Balasevic u Sarajevu 21 jula?

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Bumbar

#1 Balasevic u Sarajevu 21 jula?

Post by Bumbar »

Meni je stigao program Bascarsijskih noci i pise da dolazi...moze li netko potvrditi? i ako da...hocu mustuluk :D :D
blues_woman

Post by blues_woman »

cuh na radiju sinoc da cekaju od balasa potvrdu u ova 2-3 dana...
Tisina

Post by Tisina »

blues_woman wrote:cuh na radiju sinoc da cekaju od balasa potvrdu u ova 2-3 dana...
upravo tako
xygirl

Post by xygirl »

superiska.. :) samo se nadam da cu biti tu za razliku od svakog proslog puta kad je bio koncert...
Bumbar

Post by Bumbar »

Meni je to razveselilo cijeli mjesec...necu van sarajeva osim vikenda pa da se radujem necem :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

dupla je tema, ima vec :sad:
Bumbar

Post by Bumbar »

Nisam mogla iskopati... :shock:
terapija

Post by terapija »

Finally!! :-D

Ako zaista dođe, isplati se ići na more kasnije ...
SaInga

Post by SaInga »

pokusavam da se prisjetim....pa nikako...
Znam da je redovni gost (jednom godišnje) u Ljubljani...

U Sarajevu jos nije bio???
Bumbar

Post by Bumbar »

cuj pa zar treba pitati...naravno da je bio samo sto mu se svi obradujemo svaki put kao da prvi put dolazi :-) :-)
Tisina

Post by Tisina »

SaInga wrote:pokusavam da se prisjetim....pa nikako...
Znam da je redovni gost (jednom godišnje) u Ljubljani...

U Sarajevu jos nije bio???
nije od otvaranja mercatora
Duh sa sjekirom

Post by Duh sa sjekirom »

ovo je stvarno ljudina ipo
Image
Stitch__

Post by Stitch__ »

SaInga

Post by SaInga »

hvala odoh' tamo.

:-D
chudna

Post by chudna »

Super popravili ste mi ovaj grozni dan :D :D :D
Moracu ljetovanje malo drugacije isplanirati ali se isplati :D :D
Nina_1

Post by Nina_1 »

Izgleda da koncerta nece biti.

Sarajevski menadžer Sead Turnadžić: Otkazao sam Balaševićev koncert u Sarajevu jer je njegova supruga Olivera zahtevala da joj, mimo ugovora, unapred uplatim 50.000 maraka!...

ĐOČE SE PLAŠI SUĐENJA JER ZNA DA JE KRIV!

Krajem ovog meseca u bosanskoj prestonici najavljuje se gostovanje Đorđa Balaševića, navodno, u sklopu manifestacije "Baščaršijske noći". Panonski mornar nastupio je poslednji put pred sarajevskom publikom u oktobru 1999. godine a, iako je najavljivan njegov solistički koncert i 2000, Balašević nije došao jer se pričalo da se uplašio slabe posete nakon fijaska na koncertu u Tuzli. U izjavama za bh. medije za svoj izostanak okrivio je "nekog cvećara" sa kojim je dogovorio koncerte u Tuzli i Sarajevu cinično istakavši da će sada nastupiti ukoliko ne bude izručen vlastima.

U želji da nešto više saznamo o tome, stupili smo u kontakt sa Seadom Turandžićem, menadžerom koncertne agencije "Tamara" iz Sarajeva, koji nam je rekao da je iznenađen Balaševićevim ponašanjem, ali da će bez medijske halabuke, putem suda, doći do pravde. "Sa Balaševićem sam, u ime agencije 'Tamara', potpisao ugovor o održavanju koncerata u Tuzli i Sarajevu. U jednoj od klauzula ugovora stoji da mu dva dana prje početka svakog koncerta na račun uplatim 80 posto ugovorenog honorara, a ostatak od 20 posto po održanom koncertu. Tako je i bilo, međutim, posle koncerta u Tuzli Balaševićeva supruga Olivera insistirala je da joj u kešu, unapred, isplatim 50.000 maraka za ugovoreni nastup u Sarajevu.

Naravno da nisam hteo pristati na to, pa sam koncert u Sarajevu otkazao. Posle toga podneo sam tužbu protiv Balaševića u Novom Sadu, pošto u to vreme nisu bili regulisani međudržavni sudski odnosi. Već nekoliko puta njegov advokat se nije pojavio na raspravi, pa je sud u Novom Sadu zakazao završno ročište u septembru ove godine. Znam da sam sto posto u pravu, verujem u pravdu, ma gde i ma koji sud da presuđuje po mojoj tužbi", ističe Turandžić. Na pitanje koliku odštetu potražuje od Balaševića gospodin Turandžić nije hteo da odgovori napomenuvši da je to njegova privatna stvar i da o tome brine njegov advokat.

Kako smo saznali, organizacija Đoletovog koncerta u Sarajevu koštala je agenciju "Tamara" više od 120.000 maraka, a u tužbi se potražuje i planirana dobit. Prema nekim informacijama radi se o cifri većoj od 200.000 maraka, plus kamate za proteklih šest godina, tako da bi presuda protiv Balaševića mogla biti "teška" pola milona maraka.
chudna

Post by chudna »

:? :? :? Da li ovo znaci da se ne nadam dzaba? I da rahat idem na more? Mislim ako su najavili koncert i ako je vec uvrsten u katalog Bascarsijskih noci da li moguce da nas opet nasamare? Doduse to i nece biti specijalno nov osjecaj ali opet...
Post Reply