Banja Luka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pirmin

#26 Re: Banja Luka

Post by pirmin »

Šveđanin wrote:Gdje ti se nalazi kuca.. :D Mejdan, Seher?

Skickat från min iPhone via Tapatalk
Ja tipujem na Hiseta. :D
Ridjobrki

#27 Re: Banja Luka

Post by Ridjobrki »

hAZNADAR wrote:Banja Luka je puna hotela i pansiona i to mozes naci i na netu.

Medjutim, ako bi prosao jeftinije i luksuznije - najbolje je poznavati nekog Banjalucanina koji zivi vani. A ima nas takvih bar 50-tak hiljada po Evropi. Mnogi su odsjeli u mojoj kuci, i u drugim kucama u mojoj mahali koje su 11 mjeseci u godini prazne i zakljucane.
Jes' ali u teoriji. U praksi je to haman nemoguće naći a živim u BL već 10 godina i znam puno Banjalučana koji žive vani.

Ako ima neko da nudi takvu varijantu ja useljavam odmah prvog septembra, eto.
Čudna sorta

#28 Re: Banja Luka

Post by Čudna sorta »

Ridjobrki wrote:Sa Vrbasom ne'š pogriješiti nikako, sobe su im super a porcije hrane nenormalne :)
Ma nisam ja nešto posebno ni zahtjevna, tako da se i ne brinem da bi moglo biti loše. :)
smack wrote: Izbor :thumbup: i neces se pokajati. Ako tu budes jela, pazi porcije su za 2-3 osobe, glavno jelo..ali vidjeces.

Sretno i uzivaj!
Hvala... :)
banjaluka078

#29 Re: Banja Luka

Post by banjaluka078 »

Identična stvar. Raspitivala sam se na hiljadu strana za mogućnost boravka (uz naknadu, naravno) u kući u kojoj neko boravi tek 3-4 sedmice godišnje, meni ne bi bio problem da se snađem taj jedan mjesec kad su oni tu, ma ništa. To radije čuva zaključano i konta se je li im neko provalio ili ne nego da izdaju. Ne bi oni da im se przni po kući. A ja i bez djeteta i kućnog ljubimca, ali to je druga tema...
Ridjobrki wrote:
hAZNADAR wrote:Banja Luka je puna hotela i pansiona i to mozes naci i na netu.

Medjutim, ako bi prosao jeftinije i luksuznije - najbolje je poznavati nekog Banjalucanina koji zivi vani. A ima nas takvih bar 50-tak hiljada po Evropi. Mnogi su odsjeli u mojoj kuci, i u drugim kucama u mojoj mahali koje su 11 mjeseci u godini prazne i zakljucane.
Jes' ali u teoriji. U praksi je to haman nemoguće naći a živim u BL već 10 godina i znam puno Banjalučana koji žive vani.

Ako ima neko da nudi takvu varijantu ja useljavam odmah prvog septembra, eto.
banjaluka078

#30 Re: Banja Luka

Post by banjaluka078 »

Čudna sorta wrote:
Ma nisam ja nešto posebno ni zahtjevna, tako da se i ne brinem da bi moglo biti loše. :)
Ako voliš slatkiše, raspitaj se u centru za "Voulez Vous", novi je lokal, poguziluka svakakvih vrsta, ali jako zanimljivo prezentovanih.
I uživaj! :)
Ridjobrki

#31 Re: Banja Luka

Post by Ridjobrki »

banjaluka078 wrote:Identična stvar. Raspitivala sam se na hiljadu strana za mogućnost boravka (uz naknadu, naravno) u kući u kojoj neko boravi tek 3-4 sedmice godišnje, meni ne bi bio problem da se snađem taj jedan mjesec kad su oni tu, ma ništa. To radije čuva zaključano i konta se je li im neko provalio ili ne nego da izdaju. Ne bi oni da im se przni po kući. A ja i bez djeteta i kućnog ljubimca, ali to je druga tema...
O tome ti pričam. U BL trenutno ima brat-bratu 500 stambenih jedinica koje su zaključane 11 mjeseci godišnje ali ne znam nikog da stanuje na principu o kojem mi govorimo. Ja sam nekad davno pokušao među našom dijasporom se raspitati za takvu varijantu ali računica je bila nehumana. Imao sam par ponuda koje su bile toliko neisplative da je to smiješno. Kad sračunaš tu 'simboličnu naknadu' i režije ispadne jeftinije rahat sebi unajmiti stan. Ako ti neko nudi sprat kuće bez grijanja u Novoseliji za 150 KM + režije ne vidim kako on to meni čini uslugu jer za te pare mogu naći garsonjeru u širem centru (mislim na cijenu sa uračunatim troškovima grijanja i dodatnim troškovima kad živiš van grada - kad si u Novoseliji za sve ti treba više vremena nego kad si negdje u gradu i svako malo ti valja paliti auto i dolaziti u grad).

Ja sada zbog prirode svojih obaveza sve manje boravim u BL i sve mi se manje isplati plaćati kiriju u gradu, trenutno bacam oko 400-500 KM mjesečno haman pa u vjetar. Razmišljam i da se vrnem u Federaciju, isplatnije mi dolaziti otamo u BL i ponekad prespavati kod nekog od raje. Ako ko ima da izdaje šta kuće ili stana na čuvanje i održavanje uz plaćanje režija ili neki manji paušal meni bi baš odgovaralo. @haznadar, @pirmin i ostali - ako šta ovakvo čujete javite slobodno. :)
pirmin

#32 Re: Banja Luka

Post by pirmin »

Super je po meni to ideja ali poznavajuci ove svoje iz diaspora crew ne mogu
da ne budem skeptican glede njene izvodivosti. :)
Post Reply