozilu i sluziti kao dokaz o pojavljivanju na tehnickom pregledu
- sorcerer
#11 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
e nek sam ga bacio

- Bakir1
#12 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
ma ovo je novija provala od strane agencija sta sve nisu izmisljali u proslosti i zloupotrebljavali ovo je glupost
-
preludezalude
#13 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
A ko ce ocistiti ono govno od ljepila sa stakla? Hoce li mup ili agencija? Ja do sada nisam ni jedan stiker zalijepio. A kupio sam auto sa sranjem od ljepila na staklu od tih stikera. Moj stav je da je auto moja privatna imovina i necu da ga unistavam sa ljepilom od stikera. Ako policiji trebaju podaci o autu i vlasniku, mnogo lakse je procitati registarsku oznaku.
-
mirzet87sa
#14 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
Ne lijepi, izgubis 5kw i 0.5sec do 100km/h, nije vrijedno. Da ne pricam o tome kako ce te koke manje smekat
-
preludezalude
#15 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
Necu ni 5 sec da gubim na ciscenje ljepila, a pravi razlog je bio samo da se uzme 5KM. Izmislit ce oni opet nesto.uskrsno_respo wrote:to se ljepilo skine za 5 minuta bukvalno
a sto se tice tog bar koda jbt me ako sam ga ja ikako i primjetio
- muha_sa
#16 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
rekoše da je obaveza zaljepit i ja poslušan kakav jesam zaljepim
rekoše da je kažnjivo imat više od jednog stikera pa skidoh ostale i potroših cijelih par minuta dok sam ih skino.
rekoše da je kažnjivo imat više od jednog stikera pa skidoh ostale i potroših cijelih par minuta dok sam ih skino.
- drndalo
#17 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
Da podijelim svoje iskustvo sa najlaksim skidanjem ljepila sa sajbe, i od stikera, i od vinjeta za autoputeve.
Neka tecnost za stakla, suha krpa, i plasticna kartica (ne mora biti kreditna...), ja koristim onu koja je bila nosilac mog GSM chipa, pa mi ostala. Malo pospricam ljepilo, pustim minutu, pocnem plastikom "gurati" ljepilo s jednog kraja sitnim udarcima. I za 2 minuta je skinuto. Nakon toga opet naspricam, i obrisem i posusim krpom. Ako nije 5 min. onda je 7...
Neka tecnost za stakla, suha krpa, i plasticna kartica (ne mora biti kreditna...), ja koristim onu koja je bila nosilac mog GSM chipa, pa mi ostala. Malo pospricam ljepilo, pustim minutu, pocnem plastikom "gurati" ljepilo s jednog kraja sitnim udarcima. I za 2 minuta je skinuto. Nakon toga opet naspricam, i obrisem i posusim krpom. Ako nije 5 min. onda je 7...
- muha_sa
#18 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
puno bratedrndalo wrote:Da podijelim svoje iskustvo sa najlaksim skidanjem ljepila sa sajbe, i od stikera, i od vinjeta za autoputeve.
ja sam malo razredjivaca na krpicu namocio i zacas skino.
- Bakir1
#19 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
rial skida te naljepnice jede ih za dorucak, zakonska je obaveza imati vidno istaknut stiker u suprotnom 40 KM kazne
- muha_sa
#20 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
meni rekoše da je i bar kod obavezan te ga zaljepih--jel obavezanBakir1 wrote:rial skida te naljepnice jede ih za dorucak, zakonska je obaveza imati vidno istaknut stiker u suprotnom 40 KM kazne
- drndalo
#21 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
Rial ? Vidim upucen si u ta kucna sredstva ? 
- muha_sa
#22 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
hanuma ga nauciladrndalo wrote:Rial ? Vidim upucen si u ta kucna sredstva ?
- drndalo
#23 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
Ma i mene je, nego se foliram na ovim pixelima... Samo sto ja koristim Stelex... 
- Bakir1
#24 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
muha nije obaveza onaj bar kod.
drndalo mani se kucnih preparata idi do majstora bolje ti je, navijam za crijevo
drndalo mani se kucnih preparata idi do majstora bolje ti je, navijam za crijevo
- muha_sa
#25 Re: Bar kod na naljepnici za registraciju?
mene moja bogme pripazila--kupila mi efikasno sredstvo