Bankomat izbacio pola novca, a ukalkulisao sve - Prevara ili

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Pooll

Post by Pooll »

-HVB CPB grozna... neljubazni, spori,

Prije tri dana mi dolazi koverta sa naslovnom: Tuzlanska NLB (nova ljubljanska)... i tako ja iznenadjen jer tamo nemam nista... i otvorim kad:

Postovani gosp bla bla, uvidom u nase bla bla u minusu ste 0.17 KM (sedamnaest konvertibilnih feninga) koje ste duzni uplatiti u roku od sedam dana na vas racun...

I prvo dok uhavizam da je to bivsa CBS banka... i rekoh uplatit cu na karticu... kad pise: Uz ovih 0.17km duzni ste uplatiti i 10 km za troskove ove koverte
:?

Zasto imaju email, telefon?! 10km nije puno, al su seronje...
Pooll

Post by Pooll »

Zaboravih, sa Procredit sam prezadovoljan expeditivnoscu :D Kredit za 2 dana.. Jako dobro i fleksibilno "prebijanje" nakon 60% otplate.. bla bla..
Danas sam bas isao nesto i vidim romsku porodicu, ulaze i na salter.. kazu: evo mi dosli platit ratu kredita... Valjda pokrenuli neki poslic...

a kako su kod nas puni predrasuda... to je super

U CPB HVB kura*-palac, neki dan usla romkinja, starija da vidi da otvori racun za invalidninu... Ispred nje su bile neke guzonj i gospodjice i salterushama kez od uha do uha... i sad ova postarija gospodja na redu i ja bas pratim da vidim nacin kako ce se ophoditi... uzas... klasicna odvratna reakcija, drskost... fuj fuj fuj... :( :roll:
Dedda

#28 Re: Bankomat izbacio pola novca, a ukalkulisao sve - Prevara

Post by Dedda »

Dedda wrote:Ej ljudi, je li se nekome desilo da mu bankomat izbaci manje pare nego li je ukucao i da mu pritom sa kartice skine onoliko koliko je ukucao.
Moja situacija je bila slijedeca jucer:
1) Trazio sam da mi bankomat izda 190 KM
2) On mi je izbacio samo 90
3) Na potvrdi mi kaze da je izbacio samo 90 (kao sto i jeste)
4) Medjutim sa kartice mi je skinuo 190 KM

Sta da radim ?
Evo da javim.... sve je bilo okay na racunu za neka dva radna dana.
Nije bilo nikakvih problema.
EliasVeskot

Post by EliasVeskot »

-HVB CPB grozna... neljubazni, spori,

Prije tri dana mi dolazi koverta sa naslovnom: Tuzlanska NLB (nova ljubljanska)... i tako ja iznenadjen jer tamo nemam nista... i otvorim kad:

Postovani gosp bla bla, uvidom u nase bla bla u minusu ste 0.17 KM (sedamnaest konvertibilnih feninga) koje ste duzni uplatiti u roku od sedam dana na vas racun...

I prvo dok uhavizam da je to bivsa CBS banka... i rekoh uplatit cu na karticu... kad pise: Uz ovih 0.17km duzni ste uplatiti i 10 km za troskove ove koverte
Confused

Zasto imaju email, telefon?! 10km nije puno, al su seronje...
Imala racun U Central Profit i to ŽIRO. otvoren prije 4-5 godina. Prije 2 mjeseca me zovu iz HVB da uplatim dug po tekućem računu. Koji crni tekući račun? Kaže teta, sad su svi tekući, nema ništa žiro. Helem , kako god okrenem dužna sam im 20 KM najmanje. Po kojoj logici su mi pretvorili žiro u tekući i šta da radim? Iz principe neću kod njih otvoriti tekući, iako sam planirala

:x
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
Vrlo slicna stvar kao i forumasu gore desila se meni. S obzirom kako neko rece da jedan post cuda cini o imidzu banke.

Evo istine, prije nekih 2 godine obratim se HVB banci gdje sam uredno primao platu preko tekuceg da mi odobre kredit bez jamaca od 5000KM a da mi kao garanciju zadrze orocen devizni iznos od 5000$ koji sam imao deponovan u istoj(kurs bio los pa mi se nije mjenjalo).
Za divno cudo hladno me odbiju i kazu samo sa zirantima moze :shock: .
Naravno moja reakcija je bila da odmah gasim racun i podizem novac iz banke i zavrsim sve odnose s istom. Sluzbenica mi jos hladnije sve to uradi samo jos sto sam morao cekati dan jer nisu imali 5000$ u trezoru da me isplate :shock: ...tragikomicno.

Dakle nakon evo vec skoro 2 godine dobivam poziv od HVB banke da dodjem u njihovu poslovnicu, pismeno izrazim zelju za gasenjem racuna :shock: i uplatim dug od 24KM za vodjenje istog :-)
Napominjem da mi sluzbenica nije onda to trazila, nikad nikakav promet nije vrsen na istom (jer sam mislio da je ugasen) niti sam dobio ikad ikakav izvjestaj, mjesecni bilo kakav-ako je vec bio aktivan.
Sta vise reci osim da se maximalnim naporima suzdrzim da ih ne posaljem u 3PM pa nek me tuze i evo ovde podjelim sa buducim komitentima HVB banke.
Pooll

Post by Pooll »

+

Imam trezor u HVB-u... elem, 2-3 puta mi se desilo da nema sluzbenice koje te odvede u podrum do trezora... :?

Drugo, htio sam uplatiti unaprijed za 2 godine - ne moze...
Sad sam duzan za 2007. g 70 km... i kazem ja na telefon da cu doci kroz 10 dana jer ne mogu prije... svaki dan me zvao neki sluzbenik, pa neka druga.. i uvijek im kazem:VEC SAM dogovorio docicu za 10 dana... ali dzaba, zovu i zovu... kao da cu im pobjeci... moram doci svakako do sefa nekad... namjerno sam ih ignorisao, i jos nisam platio :D

a sto se tice UPP-a.. HVB daleko najgora... nalog zna biti "izgubljen", ako ti zafali 0,10 km, nalog nece proci, kasne i kad je uredno predat u 8 sati...

Covjeku nisu imali isplatiti 11.000 erua... to je smjesno, rekli mu da dodje za sat????

fuj

:x
Post Reply