Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov

Post Reply
Googlerica

#1 Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov

Post by Googlerica »

Da li su opet u pitanju medijske sale ili Putin zaista planira ponovo "osvojiti" doticne drzave :?:

http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/03 ... 1396185437
stiv33

#2 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov

Post by stiv33 »

Ne želim prejudicirati stvari ali kad je Hićo obavio "anšlus" Austrije i Češke, menščini da je to bilo 1938. godine mnogi su političari vjerovali da će sada nastupiti tisućugodišnji mir. :D
stakasa

#3 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov

Post by stakasa »

Nema Putin bas tu snagu da udari na Finsku. Slomili su na njoj zube i u Zimskom ratu a ne sad. Vlazni snovi
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov

Post by Truba »

jašta anšlus ima veze s krimom :D
sema911s

#5 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov

Post by sema911s »

stakasa wrote:Nema Putin bas tu snagu da udari na Finsku. Slomili su na njoj zube i u Zimskom ratu a ne sad. Vlazni snovi
finska je u rangu sa amerikom po kolicini oruzja u privatnim rukama,. a i u nato su,., mozda ove bivse sovjetske drzavice i same predju na stranu rusije ali finska
sinuhe

#6 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov

Post by sinuhe »

Nema sta traziti na zapadnim granicama. Gruziju, Armeniju i Bjelorusiju jos i moze poklopiti.
Finska je i jedina drzava sa kojom imaju dobre odnose vec preko 60 godina.
Šveđanin

#7 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov

Post by Šveđanin »

Finci, bili i ostali penicilin za Ruse. :wink:

Image
jefferson

#8 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov

Post by jefferson »

sema911s wrote:
stakasa wrote:Nema Putin bas tu snagu da udari na Finsku. Slomili su na njoj zube i u Zimskom ratu a ne sad. Vlazni snovi
finska je u rangu sa amerikom po kolicini oruzja u privatnim rukama,. a i u nato su,., mozda ove bivse sovjetske drzavice i same predju na stranu rusije ali finska
Kakve ba bivse drzave, ako koga vise mrze od Rusa evo moje glave. Kolicina mrznje prema Rusima u Latviji, Estoniji i Litvanije je morbidna.
A cisto sumnjam da ce prosjecni Estonac mjenjati svoj standard za Ruski standard. Nije niko gljive ludare jeo.
Jack Be Nimble

#9 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov

Post by Jack Be Nimble »

Nemaju balticke drzave sta traziti u Rusiji. Prvo jutro nakon pada zida Svedska i Finska su ih uzeli pod svoje krilo i sve ovo vrijeme pomagali da stanu na svoje noge. Vise su ekonomsko-politicki vezani za Skandinaviju nego Ruse.
sema911s wrote:
Norveska, Island i Danska su jedine NATO drzave iz Skand.

Al ako bi Rus napao sigurno bi se citava Skandinavija ukljucila da pruzi otpor na bilo kakav nacin.

Takodjer sve drzave sem Litvanije su clanice EU.
sinuhe

#11 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov

Post by sinuhe »

I Litvanija je clanica EU. Balticke zemlje su u EU i NATO. Finska nije u NATO savezu zbog loseg iskustva sa Francuskom i Britanijom za vrijeme Zimskog rata a smatraju da se politicki i vojno mogu nositi sa Rusijom.
A nije mrznja prema Rusima posebno izrazena u te tri balticke zemlje. Rusi su u Estoniji i Latviji prilicno integrisani dok ih u Litvaniji ima znatno manje. Na kraju krajeva te zemlje granice sa Rusijom pa prijetnja postoji ali isto tako valjda i znaju kako treba sa Rusijom.
cyprus

#12 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov

Post by cyprus »

Za Bjelorusiju me ne bi čudilo da uskoro dobrovoljno pristupe Rusiji... Baltičke zemlje to neće nema govora... Dočim da rusku manjinu u baltičkim zemljama nisam siguran šta bi ona... A otkud Finska u ovoj priči baš mi je nejasno...
stakasa

#13 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov

Post by stakasa »

cyprus wrote:Za Bjelorusiju me ne bi čudilo da uskoro dobrovoljno pristupe Rusiji... Baltičke zemlje to neće nema govora... Dočim da rusku manjinu u baltičkim zemljama nisam siguran šta bi ona... A otkud Finska u ovoj priči baš mi je nejasno...
Joj otkad docim nisam cuo :D
Jedna od ove tri balticke zemlje ima bas velik broj Rusa, ne znam kakav status oni imaju (mislim na pasose, gradani EU...)
Googlerica

#14 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov

Post by Googlerica »

Image

narodno misljenje :D
sema911s

#15 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov

Post by sema911s »

joj do mene je za finsku,.,

te balticke zemlje mozda jesu pod uticajem zapada i skandinavije,., ali ako bi rusi nesto vise htjeli ipak bi lokalni izdajnici odigrali veliku ulogu,., ko sa ukrajinom sto ce da bude,. i sam bokser ce to brzo priznat,., a ipak rusija tako blizu poljskoj njemackoj ce to da bude opasno,., operacija barbarosa mozda jest propala,. ali i dalje tinja
Post Reply