Okružno tužilaštvo u Doboju i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) pokrenuli su istragu o učešću banjalučkog muftije Edhema Čamdžića u ubistvu borca VRS iz Kostajnice u septembru 1995. godine.
Milica Bundalo, majka ubijenog Ranka Bundala, u ispovesti za "Press RS" prije gotovo mjesec dana otlrila je da već 12 godina bezuspješno traga za istinom o ubistvu njenog sina, te da je o tome pisala Agenciji za istrage i zaštitu BiH i američkom ambasadoru u BiH Daglasu Meklheniju.
Nesrećna majka je u pismu navela da raspolaže podacima da je armija BiH 10. septembra 1995. godine na Ozrenu zarobila 15 pripadnika VRS , među kojima je bio i njen sin Ranko. Milica ostaje pri tvrdnji da je njenog sina metkom u potiljak ubio sadašnji banjalučki muftija Edhem Čamdžić!
"Sve vrijeme sam sala pisma na sve nadležne adrese u BiH. ali nikada mi niko nije odgvoroio! Tek poslije pisanja banjalučkog lista posjetila su me dvojica primadnika Sipe i pitali me šta znam o ubistvu moga sina", kaže Milica.
Ona tvrdi da su pripadnici Sipe imali i kopije njenih pisama upućenim toj instituciji, Tužilaštvu BiH, Komisiji za traženje nestalih i zarobljenih RS, pa čak i pismo koje je poslala američkom ambasadoru u BiH Daglasu Meklheniju.
"Sve sam im rekla isto što i prije mjesec dana. Moj sin je bio najmladji medju pripadnicima VRS na Ozrenu i lično ga je metkom u potiljak usmrtio muftija Čamdžić. Molim Boga da istina izađe na vidjelo i da zločinci odgovaraju pred licem pravde", kaže nesrećna majka, dodajući da joj je "Press" dosta pomogao da se slučaj pokrene sa mrtve tačke.
Milica Bundalo je sasvim ubijeđena da je inspektori Sipe nikad ne bi posjetili da banjalučki list nije pisao o stravičnom ubistvu njenog sina.
"Rekli su mi da oni imaju saznanja da su moga Ranka, kao i ostale pobijene zarobljenike zakopali neki vojnici iz Velike Kladuše! To su, prema svemu sudeći, bili 'abdićevci', koji su tada bili u sukobu sa Armijom BiH, i praktično su im bili 'živi štit' u borbama sa srpskom stranom! Ako njih nađu i nateraju da svjedoče, konačno bi istina izašla na vidjelo!", kaže Milica.
http://www.banjalukalive.com
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Banjalučki muftija pod istragom Sipe?
Return to “Bosna i Hercegovina”
Jump to
- Corona virus 2019 -Coronavirus (COVID-19)
- Forum
- ↳ Forum
- Opšte/opće diskusije
- ↳ Razne diskusije
- ↳ In memoriam
- ↳ Politika
- ↳ Lokalni izbori 2020
- ↳ Opći izbori 2018
- ↳ Bosna i Hercegovina
- ↳ Svijet
- ↳ Opći izbori 2022
- ↳ Lokalni izbori 2024