Baoding meditacijske kugle???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
2407

#1 Baoding meditacijske kugle???

Post by 2407 »

Da li neko zna da li se u Sarajevu, i gdje, mogu kupiti Baoding kugle ili Kineske kugle?
http://en.wikipedia.org/wiki/Baoding_Balls
Image
Pretpostavljam da ih se moze naci u kineskim prodavnicama, al reko da pitam pa da ne skitam :)
shin

#2 Re: Baoding meditacijske kugle???

Post by shin »

Dvije bilijarske ''osmice'', ovo ako ne nađeš tu orginalnu ublehu.
2407

#3 Re: Baoding meditacijske kugle???

Post by 2407 »

shin wrote:Dvije bilijarske ''osmice'', ovo ako ne nađeš tu orginalnu ublehu.
Jes' da mi je saka velika ali ipak nije tolika da u njoj vrtim dvije bilijarske kugle :)

p.s.
Ne znam zasto mislis da je ubleha?
Jara

#4 Re: Baoding meditacijske kugle???

Post by Jara »

Zapazila sam ih prvi put u amer. filmovima u rukama mafijaških šefova. :lol:
Bilo u jednoj radnjici indijske robe na Titovoj (nema je tamo više). Bilo ih u 2 velicine. Kad ih obrćeš, "sviraju"...ono k'o zvončići. :-D Zgodno za poklon. :) Dobre za gimnastiku šake...pušačima "zaposle" ruke :D pa nije loše kod odvikavanja.

Vidi da nema u onim radnjama sa egzotičnom robom( Indija, Kina, Nepal ).
2407

#5 Re: Baoding meditacijske kugle???

Post by 2407 »

Jara wrote: Vidi da nema u onim radnjama sa egzotičnom robom( Indija, Kina, Nepal ).
Moze li malo poblize gdje se nalaze takve radnje posto nisam na njih obracao paznju?
Jara

#6 Re: Baoding meditacijske kugle???

Post by Jara »

2407 wrote:
Jara wrote: Vidi da nema u onim radnjama sa egzotičnom robom( Indija, Kina, Nepal ).
Moze li malo poblize gdje se nalaze takve radnje posto nisam na njih obracao paznju?
Ne znam da li su tamo gdje su bile, ni kako se zovu, ali evo nekih koje ranije zapazih ( prodaju razne istočnjačke "džidže" :), odjeću, namještaj - kako koja): na Ciglanama, na Baščaršiji, u GHB-ovom bezistanu, u Robotu, iza Skupštine prema mostu Suade i Olge (na početku Wilsonovog). Prošetaj, provjeri...
2407

#7 Re: Baoding meditacijske kugle???

Post by 2407 »

Jara wrote:
2407 wrote:
Ne znam da li su tamo gdje su bile, ni kako se zovu, ali evo nekih koje ranije zapazih ( prodaju razne istočnjačke "džidže" :), odjeću, namještaj - kako koja): na Ciglanama, na Baščaršiji, u GHB-ovom bezistanu, u Robotu, iza Skupštine prema mostu Suade i Olge (na početku Wilsonovog). Prošetaj, provjeri...
Budem pogledao, hvala ti :thumbup:
bmx

#8 Re: Baoding meditacijske kugle???

Post by bmx »

moj savjet: ebay :D znam da je nekad davno, prije 5-6 godina, bilo ovih kugli u radnji iza robne kuce...odmah pored prodavnice za kucne ljubimce, ali mislim da je sada ta radnja totalno prazna...
Post Reply