Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post Reply
Bosanac_21

#1 Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by Bosanac_21 »

Evo kako je izgledalo 2005:
BECHO wrote:danas su ispisani pogrdni grafiti na Sefer-begovoj dzamiji u Banjaluci (koja je minirana tokom rata kao i sve banjalucke dzamije) a to je izgledalo ovako:

Image
Image
Image

Cetnik ostaje Cetnik, dzaba je!
Evo ga opet danas 2008:

Polupana stakla i vrata Sefer-begove džamije

Za sada nepoznate osobe su u noći sa 6. na 7.septembar polupale stakla, oštetile zid i oskrnavile Sefer-begovu džamiju u Banjoj Luci.
Na objektu je primjetna veća materijalna šteta, a pretpostavlja se da su u ovom vandalizmu korištene kamenice.
Na tom se vandali nisu zaustavili, već su nedaleko od tog mjesta porušili i ogradu koja je postavljena oko mjesta na kojem je nekada bila banjalučka Arnaudija džamija.
Sve ovo se dogodilo u vrijeme ramazanskog posta, što je dodatno potreslo Bošnjake, te predstavnike Islamske zajednice Banja Luka.
I pored svega upućen je poziv bošnjačkim vjernicima da ostanu dosljedni u svom duhovnom miru u ramazanskom postu.
O ovom posljednjem, kao i nekoliko ranijih manjih napada na imovinu Islamske zajednice u Banjoj Luci obaviještena je policija, koja vodi istragu.
Sefer-begova džamija, poznatija kao Seferija džamija pod Pećinama, obnovljena je 2004. godine, a nakon što je u posljednjem ratu, kao i druge banjalučke džamije porušena. fena

Dokle vise??????????? :x
Vazno je da se Dodo busa napretkon rs-a, nebi li "svoju" tvorevinu ocuvao :? :x
Zah

#2 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by Zah »

Nista neobicno. Bilo je i puno gorih stvari. Lijepo odgojeni mladici u savremenom duhu. Sve sto je tudje i nije kao njihovo treba srusiti ili unakaziti.
Fair Life

#3 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by Fair Life »

Hoce li ovaj sta o tome napisati ?
Luke Perry

#4 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by Luke Perry »

Rajko Vasić, napredni grafički radnik, stolar, slikar, dizajner, enigmat, fudbaler banjalučkog drugoligaša Krajina, televizijski novinar, ratnik, posljednji ministar informacija Republike Srpske, inicijator osnivanja žurnalistike na banjalučkom Filozofskom fakultetu i portparol Stranke Nezavisnih Socijaldemokrata...

Jack of all trades, master of none :lol:
fantom slobode

#5 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by fantom slobode »

Hoce li se javiti ovdje na temu poznati likovi, sa teme "Srpkinja u Sarajevu"?????

Odgovor je: Nece, dalintona nam naseg !!!!!!!
Umjetnik a

#6 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by Umjetnik a »

Fair Life wrote:Hoce li ovaj sta o tome napisati ?

ooo pa nije li to dodikov megafon, jedino stvar koja ima gora od dodika je to da se neki ljudi prave da su gori od dodika
dalinton

#7 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by dalinton »

Nepoznati počinitelji razbili su prozore te oštetili unutrašnjost džamije. Prema riječima očevidaca, upad je izvršila skupina mladića starosti 16 do 17 godina.
Toliko o našoj budućnosti...
U islamskoj zajednici navode da je ovo šesti napad na vakufsku imovinu ovog mjeseca. Pored oštećenja na Safer begovoj džamiji po drugi put u posljednih sedam dana srušena je ograda oko Arnaudije, a zabilježeni su i napadi na još dvije džamije.
Dakle napadi se dešavaju kontinuirano ali samo pred izbore objavljuju bombastično.
miop

#8 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by miop »

dalinton wrote:
Nepoznati počinitelji razbili su prozore te oštetili unutrašnjost džamije. Prema riječima očevidaca, upad je izvršila skupina mladića starosti 16 do 17 godina.
U islamskoj zajednici navode da je ovo šesti napad na vakufsku imovinu ovog mjeseca. Pored oštećenja na Safer begovoj džamiji po drugi put u posljednih sedam dana srušena je ograda oko Arnaudije, a zabilježeni su i napadi na još dvije džamije.
Dakle napadi se dešavaju kontinuirano ali samo pred izbore objavljuju bombastično.
Znaci normalna situacija???
Fair Life

#9 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by Fair Life »

Oglasavali se Ceric tim povodom ?

Image
nokia6170

#10 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by nokia6170 »

sistem drzave je uredjen na taj nacin da, ne samo da sankcionise ove pojave, vec upravo ih stimulise.

rs se promovise kao entitet-eksluzivitet samo sprskog naroda da onaj kome se rs ne svidja, moze slobodno da ide tamo gdje mu je bolje.

vlasti i mediji u rs-u nikada nisu istinski osudili ovakva desavanja.

jel ovo dalintone nacionalizam, patriotizam ili fasizam?

drustvo nam je bolesno, a narodu ne smeta bolest, vec insistira na pogorsanju iste.

p.s. nek mi samo jos neko kaze da je srpska politika danasnje rs napustila ratnje ciljeve rs.
Lada

#11 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by Lada »

fantom slobode wrote:Hoce li se javiti ovdje na temu poznati likovi, sa teme "Srpkinja u Sarajevu"?????

I ja čekam Simi, ostavila sam joj tamo i poruku. Ovo je sramota. Je li Dodik osudio ove napade bar?
fantom slobode

#12 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by fantom slobode »

Lada wrote:
fantom slobode wrote:Hoce li se javiti ovdje na temu poznati likovi, sa teme "Srpkinja u Sarajevu"?????

I ja čekam Simi, ostavila sam joj tamo i poruku. Ovo je sramota. Je li Dodik osudio ove napade bar?
a i shoba@ bi mogao da navrati...no vjera mu ne dozvoljava...
Neregistrirani

#13 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by Neregistrirani »

miop wrote: Znaci normalna situacija???
Manje-vise, nazalost.
http://www.--- NO LINKS ---/index.php?option=c ... Itemid=141
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080425029

O ovom posljednjem incidentu juce nijedan od banjalucki elektronski medij nije ni rijeci objavio, ni na dnevniku ATV , RTRS, nista, prilog na dnevniku BHT1 je trajao citavih 30 sekundi, danas u tzv. Nezavisnim novinama nema ni slova o tome, a Glas Srpske donosi blic-vijest od bukvalno dvije recenice.
dalinton

#14 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by dalinton »

nokia6170 wrote:sistem drzave je uredjen na taj nacin da, ne samo da sankcionise ove pojave, vec upravo ih stimulise.

rs se promovise kao entitet-eksluzivitet samo sprskog naroda da onaj kome se rs ne svidja, moze slobodno da ide tamo gdje mu je bolje.

drustvo nam je bolesno, a narodu ne smeta bolest, vec insistira na pogorsanju iste.

p.s. nek mi samo jos neko kaze da je srpska politika danasnje rs napustila ratnje ciljeve rs.
Ovo je šovinizam. Šta radi politika povodom ovog može viditi svako ko uđe u BL. Policija čuva skoro danonoćno džamije. Ferhadiju bukvalno 24 sata. Kako se boriti protiv šovinizma koji je prisutan na svim stranama, ne znam. Stvarno ne znam.
Maraschino

#15 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by Maraschino »

Lada wrote:

nije lood :( predizborna kampanja je

sto ne znaci da svako moze da radi sta hoce

predizborna ili postizborna kod nas se desavaju ovakve stvari

sto rece @nokia, bolest drustva a ne pojedinca
fantom slobode

#16 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by fantom slobode »

dalinton wrote:
nokia6170 wrote:sistem drzave je uredjen na taj nacin da, ne samo da sankcionise ove pojave, vec upravo ih stimulise.

Ovo je šovinizam. Šta radi politika povodom ovog može viditi svako ko uđe u BL. Policija čuva skoro danonoćno džamije. Ferhadiju bukvalno 24 sata. Kako se boriti protiv šovinizma koji je prisutan na svim stranama, ne znam. Stvarno ne znam.
dalintone svaka ti dala...ne kunemo se mi dzaba u tebe...
Loulou

#17 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by Loulou »

And it keeps rolling on......
0.7.1.

#18 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by 0.7.1. »

miop wrote:
dalinton wrote:
Znaci normalna situacija???
najnormalnija... sve pod kontrolom... oni su ti inače za suživot i koexistenciju :lol: još kad bi se neka budala sa bradom ovdje primila da vrati na crkvu... tek tad bi sve bilo OK
Neregistrirani

#19 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by Neregistrirani »

dalinton wrote:
Policija čuva skoro danonoćno džamije. Ferhadiju bukvalno 24 sata. Kako se boriti protiv šovinizma koji je prisutan na svim stranama, ne znam. Stvarno ne znam.
Super ih cuva, svaka cast! Malo-malo, pa nesto polupano. Uostalom, je li normalo to da policija i dalje (treba da) "cuva" dzamije u BL?
Soul_Sista

#20 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by Soul_Sista »

dalinton wrote:

Ne ne ne ne!!!
Pravo ime je srpski fasizam!!!
A ovo za sovinizam na svim stranama ostavi za neke druge teme, premazanko! :zzzz:

Over&Out
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#21 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by pici »

Neregistrirani wrote:
dalinton wrote:
Policija čuva skoro danonoćno džamije. Ferhadiju bukvalno 24 sata. Kako se boriti protiv šovinizma koji je prisutan na svim stranama, ne znam. Stvarno ne znam.
Super ih cuva, svaka cast! Malo-malo, pa nesto polupano. Uostalom, je li normalo to da policija i dalje (treba da) "cuva" dzamije u BL?

:D :thumbup: psssssttt policajci su zamaskirani u vehabije i danonocno cuvaju islamske vjerske objekte od ......fundamentalizma :lol: :D
callmethebreeeze

#22 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by callmethebreeeze »

jel' dalinton neki novi kolacic?
:D :-) :D
i ja sam protiv sovinizma na svim stranama...
:D
0.7.1.

#23 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by 0.7.1. »

Šta vam je ljudi... što gušite demokratku misao i slobodarsko iskazivanje stava... mislim šta tu ima loše da "čovjek" kaže šta misli... pa makar i kamenom! :-) :lol:
dalinton

#24 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by dalinton »

Neregistrirani wrote:Super ih cuva, svaka cast! Malo-malo, pa nesto polupano. Uostalom, je li normalo to da policija i dalje (treba da) "cuva" dzamije u BL?
Naravno da nije. Ali šta da se radi kad je ovo samo vrh ledenog brijega. Čudna država. Kako natjerati tri zaraćene strane da žive zajedno a da se pri tom ne mrze ? Ovo je samo akt ispoljavanja mržnje koji mora policija da spriječi. Kako suzbiti mržnju odnosno šovinizam ja ne znam. Ovo su uradila djeca koja su se rodila u ratu i ne znaju šta je zajednički život, ne znaju živiti sa drugačijim od sebe.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#25 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by pici »

fantom slobode wrote:
Lada wrote:

a i shoba@ bi mogao da navrati...no vjera mu ne dozvoljava...
Simi5 ti je Beogradjanka ponosna Srpkinja koja brani vascijeli srpski ugrozeni narod na vascijelome dunjaluku. :D Prema tome Simi ne zalazi na ove mudjahedinsko-vatikansko zavjerenicke teme,jer ovdje Srbski narod nije ugrozen. :D
Shoba stari sarajevski arapin sa naturalizovanom umjetnicko-izbjeglickom kartom u....djes sad ono shoba jarane zaluto :D
Nego jeste vidjeli sta muslimanski fanatici rade sami sebi..... :D
Post Reply