Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
- madner
#276 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
Uglavnom jos vise clanova za NVZ.
-
Ripicipi
#277 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
Ja se stvarno ne sjecam da sam pritisnuo reply i na jedan od tvojih postova.zagazaga wrote:Tebe ne vrijeđa -u redu. Misliš li da možeš promjeniti moje mišljenje ako ja kažem da me vrijeđa? Kako ja vidim, ti izgleda misliš da možeš promjeniti nečije mišljenje ili osjecaje!potres_mozga wrote:
Pa i ono finale je u njihovoj kuci, oni ga organizuju, prije toga su bili plesaci sa sajkacama, sto se tad nisi zalio??
Znaci i njihovo kulturno-umjetnicko drustvo bi trebalo prestati koristiti sajkace po priredbama?
Ali ako vec ti mene prozivas, da te pitam, a gdje ja to pokusavam promjeniti necije stavove?
S tim sto se ne slazem da je obicna kapa sajkaca bez kokarde i ikakvih obiljezja u Beogradu na glavama Srpskih igraca poziv na "mladiceva" klanja i prijetnja Bosnjacima?
"Sutra" ako se ovakvi pojave u Sarajevu na nekoj priredbi, treba ovog malog cetnika naci i kamenovat...

Ne mozes s nekim graditi drzavu, a negirati mu nacionalna obiljezja cak i u Srbiji.
Vidim da nema smisla, jos cu i ja cetnik ispasti
Last edited by Ripicipi on 30/01/2012 23:03, edited 2 times in total.
- Sasvim_Obican
#278 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
Ako meni iko objasni kako to da je pjevanje pjesama o ustašama, ubijanju Hrvata da šiptari ( to je valjda tradicionalni naziv za Albance ) nemaju brata, dio tradicije u Srbiji, ja bih mu bio jako, jako zahvalan.
Šovinizam je u Srbiji opšteprihvatljiv. "Srbija Srbima", prebijanje bilo koga ko misli i živi drugačije i slične metode uvođenja u srpstvo, tamo su normalni. Pogledajte samo koliko imaju otvoreno klerofašističkih, antisemitskih, antiislamskih i kakvih sve ne para-organizacija i udruženja.
Ali to ne smeta kojekakve ovdje da nam drže predavanje kako smo, eto slučajnosti, "zeleni od muke" i preporučiti nam da "gledamo Edina Džeku".
Ja bih umro od srama.
Šovinizam je u Srbiji opšteprihvatljiv. "Srbija Srbima", prebijanje bilo koga ko misli i živi drugačije i slične metode uvođenja u srpstvo, tamo su normalni. Pogledajte samo koliko imaju otvoreno klerofašističkih, antisemitskih, antiislamskih i kakvih sve ne para-organizacija i udruženja.
Ali to ne smeta kojekakve ovdje da nam drže predavanje kako smo, eto slučajnosti, "zeleni od muke" i preporučiti nam da "gledamo Edina Džeku".
Ja bih umro od srama.
- slobodni armirach
#279 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
haj ba mojne se uvaljivat preko mojih đale trebi u 4 kvadrata na moru.detroit-mercy wrote: Ma on ti je baustelac, zna samo gdje je Njemackaa i slabo se razumije u zemljovide
.
Kontas ako je dalmatinka da ima par kvadrata za tebe na ljeto, pa se sad pojavljivas ko kakav zastitnik, ...de joj malo napisi da ti je Ivo Pogorelic famElija i da znas punit masline sa paprikama.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#280 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
dalmatinka wrote:Pa koliko se sjećam ( ispravite me ako griješim) nismo bili u prilici igrati kvalifikacijsku utakmicu, ali otprilike svake dvije godine odigramo neku "prijateljsku". Pa sad ako ti nije jasno od kuda je Dalmatinka i na čijem je forumu, ne mogu ti pomoći. Pogledaj u zemljopisnu kartu.slobodni armirach wrote:koji to MI gospodjo?dalmatinka wrote: Isto ono što vi vičete kad igramo međusobno "prijateljske" utakmice.
Ja nisam od onih koji bi umanjivali "nas" nacionalizam,samo zato sto je "nas" i sto je to onda ,valjda po automatizmu ,ok
Ja ne kazem da do prije 7-8 godina nije bilo i Turskih zastava po tribinama,i onih arapskih...
Naravno,desi se i neka uvredljiva pjesmica
Nije sto se radi o nasoj reprezentaciji,a ovo je sa-x pa se kao podrazumjeva da je prica isklucivo u tom smijeru frizirana
Ovo se odnosi na period od unazad nekih 5-6-7 godina(ne znam bas tacno),a prije toga je i na nasim tribinama bilo svega i svacega..da mi se zeldac okretao i bljuvalo mi se.
- Bosnolog
#281 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
Sasvim_Obican wrote:Ako meni iko objasni kako to da je pjevanje pjesama o ustašama, ubijanju Hrvata da šiptari ( to je valjda tradicionalni naziv za Albance ) nemaju brata, dio tradicije u Srbiji, ja bih mu bio jako, jako zahvalan.
Ja bih umro od srama.
Devedesetih je bilo slucajeva da je cetonastavnik svoje ucenice silovao i ubijao ucenike koje je nekada ucio,.....
- Sezam
#282 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
@potres-mozga
cetnik mozda nisi, ali na ovoj temi si definitivno trol
cetnik mozda nisi, ali na ovoj temi si definitivno trol
-
Ripicipi
#283 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
Je l' starija ona kapa od Mladica?kakavdanakneiskustvu wrote:
jedna je stvar slika djeteta sa ovom kapom na glavi,nešto posve drugo slika selektora vukovića kako prima medalju sa kapom na glavi koja je skoro ista kao kapa koju je nosao ratko mladić,treba li ponavljati ko je ratko mladić,mislim možda selektor vuković ne vidi ništa loše u toj kapi,možda je njemu r. mladić heroj,ko zna?,zamišljam sliku iz zagreba na kojoj selektor goluža na dodjeli medalja nosi crnu kapu koja nema ustaška obilježja ali puno,puno liči na kapu koju su nosale ustaše prije 70 godina,digao bi se čitav svijet na noge
- Sezam
#284 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
Trolpotres_mozga wrote:Je l' starija ona kapa od Mladica?kakavdanakneiskustvu wrote:
jedna je stvar slika djeteta sa ovom kapom na glavi,nešto posve drugo slika selektora vukovića kako prima medalju sa kapom na glavi koja je skoro ista kao kapa koju je nosao ratko mladić,treba li ponavljati ko je ratko mladić,mislim možda selektor vuković ne vidi ništa loše u toj kapi,možda je njemu r. mladić heroj,ko zna?,zamišljam sliku iz zagreba na kojoj selektor goluža na dodjeli medalja nosi crnu kapu koja nema ustaška obilježja ali puno,puno liči na kapu koju su nosale ustaše prije 70 godina,digao bi se čitav svijet na noge
-
xDenisx
#285 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
Ne valja ti bas logika...je l' svastika starija od nacizma?potres_mozga wrote:Je l' starija ona kapa od Mladica?
- dalmatinka
#286 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
Shvaćam, ja ti samo pokušavam reći da nitko od nas iz EX YU nije amnestiran od idiotizma, ali ama baš nitko.LIBERO
Ja nisam od onih koji bi umanjivali "nas" nacionalizam,samo zato sto je "nas" i sto je to onda ,valjda po automatizmu ,ok..ali daleko je manje prisutan sovinizam od strane BH suporetra(cuj suportera
)
Ja ne kazem da do prije 7-8 godina nije bilo i Turskih zastava po tribinama,i onih arapskih...![]()
,i da nije bilo tekbiranja ili sovinizma ..ali sistematski se radilo ,i to godinama,narocito preko navijackih skupina..kako klubskih tako i ovih koji prate samo reprezentaciju(na prvom mjestu mislim na BHF),tako da je taj sovinizam,bespotrebne zastave i obiljezja skoro pa u 99% slucajeva iskorjenjeno sa tribina kada igra BH reprezentacija.
Naravno,desi se i neka uvredljiva pjesmica(ta navijaci smo nismo djeca cvijeca niti skauti..jbga.) ali zaista mislim da nema pozivanja na Veliku Bosnu
,niti prozivanja nekih osvajaca ili osvojenih susjeda i komsija..ne velicaju se vojne jedinice niti ratovi i bitke..i sve to kroz neka skandiranja ili pjsme podrske reprezentaciji...toga jednostavno NEMA.
Nije sto se radi o nasoj reprezentaciji,a ovo je sa-x pa se kao podrazumjeva da je prica isklucivo u tom smijeru frizirana,ali mislim(nadam se da i ne grijesim) da je neuporedivo manje mitomanije,revizije istorije,nacionalne vjerske netrpeljivosti i sovinizma ,od strane BH navijaca .
Ovo se odnosi na period od unazad nekih 5-6-7 godina(ne znam bas tacno),a prije toga je i na nasim tribinama bilo svega i svacega..da mi se zeldac okretao i bljuvalo mi se.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#287 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
e vala i kapa vise kao da je kapa najveci ili jedini problem
-
xDenisx
#288 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
Kapa je, bar meni, najmanji problemplain vanilla wrote:e vala i kapa vise kao da je kapa najveci ili jedini problem
- dalmatinka
#289 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
Da, zanemarićemo ono ubi, zakolji da onaj drugi ne postojiplain vanilla wrote:e vala i kapa vise kao da je kapa najveci ili jedini problem
- Bosnolog
#290 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
Nadam se da ce uslijediti kazna za sav ovaj fasizam koji smo gledali u fasistickoj Srbiji,evropski ili svjetski rukometni savez bi trebali oduzeti Srbiji medalju i suspendovati ih za naredne kvalifikacije,.
Ako nastave sa ovim fasizmom uduplati im kazne i tako u svim sportovima,.....Hrvatski i nas rukometni savez trebaju napisati dopis Rukometnom Savezu Evrope i Svijeta uz detaljno obrazlozenje profasisticke ideologije u Srbiji koja se velicala svo vrijeme takmicenja ukljucujuci incidente sa flasom i sovinisticko fasistickim pjesmama navijacima,kao i hiliganstvom nad hrvatskim navijacima i njihovim autima,......
Ako nastave sa ovim fasizmom uduplati im kazne i tako u svim sportovima,.....Hrvatski i nas rukometni savez trebaju napisati dopis Rukometnom Savezu Evrope i Svijeta uz detaljno obrazlozenje profasisticke ideologije u Srbiji koja se velicala svo vrijeme takmicenja ukljucujuci incidente sa flasom i sovinisticko fasistickim pjesmama navijacima,kao i hiliganstvom nad hrvatskim navijacima i njihovim autima,......
- Bosnolog
#291 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
Jebes kapu,s tom kapom je poslata poruka generalu Sratku u Hag i ostalim genocidasima kao i sljedbenicima njihove ideologije je ono sto je trebalo da se poruci iz fasisticke Srbije,....xDenisx wrote:Kapa je, bar meni, najmanji problemplain vanilla wrote:e vala i kapa vise kao da je kapa najveci ili jedini problem
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#292 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
dalmatinka wrote:Da, zanemarićemo ono ubi, zakolji da onaj drugi ne postojiplain vanilla wrote:e vala i kapa vise kao da je kapa najveci ili jedini problem
- Bosnolog
#293 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
Onda ce mo imati samo jos gorih stvari u buducnosti,....kakavdanakneiskustvu wrote:
ne budi smiješan,kakvo oduzimanje medalje
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#294 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
Jel ko gleda ovo Ami G na pinku?
ono jadno skroz... sv"šavaju prosto na hrvate. Toliki nacionalizam, jadno. I to medju sportistima.
ono jadno skroz... sv"šavaju prosto na hrvate. Toliki nacionalizam, jadno. I to medju sportistima.
-
xDenisx
#295 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
Sta je bilo?anthraxQ wrote:Jel ko gleda ovo Ami G na pinku?
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#296 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
ma jadnici. sad su eto prestali. svaki x oni sami mi potvrde zašto ne navijam za njih ni u kojem sportu.
ispade da su hrvati bili nekorektni na turniru u vaterpolu... a po Beogradu ih ganjali sa sjekirama.
a jedan vaterpolista kaže Što će auto tu? Auto je iz Dubrovnika... kad su spomenuli kako su razbijali auta po Novom Sadu i Beogradu.
ispade da su hrvati bili nekorektni na turniru u vaterpolu... a po Beogradu ih ganjali sa sjekirama.
a jedan vaterpolista kaže Što će auto tu? Auto je iz Dubrovnika... kad su spomenuli kako su razbijali auta po Novom Sadu i Beogradu.
-
Ripicipi
#297 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
Pa svastika ko svastika i nije problem dok nije ukosena u bijelom krugu na crvenoj podlozi.xDenisx wrote:Ne valja ti bas logika...je l' svastika starija od nacizma?potres_mozga wrote:Je l' starija ona kapa od Mladica?
Svastiku imas i na bosanskim steccima.
Tako isto gledam i na sajkacu bez kokarde...
Uostalom, yebe mi se i za Srbiju i sajkace i Hrvatsku, a i za cijelo prvenstvo kad nema nas
Eto, necu vise "trolati"
Last edited by Ripicipi on 30/01/2012 23:56, edited 1 time in total.
- anthraxQ
#298 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
Samo me zanima šta da naši, npr fudbaleri ili neki sportisti stave fesove nakon neke pobjede i sl?
... budimo realni, srbima se previše pušta, gdje god da su naprave ili nerede ili prirede neke ispade... Ima li i ijedan turnir masovnog sporta koji oni nisu zeznuli manje ili više?
Naš fes bi bio tragedija... Ondam bi se Handžar spominjala i šta sve ne.
- anthraxQ
#299 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
ev sad će biti rukometaši izgleda... na Pinku.
-
xDenisx
#300 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...
Najzabavnije od svega je da bi najostrije reagirali bas oni koji najzesce brane sajkacu na ovoj temianthraxQ wrote:Samo me zanima šta da naši, npr fudbaleri ili neki sportisti stave fesove nakon neke pobjede i sl?
ps, anthrax; ukljuci mozak, iskljuci pink