balavi piromani vs. japanske investicije

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#151 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Post by It_is_a_Leclerc »

Lokman wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Nisu to japanke, pa da ti smatraš da ti dobro stoje ili ti ne stoje.
To je jasno utvrđena činjenice, i naše je samo da je prihvatimo. I u Bugojnu, i u slučaju Jašarević, i u slučaju tzv. protesta, radilo se o terorizmu.
Terorizam je svaka haram marka koju je od gladnog naroda ukrao SDP buržuj Lipovača, dok je krik obespravljenog čovjeka u Bihaću koji diže glas protiv lopovske SDP vlasti heroizam bez presedana. Hrabri i karakterni Krajišnici pokazali su debelom lažovu i lopovu šta misle o njemu i njegovoj vlasti tako što su mu zapalili imovinu napravljenu od ukradenih narodnih para.
A šta su mu to spalili, srećo moja suzom isplakana ?!
Auto marke lada u vlasništvu domara u zgradi u kojoj se nalazi vlada ?!
It_is_a_Leclerc

#152 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

VjecitiStudent wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Nisu to japanke, pa da ti smatraš da ti dobro stoje ili ti ne stoje.
To je jasno utvrđena činjenice, i naše je samo da je prihvatimo. I u Bugojnu, i u slučaju Jašarević, i u slučaju tzv. protesta, radilo se o terorizmu.
Da li je i u Engleskoj 2011. također bio terorizam u pitanju?
Da li je engleski sud utvrdio postojanje elemenata terorizma, kao što je to uradio naš sud ?
VjecitiStudent

#153 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Post by VjecitiStudent »

It_is_a_Leclerc wrote:
VjecitiStudent wrote:
Da li je i u Engleskoj 2011. također bio terorizam u pitanju?
Da li je engleski sud utvrdio postojanje elemenata terorizma, kao što je to uradio naš sud ?
Naš sud još uvijek nije ništa nije utvrdio, već samo tužilaštvo.
Događaji u Engleskoj su sad već izvanredno dokumentovani, bili su vrlo nasilni, sa ogromnim materijalnim štetama, poginulim, itd. , opisa barem ne nedostaje.
Kakva je tvoja ocjena, da li je tamo također bio terorizam?
Objektivni navijac

#154 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Post by Objektivni navijac »

Banksy wrote:
Objektivni navijac wrote:Pogledao sam prvih par strana teme i skontao da su svi koji su protiv SDA/SDP uhljebljenih kadrova i pripazenih privatnika : Teroristi,piromani i mrtvi ruski cetnici :D
Obratno. Svi koji su protiv terorista i piromana su ''SDA/SDP uhljebljenici''.
Takvim kvalifikacijama se valjda lakše podnosi neuspjeh i svijest da se ponovo bilo naivno i izmanipulirano.
Da i 'naivni i izmanipulisanu djecu' treba sasjeci najtezim optuzbama dok se politicari i enormne horde birokrata i budzetlija koje su upropastile cijele zemlju ,stite u njihovom terorizmu najnevinijim optuzbama koje se mogu podici i koje ce se lako izeskivirati.
Svaki SDA/SDP uhljebljas,koji je upropastio neku firmu je kriv za hiljade nesretnih sudbina,guranja citavih porodica na rub egzistencije, u samoubistva,bolesti,kriminal,narkomaniju,u ocaj bez izlaza u koji su zgurali cijelu zemlju i za to dobijaju smijesne optuznice.
Evo primjer Dusana Gavrana SDA/SDP brata sa srpske strane tora,nedavno privedenoga direktora MAC-a,covjek je hladno odgovoran bar za 20-ak poginulih za stotine miliona opranih i pokradenih, za stotine unesrecenih porodica i pustice ga u roku 24 casa sa nekom smjehotresnom optuznicom.
Da, SDA/SDP uhljebljasi su krivi za metastazu ove neodrzive nepravedne monstrum drzave i samo smrtna kazna je odgovarajuca kazna za njih.
It_is_a_Leclerc

#155 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

VjecitiStudent wrote: Naš sud još uvijek nije ništa nije utvrdio, već samo tužilaštvo.
Događaji u Engleskoj su sad već izvanredno dokumentovani, bili su vrlo nasilni, sa ogromnim materijalnim štetama, poginulim, itd. , opisa barem ne nedostaje.
Kakva je tvoja ocjena, da li je tamo također bio terorizam?
Naš sud je prihvatio optužni prijedlog i utvrdio postojanje elemenata krivičnog djela terorizam. Sad se samo utvrđuje odgovornost, po tom osnovu. Dakle, terorizam 1/1 se desio.
almir90

#156 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Post by almir90 »

Ima nafta, to će nam riješiti sve probleme, reče Trhulj. Ja sam si z bavio već belo odelo. :lol:
vivaldi

#157 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Post by vivaldi »

almir90 wrote:Ima nafta, to će nam riješiti sve probleme, reče Trhulj. Ja sam si z bavio već belo odelo. :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#158 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Post by KatarinaKosaca »

almir90 wrote:Ima nafta, to će nam riješiti sve probleme, reče Trhulj. Ja sam si z bavio već belo odelo. :lol:
I oni u dolini Neretve kojima su rekli da imaju naftu već kontaju da su bogataši. Kao neće dati Šelu da kopa bez dobrog tala :D
Nafta i koncesija Šelu bez tendera, još jedan biser Nermina Nikšića i njegove vlade. Ali, nije tema..
almir90

#159 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Post by almir90 »

KatarinaKosaca wrote: I oni u dolini Neretve kojima su rekli da imaju naftu već kontaju da su bogataši. Kao neće dati Šelu da kopa bez dobrog tala :D
Nafta i koncesija Šelu bez tendera, još jedan biser Nermina Nikšića i njegove vlade. Ali, nije tema..
Nemoj da mi kvariš momenat, uživio sam se da će mi biti dobro. :lol:
webby-x

#160 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Post by webby-x »

It_is_a_Leclerc wrote:Naš sud je prihvatio optužni prijedlog i utvrdio postojanje elemenata krivičnog djela terorizam. Sad se samo utvrđuje odgovornost, po tom osnovu. Dakle, terorizam 1/1 se desio.
Od kuda crpiš toliko povjerenje u BiH pravosuđe?

:roll:
akcid

#161 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Post by akcid »

Corto Maltese wrote:...Nešto drugo me zanima.
S obzirom da je teror, po definiciji, širenje straha, a glavni poklič onih koji podržavaju dešavanja od 7. marta je "E nek su se usrali!", "Nema promjene dok ne dogori do guzice!", i slično, ne shvatam zašto se isti bune kada se izraz "terorizam" upotrijebi za opis navedenih djela?
Pravo vam drago što ste ih prepali, prosipanje straha veličate kao glavni alat revolucije, ali kad to neko prevede na prigodan i udomaćen strani izraz, onda vam ne odgovara!? Zaista čudno. Ne volite tuđice, ili je nešto iznad semantike u pitanju?
Nisi ti ovu materiju dobro shvatio :-)

Kome se obraćaš u ovom pitanju iznad?
Klavikula

#162 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Post by Klavikula »

olako se gadjamo terminom terorizam, i suvise olako ;-)
It_is_a_Leclerc

#163 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Klavikula wrote:olako se gadjamo terminom terorizam, i suvise olako ;-)
Po 400502. put, termin nisam izmislio niti promovisao ja, već tužilaštvo i sud koji vode proces protiv vinovnika zbog krivičnog djela terorizma, a dozvolit ćete da neko ko je pravnik, sudija i tužioc, poznaje materiju makar 3. puta bolje i jasnije od nas.
Bodkin

#164 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Post by Bodkin »

ja necu dozvoliti jer znam koliko je to politicki motivirano. i jos sto su tek optuzeni tako da ne mogu jos biti teroristi
It_is_a_Leclerc

#165 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Nikog ja nisam optužio, niti je sud to utvrdio. Sud je samo utvrdio da je krivično djelo počinjeno, a koga je i po čijem nalogu, i u čijem interesu, počinio valjda će se otkriti tokom sudskog procesa.
Mislim da je izlišno stalno iznova započinjati i vraćati na početak bespredmetnu raspravu ima li elemenata terorizma ili nema, kad je to sud davno utvrdio.

Bolje bi bilo raspravu usmjeriti na pitanje - ko su teroristi, ko ih je doveo, čime ih je platio, i u čijem interesu su radili ovo što su radili.. Jer stvari su prenaglo eskalirale i prenaglo se utišale da bi se moglo govoriti o spontanim protestima...
Šveđanin

#166 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Post by Šveđanin »

Zanimljivo kako jedna totalno neutemeljena tema otvori ovoliku raspravu.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
pemanapemani

#167 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Post by pemanapemani »

Japanski ambasador je sinoć na FTV zaboravio spomenuti "balave piromane" i teroriste kada je objašnjavao razloge odustajanja Mitsubishija i Hitachija.
Zato su naši vizionari iz SDP-a, još prije više od pola godine, dogovorili saradnju sa nekom kineskom remontnom kompanijom. Oni su znali šta zli teroristi namjeravaju. :-)

"teroristi plaču
teroristi
puno više od žena
ali ako im staviš u čeoni režanj
implantate
ione protone i neutrone
možeš očekivati rezultate
iznad svih očekivanja
orbitalnih zbivanja"
daxon

#168 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Post by daxon »

It_is_a_Leclerc wrote: a dozvolit ćete da neko ko je pravnik, sudija i tužioc, poznaje materiju makar 3. puta bolje i jasnije od nas.
Da, da, naravno da znaju, njihovu elokventnost i poznavanje materije ne treba dovoditi u pitanje...
"Imenovana nije prekršila odredbu Zakona o VSTV-u o ponašanju koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti i koje dovodi u pitanje povjerenje javnosti u kredibilitet sudstva. Počinila je samo jedan prekršaj i to iz nehata, koji govori o ponašanju u sudu i izvan suda, a koje šteti ugledu sudijske funkcije", navedeno je u obrazloženju odluke.
Skinula se gola i valjala po stolu, sve to pored prozorskog stakla, naravno, sve je to uradila ne svojom voljom i krivicom već iz nehata.
Mislim, naravno da sudija "poznaje materiju makar 3. puta bolje i jasnije od nas", zar to nije očito u ovom i inim slučajevima. :run:
kakonako

#169 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Post by kakonako »

daxon wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: a dozvolit ćete da neko ko je pravnik, sudija i tužioc, poznaje materiju makar 3. puta bolje i jasnije od nas.
Da, da, naravno da znaju, njihovu elokventnost i poznavanje materije ne treba dovoditi u pitanje...
"Imenovana nije prekršila odredbu Zakona o VSTV-u o ponašanju koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti i koje dovodi u pitanje povjerenje javnosti u kredibilitet sudstva. Počinila je samo jedan prekršaj i to iz nehata, koji govori o ponašanju u sudu i izvan suda, a koje šteti ugledu sudijske funkcije", navedeno je u obrazloženju odluke.
Skinula se gola i valjala po stolu, sve to pored prozorskog stakla, naravno, sve je to uradila ne svojom voljom i krivicom već iz nehata.
Mislim, naravno da sudija "poznaje materiju makar 3. puta bolje i jasnije od nas", zar to nije očito u ovom i inim slučajevima. :run:
Nema dalje!
costacurta

#170 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Post by costacurta »

kakonako wrote:
daxon wrote:
Nema dalje!
Ih,
ima kako nema, samo čekaj da se Alfons vrati. :lol:
Saznaćeš vjerovatno da je i onaj japanski ambasador u sprezi sa Fahrudinom ili je plenumaš i da pojma nema o ekonomiji :lol:
Warashii

#171 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Post by Warashii »

It_is_a_Leclerc wrote:
Klavikula wrote:olako se gadjamo terminom terorizam, i suvise olako ;-)
Po 400502. put, termin nisam izmislio niti promovisao ja, već tužilaštvo i sud koji vode proces protiv vinovnika zbog krivičnog djela terorizma, a dozvolit ćete da neko ko je pravnik, sudija i tužioc, poznaje materiju makar 3. puta bolje i jasnije od nas.
Sta je u danasnji vakat terorizam?
Vise zig kojim se neko oznaci za sva vremena i nacin da mu se dosudi najveca moguca kazna, veca nego li i za ubistva i za silovanja .
Narod kod nas zna da ako te optuze da si terorista nayebo si ko Zuti, gora ti etiketa ne treba .
It_is_a_Leclerc

#172 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

daxon wrote:
Svejedno.
Nije bitna ličnost sudije i tužioca, već njegova funkcija. AKo sudija kaže da su demonstranti teroristi, i ako to uđe u zvanične dokumente, onda mi možemo svirati harfu do sutra ovdje. To ništa ne mijenja.
Hajlac

#173 Re: balavi piromani vs. japanske investicije

Post by Hajlac »

pemanapemani wrote:Japanski ambasador je sinoć na FTV zaboravio spomenuti "balave piromane" i teroriste kada je objašnjavao razloge odustajanja Mitsubishija i Hitachija.
Zato su naši vizionari iz SDP-a, još prije više od pola godine, dogovorili saradnju sa nekom kineskom remontnom kompanijom. Oni su znali šta zli teroristi namjeravaju. :-)

"teroristi plaču
teroristi
puno više od žena
ali ako im staviš u čeoni režanj
implantate
ione protone i neutrone
možeš očekivati rezultate
iznad svih očekivanja
orbitalnih zbivanja"
Normala - Turci ih 'podmazuju' za autoput a Kinezi za TE (a vjerovatno ubrzo i za rudna bogatstva)!

Ima'l Mene Tu

A narod bleji i k'o sunđer upija šupljake o "investicijama"...
Post Reply