ili ulozis za 4%, osnujes banku gdje ti dajes za 3. ovi sto daju tebi ti proslijedis u srpsku banku. razliku od 1% uzmes sebi u dzepkaranana wrote:i da ja svoj mukom steceni novac dadnem shvabi za 2% da ga on moze ovdje tushiti za 9-10% samo zato da ne bih srbinu dao koji ce mi dati 4%? izvini, ali zaboli me hocu li ga dati shvabi, srbinu, rusu, hrvatu, talijanu....ko meni bude od vece koristi e s njim cu raditi posao.united bosnae wrote:Ne znam treba li bojkotovati ovakve institucije (zapravo znam i bojkotujem ih srcano) ali mislim da je od imena banke gadljivije i maloumnije "federalno sarajevo"..nesto kao Kalifornijski Los Angeles.Benny Lava wrote:http://www.bankasrpske.ba/latn/?page=99 ... vijest=277
"Poštovani klijenti,
Obavještavamo vas, da poslovnica u Federalnom Sarajevu, zbog obavljanja aktivnosti preseljenja, neće raditi u subotu 24.05.2014.godine.
Vaša Banka Srpske"
Boze glupana i primitivaca s onu stranu entitetske linije![]()
I onda u takvu maloumnu instituciju uloziti svoj mukom steceni novac? Da ali ta institucija daje 4% a neka normalna banka 2%.
SITNE DUSE s ovu stranu entitetske linije
Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
-
Bodkin
#76 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
- karanana
#77 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
pa da. otvorim bosnjacku banku i sve patriote oroce kod mene za 2-3%, a ja samo forward pare miletu za 4%, a on svome sinu za poljoprivredne projekte.
- Benny Lava
#78 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
Ko priča o davanju novca srbima, koncentriši se. Nije ni Mtel problem, nije ni Nova banka, ni bilo koja srpska kompanija. Problem je Banka Srpske, i ako još nisi shvatio zašto, onda nisi ni pripremljen za diskusiju za ovu temu. Niko nije napisao da ne bi srbima dao novac. Tako da je naivno i besmisleno to poređenja sa Švabama, Senegalcima, Tunižanima...karanana wrote:i da ja svoj mukom steceni novac dadnem shvabi za 2% da ga on moze ovdje tushiti za 9-10% samo zato da ne bih srbinu dao koji ce mi dati 4%? izvini, ali zaboli me hocu li ga dati shvabi, srbinu, rusu, hrvatu, talijanu....ko meni bude od vece koristi e s njim cu raditi posao.united bosnae wrote:Ne znam treba li bojkotovati ovakve institucije (zapravo znam i bojkotujem ih srcano) ali mislim da je od imena banke gadljivije i maloumnije "federalno sarajevo"..nesto kao Kalifornijski Los Angeles.Benny Lava wrote:http://www.bankasrpske.ba/latn/?page=99 ... vijest=277
"Poštovani klijenti,
Obavještavamo vas, da poslovnica u Federalnom Sarajevu, zbog obavljanja aktivnosti preseljenja, neće raditi u subotu 24.05.2014.godine.
Vaša Banka Srpske"
Boze glupana i primitivaca s onu stranu entitetske linije![]()
I onda u takvu maloumnu instituciju uloziti svoj mukom steceni novac? Da ali ta institucija daje 4% a neka normalna banka 2%.
SITNE DUSE s ovu stranu entitetske linije
-
Bodkin
#79 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
i ti dobar razliku, a patriotama vraca od kamata sto kod mileta uzimas. to se u finansijskoj teoriji zove arbitrazakaranana wrote:pa da. otvorim bosnjacku banku i sve patriote oroce kod mene za 2-3%, a ja samo forward pare miletu za 4%, a on svome sinu za poljoprivredne projekte.
-
dpjokala26
#80 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
Benny Lava wrote:Molio bih samo djecu i one koji procesiraju informacije na sličnoj razini da proniknu u razliku između srpska banka i Banka Srpske, te da pročitaju postove, sa razumijevanjem, prije nego ih komentarišu.
A ove što brinu za kapacitete klixovih servera, brojnost i smisao tema, da se upute na njima smislene, pa da ne gube još i dragocijeno vrijeme na postove, ako su se već prevarili, pa pročitali tematiku.
P.S. Nevezano za temu, lijepo bi bilo vidjeti računicu gdje se za godinu dana na uplatnicama uštedi 12.000 KM. Na taj broj uplatnica, prijatelj ti je mogao u bilo kojoj banci tražiti i dobiti posebne tarife.
- tandmand
- It_is_a_Leclerc
#82 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
Jesam li ja jedini koji prestane sa čitanjem ovih "pomirljivih" komentara iz RS-a i Srbije koji o Bošnjacima govore kao muslimanima ? Ono - cut the crap, i idem dalje ?
- tandmand
#83 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
Dok cujem u medijima da neko Bosnjake naziva muslimanima, preskacem sadrzaj price i dolazim do zakljucka.It_is_a_Leclerc wrote:Jesam li ja jedini koji prestane sa čitanjem ovih "pomirljivih" komentara iz RS-a i Srbije koji o Bošnjacima govore kao muslimanima ? Ono - cut the crap, i idem dalje ?
To je pogotovo izrazeno na RTRS, RTS ali ima toga mnogo u medijima sa drugih prostora.
Neki bi da vrate ona pravila igre kad su Bosnjaci drzani pod cizmom laznog "bratstva i jedinstava" i nazivani muslimanima.
Kada tako nekoga nazovu muslimanom a nije uopce vjerska tema price, to je kao da su mu zakacili metu na ledja.
- Muskarac From Odakle
#84 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
Neko rece sad ce godisnjica pa se pitam da li je mozda "slucajno"tema sad pokremuta?
Odlicna reklama za one koji nisu znali da ova banka postoji kod nas.
Odlicna reklama za one koji nisu znali da ova banka postoji kod nas.
- Drvosjeca iz Dejcica
#85 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
tandmand wrote:
-
Bodkin
#86 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
A to je banka nacisticka ili u njoj rade nacisti
Joj likova i praznih floskula
- Drvosjeca iz Dejcica
#87 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
Englezi izdali knjigu kuhar sa jelima koje pravi Englez treba da jede a koja jela treba izbaciti.
http://www.klix.ba/lifestyle/hranaipice ... /141126002

http://www.klix.ba/lifestyle/hranaipice ... /141126002

- Altsa
#88 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
ne sjecam se da su nas njemci 4 godine ubijali, klali i silovali.detroit-mercy wrote:A bil ti smetala Deutshce Bank ili Deutsche TelekomBenny Lava wrote:Meni je ime bitno, kako apostrofirah i u prethodnom postu. Mtel i Eronet nisu nacionalistička imena i nemaju ni obavezu nikome se prilagođavati imenima, kao što bi trebao naziv neke teritorije njenim žiteljima, a što je slučaj sa manjim entitetom, čije ime nosi ova banka.Muskarac From Odakle wrote:Vidis da nikom ne smeta cim ljudi rade i uzmaju pare na sred carsije.Eronet isto., mislim ono bas zvuci disriminatorski
.
- Drvosjeca iz Dejcica
#89 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
Bodkin wrote:A to je banka nacisticka ili u njoj rade nacistiJoj likova i praznih floskula
- drndalo
#90 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
Cemu sluzi ova tema, osim dizanju tenzija....? Koliko je bitna ova banka govori i cinjenica da je nakon bjezanije Litvanskih bizmismena koji su nekad Dodi bili dobri, htio ne htio morao spasavati istu.... Pa joj dao i originalno ime... I u RS-u je totalno marginalna, taman da joj nadiju ime "Topciderska banka"...
- tandmand
#91 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
Razlika izmedju Treceg i Šumskog Rajha je kao razlika izmedju holokausta i genocida.Bodkin wrote:A to je banka nacisticka ili u njoj rade nacistiJoj likova i praznih floskula
Piše: Ljiljana Kovačević
Prije devet mjeseci Republika Srpska je preuzela propalu Balkan Investment Banku (BiB), koja je bila u vlasništvu litvanske UKIO grupe i preimenovala je Banku Srpske. Vlada RS je putem Investiciono-razvojne banke i Garantnog fonda RS dokapitalizovala BiB banku sa 30 miliona KM i tako postala vlasnik 99,95 posto kapitala banke.
Novoosnovana “Banka Srpske”, čiji je većinski vlasnik entitet, na kraju 2013. godine ostvarila je gubitak od 13,6 miliona maraka.
- tandmand
#92 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
Slobodan Vasković
Zatvorena Bobar banka; Milioni keša nestali iz trezora
Agencija za bankarstvo Republike Srpske je oduzela dozvolu za rad Bobar banci a.d. Bijeljina. Sve poslovnice ove banke su zatvorene. U ovoj situaciji depoziti građana do 50.000 KM su obezbijeđeni, jer su osigurani kod Agencije za osiguranje depozita RS. Ko želi da podigne svoj novac, do 50.000 KM, moći će to činiti putem banke s kojom Agencija za osiguranje depozita sklopi sporazum.
Propast Bobar banke koštaće Republiku Srpsku destine miliona maraka, a posebno IRB RS, koja je preko nje dala brojne kredite i to miljenicima Režima. Moji izvori tvrde da su u banci uočene teške kriminalne radnje, a tiču se nestanka milionskog iznosa iz trezora Bobar banke.
Riječ je o kešu, koji je neko uzeo, kojeg u trezoru nema, a evidentiran je u bilansima banke.
IRB “pada” već treći put i to se, osim Bobar banke, desilo kada je u pitanju “Birač” i Balkan invenstment banka.
Poslovni portal Capital.ba je objavio da je Agencija za bankarstvo RS uvela
privremenu upravu u Bobar banku i za privremenog upravnika banke imenovala Savu Ševaljevića.
Dragan Čavić je u nekoliko navrata na ovom blogu pisao o malverzacijama u ovoj banci, predvidio krah te banke i BIB, te pozvao u nekoliko navrata direktoricu Agencije za bankarstvo RS Slavicu Injac da podnese ostavku. Ni Injac ni Režim na to nisu reagovali. Propast Bobar banke potvrđuje da se finansijski slom RS nastavlja.
- bogumila
#93 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
to ti je ko one srpske banke prije rata i nekakvi auti po nenormalnim cijenama. prvih 100 dobije sve po ugovoru da bi navukli stampedo ostalih, i onda se vlasnik ispali s lovom iz drugog kruga. ponzi scheme na srpski nacin. nemaju oni zivaca za cijelu piramidu od 10-20 godina, uzmu pare odma na drugom stepenu i vozdra levati.
- Seoskivaralica
-
Mario979
#95 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
I neće da slave onaj komunistički praznik kako se ono zove ZAVNOBIHPol_Pot wrote:Zaboravljaš dodat ružniji. Dakle, manji i ružniji BH entitet.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa i kažem uvijek pravilno, činjenicu, manji Bosanskohercegovački entitet. Prostire se na cca. 49% teritorije Bosne i Hercegovine i nalazi se u administrativnim granicama Bosne i Hercegovine.dpjokala26 wrote: naziv tog manjeg entiteta je republika srpska. vrijeme je da zapamtis. zamisli da te neko pita a ti nemas pojima.koji blam.
- tandmand
#96 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
ZAVNOBIH je samo jedna karika u kontinuitetu drzavnosti BiH i on je prije svega ideoloski istrosen.
Temelje buduce BiH cine dva dogadjaja:
1. Građani Republike Bosne i Hercegovine su se 29. februara i 01. marta 1992. godine sa većinom od 64% glasova opredijelili za suverenu i nezavisnu Republiku Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda.
2. Republika Bosna i Hercegovina je 22. maja,rezolucijom Generalne skupštine broj 46/237, jednoglasno primljena u članstvo UN-a i to nedugo nakon referenduma o nezavisnosti u BiH na kome su za nezavisnost glasali uglavnom Bošnjaci i Hrvati. Tada se po prvi put, ispred sjedišta UN-a, zavijorila bosanskohercegovačka zastava sa ljiljanima.
ZAVNOBIH je definirao BiH kao jednu od Jugoslavenskih repubilka i definirao odnose naroda unutar nje.
U medjunarodnom pravu ZAVNOBIH ne znaci skoro nista, jer to je interni sporazum na koji je pecat udario Tito.
Nasuprot tome rezolucija Generalne skupštine broj 46/237 kojom je BiH postala medjunarodno priznata drzava je dokument iza kojeg stoje clanice UN a ne SKJ.
Razlika je ogromna i ubuduce Bosnjaci treba da se pozivaju na ovaj dokument a ne na ZAVNOBIH, koji je bitan kao i Povelja Kulina Bana.
Temelje buduce BiH cine dva dogadjaja:
1. Građani Republike Bosne i Hercegovine su se 29. februara i 01. marta 1992. godine sa većinom od 64% glasova opredijelili za suverenu i nezavisnu Republiku Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda.
2. Republika Bosna i Hercegovina je 22. maja,rezolucijom Generalne skupštine broj 46/237, jednoglasno primljena u članstvo UN-a i to nedugo nakon referenduma o nezavisnosti u BiH na kome su za nezavisnost glasali uglavnom Bošnjaci i Hrvati. Tada se po prvi put, ispred sjedišta UN-a, zavijorila bosanskohercegovačka zastava sa ljiljanima.
ZAVNOBIH je definirao BiH kao jednu od Jugoslavenskih repubilka i definirao odnose naroda unutar nje.
U medjunarodnom pravu ZAVNOBIH ne znaci skoro nista, jer to je interni sporazum na koji je pecat udario Tito.
Nasuprot tome rezolucija Generalne skupštine broj 46/237 kojom je BiH postala medjunarodno priznata drzava je dokument iza kojeg stoje clanice UN a ne SKJ.
Razlika je ogromna i ubuduce Bosnjaci treba da se pozivaju na ovaj dokument a ne na ZAVNOBIH, koji je bitan kao i Povelja Kulina Bana.
- Danguba
#97 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
tandmand wrote:Slobodan Vasković
Zatvorena Bobar banka; Milioni keša nestali iz trezora
Agencija za bankarstvo Republike Srpske je oduzela dozvolu za rad Bobar banci a.d. Bijeljina. Sve poslovnice ove banke su zatvorene. U ovoj situaciji depoziti građana do 50.000 KM su obezbijeđeni, jer su osigurani kod Agencije za osiguranje depozita RS. Ko želi da podigne svoj novac, do 50.000 KM, moći će to činiti putem banke s kojom Agencija za osiguranje depozita sklopi sporazum.
Propast Bobar banke koštaće Republiku Srpsku destine miliona maraka, a posebno IRB RS, koja je preko nje dala brojne kredite i to miljenicima Režima. Moji izvori tvrde da su u banci uočene teške kriminalne radnje, a tiču se nestanka milionskog iznosa iz trezora Bobar banke.
Riječ je o kešu, koji je neko uzeo, kojeg u trezoru nema, a evidentiran je u bilansima banke.
IRB “pada” već treći put i to se, osim Bobar banke, desilo kada je u pitanju “Birač” i Balkan invenstment banka.
Poslovni portal Capital.ba je objavio da je Agencija za bankarstvo RS uvela
privremenu upravu u Bobar banku i za privremenog upravnika banke imenovala Savu Ševaljevića.
Dragan Čavić je u nekoliko navrata na ovom blogu pisao o malverzacijama u ovoj banci, predvidio krah te banke i BIB, te pozvao u nekoliko navrata direktoricu Agencije za bankarstvo RS Slavicu Injac da podnese ostavku. Ni Injac ni Režim na to nisu reagovali. Propast Bobar banke potvrđuje da se finansijski slom RS nastavlja.
- karanana
#98 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
uspjelo je!
jutros prolazim i mislim da banka srpske vise ne postoji na chengica vili niti u nasem federalnom sarajevu. potisli smo mrskog neprijatelja u njihovu shumu!
bravo momci, tako se to radi! do pobjede! do drine!
jutros prolazim i mislim da banka srpske vise ne postoji na chengica vili niti u nasem federalnom sarajevu. potisli smo mrskog neprijatelja u njihovu shumu!
- Danguba
#99 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
i nije neka steta 
- mayab
#100 Re: Banka Srpske u "Federalnom Sarajevu"
Čuj to, nisam primijetio!karanana wrote:uspjelo je!
A svakako i nije to bas bila neka banka, više da je to malo jača praonica, zna se čega