http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/03 ... 1396185437
Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov
-
Googlerica
#1 Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov
Da li su opet u pitanju medijske sale ili Putin zaista planira ponovo "osvojiti" doticne drzave
- stiv33
#2 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov
Ne želim prejudicirati stvari ali kad je Hićo obavio "anšlus" Austrije i Češke, menščini da je to bilo 1938. godine mnogi su političari vjerovali da će sada nastupiti tisućugodišnji mir. 
- stakasa
#3 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov
Nema Putin bas tu snagu da udari na Finsku. Slomili su na njoj zube i u Zimskom ratu a ne sad. Vlazni snovi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov
jašta anšlus ima veze s krimom 
- sema911s
#5 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov
finska je u rangu sa amerikom po kolicini oruzja u privatnim rukama,. a i u nato su,., mozda ove bivse sovjetske drzavice i same predju na stranu rusije ali finskastakasa wrote:Nema Putin bas tu snagu da udari na Finsku. Slomili su na njoj zube i u Zimskom ratu a ne sad. Vlazni snovi
- sinuhe
#6 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov
Nema sta traziti na zapadnim granicama. Gruziju, Armeniju i Bjelorusiju jos i moze poklopiti.
Finska je i jedina drzava sa kojom imaju dobre odnose vec preko 60 godina.
Finska je i jedina drzava sa kojom imaju dobre odnose vec preko 60 godina.
- Šveđanin
#7 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov
Finci, bili i ostali penicilin za Ruse.

-
jefferson
#8 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov
Kakve ba bivse drzave, ako koga vise mrze od Rusa evo moje glave. Kolicina mrznje prema Rusima u Latviji, Estoniji i Litvanije je morbidna.sema911s wrote:finska je u rangu sa amerikom po kolicini oruzja u privatnim rukama,. a i u nato su,., mozda ove bivse sovjetske drzavice i same predju na stranu rusije ali finskastakasa wrote:Nema Putin bas tu snagu da udari na Finsku. Slomili su na njoj zube i u Zimskom ratu a ne sad. Vlazni snovi
A cisto sumnjam da ce prosjecni Estonac mjenjati svoj standard za Ruski standard. Nije niko gljive ludare jeo.
- Jack Be Nimble
#9 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov
Nemaju balticke drzave sta traziti u Rusiji. Prvo jutro nakon pada zida Svedska i Finska su ih uzeli pod svoje krilo i sve ovo vrijeme pomagali da stanu na svoje noge. Vise su ekonomsko-politicki vezani za Skandinaviju nego Ruse.
Al ako bi Rus napao sigurno bi se citava Skandinavija ukljucila da pruzi otpor na bilo kakav nacin.
Takodjer sve drzave sem Litvanije su clanice EU.
Norveska, Island i Danska su jedine NATO drzave iz Skand.sema911s wrote:finska je u rangu sa amerikom po kolicini oruzja u privatnim rukama,. a i u nato su,., mozda ove bivse sovjetske drzavice i same predju na stranu rusije ali finskastakasa wrote:Nema Putin bas tu snagu da udari na Finsku. Slomili su na njoj zube i u Zimskom ratu a ne sad. Vlazni snovi
Al ako bi Rus napao sigurno bi se citava Skandinavija ukljucila da pruzi otpor na bilo kakav nacin.
Takodjer sve drzave sem Litvanije su clanice EU.
-
sportman1
- sinuhe
#11 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov
I Litvanija je clanica EU. Balticke zemlje su u EU i NATO. Finska nije u NATO savezu zbog loseg iskustva sa Francuskom i Britanijom za vrijeme Zimskog rata a smatraju da se politicki i vojno mogu nositi sa Rusijom.
A nije mrznja prema Rusima posebno izrazena u te tri balticke zemlje. Rusi su u Estoniji i Latviji prilicno integrisani dok ih u Litvaniji ima znatno manje. Na kraju krajeva te zemlje granice sa Rusijom pa prijetnja postoji ali isto tako valjda i znaju kako treba sa Rusijom.
A nije mrznja prema Rusima posebno izrazena u te tri balticke zemlje. Rusi su u Estoniji i Latviji prilicno integrisani dok ih u Litvaniji ima znatno manje. Na kraju krajeva te zemlje granice sa Rusijom pa prijetnja postoji ali isto tako valjda i znaju kako treba sa Rusijom.
- cyprus
#12 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov
Za Bjelorusiju me ne bi čudilo da uskoro dobrovoljno pristupe Rusiji... Baltičke zemlje to neće nema govora... Dočim da rusku manjinu u baltičkim zemljama nisam siguran šta bi ona... A otkud Finska u ovoj priči baš mi je nejasno...
- stakasa
#13 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov
Joj otkad docim nisam cuocyprus wrote:Za Bjelorusiju me ne bi čudilo da uskoro dobrovoljno pristupe Rusiji... Baltičke zemlje to neće nema govora... Dočim da rusku manjinu u baltičkim zemljama nisam siguran šta bi ona... A otkud Finska u ovoj priči baš mi je nejasno...
Jedna od ove tri balticke zemlje ima bas velik broj Rusa, ne znam kakav status oni imaju (mislim na pasose, gradani EU...)
-
Googlerica
#14 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov
narodno misljenje
- sema911s
#15 Re: Balticke drzave,Bjelorusija i Finska > Putinov krov
joj do mene je za finsku,.,
te balticke zemlje mozda jesu pod uticajem zapada i skandinavije,., ali ako bi rusi nesto vise htjeli ipak bi lokalni izdajnici odigrali veliku ulogu,., ko sa ukrajinom sto ce da bude,. i sam bokser ce to brzo priznat,., a ipak rusija tako blizu poljskoj njemackoj ce to da bude opasno,., operacija barbarosa mozda jest propala,. ali i dalje tinja
te balticke zemlje mozda jesu pod uticajem zapada i skandinavije,., ali ako bi rusi nesto vise htjeli ipak bi lokalni izdajnici odigrali veliku ulogu,., ko sa ukrajinom sto ce da bude,. i sam bokser ce to brzo priznat,., a ipak rusija tako blizu poljskoj njemackoj ce to da bude opasno,., operacija barbarosa mozda jest propala,. ali i dalje tinja