Za mene, koji sam iz Sarajeva:
1. Ljuta Krajina ( ono jebeno ) je: Bihac, Cazin, Buzim, Bosanski Petrovac
2. Light Krajina ( ko ono, malo pitomiji ): Sanski Most, Velika Kladusa i Bosanska Dubica
3. Granica ( ono kao jesu a zapravo nisu ): Kljuc i Prijedor
Eh sada, sto se tice Banja Luke, mislim da je to zbog velicine grada uzeto kao Krajina da bi postojao neki administrativni centar regije. Mi inace imamo u geografiji te dvojbe, te osim ove, isto je dvojba jel' Livno Bosna ili Hercegovina ili ono i. Po meni je Livno i taj kraj, granicna Hercegovina. Dalje, nekada davno, imali smo Focu, koja je bila glavni grad danasnje Hercegovine. Mislim da je tako i sa Banja Lukom sto se tice Krajine, znaci, cisto brojcano i po velicini kapitala, nikako geografski strogo ili temperamentom.
P.S.
Jednom samo medju ovim prijateljima poveo pricu oko toga sta je Krajina i dokle ide i da omjer nije bio 10:3 ( Ostali: Krajina ) pala bi krv

. Dohvatili su se svega, svi argumenti su se svodili na muda i snagu, malo sta na pamet...ali jbg. zato ih volimo i zato su ponos nas.
P.S.S.
Jako sam ljut na politiku prema Krajini. Pa majku mu, da su politicari normalni, taj kraj bi na osnovu ratnih zasluga trebao da bude medju prioritetima.