Banke i studenti (studentski računi)
Moderator: anex
-
eMIR_O
#1 Banke i studenti (studentski računi)
Dali neko zna u kojoj su banci najpovoljniji uslovi za otvaranje studentskog računa - tekućeg? 
-
snjeguljica_93
#2 Re: Banke i studenti (studentski računi)
eMIRe,
ja sam nedavno (prošle sedmice) otvorila stud. račun u Intesa banci, koliko sam skontala to je neka njihova nova usluga. Račun ko račun, međutim imas mogućnost da uđeš u minus 200KM, koliko znam to studenti ne mogu u drugim bankama. Uz taj račun dobiješ VISA Electron karticu koju možeš koristiti u skoro svim prodavnicama.
Kao sto rekoh, sve je to novo, ali valja probati, jer fakat dobro dođe tih 200KM pred kraj mjeseca. Sretno!
ja sam nedavno (prošle sedmice) otvorila stud. račun u Intesa banci, koliko sam skontala to je neka njihova nova usluga. Račun ko račun, međutim imas mogućnost da uđeš u minus 200KM, koliko znam to studenti ne mogu u drugim bankama. Uz taj račun dobiješ VISA Electron karticu koju možeš koristiti u skoro svim prodavnicama.
Kao sto rekoh, sve je to novo, ali valja probati, jer fakat dobro dođe tih 200KM pred kraj mjeseca. Sretno!
-
Nedzla_h
#3 Re: Banke i studenti (studentski računi)
I ja sam otvorila studentski račun u ISP i za sada sam zadovoljna, u biti obični račun, ali vrlo dobro dođe tih 2OO KM koje mozes uci u minus. NIje loše 
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#4 Re: Banke i studenti (studentski računi)
Otvori racun u banci koja ti ne nudi minus. (sve se placa, pa i taj minus).
Nisi budala.
Tih minus 200 na kraju mjeseca, znaci i minus 200 na pocetku, pa racunaj.
Nisi budala.
-
AmirBaa
#5 Re: Banke i studenti (studentski računi)
pa nece ti sama banka uzeti minus 200 km, ti odlucujes kad ces ih podici a samim tim i znas kad ces ih vratiti (osim ako nisi malo glup)topcam wrote:Otvori racun u banci koja ti ne nudi minus. (sve se placa, pa i taj minus).
Nisi budala.
-
eMIR_O
#6 Re: Banke i studenti (studentski računi)
Treba to posmatrati kao štek za visok datum
SIgurno dobro dođe.
-
Eborg
#7 Re: Banke i studenti (studentski računi)
Ima u Unicreditu studentska debitna kartica, ne naplaćuju ono održavanje od 2-3 KM mjesečno što joj je glavna prednost. Ne može se naravno ući u minus.
Index, potvrda od fakulteta i CIPS ne stariji od 14 dana.
Mislim da je to najbolje rješenje.
Index, potvrda od fakulteta i CIPS ne stariji od 14 dana.
Mislim da je to najbolje rješenje.