Vrlo slicna stvar kao i forumasu gore desila se meni. S obzirom kako neko rece da jedan post cuda cini o imidzu banke.
Evo istine, prije nekih 2 godine obratim se HVB banci gdje sam uredno primao platu preko tekuceg da mi odobre kredit bez jamaca od 5000KM a da mi kao garanciju zadrze orocen devizni iznos od 5000$ koji sam imao deponovan u istoj(kurs bio los pa mi se nije mjenjalo).
Za divno cudo hladno me odbiju i kazu samo sa zirantima moze

.
Naravno moja reakcija je bila da odmah gasim racun i podizem novac iz banke i zavrsim sve odnose s istom. Sluzbenica mi jos hladnije sve to uradi samo jos sto sam morao cekati dan jer nisu imali 5000$ u trezoru da me isplate

...tragikomicno.
Dakle nakon evo vec skoro 2 godine dobivam poziv od HVB banke da dodjem u njihovu poslovnicu, pismeno izrazim zelju za gasenjem racuna

i uplatim dug od 24KM za vodjenje istog
Napominjem da mi sluzbenica nije onda to trazila, nikad nikakav promet nije vrsen na istom (jer sam mislio da je ugasen) niti sam dobio ikad ikakav izvjestaj, mjesecni bilo kakav-ako je vec bio aktivan.
Sta vise reci osim da se maximalnim naporima suzdrzim da ih ne posaljem u 3PM pa nek me tuze i evo ovde podjelim sa buducim komitentima HVB banke.