Bankarske podvale...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...
Post Reply
revolutia
Posts: 246
Joined: 11/09/2006 20:07

Bankarske podvale...

Post by revolutia » 24/05/2007 17:56

VOLKSBANK GARANT NOVI PROIZVOD VOLKSBANK BH

Prepoznajući tržišni potencijal, te koristeći se pozitivnim iskustvima sestrinskih banaka u okruženju i matične austrijske Volksbank International (VBI), Volksbank BH kreirala je novi proizvod Volksbank ...

... garant.

Kako je istaknula danas na konferenciji za novinare u Sarajevu Džanela Štefanec, vođa Odjela sredstava Volksbank BH, riječ je o proizvodu koji klijentima omogućava indirektan pristup ulaganju na svjetskom tržištu kapitala uz potpunu sigurnost uloga i uz cjelokupan povrat uloženih iznosa na kraju ulagačkog perioda od tri godine.

- Neovisno o kretanjima cijena odabranih dionica, glavnica je 100 posto sigurna. Jedinstvenost ovog proizvoda ogleda se u činjenici da indirektno ulažete u odabrane svjetske dionice, odnosno korpu dionica u kojoj su, između ostalih Adidas, Nike, Dell, Boeing, Ericsson i drugi, uz mogućnost ostvarenja prinosa čak do 10 posto u drugoj i trećoj godini proizvoda, bez opasnosti gubitka glavnice. Trajanje uloga Volksbank garanta iznosi tri godine, što predstavlja optimalan srednjoročni rok ulaganja u dionice, kazala je Štefanec.

Minimalni iznos uloga Volksbank garanta iznosi 1.000 eura, a, kako je istaknuto, može se upisati do 30. juna u svim poslovnicama Volksbank BH.

Tokom trajanja upisa na upisane iznose obračunava se kamatna stopa koja vrijedi za prvu godinu trajanja uloga (u skladu s ulagačkim razredom, od 2,40 - 3,80 posto godišnje).

Vođa odjela za poslove sa stanovništvom Goran Kovačević podsjetio je da je od 7. maja, kada je počeo upis uloga, pa do danas u BiH upisano gotovo milion eura.

Podsjetivši kako je ovaj novi proizvod prvenstveno namijenjen fizičkim osobama direktor Volksbank BH Reinhold Kolland najavio je stvaranje ovakvog proizvoda i za pravne osobe.
__________________________________________________________________

e koje su ovo podvale...lafo ti daju mogucnost da investiras na berzi, a u stvari, uzmu ti novac na tri godine, obecavaju neki profit od 10% godisnje (!!!),smijesno malo, a ustvari oni obrcu novcem koji si ti njima povjerio, i tako uzimaju profit od 200%

e pa glup je ko nasjedne :D


Post Reply