Banka mi otela pare!

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
_ado_

#26 Re: Banka mi otela pare!

Post by _ado_ »

Ista situacija se desila mojoj bivsoj djevojci, i ponovo je u pitanju bila Unicredit banka. Ona imala otvoren racun na koji joj je uplacivana stipendija, a na isti racun uplacivai su i njeni roditelji. Jednom provjeravamo racun, i na racunu 800 km vise nego sto je ona ocekivala. Mi mislili da su joj roditelji uplatili, i tako je i ostalo. MEdjutim, nakon 10-ak dana krenula ona da kupi nesto kad na racunu samo 50-ak maraka. Odemo u banku da provjerimo, i tu dobijemo odgovor da je njihov sluzbenik greskom uplatio novac na njen racun i kad su to shvatili,jednostavno povukli pare bez ikakvog objasnjenja, trazenja odobrenja itd.
Salah ad-Din

#27 Re: Banka mi otela pare!

Post by Salah ad-Din »

hzsa22 wrote:
Ma poenta je da je tvoj racun tvoja imovina i da niko nema pravo raspolagati njom bez tvog odobrenja. Hipoteticki, sta da se momak nalazio van zemlje i nije fizicki mogao vrati novac? Banka je morala cekati da klijent sam izvrsi transakciju osim u slucaju odbijanja toga kada bi se stavila zabrana na njegov racun.
Desilo bi se isto sto i sada, banka bi sama vratila pare, ovog bi obavjestili i to je to.
Glavno je da nije bez znanja, on je bio upoznat sa tim, svaki dan su mu javljali sta se desava, a on nije bio savjestan, nece moci dokazati da je savjsetan, jer ce svi misliti da je htio da zadrzi novac za sebe, zato ce izgubiti na sudu.
Slobodno tuzi, ali budi svjestan da ce te taj prinsip kostati 7-8 stoja ;)
jakaSA

#28 Re: Banka mi otela pare!

Post by jakaSA »

hzsa22 wrote:
Salah ad-Din wrote:Hajd nek si bar pare vratio, ali mislim da mozes opisati ovom momku, kako se osjecala osoba sa druge strane, kad ti kazu novac je uplacen na pogresan racun, a mozda je to i njemu bila invalidnina ili penzija od koje prezivljava, ali to nas narod puno ne zanima, daj ti njemu njegova prava, a za sve ostalo ga boli briga. Kad se Bosnje navale na demokratiju, svi imaju prava, a niko obaveze, nemoj da on ceka u redu da covjeku vrati pare, a sad bi tuzio.
Ma poenta je da je tvoj racun tvoja imovina i da niko nema pravo raspolagati njom bez tvog odobrenja. Hipoteticki, sta da se momak nalazio van zemlje i nije fizicki mogao vrati novac? Banka je morala cekati da klijent sam izvrsi transakciju osim u slucaju odbijanja toga kada bi se stavila zabrana na njegov racun.
ono sto ja znam iz svog slucaja je da je tvoja dobra volja zelis li vratiti novac ili ne! banka nema pravo radi toga da ti blokira racun, odnosno zabrana!
Comrad

#29 Re: Banka mi otela pare!

Post by Comrad »

Salah ad-Din wrote:Hajd nek si bar pare vratio, ali mislim da mozes opisati ovom momku, kako se osjecala osoba sa druge strane, kad ti kazu novac je uplacen na pogresan racun, a mozda je to i njemu bila invalidnina ili penzija od koje prezivljava, ali to nas narod puno ne zanima, daj ti njemu njegova prava, a za sve ostalo ga boli briga. Kad se Bosnje navale na demokratiju, svi imaju prava, a niko obaveze, nemoj da on ceka u redu da covjeku vrati pare, a sad bi tuzio.
:thumbup:

Svi vi fino to pisete. Ali kako ste tako sebicni i licemjerni.

Pa mozda je prije dva dana osoba xy otvorila temu Ukrali mi novac, sa tekstom pogresno sam uplatio novac, a taj covjek ne zeli da potpise da se novac vrati nazad, izbjegava, kaze da radi, da je zaposlen itd.

Mislim, razmisljajte malo ko ljudi jbmu. Bitno je da niko nije pokraden. Hebe se banci i za tebe i za tog tamo sto je pogresno uplatio. A da dodje problema obojica bi ispastali.

I uostalom, eto nek su se vodili iskustvom, mogli su kontati zovemo ga, ne zeli da dodje, izbjegava nas...itd. Mislim, ok sve procedure i prava, ali dobio si nesto sto nije tvoje, uzeli ti i sta je sad problem, ionako bi novac vratio. Uostalom i sam si napisao da si im govorio preko telefona da oni to urade. I oni uradili i ti bi sad da ih tuzis :-)

p.s. I spominjati privatnost i ta sranja je smijesno. To si izgubio onaj dan kad si usao u banku. I uostalom svakako ti je novac elektronski, nije ono da ti das 100 KM danas i onda za 7 dana odes na bankomat i dobijes tih istih 100 KM sto si dao. Novac se obrce, pa i taj tvoj na racunu svaki dan, i niko te ni za sta ne pita.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#30 Re: Banka mi otela pare!

Post by plain vanilla »

Comrad wrote: :thumbup:

Svi vi fino to pisete. Ali kako ste tako sebicni i licemjerni.

Pa mozda je prije dva dana osoba xy otvorila temu Ukrali mi novac, sa tekstom pogresno sam uplatio novac, a taj covjek ne zeli da potpise da se novac vrati nazad, izbjegava, kaze da radi, da je zaposlen itd.

Mislim, razmisljajte malo ko ljudi jbmu. Bitno je da niko nije pokraden. Hebe se banci i za tebe i za tog tamo sto je pogresno uplatio. A da dodje problema obojica bi ispastali.

I uostalom, eto nek su se vodili iskustvom, mogli su kontati zovemo ga, ne zeli da dodje, izbjegava nas...itd. Mislim, ok sve procedure i prava, ali dobio si nesto sto nije tvoje, uzeli ti i sta je sad problem, ionako bi novac vratio. Uostalom i sam si napisao da si im govorio preko telefona da oni to urade. I oni uradili i ti bi sad da ih tuzis :-)

p.s. I spominjati privatnost i ta sranja je smijesno. To si izgubio onaj dan kad si usao u banku. I uostalom svakako ti je novac elektronski, nije ono da ti das 100 KM danas i onda za 7 dana odes na bankomat i dobijes tih istih 100 KM sto si dao. Novac se obrce, pa i taj tvoj na racunu svaki dan, i niko te ni za sta ne pita.
rekoh ja maloprije, banka je bila sebicna prema meni iako je bila njihova greska
moze im se, pa rade sta hoce
a mi smo navikli suti i trpi, samo nek ne puca
Svemirco

#31 Re: Banka mi otela pare!

Post by Svemirco »

Banka NI U KOM SLUČAJU ne može raspolagati sa novcem na računu klijenta bez njegovog eksplicitnog odobrenja. TAČKA!

U ovakvim slučajevima ukoliko se ovakve situacije ne riješe sporazumno banka ima na raspolaganju pravni mehanizam kada uz odobrenje i nalog nadležnog suda može blokirati račun klijenta do rješenja problema koji je naveden kao razlog blokade i to je jedino što je banka mogla legalno napraviti, dakle tražiti preko suda blokadu tvog računa dok ih ne ovlastiš da prebace novac na ispravan račun.

Ono što su oni napravili tj. lažirali tvoj pristanak na ovlaštenju za raspolaganje sredstvima je očito kršenje zakona i po toj osnovi ih imaš pravo tužiti. Tim više što nisi raspolagao tj podizao ili trošio novac koji je greškom uplaćen na tvoj račun. Ta ista službenica koja je napravila grešku se mogla dogovoriti sa tobom pa doći do tebe u firmu sa nalogom koji bi ti potpisao i tako ga odobrio bez potrebe da dolaziš u banku jer su grešku napravili oni a ne ti i to je njihova odgovornost.

Kad mogu slati svoje prodavače sa dokumentacijom za kredite ljudima na teren samo da bi olakšali prodaju kredita ne vidim zašto bi ovo bilo nemoguće.

Ako si u situaciji / vremenski i financijski / traži predočenje dokumenta kojom si ti tobože odobrio to vraćanje sredstava. Uz grafološku analizu potpisa možeš dokazati falcifikovanje potpisa i tužiti banku i tražiti odštetu.

Dakle, ne odštetu za to što je banka natrag uzela svoj novac već za lažiranje odobrenja za raspolaganje sredstvima. Kako rekoh ako imaš novca i vremena ili samo novca za advokata imaš vrlo dobru šansu da dobiješ odštetu.
Last edited by Svemirco on 02/06/2012 12:07, edited 1 time in total.
Jay Gatsby

#32 Re: Banka mi otela pare!

Post by Jay Gatsby »

@SBMS

Vidiš kakav si. Umjesto da si fino u srijedu odmah otvorio temu "Banka mi dala pare!" ti ovako :mrgreen:
danny_boy

#33 Re: Banka mi otela pare!

Post by danny_boy »

Mislim da je situacija prilično jasna.

Banka nije otela tvoje pare, jer nisu nikada ni bile tvoje.

Oni su vjerovatno procijenili sljedeće:

1. Nekoliko dana je prošlo, a ti novac nisi vratio
2. Iz nekih ranijih situacija su sigurni da će te dobiti na sudu (i hoće)
3. Ako ne vratiš novac, onda će sami doći u probleme. Jer možda će oni
tebe morati tužiti. Do tada ti bi mogao podići sav novac i onda su u još
većim problemima.
4. Na osnovu tačke 1) spor s tobom im je svakako izgledao vjerovatan. Tako
da su skontali da je ovo najbolje rješenje.

Mene zanima nešto drugo, šta ti dobivaš ako ih tužiš? Taj novac sigurno nećeš,
jer nije tebi ni pripadao.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#34 Re: Banka mi otela pare!

Post by Entropio »

Svemirco wrote:Banka NI U KOM SLUČAJU ne može raspolagati sa novcem na računu klijenta bez njegovog eksplicitnog odobrenja. TAČKA!

U ovakvim slučajevima ukoliko se ovakve situacije ne riješe sporazumno banka ima na raspolaganju pravni mehanizam kada uz odobrenje i nalog nadležnog suda može blokirati račun klijenta do rješenja problema koji je naveden kao razlog blokade i to je jedino što je banka mogla legalno napraviti, dakle tražiti preko suda blokadu tvog računa dok ih ne ovlastiš da prebace novac na ispravan račun.

Ono što su oni napravili tj. lažirali tvoj pristanak na ovlaštenju za raspolaganje sredstvima je očito kršenje zakona i po toj osnovi ih imaš pravo tužiti. Tim više što nisi raspolagao tj podizao ili trošio novac koji je greškom uplaćen na tvoj račun. Ta ista službenica koja je napravila grešku se mogla dogovoriti sa tobom pa doći do tebe u firmu sa nalogom koji bi ti potpisao i tako ga odobrio bez potrebe da dolaziš u banku jer su grešku napravili oni a ne ti i to je njihova odgovornost.

Kad mogu slati svoje prodavače sa dokumentacijom za kredite ljudima na teren samo da bi olakšali prodaju kredita ne vidim zašto bi ovo bilo nemoguće.

Ako si u situaciji / vremenski i financijski / traži predočenje dokumenta kojom si ti tobože odobrio to vraćanje sredstava. Uz grafološku analizu potpisa možeš dokazati falcifikovanje potpisa i tužiti banku i tražiti odštetu.

Dakle, ne odštetu za to što je banka natrag uzela svoj novac već za lažiranje odobrenja za raspolaganje sredstvima. Kako rekoh ako imaš novca i vremena ili samo novca za advokata imaš vrlo dobru šansu da dobiješ odštetu.
:thumbup:
Svemirco

#35 Re: Banka mi otela pare!

Post by Svemirco »

Ako SBMS nije ni na kakav način pokazao da neće vratiti novac tj nije trošio sredstva sa svog računa u iznosima koje prelaze iznos sredstava koje je posjedovao na računu prije ove pogrešne transakcije onda banka nema nikakvog opravdanja za ovo sovjatanje sredstava sa tuđeg računa.

Da je ovaj lik čiji je račun podigao sva sredstva koja i nisu njegova banka ga može samo ganjati preko suda i to je kraj priče.

Ovaj kabadahijski nastup i kršenje svakog poslovnog principa na kojem počiva bankarstvoje ono za šta ih se može tužiti i dobiti spor a neko ko je lično krivotvorio potpis bi mogao završiti i iza rešetaka.
Salah ad-Din

#36 Re: Banka mi otela pare!

Post by Salah ad-Din »

Svemirco wrote:Ako SBMS nije ni na kakav način pokazao da neće vratiti novac tj nije trošio sredstva sa svog računa u iznosima koje prelaze iznos sredstava koje je posjedovao na računu prije ove pogrešne transakcije onda banka nema nikakvog opravdanja za ovo sovjatanje sredstava sa tuđeg računa.

Da je ovaj lik čiji je račun podigao sva sredstva koja i nisu njegova banka ga može samo ganjati preko suda i to je kraj priče.

Ovaj kabadahijski nastup i kršenje svakog poslovnog principa na kojem počiva bankarstvoje ono za šta ih se može tužiti i dobiti spor a neko ko je lično krivotvorio potpis bi mogao završiti i iza rešetaka.
5 dana nije vratio pare, jel treba veci pokazatelj da i nece vratiti pare?
Lafo danas guzva, sutra nemam vremena od posla, i meni bi to licilo na klasicnu izvlakusu ;)
Uglavnom lakse ce oni dokazati da on nije htio vratiti pare, nego on da jeste ;)
jale

#37 Re: Banka mi otela pare!

Post by jale »

Umjesto da joj na račun sjedne 50 kuna, sjelo je čak 3,200.000.000 kuna!

Tako je Zagrepčanka preko noći postala milijarderka, pišu 24 sata. Naime, bankar HPB-a zabunom je umjesto željenih 50 kuna u polje za iznos na uplatnici upisao broj računa.
Kada je shvatio što je učinio, oblio ga je hladan znoj. U banci je nastala panika, pa su odmah nazvali svoju klijenticu, koja je novonastalom situacijom ostala poprilično zbunjena.
Tu nije bio kraj, za nekoliko sati djelatnici HPB-a pokucali su na vrata Zagrepčanki i tražili njezin potpis kojim im omogućuje da mogu raspolagati novcem na računu. Ona je to i učinila.
Iz banke su poručili kako 'njihovi djelatnici nisu strojevi i pogreške su uvijek moguće'.
Ovako to rade na ispravan nacin. Bez vlasnika racuna, nista ne ide. Trebali su ti doci kuci da im das pismeni pristanak!
Morales

#38 Re: Banka mi otela pare!

Post by Morales »

jale wrote:
Umjesto da joj na račun sjedne 50 kuna, sjelo je čak 3,200.000.000 kuna!

Tako je Zagrepčanka preko noći postala milijarderka, pišu 24 sata. Naime, bankar HPB-a zabunom je umjesto željenih 50 kuna u polje za iznos na uplatnici upisao broj računa.
Kada je shvatio što je učinio, oblio ga je hladan znoj. U banci je nastala panika, pa su odmah nazvali svoju klijenticu, koja je novonastalom situacijom ostala poprilično zbunjena.
Tu nije bio kraj, za nekoliko sati djelatnici HPB-a pokucali su na vrata Zagrepčanki i tražili njezin potpis kojim im omogućuje da mogu raspolagati novcem na računu. Ona je to i učinila.
Iz banke su poručili kako 'njihovi djelatnici nisu strojevi i pogreške su uvijek moguće'.
Ovako to rade na ispravan nacin. Bez vlasnika racuna, nista ne ide. Trebali su ti doci kuci da im das pismeni pristanak!
To je to. :thumbup:
Morales

#39 Re: Banka mi otela pare!

Post by Morales »

Salah ad-Din wrote:
Svemirco wrote:Ako SBMS nije ni na kakav način pokazao da neće vratiti novac tj nije trošio sredstva sa svog računa u iznosima koje prelaze iznos sredstava koje je posjedovao na računu prije ove pogrešne transakcije onda banka nema nikakvog opravdanja za ovo sovjatanje sredstava sa tuđeg računa.

Lafo danas guzva, sutra nemam vremena od posla, i meni bi to licilo na klasicnu izvlakusu ;)
Uglavnom lakse ce oni dokazati da on nije htio vratiti pare, nego on da jeste ;)
OK. al opravdanje je to da ako su oni pomislili da je izvlakusa imaju pravo zavuci ruku u tuđi džep tj. tuđi račun?
hzsa22

#40 Re: Banka mi otela pare!

Post by hzsa22 »

babyline wrote:
SBMS wrote:
babyline wrote:ne znam sto se toliko palis, a palis cim pokreces temu Banka mi otela pare!
znaci zvali te kontaktirali, objesnili, greska bila u jednom slovu, danima nisi bio u stanju da odes do banke i vratis sam....mozda je ta radnica koja je u slovu napravila gresku trebala fino od svoj plate da nadomjesti uplatu trecem licu, a tebi ostatak onako na kafu da da jer te je uznemiravala pozivima :? wtf sad hoces, novac nije bio tvoj, nisi imao vremena da ga vratis, a usmeno si bio kontaktiran i obecao to uraditi.... to jeste malo glupa pocedura ali..

ako ti je stalo do principa sto ih ne branis na drugim poljima ovaj primjer ti je :cry:
Gospodjo/gospodjice,

Ja se vise ne osjecam ugodno nakon cinjenice da sa MOG racuna, bez MOG odobrenja neko dira MOJ NOVAC! Dakle, zamisli sljedece:

Imas 10 miliona na racunu, i neko ti svako mjesec-dva skine milju-dvije, zato jer postoji eto ovaj nacin? Ne provaljuj se, ne radi se o novcu vec o principima.
Gospodine,
mozda se ni banka/ radnica te banke se ne osjeca ugodno nakon cinjenice da niste imali vremana danima da vratite novac koji je greskom uplatila na vas racun.

there is no one way street! :wink: i bas me interesuje da ces ih tuziti :!:
Onda je ta ista radnica trebala isprintati nalog i donijeti covjeku licno da potpise.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#41 Re: Banka mi otela pare!

Post by Entropio »

Salah ad-Din wrote: 5 dana nije vratio pare, jel treba veci pokazatelj da i nece vratiti pare?
Ti stvarno ne razumiješ o čemu se ovdje radi. Pa i da je htio da ne vrati pare, banka nema pravo da krivotvori njegov potpis i uzme te pare s njegovog računa. Može pokrenuti sudski postupak (postoji procedura za to).
Ambrozija

#42 Re: Banka mi otela pare!

Post by Ambrozija »

4 dana nisi vratio pare, mnogo sumnjivo....:D
Sluzbenica banke, iako je njena greska, ljudi smo grijesimo, taj novac, ukoliko se ne povrati, mora dati iz svog dzepa, jos ako je bio veci iznos.....To je za mene najgori posao, raditi s novcem i ljudima u isto vrijeme...potrebno je mnoooooogo strpljenja i koncentracije! No, to nije poenta...Iako si bio sumnjiv, i nisi vracao novac toliko dana, banka NE SMIJE skidati novac s tvog racuna bez tvog dopustenja i potpisa! Sta su oni uradili i kako, pitanje je...Ali neko rece banka je drzava unutar drzave, i nista joj ne mozes. Sve tvoje zalbe jedino mogu rezultirati cinjenicom da ce sluzbenica izgubiti posao, ti nikakve koristi neces imati od toga, a zena ce ostati bez posla...ako su skinuli onoliko koliko su greskom uplatili, preostaje ti jedino da sutis :D
fini dečko

#43 Re: Banka mi otela pare!

Post by fini dečko »

Pošto su naše banke shupci samo takvi, dižu kamate i bogate se s naših leđa eto prilike da im uzmeš koju hiljadu. Ako imaš vremena nađi dobrog advokata dogovori se oko procenta i opleti. Nemaju dokaza da su te kontaktirali! Nisu te pismeno obavijestili o svojoj pogrešci, znači ti pravno nisi bio upoznat sa situacijom već si sve vidio s izvoda. Nakiti svašta, kao povrijeđena tvoja sigurnost, pravo, povjerenje u banku bla, bla, lupiš odštetni zahtjev dobar advokat će to dobiti na sudu. Jedino što će radnik koji je ovo uradio popiti otkaz, ako ti njega nije žao u akciju!
Last edited by fini dečko on 02/06/2012 12:30, edited 1 time in total.
Svemirco

#44 Re: Banka mi otela pare!

Post by Svemirco »

Salah ad-Din wrote: 5 dana nije vratio pare, jel treba veci pokazatelj da i nece vratiti pare?
Sramota je da čovjeka nazivaš lopovom a niti ga lično poznaješ niti činjenice idu u prilog tome.

Razlog zbog kojeg nije par dana otišao NJIMA NA NOGE da ispravi NJIHOVU I SAMO NJIHOVU grešku je totalno nebitan. Na njima je bilo da mu se nacrtaju na kućnom pragu ili na poslu i da mu ljube zadnjicu da im potpiše nalog uz silna izvinjenja za svoju neprofesionalnost i korpu sa darovima a ne mimo svakog zakona zataškavati svoje propuste. Bljak bljak i fuj, samo na brdovitom Balkanu.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#45 Re: Banka mi otela pare!

Post by plain vanilla »

Salah ad-Din wrote:

banka nije sud, pa da moze presuditi je li on htio ili nije da vrati novac
o tome i pricamo, da se banka igra svemoguceg i uzima pravdu u svoje ruke..mimo zakona

ne pika se ovdje nijet..ako ja ne platim karticu na vrijeme, a MISLILA sam platiti, hoce li mi obracunati zatezne kamate? naravno da hoce, bas ih briga sta sam mislila..jer su takva pravila

pa nek malo i oni postuju pravila
fini dečko

#46 Re: Banka mi otela pare!

Post by fini dečko »

Svemirco wrote:
Sramota je da čovjeka nazivaš lopovom a niti ga lično poznaješ niti činjenice idu u prilog tome.

Razlog zbog kojeg nije par dana otišao NJIMA NA NOGE da ispravi NJIHOVU I SAMO NJIHOVU grešku je totalno nebitan. Na njima je bilo da mu se nacrtaju na kućnom pragu ili na poslu i da mu ljube zadnjicu da im potpiše nalog uz silna izvinjenja za svoju neprofesionalnost i korpu sa darovima a ne mimo svakog zakona zataškavati svoje propuste. Bljak bljak i fuj, samo na brdovitom Balkanu.
:thumbup: To je to!
and

#47 Re: Banka mi otela pare!

Post by and »

hajde ne pametuj.
ovdje je banka pogriješila i kada su uvidjeli automatski su trebali čovjeku koji je oštećen uplatiti novac.ili možda nemaju para pa čekaju da ovaj vrati pare :-) .
to su obični reketaši i šta čovjeka briga za njihovu grešku.kada mu bude usput otići će i vratiti novac ili nek oni storniraju uplatu i to je to.ali da neko vrši transakcije s njegovog računa u njegovo ime je kriminal.kao i te uplate isplate po računima što neko gore nazva "pranje novca".
muhafuca

#48 Re: Banka mi otela pare!

Post by muhafuca »

Ljudi vi stvarno ne kontate problem ovdje
Banka je za svoju grešku trebala svoje pare dati oštecenom covjeku
a dalje rjesavati problem sa covjekom kojem su pare greskom otisle

to je poenta - ne smiju po mom racunu bez mog ovlastenja
nista raditi
7_adnan_7

#49 Re: Banka mi otela pare!

Post by 7_adnan_7 »

Svemirco wrote: Ovaj kabadahijski nastup i kršenje svakog poslovnog principa na kojem počiva bankarstvoje ono za šta ih se može tužiti i dobiti spor a neko ko je lično krivotvorio potpis bi mogao završiti i iza rešetaka.
Da smo u normalnoj državi ovaj spor bi dobio gotovo sigurno, međutim pošto se ovo sve događa u BiH šanse da dobije su minorne.
Salah ad-Din

#50 Re: Banka mi otela pare!

Post by Salah ad-Din »

Ja koliko sam shvatio, ovaj covjek se javio da mu mi pomognemo i damo savjet, ja mu dajem savjet da se mani corava posla, i da ne podize tuzbe, on histerise, i uporno me ubjedjuje da zeli da pokrene tuzbu, pa brate ako si siguran ti je pokreni, moj ti je savjet da ne podizes tuzbu.

Drugo, on ako na sudu dokaze da je bio savjestan, ja cu na glavi visiti, nisu smijeli dirati njegov racun, ali ce se vaditi na to da su MORALI, jer covjek nece da vrati novac. Novac nije njegov, on je nesavjestan posjednik, nece da vrati banka ima pravo da mu oduzme novac. Tako je, a vi mozete pricati sta hocete.

On ako dobije slucaj, ja cu mu isplatiti istu onoliku cifru koliko mu banka isplati. Nagovarate covjeka da dize tuzbu i da iskise 7-8 stoja zbog svog hira, a najvise sto moze postici, jeste da zena ostane od posla. Vama se nikada nije dogodila greska dok ste obavljali vas posao?

Svi ste pohlepni, samo gledate sebe, zato nam i jeste ovako stanje. Kako neko smije dirati u vas racun, pa nije dirao u vas novac, niste pretrpjeli nikakvu stetu! Nesigurno se osjecati, pa brate promijeni banku, jel jedina?

Ja sam dao savjet covjeku, ako mu se ne svidja, ima toliko advokatskih kancelarija pa bujrum, a ti slusaj ove sa foruma "sveznalce", ali nemoj sutra da se zalis, kako nase pravodusje stiti banke i ostale krupne ljude!
Post Reply