BANKARSTVO - ono što se ne uči na faksu itd...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
manager2011

#1 BANKARSTVO - ono što se ne uči na faksu itd...

Post by manager2011 »

Pozdrav svima koji žele da učestvuju !

Prije svega me zanima da li je neko čitao knjigu "Što banke ne žele da znate" ( Stribor Erga autor) ? Komentari?

Volio bih da diskutujemo o stvarima poput: da li tzv. šalterske usluge (platni promet itd) u nekim bankama (naravno zavisno od prometa) mogu da ostvare prihode dovoljne barem za plate šalterskih radnika?

Koliko ste upoznati sa uslugama "otkup kredita", što kod nas raja popularno naziva zatvaranje ostalih kredita itd...

Nadam se da će učestvovati oni koji imaju neka znanja o bankarstvu, oni koji imaju bilo kakva iskustva u vezi teme,a i da postaljate druga pitanja i da diskutujemo o bilo čemu vezanom za ovu temu :)
perfect_guy

#2 Re: BANKARSTVO - ono što se ne uči na faksu itd...

Post by perfect_guy »

suština tog zatvaranja kredita je slijedeća:
ti sad digneš 20 hiljada na 10 godina i vraćaš uz neku kamatu. Nakon nekih 4-5 godina dođeš u fazu da još trebaš otplatiti recimo 12.000+kamata i skontaš da ti je velika rata. Onda fino iskoristiš tu "pogodnost", i tih 12.000 vraćaš na novih 10 godina. Kad sabereš, daleko više kamate platiš na takav način
leki88

#3 Re: BANKARSTVO - ono što se ne uči na faksu itd...

Post by leki88 »

Zdravo, zanima me gdje se ima nabaviti ta knjiga i da li imate da mi predlozite jos neke super i zanimljive knjige iz bankarstva ?
lp
akcija007

#4 Re: BANKARSTVO - ono što se ne uči na faksu itd...

Post by akcija007 »

leki88 wrote:Zdravo, zanima me gdje se ima nabaviti ta knjiga i da li imate da mi predlozite jos neke super i zanimljive knjige iz bankarstva ?
lp
Izavačka kuća Mate Zagreb specijalizirana samo za iztdavanje knjiga o banarstvu i fin.menadžmentu pa posjeti web i pogledaj
Post Reply