Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kontam samo koliko bi nasa dijapora ustedila i taj novac preusmjerila svojima. Neki dan na salteru covjek salje 400 eur i provizija 60 KM...uhhhh.. Vjerovatno nase banke lobiraju kod politicara da se ovo neusvoji
madesa wrote: ↑05/03/2025 10:38
otkad BBI skida neku naknadu za OTP u iznosu od 2,5 i sta je to
Šta je s ovim i meni skinuli 6KM za ova dva mjeseca ... ???
Isto, počeli naplaćivati vođenje prepaid računa sa prepaid karticom ... Nedavno mi istekla kartica i kaže ne može se produžiti već kao dobiti nova ...
Isto, počeli naplaćivati vođenje prepaid računa sa prepaid karticom ... Nedavno mi istekla kartica i kaže ne može se produžiti već kao dobiti nova ...
12 x si nesta placao. Meni za januar 2.5 km , i to je 5x ali je ista transkacija bila (4x odbijeno i peti put prodje) . Znaci kad god sms dodje proslo ili ne proslo skidaju ti
Ako neko zna, mogu li sa svog eur racuna u intesa banci uplatiti iznos na eur racun fizickog lica u drugoj banci (unicredit)? Mobilna aplikacija nudi samo inostrano placanje, ali mi ne treba to, banke su iz bh, racuni u bih, fizicka lica iz bih...
Ja na raiffaisen banci nisam mogao uplatiti drugoj osobi, vec sam morao prebaciti novac sa stednog eur na glavni i sa njega isplatiti. Konverzija EUR BAM isplata drugoj osobi.
Jedini nacin prenosa strane valute unutar BiH izmedju 2 osobe bilo u istoj banci ili razlicitoj jeste putem inostranog placanja(pricam o prenosu sa jednog racuna na drugi). Tako kaze zakon o deviznom poslovanju nazalost. Tako da prebacite BAM sa jednog na drugi racun pa odradite konverziju u EUR ili dajte u gotovini.
12 x si nesta placao. Meni za januar 2.5 km , i to je 5x ali je ista transkacija bila (4x odbijeno i peti put prodje) . Znaci kad god sms dodje proslo ili ne proslo skidaju ti
Mlraću ukinuti taj sms token i ubaciti Google auth
saale wrote: ↑10/03/2025 13:52
Ima li neko iskustva u zadnje vrjeme sa nenamjenskim zamjenskim kreditima do 5 god, kako se kreću kamate, može li se nači nešto sa 3-3,5% kamate
Bila je dobra ponuda u Union banci. Ne znam da li jos uvijek traje.
Gledam UniCredit kolje sa provizijama ogromnim..kao firma za POS aparat skidaju 2.4 do 2.5% po transakciji. Uplata plata, uplate za javne prihode skidaju po 5 KM po uplatnice. Uzmu mi 60 KM minimalno samo za pustanje plata. Provizija za predavanje pazara na banci..odrzavanje racuna mjesecno 30 KM..banke su postale bezobrazne
Da moraš e banking, tad su uplatnice oko 1KM, za ove manje iznose kod doprinosa, a oko 1.5KM ili malo više za isnose plata i većih uplata 1000KM i više, ugl 23/24KM paket e banking + uplatnice 15-20KM ako ih je oko 15 nekih osnovnih, dakle 35-40KM mjesečno, ako mene pitaš i to je lopovluk, i def. su banke jedni od najvećih kriminalaca po zakonu.
Ne mogu se eur transferisati s jednog racuna u jednoj banci na racun drugog vlasnika u drugoj BH banci. Uradi konverziju posalji mu KM pa nek uradi on ponovo konverziju u svojoj banci.
Da bi i teoretski moglo to je inostrano platni promet ide preko banke/banaka u inostranstvu i jako skupe provizije
Ima li neko Sparkasse Shop&Fun karticu?
Koliki su troškovi održavanja i kamate ako se kupuje preko nje ili ima li negdje drugo neka slicna Shopping kartica druge banke gdje ne gule previše kad se na rate kupuje.
drug_profi wrote: ↑15/03/2025 20:16
Pa niki te ne guli sa shoping karticom.
Tj gule samo trgovci koji nabiju cijenu na rate jer robu moraju onda preko bijele kase knjizit.
Ma trgovac dobije pun iznos keš od banke a ti onda prema banci imaš dug. trgovac dobije odmah sav iznos.
drug_profi wrote: ↑15/03/2025 20:16
Pa niki te ne guli sa shoping karticom.
Tj gule samo trgovci koji nabiju cijenu na rate jer robu moraju onda preko bijele kase knjizit.
Ma trgovac dobije pun iznos keš od banke a ti onda prema banci imaš dug. trgovac dobije odmah sav iznos.
obicno minus 2.5% ili kako vec uspije dogovoriti sa bankom...
Sto se tice kreditnih kartica UniCredit mi tu djeluje kao najbolja opcija. Bude ista cijena i nude najveci izbor radnji u kojima mozes kupovati na rate.